Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eismo kultūra ir saugumas Lietuvos keliuose

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
    Taip taip "didelę" nesamonę . Papasakok tada kaip įsivaizduoji žodžio "ĮSITIKINA" veiksmo atlikimą? Jau įsivaizduoju: eini palei šaligatvio kraštą, akys telefone, staigus 90 laipsnių posūkis į perėją ir pykčio pilnas veidas, kad pro nosį pravažiuoja automobilis.
    Aš tai tiesiog eidamas apsidairau, ir jei nereikia, nesustoju. Todėl pritariu, prieš tai parašei nesąmonę:
    Spėkim kiek eilinių pėsčiųjų žino ir vadovaujasi, kad prie perėjos reik sustot, apsidairyti ir įsitikint, kad praleidžia ir tik tada įžengti?

Comment

Parašė digital Rodyti pranešimą
      Aš tai tiesiog eidamas apsidairau, ir jei nereikia, nesustoju. Todėl pritariu, prieš tai parašei nesąmonę:
      O tai kada sustoji? Aš irgi ne visados sustoju, nes kaip vairuojantis iš patirties įvertinu situaciją iš anksto. O visais kitais atvejais visados sustoju, įsitikinu, kad vairuotojas mane mato, lėtina ir tik tada įžengiu. O jei parašiau nesamonę, tai tiek tos šokit, bėkit, lyskit po ratais. Skaudės juk Jums. O po to piktinkitės kokie vairuotojai avinai.

Comment

O tai kada sustoji? Aš irgi ne visados sustoju, nes kaip vairuojantis iš patirties įvertinu situaciją iš anksto. O visais kitais atvejais visados sustoju, įsitikinu, kad vairuotojas mane mato, lėtina ir tik tada įžengiu. O jei parašiau nesamonę, tai tiek tos šokit, bėkit, lyskit po ratais. Skaudės juk Jums. O po to piktinkitės kokie vairuotojai avinai.
        „Ne visados sustoju, nes įvertinu situaciją, o visais kitais atvejais visados sustoju.“

Ta prasme, sustoji, kai nevertini situacijos?

Comment

Parašė kuk Rodyti pranešimą

„Ne visados sustoju, nes įvertinu situaciją, o visais kitais atvejais visados sustoju.“

Ta prasme, sustoji, kai nevertini situacijos?
          Taip sustoju, kai nesu užtikrintas, kad vairuotojas mane mato ir į tai reaguoja stabdydamas. Arba kitas eilinis pvz. artėjant link perėjos matau atvažiuojančią paskutinę mašiną sraute, tiesiog prilėtinu ir jai pravažiavus žengiu į kelią. As netrukdau jai, man nereik saugotis jos. Ar čia kosmosas? Man tai ne, tiesiog pagarba kitiems ir eismo kultūra..

Comment

Hmm... Nu jo, man irgi būna, kad eidamas per perėją nevertinu situacijos. Retai, bet, pripažinsiu – yra buvę. Bet kad tuo pačiu, nevertinant situacijos, sugebėti ir prieš perėją sustoti, tai čia – įdomu.

Comment

O tai kada sustoji? Aš irgi ne visados sustoju, nes kaip vairuojantis iš patirties įvertinu situaciją iš anksto.
              Nu tai kada reikia, tada sustoju. Nesupratau ko tu dar nori iš manęs? Lygiai taip pat įvertinu situaciją artėdamas prie perėjos, ir arba sustoju, arba ne. Jei nėra automobilių ir matau viską aplink, nesustoju, jei nematau pinai vaizdo, nes kažkas užstoja - sustoju. Taip pat jei matau, kad automobilis nesiruošia stabdyti - sustoju. Situacijų visokių būna, bet tikrai kiekvieną kartą nesustoju.
              O jei parašiau nesamonę, tai tiek tos šokit, bėkit, lyskit po ratais. Skaudės juk Jums. O po to piktinkitės kokie vairuotojai avinai.
              Ir taip, parašei nesąmonę, bet dėl to tikrai nešoksiu ir nelįsiu po ratais.

Comment

Taip taip "didelę" nesamonę . Papasakok tada kaip įsivaizduoji žodžio "ĮSITIKINA" veiksmo atlikimą? Jau įsivaizduoju: eini palei šaligatvio kraštą, akys telefone, staigus 90 laipsnių posūkis į perėją ir pykčio pilnas veidas, kad pro nosį pravažiuoja automobilis.
                Tai ta "įsitikinimo" prievolė pėsčiajam yra visiškai subjektyvi, t.y. niekaip objektyviai nepamatuojama. Prievolė vairuotojui sustoti ir praleisti yra objektyvi - visiems akivaizdu, ar vairuotojas sustojo, ar nesustojo. O kaip galima įvertinti kad pėstysis "įsitikino"? Niekaip. Be to, gal buvo "įsitikinęs", bet klydo, tai iš jo neatima lūkesčio būti nenutrenktam einant per perėją. Tad čia yra daugiau rekomendacinio pobūdžio nurodymai, saugaus elgesio gairės, o ne teisinis reikalavimas.
                If a lion could speak, we could not understand him.

Comment

Parašė digital Rodyti pranešimą
                  Nu tai kada reikia, tada sustoju. Nesupratau ko tu dar nori iš manęs? Lygiai taip pat įvertinu situaciją artėdamas prie perėjos, ir arba sustoju, arba ne. Jei nėra automobilių ir matau viską aplink, nesustoju, jei nematau pinai vaizdo, nes kažkas užstoja - sustoju. Taip pat jei matau, kad automobilis nesiruošia stabdyti - sustoju. Situacijų visokių būna, bet tikrai kiekvieną kartą nesustoju.

Ir taip, parašei nesąmonę, bet dėl to tikrai nešoksiu ir nelįsiu po ratais.
                  Iš tavęs aš tai nieko nenorėjau ir nenoriu, tiesiog bandžiau suprast ką aš jau tokio nesamoningo pasakiau. Bet taip ir neišgirdau kuo sustojimas yra nesamonė? O šiaip tai anksčiau visus vaikus taip mokino sustok, apsidairyk, eik su paprasta logika, kad tokiu būdu neįšoksi į perėją. Bet nieko, laikai keičiasi Z karta nebevaikšto, paspirtukais perėjas kerta.

Comment

Mane kaip vairuotoją labiausiai ir užknisa tokie pėstieji prie perėjos.
                    Važiuoji, matai kad žmogus stovi/artėja prie perėjos. Sulėtini, kad galėtų pereiti. Žmogus toliau stovi, trypia vietoje kojytėmis. Dar labiau sulėtini - žmogus toliau atkakliai stovi. Tada visai lėtai, lėtai pririedi prie perėjos tikėdamasis kad gal jau pradės eiti, bet ne, pėstysis palaukia kol visiškai sustoji, tada savimi patenkintas pradeda eiti per perėją. Nors jau prieš 10 sekundžių galėjome būti tai padarę ir kiekvienas nukeliavęs savo keliais.

Comment

Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

Tai ta "įsitikinimo" prievolė pėsčiajam yra visiškai subjektyvi, t.y. niekaip objektyviai nepamatuojama. Prievolė vairuotojui sustoti ir praleisti yra objektyvi - visiems akivaizdu, ar vairuotojas sustojo, ar nesustojo. O kaip galima įvertinti kad pėstysis "įsitikino"? Niekaip. Be to, gal buvo "įsitikinęs", bet klydo, tai iš jo neatima lūkesčio būti nenutrenktam einant per perėją. Tad čia yra daugiau rekomendacinio pobūdžio nurodymai, saugaus elgesio gairės, o ne teisinis reikalavimas.
                      Ir tai pasak Jūsų apibendrintai yra mano paskyta "nesamonė". Ok gero vakaro ir saugaus elgesio perėjoje

Comment

Iš tavęs aš tai nieko nenorėjau ir nenoriu, tiesiog bandžiau suprast ką aš jau tokio nesamoningo pasakiau. Bet taip ir neišgirdau kuo sustojimas yra nesamonė?
                        Tuo, kad jis neprivalomas, ir kaip tau dabar pavyzdžiais įrodžiau, nevisada reikalingas. Reikia - sustoji, nereikia - nesustoji. Aišku jūs automobilistai turbūt norėtumėte, kad pėsčiųjų sustojimas būtų privalomas visada?

Comment

kuk tai žiūriu kelių gaidelis pagal pilną programą. Girtas už vairo nieko tokio. Numest transportą bilekur, apvažiuos šaligatviu… Tik va gatvėse kiti eismo dalyviai maišosi Galėtų kiti nevažinėt ir netrukdyt bilekaip važinėt Nu gal ir gera logika.

Comment

Ir tai pasak Jūsų apibendrintai yra mano paskyta "nesamonė". Ok gero vakaro ir saugaus elgesio perėjoje
                            Nesąmonė yra tai, kad čia tris puslapius visiems aiškinai kaip svarbu skaityti KET, nors akivaizdu kad pats nelabai esi skaitęs.

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                              kuk tai žiūriu kelių gaidelis pagal pilną programą. Girtas už vairo nieko tokio. Numest transportą bilekur, apvažiuos šaligatviu… Tik va gatvėse kiti eismo dalyviai maišosi Galėtų kiti nevažinėt ir netrukdyt bilekaip važinėt Nu gal ir gera logika.
                              Aptemptakelniai lochai trukdo girtam važinėtis, nu....

Comment

Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

Mane kaip vairuotoją labiausiai ir užknisa tokie pėstieji prie perėjos.
                                Važiuoji, matai kad žmogus stovi/artėja prie perėjos. Sulėtini, kad galėtų pereiti. Žmogus toliau stovi, trypia vietoje kojytėmis. Dar labiau sulėtini - žmogus toliau atkakliai stovi. Tada visai lėtai, lėtai pririedi prie perėjos tikėdamasis kad gal jau pradės eiti, bet ne, pėstysis palaukia kol visiškai sustoji, tada savimi patenkintas pradeda eiti per perėją. Nors jau prieš 10 sekundžių galėjome būti tai padarę ir kiekvienas nukeliavęs savo keliais.
                                Arba, kai riedant dviračiu, pėsčiasis prie perėjos laukia, kol pilnai sustosi, nors už 25 metrų riedi 2,5 m/s greičiu.

Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                                Na, eilinįkart įsitikinu, kad su visokiais wannabe sportininkais aptemptakelniais diskutuot beprasmiška. Matyt, kažkokios nanodalelės nuo karboninio rėmo atsilupa ir įkvėpus atrofuoja smegenis.

Spėju, užtektų „proto“ vėlų penktadienio vakarą ar po vidurnakčio, apsitempus triusikus taisyklingai, pagal KET, pralėkti +40-50 km/h greičiu dvirtakiais, vedančiais iš kokio Amsterdamo centro ir nemažinant greičio, švilpaut, kad visokie oma ir opafietsais važiuojantys girti „kelių gaideliai“ pasitrauktų iš kelio.
                                Paskutinis taisė kuk; 2023.04.25, 22:02.

Comment

Kaip Suomijoje atrodo bandymas paauklėti, o jam nepaklausius – sustabdyti siaubingai pavojingą girtą kelių gaidelį:

Ei, ir Suomijos policininkai nedėvi ryškiaspalvių liemenių kaip Lietuvoje. Kažkokia atsilikusi valstybė. Na, bet užtai yra ryškiaspalvių juostelių ant furgonėlio
                                  Paskutinis taisė kuk; 2023.04.25, 23:00.

Comment

Šiandien betoniškiausiame Lietuvos kelyje mačiau mūsų eismo klasiką. Vieno kaimo jurgis lenkė visą koloną. Kito kaimo jurgis pamatęs tarpą nusprendė, kad metas užbaigt įpusėtą darbą ir iššoko iš kolonos apvažiuot dar neaplenktus kelių asilus. Dėkui pirmam kaimo jurgiui už gerą reakciją - visi +/- tilpo ant plento... Kaip sakoma - pradedant lenkimą svarbiausia žiūrėt, kad neįkaltų į subinę..

Comment

Šiandien "įvykis", vairavo žmona, išsukant nuo Barbakano/Tamstos parduotuvės. Išsukama gatvelė siaura, tai mus praleido pasukti laukiantis Venipak mikriukas.
                                      Tuo pat metu X5 nusprendė mikriuką apvažiuoti per VT stotelę. Dėl to mums įsukant į pagrindinę gatvę, negalėjome iš karto normaliai įsirikiuoti, nes matėme, kaip X5 lekia per stotelę. Galiausiai nusprendė to nebedaryti, bet vietoje to išvažiavo prieš eismą per ištisinę juostą ir mus "sustabdė".
                                      Video baigiasi kaip aš atsiseginėju saugos diržą - buvau pilnai pasiruošęs idiotui dantis iškalti. Priėjau prie jo 15 metų senumo surūdijusio kibiro, tai snarglys tik kažką pro langą sugebėjo parėkaut ir nuvažiavo.
                                      Pateikiau pareiškimą per epoliciją, "t'sakant", žiūrėsime.

Comment

Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
                                        Šiandien "įvykis", vairavo žmona, išsukant nuo Barbakano/Tamstos parduotuvės. Išsukama gatvelė siaura, tai mus praleido pasukti laukiantis Venipak mikriukas.
                                        Tuo pat metu X5 nusprendė mikriuką apvažiuoti per VT stotelę. Dėl to mums įsukant į pagrindinę gatvę, negalėjome iš karto normaliai įsirikiuoti, nes matėme, kaip X5 lekia per stotelę.
                                        Reikėjo tiesiog palaukti, kol tas beemvistas pravažiuos sankryžą, o taip jus sukelėte avarinę situaciją.
                                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

Comment

Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Reikėjo tiesiog palaukti, kol tas beemvistas pravažiuos sankryžą, o taip jus sukelėte avarinę situaciją.
                                          ???
                                          Ten yra viena eismo juosta. Sankryžoje iš tos vienos eismo juostos mus praleido Venipak busikas. BMW net nesimatė, kol neįsukome, ir supratome, kad jis Venipaką nusprendė apvažiuoti per VT stotelę --- video dar kartą pažiūrėk

"Sukėlėte avarinę situaciją" - kaip?? Turėjome numatyti, kad iš tolo atlėks BMW ir sankryžą nuspręs pravažiuoti per VT stotelę? Mes sukėlėme avarinę situaciją nenumatydami, kad BMW lochas nuspręs grubiai nesilaikyti KET? O gal mes sukėlėme avarinę situaciją, kai mus nusprendė apvažiuoti prieš eismą, užkirsti kelią ir dėt ant stabdžių?
                                          Paskutinis taisė Riedutis; 2023.06.08, 23:01.

Comment

Working...
                                          X