Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tavo kompiuteris

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Perfect Rodyti pranešimą
    Tai dabar paaiškink kokia ta klasė?
    Įdomu pasidarė...
    Sita klase vadinasi "Pagauk Apple"... bando kazka cRo0to pasidaryti kaip Apple, bet vis dar neiseina...

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
      o kaip Acer?
      Acer'iai yra toks dalykas, bent užsienyje, kaip kad vienkartinės servetėlės: panaudoji, sugedo, išmetei ir nusipirkai nauja, dėl to Aceriai buvo užkopę į pirmą vietą europoi pagal pardavimus. Bet šiaip jie yra vieni iš prasčiausių, neskaitant visokių MSI, Prestigio ir t.t.

Apie Lenovo galiu pasakyt tiek, kad viskas priklauso nuo to, kokia klasė, jeigu N, tada nieko doro visiškai. Jeigu T, tada dar galima pakęst, bet vis tiek nieko gero

Pagal viska, gamintojai stovi taip:
      1 DELL
      2 ASUS / Toshiba
      3 Visi like
      4 HP, Acer ir Fujitsu Siemens
      5 MSI, Prestigio ir t.t. Dar prie šitų priskirčiau ACME, BMS ir visus kitus rinktukus, nes jų taip pat kas antras buna belekoks ir laimės dalykas ant kokio pataikysi.

Ir aplamai, jeigu nori gero NB, tada net nevertėtų rinkis iš kainuojančiu 2000Lt. Kaina turėtu prasidėt nuo 2600lt minimum. Ir neduok dieve su AMD procesorium

Comment

Maniskis su foto ir aprasymu

http://www.bms.lt/lt/catalog/view/?id=31977

Comment

Parašė Guciukas Rodyti pranešimą
          <...>

Pagal viska, gamintojai stovi taip:
          1 DELL
          2 ASUS / Toshiba
          3 Visi like
          4 HP, Acer ir Fujitsu Siemens
          5 MSI, Prestigio ir t.t. Dar prie šitų priskirčiau ACME, BMS ir visus kitus rinktukus, nes jų taip pat kas antras buna belekoks ir laimės dalykas ant kokio pataikysi.

Ir aplamai, jeigu nori gero NB, tada net nevertėtų rinkis iš kainuojančiu 2000Lt. Kaina turėtu prasidėt nuo 2600lt minimum. Ir neduok dieve su AMD procesorium
          Labai jau subjektyvus tas "pagal viską" :-)

Apie Toshibas esu girdėjęs ir susidūręs šiek tiek, kad nemažai nekokybiškų modelių ir linijose gaminių brokuotų buvę. Vėlgi, HP ar Fujitsu Siemens, abu kiek žinau populiariausi Lietuvoje, turėjo ir gerų, ir blogų modelių. Fujitsu Siemens Lifebook serija mažai kuo nusileis Toshiboms. Todėl labiau reikėtų lyginti "obuolį su obuoliu", o ne vien brandus. Skamba kliše ir tas "neduok dieve su AMD procesorium". Ką, dar turbūt labai kaista ir daug elektros naudoja?

Beje, pats naudojuosi Fujitsu Siemens, ir keisčiau tik į gerą DELL ;-)

Comment

O man Sony VAIO labai patinka, aisku kaina didele bet kiek esu susidures tai nei is tolo tie BMS nesviecia.

Comment

Parašė NIR_Rimc Rodyti pranešimą
              O man Sony VAIO labai patinka...
              Ko gero dabar, kai IBM parsidave Lenovui, SONY PC notai uzeme ju pirma vieta...

Comment

Ko gero dabar, kai IBM parsidave Lenovui, SONY PC notai uzeme ju pirma vieta...
                IBM'as Lenovo kompanijai pardavė tik savo PC grupę
                Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

Comment

Parašė 99 Rodyti pranešimą
                  IBM'as Lenovo kompanijai pardavė tik savo PC grupę
                  Taip. Ir as apie tai... apie PC. Jei anksciau IBM T43 buvo top modelis, tai dabar Lenovo T61 yra svelniai tariant nelabai koks..

Comment

Pagaliau upgreidinau savo hardware i stai toki aparata, nes ankstesnis eme taip stabdyti, kad net nuotrauku redagavimas eme erzinti

4GB Ram'o, 2GHz Intel Core Duo, 17 coliu ekranas ir 160GB HDD su kazkokia defaultin'e Intel video korta (naujausiu zaidimu tikrai neplanuoju zaisti)

"problema", kuri mane istiko, kad vos po keliu valandu naudojimosi Vista taip uzkniso, kad teko instaliuoti sena gera Win XP... tik tam, kad gauciau "melyna ekrana" del neatpazinto AHCI HDD... bet per pora dienu pavyko viska iveikti (iskaitant draiveriu paieska ir XP CD kompiliavima su nLite). Dabar susiprotejau, kad pilnam sistemos isnaudojimui reikia 64bit OS, taigi, ko gero, vel teks viska perknisti is naujo.

Po viso sito gerio, beveik emiau galvoti apie Linux

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                      Pagaliau upgreidinau savo hardware i stai toki aparata, nes ankstesnis eme taip stabdyti, kad net nuotrauku redagavimas eme erzinti

Atvaizdas

4GB Ram'o, 2GHz Intel Core Duo, 17 coliu ekranas ir 160GB HDD su kazkokia defaultin'e Intel video korta (naujausiu zaidimu tikrai neplanuoju zaisti)

"problema", kuri mane istiko, kad vos po keliu valandu naudojimosi Vista taip uzkniso, kad teko instaliuoti sena gera Win XP... tik tam, kad gauciau "melyna ekrana" del neatpazinto AHCI HDD... bet per pora dienu pavyko viska iveikti (iskaitant draiveriu paieska ir XP CD kompiliavima su nLite). Dabar susiprotejau, kad pilnam sistemos isnaudojimui reikia 64bit OS, taigi, ko gero, vel teks viska perknisti is naujo.

Po viso sito gerio, beveik emiau galvoti apie Linux
                      Viskas su ta Vista yra gerai, pats pusantrų metų naudoju lygiagrečių duomenų Acer'į, tik 15'' ekranas ir vaizdo plokštė 8600gt. Kai XP pasirodė irgi visi į šuns dienas dėjo, tiesiog reikia priprasti.
                      Paskutinis taisė Lettered; 2008.12.10, 01:25.
                      Flickr

Comment

ASUS: 15''; CD-RW ;celeronM420 (1.6Ghz); 60GB HDD; 512RAM
                        Čia pirktas prieš maždaug 2 metus.
                        Su windowsais jis man buvo eilinis kompiuteris, paskaičiuodavo ką reikėjo, su fotografijom tik kartais ką nors pasidarau, jei labai reik.
                        O dabar, kai Linux ubuntu 8.04, tai eilinis darbo kompiuteris, ir, manau, keisčiau jį tik tuo atveju, jei gaučiau darbą reikalaujantį didelių PC resursų.

John'ui:
                        Tu, turbūt, aišku, žinosi, bet linux ubuntu 64bit procesoriams turi specialias versijas. Na, dėl viso ko.

Comment

Mano taip pat "acer":
                          Processor
                          Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5800 @ 2.00GHz
                          Video Device
                          Device Name
                          NVIDIA GeForce 9600M GS
                          Total Available Graphics Memory
                          1789 MB
                          Dedicated Video Memory
                          512 MB
                          Memory

Current Memory Size
                          4096 MB
                          Hard Drive
                          WDC WD3200BEVT-22ZCT0, 298,09 GB

o del Vistos tai Home Edition ir nepatiko.. bet Ultimate pakeite nuomone

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                            Viskas su ta Vista yra gerai, pats pusantrų metų naudoju lygiagrečių duomenų Acer'į, tik 15'' ekranas ir vaizdo plokštė 8600gt. Kai XP pasirodė irgi visi į šuns dienas dėjo, tiesiog reikia priprasti.
                            Gal ir nera tokia bloga Vista, bet del kazkokiu priezasciu su (visiskai legalia) Vista neveike Roxio Creator 2009, o bandant perinstaliuoti... tiesiog neinstaliuodavo komponentu (kad ir kaip keistai tai skambetu. Programos neinstaliuodavo, nors rodydavo, kad ji instaliuota). Negana to, net isjungus user control ir visas kitas "apsaugas" niekas nepasikeite.

O XP man patiko nuo pirmos dienos, kai isbandziau ji 2001. Sistema, kuri daro savo darba ir tiek
                            Paskutinis taisė John; 2008.12.10, 02:14.

Comment

Beje, kuria nors is Ultimate Vistu isbandyti visai noreciau (juk galima ir kelis OS'us isimesti lygiagreciai), tik nezinau, kaip butu su Genuine advantage ir visokiais "aktyvavimo" reikalais, nes, kaip suprantu, Vistoje tai lyg ir sunkiau apeinama, nei XP.

Comment

Vista ne padės išnaudoti kompiuterio resursus, o tik juos ės...
                                32 bitų XP gali naudoti daugiau nei 2 GB atminties. Pas mane 3,25 GB mato:
                                Receptas:
                                "Правой кнопкой Мой компютер- свойства- Дополнительно - Загрузка и восстановение - Параметры - Правка.

Дописываем в boot.ini в конце всего /3GB вот так (у меня так)

[boot loader]
                                timeout=30
                                default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
                                [operating systems]
                                multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional RU" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer/3GB

Сохранаем. идем на всякий случай в Пуск-Выполнить- msconfig в закладке boot.ini кнопочка Проверить пути загрузки. Если все окей перезагруз."
                                darbas lietuvoje.lt

Comment

Parašė JaM Rodyti pranešimą
                                  Vista ne padės išnaudoti kompiuterio resursus, o tik juos ės...
                                  32 bitų XP gali naudoti daugiau nei 2 GB atminties. Pas mane 3,25 GB mato: Atvaizdas

Receptas:
                                  "Правой кнопкой Мой компютер- свойства- Дополнительно - Загрузка и восстановение - Параметры - Правка.

Дописываем в boot.ini в конце всего /3GB вот так (у меня так)

[boot loader]
                                  timeout=30
                                  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
                                  [operating systems]
                                  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional RU" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer/3GB

Сохранаем. идем на всякий случай в Пуск-Выполнить- msconfig в закладке boot.ini кнопочка Проверить пути загрузки. Если все окей перезагруз."
                                  Aha, tuo as irgi susidomejau, kai is mano 4GB Win XP Pro 32 "liko" tik 2,8GB... tada pagooglines supratau, kad tam reikalinga x64 sistema. Katik isimeciau 64 bitu XP Pro, kuris "mato" viska, kiek yra t.y. 4GB. Belieka isbandyti, kaip veiks foto ir video redagavimas, nes butent siam reikalui ir turetu pasitarnaudi visas x64 reikalas

Comment

Seip Vista x64 DAUG geriau nei XP x64 tiek del draiveriu tiek del tam tikru programu suderinamumo. Pats naudoju Vista nuo RC1 laiku tai net nuo RC1 laiku man ji daug geresne nei XP. Tiesa PC neslabnas tad del to gal ir nesispjaudau

Proc: INTEL CoreDuo dual E8400@3600Mhz
                                    RAM: 4GB DDR3 1333Mhz Corsair
                                    VGA: MSI 8800GTX
                                    HDD: 1,5 TB
                                    Vista score: 5,8 (visi punktai 5,9 isskyrus procesoriu 5,8 jei kas nezinot tai Vistoj score max ir yra 5,9 kiek girdejau, o vat buvau windows 7 isimetes tai ten score ir daugiau nei 10 maciau yra).

Comment

na, jūs čia ir pavarėt ant HP... vot spasyba charasho
                                      turiu jau antri meteliai kuklų ir mielą HP Compaq nx7400 Core 2 Duo T5500 512MB 60GB
                                      http://cnettv.cnet.com/2001-1_53-18471.html,
                                      kurį naudoju netui, skype, redaguoti nuotraukas ("Lightroom") ir turėti kelionėse. Jo man tokio pilnai pakanka. Bet kuriuo atveju, Rimtiems Foto - Video Darbams atlikti joks notebookas netinka, tai būtų turbūt tas pats, kas fotografuoti su mobiliuoju telefonu, taigi, tenka naudoti ir stacionarųjį.
                                      Paskutinis taisė arun'; 2008.12.10, 11:02.

Comment

Pats jau porą mėnesių naudoju HP Compaq 6715b ir tikrai juo nesiskundžiu. Na nebent Višta, kurią artimiausiu metu galvoju keist į Ubuntu, nes keičiant į XP reikia keist ir visokius draiverius
                                        You might surprise yourself.

Miestai.net FB

Comment

Prieš pora puslapių ir ~4 mėn šioje vietoje prašiau patarimų dėl kompo pirkimo.

Taigi, mano trumpas review apie tai, ką susipirkau ir jau ne taip mažai laiko naudoju.

Kadangi daugiausia, ką veikiu su kompu, veikiu su nuotraukomis, pradžioje galvojau pirkt 17“ notebooką. Laimei, užteko proto ir beveik už tą pačią sumą nusipirkau 15“ notebooką ir 20“ monitorių. Kompas vienas pigiausių rinkoje Acer Aspire 5720 su T2390 1,9 GHz procu, 9300M vaizdu, 250 HDD. Dasipirkau 2 GB RAM‘o: iš viso kompas kainavo ~2000.
                                          Monitorius LG L2000CP-SF. 1600x1200, 8 ms, S-IPS, DVI, 1100 Lt (taigi irgi turbūt pigiausias iš S-IPS, o dabar dar atpigęs)

Kaip veikia
                                          Monitorius mane džiugina. Pradžioje grožėjausi savo senom nuotraukom (Anksčiau naudojau kokio 10 m. 19“ CRT). Tikrai triskart geriau nei notebooko ekranas: ir dydis, ir spalvos, ir kontrastas, ir dar kažkas. Tiesa, jį susireguliavęs esu rankom – taip kaip man atrodo gražu, bet gal nebūtinai visai teisinga. Monitorius ne widescreen, tad dažniausiai filmus reikia arba zoomint arba palikt juodus kraštelius. (O youtube per visą ekraną). Monitoriuje jau yra du „mirę“ taškai, kol kas į garantinio sąlygas nesigilinau – realiame gyvenime tie taškai nepastebimi, bet ateity gali kilt problemų, jei jų daugės ir jie didės.
                                          Filmus kompas veža kol kas visus, nors vienas DVD lyg ir truputį lagino – gal softo problema. Nuotraukas (6 Mpixelių RAW) varto spėriai, be jokių problemų, su didesnėm – dar nežinau kaip bus. Kadangi kompas atėjo be Windowsų, tai jų ir nedėjau. Kol kas naudoju Ubuntu 8.04 (Ubuntu 8.10 neveikė compiz ant dviejų monitorių– nesigilinau ir grįžau prie 8.04). Nesugebėjau užkabint wireless ir mikrofono skypui, kol kas to nepasigendu, bet pasiknisus, aišku būtų kažkoks sprendimas.
                                          Labai šaunu turėt du ekranus – viename desktopas su shortcutais, skypas, Audacious (~winamp) ir pan., kitame (didžiajam-pagrindiniam) tik užduočių juostos (taskbars), Firefoxas, nuotrakų programos ar pan. – į kurį pelytę pervarai – tas tampa aktyvus, jame klaviatūra veikia.

Tai va tokie mano įspūdžiai su daiktais iš dvejų firmų, kurių dvejus prietaisus užskaitau, ir kurių vardai man iki šiol kelia šiokį tokį įtarimą.

Comment

Working...
                                          X