Jei tik degustuotu zmones tai verslas gal ir sektusi, bet zinant lietuvius tai pusiaukeleje tas autobusas butu visas privemtas ir visi smige Gal ne taip ziauriai, bet isivaizduoju kazka panasaus ir dalis dalyviu tikrai butu neprognozuojami ir nepatikimi ;]]
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Alus Lietuvoje ir svetur
Collapse
X
-
Parašė vap Rodyti pranešimąKai kur, pvz (http://www.beers-of-the-world.com/wba07/index.php), čekiškasis Budweiseris pripažįstamas kaip geriausias savo rūšies alus pasaulyje. Bet žinoma visada yra skonio reikalas.
Comment
-
Parašė Himleris Rodyti pranešimąNieko nėra geriau už Kauno Alaus 'Biržiečių' (Gal tik Biržų krašto 'Biržiečių', bet nelabai parduotuvėse rasi).O jei jo nėra tai nebent Švyturio 'Baltijos' tamsų galima gerti.Visi kiti Lietuviški alūs - myžalas (Geriausiai ką turime mat, apsimyšiu iš juoko.).
Alus su "Švyturio" etikete gali būti pagamintas Klaipėdoje, Utenoje, Taline. "Švyturio ekstra" yra priskiriamas "Dortmunder export" rūšiai. Technologijas ir aparatūrą, spėju, vienodą naudoja visi BBH fabrikai. "Lietuviškas alus", ckant.
manau, kad tikras lietuviškas alus yra Biržų krašte.
Comment
-
Parašė vap Rodyti pranešimą@John: beveik galėčiau pritarti, bet..
karamelė viena iš juodo alaus sudedamųjų dalių (kai kurių rūšių ir be jos neįsivaizduoju, kai kurio alaus).
Beje kuo toliau tuo Lietuvoje alus prastėja (tik Kauno alaus, kai kurios rūšys, kaip visada geros).
O del alaus prastejimo, visus tuos teiginius vertinu skeptiskai. Man atrodo, nelabai pagristos visos tos kalbos (nebent yra kokios nors patikimos informacijos apie ingredientu keitima ar sintetiniu pakaitalu naudojima).
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąDidžiosios daryklos priklauso pasauliniams koncernams, ir jų visų produktas yra gaminamas moderniausiais-sparčiausiais-efektyviausiais būdais ("high gravity"). Dėl to jų skonis labai silpnas (reklama sako: "lengvas", "švelnus"), labai artimas vandens skoniui, ir beveik vienodas. Ginčytis apie tokio alaus skonį - tai tas pats, kas ginčytis, kas skaniau - kokakola ar pepsikola.
Alus su "Švyturio" etikete gali būti pagamintas Klaipėdoje, Utenoje, Taline. "Švyturio ekstra" yra priskiriamas "Dortmunder export" rūšiai. Technologijas ir aparatūrą, spėju, vienodą naudoja visi BBH fabrikai. "Lietuviškas alus", ckant.
manau, kad tikras lietuviškas alus yra Biržų krašte.
Comment
-
Parašė gyvulatis Rodyti pranešimąNeseniai Vilniuje "atradau" du labai gerus alubarius: "Šnekutis" ir "Būsi trečias". Pirmajame galima paskanauti alaus iš Panevėžio krašto (man asmeniškai labiausiai patinka "Būtautų dvaro", kitos rūšys - tikrai įdomaus skonio nefiltruoti/gyvi šviesūs alūs). Antrajame galima pasimėgaut tiesiog nuostabiu "Juodu" alumi, verdamu Vilniaus senamiestyje. Yra ir neblogas šviesus alus, taip pat didelis pasirinkimas įvairių alaus kokteilių (čia gal merginoms aktualiau)„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment
-
Parašė Marcius_O Rodyti pranešimąIdomu ar kelioniu agenturos ka nors panasaus Lietuvoje organizuoja? Isodintu I autobusa ir apveziotu "Alaus Kelia", o vakarop I viesbuti.
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąAtkreipk dėmesį, kad šitaip čia vertintas tamsus alus.
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąmanau, kad tikras lietuviškas alus yra Biržų krašte.P.
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąDidžiosios daryklos priklauso pasauliniams koncernams, ir jų visų produktas yra gaminamas moderniausiais-sparčiausiais-efektyviausiais būdais ("high gravity"). Dėl to jų skonis labai silpnas (reklama sako: "lengvas", "švelnus"), labai artimas vandens skoniui, ir beveik vienodas. Ginčytis apie tokio alaus skonį - tai tas pats, kas ginčytis, kas skaniau - kokakola ar pepsikola.
Alus su "Švyturio" etikete gali būti pagamintas Klaipėdoje, Utenoje, Taline. "Švyturio ekstra" yra priskiriamas "Dortmunder export" rūšiai. Technologijas ir aparatūrą, spėju, vienodą naudoja visi BBH fabrikai. "Lietuviškas alus", ckant.
manau, kad tikras lietuviškas alus yra Biržų krašte.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąO del alaus prastejimo, visus tuos teiginius vertinu skeptiskai. Man atrodo, nelabai pagristos visos tos kalbos (nebent yra kokios nors patikimos informacijos apie ingredientu keitima ar sintetiniu pakaitalu naudojima).
Sklando gandai, kad lietuviškos didžiosios daryklos naudojasi "high gravity' principu - t.y. verdama 1 alaus rūšis, vėliau ji "koreguojama" vandeniu, ir tokiu būdu gaunamos skirtingo stiprumo kelios alaus rūšys (nepripylei vandens - štai jums "stiprusis", įpylei - "ekstra", daugiau įpylei - "pilsneris", praplovei bačkas - "dry- light"). Lietuvos standartai leidžia į jau pagamintą alų dapilti iki 25% vandens.
Rašau "sklando gandai", nes didžiosios daryklos, aišku, to neskelbia. Iš didesnių daryklų vienintelis "Kauno alus" skelbia, kad "lager" alų brandina 3 savaites (kas yra trumpiausias 'tradicinės" technologijos laikas tokiam alui). Kiti - tyli.
Comment
-
Aš irgi kaip alaus mėgėjas įsiterpsiu
c2h5oh
Rašau "sklando gandai", nes didžiosios daryklos, aišku, to neskelbia. Iš didesnių daryklų vienintelis "Kauno alus" skelbia, kad "lager" alų brandina 3 savaites (kas yra trumpiausias 'tradicinės" technologijos laikas tokiam alui). Kiti - tyli.
ir išvis po to kai alaus rinka Lietuvoje išsigimė, tai Švyturio alus ir kitų didžiųjų daryklų pradėjo prastėti ... Ir tas procesas tęsiasi ... Seniau "Gintarinis" buvo vienas iš mėgstamiausių, o dabar skonis kaip sumaltos padangos
Ir dar vienas pastebėjimas seniau po gero alaus degustavimo galva beveik neskaudėdavo, o dabar nekas būna ... kažkas su procesu nebegerai arba su vandeniu.
Beje Baltijos alus vis dar verdamas Klaipėdoje kaip ir kitos įpatingesnės rūšys ir dar tik aplink Klaipėdą galima daug kur Baltijos baruos įsigyti (tik gaila, kad tik iš butelio ) ... tikiuos, kad jo nepanaikins, nes dingus Baltijai dings ir Klaipėda
Comment
-
O aš draugo pagalba visai neseniai atradau Forto Draught... Dievo dovana tai, o ne alus P.S. ragavau tik iš skardinės, kiek girdėjau butelyje prastesnis. Na nors tikriausiai visi alūs skardinėje skanesni, nes angliarūgštės daugiau nei analoge butelyjeMano nuotraukos @Fotki.com
Auto Show Millennium 2007
Retromobile 2007
"Kova 1". Driftingo čempionatas
"Foje" Gali Skambėti Kitaip
Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
Kauno Marių Regioninis Parkas
Comment
-
Parašė ValdasJ Rodyti pranešimą
Bet va pradėčiau pykti, jei sugalvotų visą alų padaryti 4%, va tada būtų dėl ko nerimauti ...
Comment
-
Parašė tricky_kid Rodyti pranešimąIš tikro gerai, kad tą spirituotą myžalą pūslėse nori uždrausti.
Bet va pradėčiau pykti, jei sugalvotų visą alų padaryti 4%, va tada būtų dėl ko nerimauti ...
Comment
-
Parašė boo Rodyti pranešimąValdasJ , o tau 9% alaus labai reikia?
Comment
-
Pasigirsiu.
Ragavau "Westvleteren 12". Tai trapistų vienuolių gaminamas alus. Vienuoliai jo gamina tik tiek, kiek reikia vienuolynui išlaikyti, ir parduoda tik tiesiogiai (jo nebūna parduotuvėse). Stiprumas 10,6%, bet "spirito" prieskonio nesijaučia visiškai. Skonis sunkus, bet švelniai minkštas.
http://www.ratebeer.com/RateBeerBest..._beer_2007.csv
ir
http://beeradvocate.com/top_beers
reitinguose jis - pirmoje vietoje.Paskutinis taisė c2h5oh; 2007.12.11, 11:34.
Comment
-
Parašė HAMMER Rodyti pranešimąO aš draugo pagalba visai neseniai atradau Forto Draught... Dievo dovana tai, o ne alus P.S. ragavau tik iš skardinės, kiek girdėjau butelyje prastesnis. Na nors tikriausiai visi alūs skardinėje skanesni, nes angliarūgštės daugiau nei analoge butelyje
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąPasigirsiu.
Ragavau "Westvleteren 12". Tai trapistų vienuolių gaminamas alus. Vienuoliai jo gamina tik tiek, kiek reikia vienuolynui išlaikyti, ir parduoda tik tiesiogiai (jo nebūna parduotuvėse). Stiprumas 10,6%, bet "spirito" prieskonio nesijaučia visiškai. Skonis sunkus, bet švelniai minkštas.
http://www.ratebeer.com/RateBeerBest..._beer_2007.csv
ir
http://beeradvocate.com/top_beers
reitinguose jis - pirmoje vietoje.P.
Comment
Comment