Nuspirkau vakar Tuborg skardine, importuotas is Danijos realiai. Butu gal ir nieko, bet jau tiek nesveiko burbuliavimo daug, kaip kokiam limonade ir manau jis tikrai dirbtinai padirbtas (an pacios skardines tai nenurodyta).
Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)
@Mantaz, tikrai ne. Gerdavau Švyturio Degintą, Horno Light (juodą). Žinoma kartais išgeriu Utenos Porterio ar Švyturio Baltijos, tačiau yra skirtumas tarp čekiško <4 stiprumo ir lietuviško 6+ Dabar vėl mačiau pargrįžusį Black'ą Kalnapilio, bet deja jis tik didesnėse maksimoes yra.
Taip pat patiko Biržiečių Stotusis (ar kažkaip panašiai vadinas), bet ir vėl 7 stiprumo.
Kiek esu matęs, tai šiuo metu tamsaus alaus lietuviško yra gal 3-5 rūšys, o kad neieškant nusipirkt yra tik 2.
@Mantaz, tikrai ne. Gerdavau Švyturio Degintą, Horno Light (juodą). Žinoma kartais išgeriu Utenos Porterio ar Švyturio Baltijos, tačiau yra skirtumas tarp čekiško <4 stiprumo ir lietuviško 6+ Dabar vėl mačiau pargrįžusį Black'ą Kalnapilio, bet deja jis tik didesnėse maksimoes yra.
Taip pat patiko Biržiečių Stotusis (ar kažkaip panašiai vadinas), bet ir vėl 7 stiprumo.
Kiek esu matęs, tai šiuo metu tamsaus alaus lietuviško yra gal 3-5 rūšys, o kad neieškant nusipirkt yra tik 2.
Bent jau man atrodo, kad visi populiarieji alus Lietuvoje visiskai niekuo neypatingi ir neidomus tas pats sh... koki gali nusipirkti betkur. Anksciau kai alu virdavo pagal senas ir speju isskirtines technologijas, alaus per juros svente net pritrukdavo, o dabar? toks ispudis kad dabartisnis alus tai: alaus skonio sirpas + alkoholis+CO2 tiesiog maisai ir kiek nori alus gauni beje investave i greita alaus gamyba kai ne kurie fabrikai galetu atsisakyti ir aliuminio alaus talpyklu, kaip zinia aliuminio jonai sukelia vezi.... Bet as ta birzgala visvien geriu...
Bent jau man atrodo, kad visi populiarieji alus Lietuvoje visiskai niekuo neypatingi ir neidomus tas pats sh... koki gali nusipirkti betkur. Anksciau kai alu virdavo pagal senas ir speju isskirtines technologijas, alaus per juros svente net pritrukdavo, o dabar? toks ispudis kad dabartisnis alus tai: alaus skonio sirpas + alkoholis+CO2 tiesiog maisai ir kiek nori alus gauni beje investave i greita alaus gamyba kai ne kurie fabrikai galetu atsisakyti ir aliuminio alaus talpyklu, kaip zinia aliuminio jonai sukelia vezi.... Bet as ta birzgala visvien geriu...
Lietuviškos alaus tradicijos yra nebent Biržų krašte. O tie "tradiciniai lietuviški alūs" parduotuvėje (Švyturys, utena, hornas, kalnapilis) su tradicijom neturi nieko bendra - pvz. nors ant Švyturio etiketės puikuojasi "1784", tačiau faktiškai gamykla pastatyta po karo, o paskui nepriklausomybės laikais rekonstruota. Žodžiu, ant priekinės etiketės parašyta "tradicijos 1784", o ant galinės etiketės - "verdamas pagal MODERNIAUSIAS technologijas". Žodžiu, akių dūmimas, marketingas, reklama.
Apskritai man atrodo, kad "myžalinio" segmento alūs daugmaž vienodi visame pasaulyje. Dauguma lietuviškų alų į šitą kategoriją irgi patenka.
O štai aš pastaruoju metu mėginu išragauti 500 belgiško alaus rūšių Paragavus belgiškų, nustojau galvoti kad Švyturys geriausias alus. Tiesa, jie smarkiai skiriasi nuo "pilsner" alų, dažniausiai yra stiprūs.
p.s.: lietuvoje belgiško alaus pirkti nebūna (išskyrus Stella Artois, kuris irgi yra 'myžalinio kategorijoj").
p.p.s: Vilniuj Naugarduko gatvėj buvo kontora, prekiavusi skaniu Biržų alum - bet, atrodo, užsidarė...
Ka vadini "myzalinio" alaus segmentu? Kuo jis pasizymi?
Daugiausia tai šviesus nestiprus alus gaminamas panaudojant High Gravity technologiją (kai užraugiamas "high gravity" t.y. tirštas ir stiprus alus, kuris paskui skiedžiamas vandeniu iki reikiamo stiprumo ir papildomai prisotinamas angliarūgšte).
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Daugiausia tai šviesus nestiprus alus gaminamas panaudojant High Gravity technologiją (kai užraugiamas "high gravity" t.y. tirštas ir stiprus alus, kuris paskui skiedžiamas vandeniu iki reikiamo stiprumo ir papildomai prisotinamas angliarūgšte).
Tiesiai ir aiskiai
Tiesiog norejau pasitikslinti, nes pastebejau, kad kai kurie svaistosi tokiais terminais be jokio pagrindimo.
Ačiū Tomui, kad labai tiksliai paaiškino terminą "myžalinis alus" - turbūt pats tiksliau nebūčiau parašęs.
Žodžiu, toks šviesiai šviesiai gelsvas, beskonis, gazuotas...
Comment