Parašė John
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Alus Lietuvoje ir svetur
Collapse
X
-
Nuspirkau vakar Tuborg skardine, importuotas is Danijos realiai. Butu gal ir nieko, bet jau tiek nesveiko burbuliavimo daug, kaip kokiam limonade ir manau jis tikrai dirbtinai padirbtas (an pacios skardines tai nenurodyta).Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)
Comment
-
Parašė vap Rodyti pranešimąAš tai renkuosi čekišką juodą, nes lietuviško pasirinkimo nelabai yra.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
@Mantaz, tikrai ne. Gerdavau Švyturio Degintą, Horno Light (juodą). Žinoma kartais išgeriu Utenos Porterio ar Švyturio Baltijos, tačiau yra skirtumas tarp čekiško <4 stiprumo ir lietuviško 6+ Dabar vėl mačiau pargrįžusį Black'ą Kalnapilio, bet deja jis tik didesnėse maksimoes yra.
Taip pat patiko Biržiečių Stotusis (ar kažkaip panašiai vadinas), bet ir vėl 7 stiprumo.
Kiek esu matęs, tai šiuo metu tamsaus alaus lietuviško yra gal 3-5 rūšys, o kad neieškant nusipirkt yra tik 2.
p.s. ne visas čekiškas man patinka.P.
Comment
-
Parašė vap Rodyti pranešimą@Mantaz, tikrai ne. Gerdavau Švyturio Degintą, Horno Light (juodą). Žinoma kartais išgeriu Utenos Porterio ar Švyturio Baltijos, tačiau yra skirtumas tarp čekiško <4 stiprumo ir lietuviško 6+ Dabar vėl mačiau pargrįžusį Black'ą Kalnapilio, bet deja jis tik didesnėse maksimoes yra.
Taip pat patiko Biržiečių Stotusis (ar kažkaip panašiai vadinas), bet ir vėl 7 stiprumo.
Kiek esu matęs, tai šiuo metu tamsaus alaus lietuviško yra gal 3-5 rūšys, o kad neieškant nusipirkt yra tik 2.
p.s. ne visas čekiškas man patinka.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė vap Rodyti pranešimąGalima sakyti taip, nes man patinka "lengvesnis" alus.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Bent jau man atrodo, kad visi populiarieji alus Lietuvoje visiskai niekuo neypatingi ir neidomus tas pats sh... koki gali nusipirkti betkur. Anksciau kai alu virdavo pagal senas ir speju isskirtines technologijas, alaus per juros svente net pritrukdavo, o dabar? toks ispudis kad dabartisnis alus tai: alaus skonio sirpas + alkoholis+CO2 tiesiog maisai ir kiek nori alus gauni beje investave i greita alaus gamyba kai ne kurie fabrikai galetu atsisakyti ir aliuminio alaus talpyklu, kaip zinia aliuminio jonai sukelia vezi.... Bet as ta birzgala visvien geriu...
Comment
-
Parašė tadux Rodyti pranešimąBent jau man atrodo, kad visi populiarieji alus Lietuvoje visiskai niekuo neypatingi ir neidomus tas pats sh... koki gali nusipirkti betkur. Anksciau kai alu virdavo pagal senas ir speju isskirtines technologijas, alaus per juros svente net pritrukdavo, o dabar? toks ispudis kad dabartisnis alus tai: alaus skonio sirpas + alkoholis+CO2 tiesiog maisai ir kiek nori alus gauni beje investave i greita alaus gamyba kai ne kurie fabrikai galetu atsisakyti ir aliuminio alaus talpyklu, kaip zinia aliuminio jonai sukelia vezi.... Bet as ta birzgala visvien geriu...
Apskritai man atrodo, kad "myžalinio" segmento alūs daugmaž vienodi visame pasaulyje. Dauguma lietuviškų alų į šitą kategoriją irgi patenka.
O štai aš pastaruoju metu mėginu išragauti 500 belgiško alaus rūšių Paragavus belgiškų, nustojau galvoti kad Švyturys geriausias alus. Tiesa, jie smarkiai skiriasi nuo "pilsner" alų, dažniausiai yra stiprūs.
p.s.: lietuvoje belgiško alaus pirkti nebūna (išskyrus Stella Artois, kuris irgi yra 'myžalinio kategorijoj").
p.p.s: Vilniuj Naugarduko gatvėj buvo kontora, prekiavusi skaniu Biržų alum - bet, atrodo, užsidarė...Paskutinis taisė c2h5oh; 2007.02.05, 12:10.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Ka vadini "myzalinio" alaus segmentu? Kuo jis pasizymi?It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąDaugiausia tai šviesus nestiprus alus gaminamas panaudojant High Gravity technologiją (kai užraugiamas "high gravity" t.y. tirštas ir stiprus alus, kuris paskui skiedžiamas vandeniu iki reikiamo stiprumo ir papildomai prisotinamas angliarūgšte).
Tiesiog norejau pasitikslinti, nes pastebejau, kad kai kurie svaistosi tokiais terminais be jokio pagrindimo.
Comment
-
Parašė Quack Rodyti pranešimąJei sviesus, nestiprus alus yra "myzalinis", tai kaip butu visokie 9.5, Tornadai, Rykliai ir King Kongai? Triedaliniai?It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąEsmė ne stiprume, o gamybos technologijoje.
Žodžiu, toks šviesiai šviesiai gelsvas, beskonis, gazuotas...
Comment
Comment