Dėl pliurzos, tai visiška teisybė. Jei pas mus valytų gatves kaip Skandinavijoje, tai važiavimas dviračiu žiemą tikrai būtų įmanomas. Ką ten žiemą, ar tie, kas atseit ironizuoja dėl purvasargių, matė, kokios balos susidaro VASARĄ prie naujų iškilių perėjų?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Dviratis
Collapse
X
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
purvasaugių komplektai dviračių ratams prasideda nuo 8€
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Dviračiams būna šipuotos padangos. Jei to neužtenka - tada ir pėsčiom bus pavojinga.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimą
Padangos tik šiek tiek sumažina slydimo tikimybę, bet ne panaikina. Bet kokiu atveju išlieka daug didesnė tikimybė slysti nei pėsčiomis.
-
Comment
-
Parašė gerietis Rodyti pranešimą
Manau sunku būtų paslysti.
Mieste geriausia kur per vidurį paprasta padanga, o šipai ant šonų. Tada viena vertus sukant biški kabina. Kita vertus ant plikledžio galima labai susimažinti slėgį ir tada jau šipais važiuot.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimą
Padangos tik šiek tiek sumažina slydimo tikimybę, bet ne panaikina. Bet kokiu atveju išlieka daug didesnė tikimybė slysti nei pėsčiomis.
Comment
-
Parašė Myliu miestus Rodyti pranešimąTruputį nukrypstant nuo esamos diskusijos, įdomu būtų sužinoti forumiečių keliaujančių e-dviračiais, kokius modelius naudojate?aš kaip tik sušalęs atvažiuoju nuo vėjo. Bateriją pamirštu pasikraut, atrodo niekada nesibaigia. Realiai kokį 100km manau gali važiuot, jei ne vien rankenėlę užgulęs važiuoji o ir pedalus naudoji.
Mano brolis užsiima šitais dalykais, tai už darbą nieko nemokėjau, nežinau, bet manau kokį 100 EUR galima primest už visą sukomplektavimą, sumontavimą, pajungimą, derinimą. Tai va.
- 5 patinka
Comment
-
Elektriniai dviračiai dalį judėjimu dviračiu problemų aišku išsprendžia, bet sukuria naujų. Pirmiausiai kaina, antras dalykas kad be priežiūros niekur nepaliksi (jei ne gamykliškai daryta tai kokio elemento grįžęs gali ir neberasti) ir reikia turėti kur laikyti - pvz kad būtų tam pritaikytas foje (dviratis pats savaime sveria, o čia dar prisideda varikliai su baterija, primeskite tampyti iš/į kokį ketvirtą aukštą). Bet pagrindinis minusas yra vis dėl to kaina - už tiek galima nupirkti normalų benzininį motorolelį, tik dviračių takais važinėti negalėsi.
https://www.senukai.lt/p/motoroleris...at=9ci&index=1
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąElektriniai dviračiai dalį judėjimu dviračiu problemų aišku išsprendžia, bet sukuria naujų. Pirmiausiai kaina, antras dalykas kad be priežiūros niekur nepaliksi (jei ne gamykliškai daryta tai kokio elemento grįžęs gali ir neberasti) ir reikia turėti kur laikyti - pvz kad būtų tam pritaikytas foje (dviratis pats savaime sveria, o čia dar prisideda varikliai su baterija, primeskite tampyti iš/į kokį ketvirtą aukštą). Bet pagrindinis minusas yra vis dėl to kaina - už tiek galima nupirkti normalų benzininį motorolelį, tik dviračių takais važinėti negalėsi.
https://www.senukai.lt/p/motoroleris...at=9ci&index=1
O kad už tiek gali nusipirkti normalų benzininį motorolerį tai jo, turbūt, bet tai tik dar daugiau sau problemų prisikursi. Kur tu žiemą jį dėsi jei garažo neturi? Ir t.t., čia jau atskira kategorija, obuoliai vs apelsinai.
- 3 patinka
Comment
-
Nesiginčinant dėl obuolių vs apelsinų, įdomu kiek kainuoja toks draudimas, jei dengia net smulkmenų vagystes nuo dviračio iš visur (net neteko tokio girdėti). Nes mano už 9 eur mėn. 2k butui nieko panašaus nedengia.
P.S. Pas mane kur anksčiau gyvenau kaimynas motoroleriu važinėjo. Tai žiemą laikydavo tam pačiam rūsyje, o vasarą tiesiog kieme arba gatvėje. Ne mašina, visada kur nors įkišdavo.Paskutinis taisė Maalinauskas; 2025.04.09, 12:22.
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąNesiginčinant dėl obuolių vs apelsinų, įdomu kiek kainuoja toks draudimas, jei dengia net smulkmenų vagystes nuo dviračio iš visur (net neteko tokio girdėti). Nes mano už 9 eur mėn. 2k butui nieko panašaus nedengia.Nu bet mane tenkina tokia rizika, manau galima reguliuotis didinant įmoką.
P.S. Anksčiau lyg ir mažesnė buvo besąlyginė, apie 80 eur jei gerai pamenu.Paskutinis taisė Valiukas; 2025.04.09, 12:24.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
apie 15 eur mėn., 2k butui. Tiesa, įdomu pasidarė tai pasižiūrėjau, frančizė (besąlyginė išskaida) 120 eur, tai ten koks ekranėlis gali ir neviršyti šitos sumosNu bet mane tenkina tokia rizika, manau galima reguliuotis didinant įmoką.
P.S. Anksčiau lyg ir mažesnė buvo besąlyginė, apie 80 eur jei gerai pamenu.
Comment
-
Galvojau apie Valiuko dviračio elektrifikacijos variantą, bet tada biškutį labiau pasvarstęs supratau, kad man net ir to tieisog nereikia, nes visur be absoliučiai jokių problemų galiu numinti sava eiga, ar tai būtų darbas, ar parduotuvė, ar susitikimas su draugais bare. Net ir gyvenant, tarkim, Fabuose ar Šeškinėje, o dirbant centre (įskaitant Konstitucijos, Saltoniškes), realiai galima be problemų minti be jokių elektrų, nes beveik visą kelią dviratis tiesiog riedės žemyn. O važiuojant atgal būna tegul ir nedidelis, bet visgi fizinis krūvis. Vien tik pliusai. Elektrifikuotas dviratis aktualus tiems retesniems atvejams, kai žmogus gyvena, pavyzdžiui, Šnipiškėse ar Žirmūnuose, o dirba, tarkim, Perkūnkiemyje ar Laisvės pr. O gyvenantiems ir dirbantiems kažkuriame iš arčiau upės esančių rajonų (Centras, Žvėrynas, Šnipiškės, Žirmūnai) išvis neverta sukti galvos dėl jokių elektrinių dviračių, nes infrastruktūra yra nebloga, didelių ir ilgų įkalnių nėra, atstumai gana juokingi.
- 3 patinka
Comment
Comment