O iš kur mes žinom, kad Zalužnyj yra labai geras kariuomenės vadas? Kai šalyje vyksta karas, tai natūralu, kad visuomenė susitelkia tiek apie prezidentą, tiek apie kariuomenės vadą ir jiems duoda pasitikėjimo kreditą, bet be to pasitikėjimo kredito - tai kokie Zalužnyj darbai, strategijos ar dar kas mums leidžia galvoti, kad jis yra labai geras kariuomenės vadas? O kas, jeigu Zalužnyj iš tiesų nėra toks jau geras? O kas, jei jis ir geras, bet Rusija rado būdu prie jo prisikasti ir jį paveikti. Tokiu atveju, kai pasitikėjimas juo toks didelis, Zelenskiui jį pakeisti būtų labai sudėtinga ir Ukraina būtų užstrigusi su nekompetetingu ar paveiktu kariuomenės vadu. Zalužnyj buvo giriamas už sėkmingą Charkovo kontrapuolimo operaciją, bet po to vakarų žiniasklaidoje pasirodė straipsniai kaip ta operacija buvo planuojama ir paaiškėjo, kad iš pradžių Ukrainos kariuomenės generalinis štabas planavo kontrapuolimą pietuose, bet JAV strategai perkalbėjo ir pasakė, kad Charkovo kryptis yra kur kas perspektyvesnė. Taip išeina, kad pirmasis kontrapuolimas Ukrainos gen. štabo iš pradžių nebuvo labai gerai suplanuotas. Antrasis praėjusios vasaros kontrapuolimas vyko puolimą vykdant trijomis kryptimis, šiuo atveju Ukrainos gen. štabas jau nepaklausė JAV rekomendacijų, kurie rekomendavo puolimą sukoncentruoti viena kryptimi pietuose, galiausiai planui nepavykus puolimas ir buvo sukoncentruotas viena kryptimi, bet kariuomenės rezervai jau buvo pakankamai išeikvoti. Dėl to aš turiu savo abejonių ar tikrai Zalužnyj komenda yra tokia jau nepriekaištinga ir gera, bet tai tik mano subjektyvios abejonės ir šiuo atveju man svarbiausias argumentas būtų ne ką koks Zelenskis galvoja, o ką JAV tuo klausimu mano. Zelenskio nuomonę gali įtakoti visokie asmeniniai nesutarimai, emocijos ir Jermarkai, bet JAV dėl Zalužnyj ir jo kompetencijų turėtų būti susidarę tikslų vertinimą, tik klausimas ar ta JAV dabar apskritai gali kažką sakyti ir rekomenduoti, kai trumpistai yra užblokavę Ukrainos finansavimą ir ginklų jai tiekimą.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO
Collapse
X
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąO iš kur mes žinom, kad Zalužnyj yra labai geras kariuomenės vadas? Kai šalyje vyksta karas, tai natūralu, kad visuomenė susitelkia tiek apie prezidentą, tiek apie kariuomenės vadą ir jiems duoda pasitikėjimo kreditą, bet be to pasitikėjimo kredito - tai kokie Zalužnyj darbai, strategijos ar dar kas mums leidžia galvoti, kad jis yra labai geras kariuomenės vadas? O kas, jeigu Zalužnyj iš tiesų nėra toks jau geras? O kas, jei jis ir geras, bet Rusija rado būdu prie jo prisikasti ir jį paveikti. Tokiu atveju, kai pasitikėjimas juo toks didelis, Zelenskiui jį pakeisti būtų labai sudėtinga ir Ukraina būtų užstrigusi su nekompetetingu ar paveiktu kariuomenės vadu. Zalužnyj buvo giriamas už sėkmingą Charkovo kontrapuolimo operaciją, bet po to vakarų žiniasklaidoje pasirodė straipsniai kaip ta operacija buvo planuojama ir paaiškėjo, kad iš pradžių Ukrainos kariuomenės generalinis štabas planavo kontrapuolimą pietuose, bet JAV strategai perkalbėjo ir pasakė, kad Charkovo kryptis yra kur kas perspektyvesnė. Taip išeina, kad pirmasis kontrapuolimas Ukrainos gen. štabo iš pradžių nebuvo labai gerai suplanuotas. Antrasis praėjusios vasaros kontrapuolimas vyko puolimą vykdant trijomis kryptimis, šiuo atveju Ukrainos gen. štabas jau nepaklausė JAV rekomendacijų, kurie rekomendavo puolimą sukoncentruoti viena kryptimi pietuose, galiausiai planui nepavykus puolimas ir buvo sukoncentruotas viena kryptimi, bet kariuomenės rezervai jau buvo pakankamai išeikvoti. Dėl to aš turiu savo abejonių ar tikrai Zalužnyj komenda yra tokia jau nepriekaištinga ir gera, bet tai tik mano subjektyvios abejonės ir šiuo atveju man svarbiausias argumentas būtų ne ką koks Zelenskis galvoja, o ką JAV tuo klausimu mano. Zelenskio nuomonę gali įtakoti visokie asmeniniai nesutarimai, emocijos ir Jermarkai, bet JAV dėl Zalužnyj ir jo kompetencijų turėtų būti susidarę tikslų vertinimą, tik klausimas ar ta JAV dabar apskritai gali kažką sakyti ir rekomenduoti, kai trumpistai yra užblokavę Ukrainos finansavimą ir ginklų jai tiekimą.
Trumpistai jokio ginklų perdavimo nėra užblokavę, prezidentas gali savo įsakymu perduoti kokią nori ginkluotę Ukrainai, bet to nedaro...
Juokinga, kad jums kyla kalusimų dėl Zalužno patikimumo, bet nekyla tokių pat klausimų prezidento administracijai?
Kyjivo politiniuose bei verslo sluoksniuose A. Jermakas laikomas antru įtakingiausiu asmeniu šalyje, kai kas mano, kad jis turi didesnę įtaką net už prezidentą, rašo P. Starobinas. Anot jo, esą stiprėja būgštavimai, kad prie A. Jermako pradėjo formuotis „nauja oligarchijos sistema“.
Kovos su korupcija centro direktorė Darja Kaleniuk, kaip rašoma straipsnyje, P. Starobinui atskleidė Ukrainos politinės bei ekonominės valdžios struktūros realijas V. Zelenskio ir A. Jermako vadovavimo laikotarpiu.
Pasak jos, 2022 metais prasidėjusi plataus masto Rusijos invazija į Ukrainą iš esmės sunaikino oligarchų kartą, kuri nuo pat šalies nepriklausomybės atgavimo laikų naudojosi visiška veiksmų laisve grobstant Ukrainos ekonomiką. Senieji „titanai“ nebeturi tokios galios, kokią kadaise turėjo parlamentui ir žiniasklaidai, o didelė dalis jų pramoninio turto atsidūrė teritorijose, kurias laikinai okupavo Rusijos kariuomenė.
Tačiau blogoji pusė, D. Kaleniuk teigimu, yra ta, kad A. Jermakas kuria naują oligarchijos sistemą, kuriai pats vadovauja. Pasak jos, A. Jermakas per savo pavaduotojus prezidento kanceliarijoje ir ministrų kabineto narius imasi manevrų, kad galėtų kontroliuoti didelę dalį Ukrainos ekonomikos, taip pat teisėsaugos ir saugumo tarnybas.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl...rsiau-95444483Paskutinis taisė Lettered; 2024.01.31, 13:05.
Comment
-
Zelenskio aš nelaikau geru prezidentu dėl to ir parašiau, kad pagal jo ar Jermarko nuomonę aš apie Zalužnyj nespręsčiau. Esmė ta, kad aš nemanau, kad mes tiksliai žinom ar Zalužnyj yra geras ar blogas kariuomenės vadas, dauguma jo palaikymo yra susiję ne su faktais, o su emocijomis, o kad yra faktų rodančių priešingai aš irgi parodžiau. Ir jei, kaip sakai, Zalužnyj nenorėjo vykdyti vasaros kontrapuolimo kol negaus naikintuvų (aišku klausimas iš kur tokia inforamcija... ), tai tada išvis neaišku kodėl jis nusprendė vasaros kontrapuolimą pradėti trimis kryptimis, o ne viena, kaip rekomendavo JAV. Aš negaliu turėti kažkokių didelių priekaištų Zalužnyj ir neteigiu, kad jis geras ar blogas, aš tik sakau, kad turėtumėm neatmesti ir varianto, kad jis nėra pats geriausias asmuo tam postui užimti ir kad jeigu eina kalba apie jo pakeitimą - tai nebūtinai toks žingsnis gali būti blogas, bet kad tą sužinoti - man norėtųsi sužinoti JAV nuomonę tuo klausimu.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKyjivo politiniuose bei verslo sluoksniuose A. Jermakas laikomas antru įtakingiausiu asmeniu šalyje, kai kas mano, kad jis turi didesnę įtaką net už prezidentą, rašo P. Starobinas.
https://www.businessinsider.com/ukra...-biden-2023-12If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Eilinis pavyzdys kad Lietuva be tankų - Lietuva be ateities.
https://www.reddit.com/r/UkraineWarV...ed_attack_was/-
- 1 patinka
Comment
-
Joe Biden Is Arming Greece So Greece Can Arm Ukraine—And Pro-Russia Republicans Can’t Stop Him
As the Republican Party’s blockade of aid to Ukraine drags into its fourth month, the U.S. government under Pres. Joe Biden has found a clever new way to give Ukraine’s forces the weapons and ammunition they need to defend their country.
It is, in essence, an American version of Germany’s circular weapons trade—the so-called Ringtausch. The United States is gifting older surplus weapons to Greece with the understanding that Greece donates to Ukraine some of its own surplus weapons.
Greek media broke the news last week. According to the newspaper Kathimerini and other media, the Biden administration offered the Greek government three 87-foot Protector-class patrol boats, two Lockheed Martin C-130H airlifters, 10 Allison T56 turboprop engines for Lockheed P-3 patrol planes plus 60 M-2 Bradley fighting vehicles and a consignment of transport trucks.
All this hardware is U.S. military surplus—and is available to Greece, free of charge, under a U.S. legal authority called “excess defense articles.” Federal law allows an American president to declare military systems surplus to need, assign them a value—potentially zero dollars—and give them away on the condition that the recipient transport them.
The Greek military operates, or holds in storage, an array of Soviet- and U.S.-designed weaponry that would be of immediate value to the Ukrainian military—in particular, S-300 and Hawk long-range air-defense batteries, Tor and Osa short-range air-defense vehicles and ZU-23-2 air-defense guns. Also: ammunition for all these systems.
Some or all of those weapons could be heading to Ukraine. “Political and military leadership has already given the necessary directions so that obsolete systems and equipment that are no longer used by the Greek army are transferred to Ukraine,” Kathimerini reported.If a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
-
Galbūt kas nors gali paaiškinti, kaip veikia nuolatinis leidimas gyventi ir Šengeno zona?
Seku šito vatniko istoriją: https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...ikinto-leidimo
2024 pradžioje jį paviešino, kaip neabejotiną žurnalistą vaidinantį šnipą ir 30 metų gyvenantį su rusijos pasu ir be normalaus darbo. VSD jį paklausė, kieno Krymas ir jis pagal Rusijos įstatymus atsisakė atsakyti. Migracijos departamentas panaikino nuolatinį leidimą gyventi. Dabar jis rašo apgailėtinus straipsnius apie tai, koks jis nuskriaustas ir kad rusijoje jo niekas nelaukia. So far so good, many lols
Tik jis iki šiol pagal FB tūsina Austrijoje (žymi vieta rusijos agentūroms) ir šiaip neatrodo, kad ruošiasi į gimtąjį Muhosranską ar per daug pergyvena
tai jei nuolatinis gyvenimas panaikintas, ar jis gali likti Šengene?
Ar Austrijoje kas nors tikrina šituos dalykus?
Ar RF ambasada gali jam suteikti valytojo darbą ir taip suteikti teisę gyventi šalyje?
Kol kas įspūdis toks, kad po išspyrimo agentai tiesiog važiuoja į kitą šalį tęsti darbus. Aš suprantu, kad Austrijos tarnybos sukompromituotos, bet ar visai apsaugos mechanizmai neveikia?
- 1 patinka
Comment
-
+ Graikams duos F-35, nes turkai šantažo būdu, dėl Švedijos priėmimo į NATO, išsireikalavo F-16V ir F-16C atnaujinimo į V versiją.Paskutinis taisė RokasLT; 2024.02.01, 11:48.
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąES pagaliau patvirtino 50 mlrd paketą Ukrainai. Vengrai, nepaisant to kad su paketu sutiko, norėjo kad jiems liktų teisė po metų jį vėl vetuoti, bet ES nepasidavė - paliko jiems tik teisę po poros metų surengti diskusiją, bet ne veto.
Nebloga diena Ukrainai.
- 7 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
+ Vatnikų korvetę paskandino.
Nebloga diena Ukrainai.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
+ Vatnikų korvetę paskandino.
Nebloga diena Ukrainai.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Plius vieną naikintuvą sunaikino ir dar du stipriai pažeisti.-
- 2 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą+ Vatnikų korvetę paskandino.
Nebloga diena Ukrainai.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Plius vieną naikintuvą sunaikino ir dar du stipriai pažeisti.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimąBe to tapo žinoma, kad prieš porą dienų Sirijoje jų Mi-8 su visais kas buvo viduje išsitaškė į kažkokį kalnąNepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 7 patinka
Comment
Comment