Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Mano močiutės? Ar kieno? Šiaip o per LRT matote tą reklamą, kur Vilniuje, Konstitucijos pr. žygiuoja 5 kaubojai - vidurinysis - su tokia plokščia skrybėle ir garsinis diktorius ant vaizdo sako: Mes stengiamės dėl jūsų, kad pirktumėte iš mūsų! Natūrali produkcija tiesiai iš vietinių ūkininkų".
    Na matėte tikriausia tą reklamą. Sukelia įvairių minčių ir asociacijų.

Comment

LRT neziuriu, ir TV neziuriu. Name to veikejo esu buves

Comment

Pūkučio? Bet kaip mane pramušė, kai po nakvynės Kapčiamiestyje riedėjome link Alytaus ir vairuotojas visu garsu buvo paleidęs kažkokį radiją, kur grojo tokias ūch, smagias lietuviškas dainūškas, galvoju, kas čia per repertuaras, paskui per intarpą nugirstu "PŪKO radijas".
        Kitas dalykas, aš dar 2009 m. supratau, kad grupės BeeGees dainos labai tiktų gulint ligoninėje ir sveikstant po to, kai tave šitoje, būtent šitoje sankryžoje partrenkia seno modelio Škoda troleibusas:
        https://www.google.com/maps/@54.7161...oASAFQAw%3D%3D

Comment

Pukas2 labai gera stotis. Geriausia is lietuvisku

Comment

O tai atsakysite, kodėl važiuojant keliu A1 ir būnant netoli Kauno, man ausyse skamba ta Irano revoliucijos daina? Beje, ar supratote, kad Iranas būtent ir yra siaubo sinonimas, (o ne konservatorių pergalė) kaip jūs sakėte? Nes kai gydžiausi PDS, tai ten mano kolega Nikandras, išgirdęs verkiantį vaiką sau po nosimi sumurmėjo, kad "Vaikai yra siaubas, karas, maras, badas, Iranas". Nes tas vaikas užklykė kelios dienos po Q. Soleimanio nukovimo, tai tikra šiurpiai atrodė, kai tos šalies žmonės išėjo į gatvę skanduodami prakeiksmus Amerikai.

Comment

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
              tai kartą prabudus grojo kažkur seniai girdėta daina, kur priedainio žodžiai maždaug tokie: Sūūūū - abureaaaaa, - abureaaaaa, ir tuomet klaiste, kleister, čikata, plaster steis Kostis klio čirada, plaster feiiit. Gal numanote, kokia tai daina? Turi būti angliškai atliekama + grupė galimai gali būti Bee Gees, bet nesu 100% tuo tikras. Kažkas iš tų 80-90 laikų muzikos.
              Nemaniau, kad rašysiu šioje temoje, bet sudomino šitas sakinys. Nes Bee Gees tokios nepamenu.
              Prisiminiau tą dainą:

Sūūūū - abureaaaaa, - abureaaaaa, ir tuomet klaiste, kleister, čikata, plaster steis Kostis klio čirada, plaster feiiit

=>

Smooth operator
              Smooth operator
              Coast to coast, LA to Chicago, western male
              Across the north and south, to Key Largo, love for sale

Comment

nes Kaunas - Lietuvos ateitis, o ateities be revoliucijos nebus

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Nemaniau, kad rašysiu šioje temoje, bet sudomino šitas sakinys. Nes Bee Gees tokios nepamenu.
                  Prisiminiau tą dainą:

Valio, valio valio! URAAAAAAAA! Banzaaaaai! Lenkiuosi prieš Tamstą žemai. AČIŪ, kad padėjote pagal skambesį surasti, kokia tai daina! Va, šito ir norėjau. Neįsivaizduojate, kaip iš džiaugsmo skraidau po kambarį, ūbauju visokius garsus ir lankstausi. vis lakstydamas į vonią gurkštelėti vandens iš krano! Tiesiog fantastika, kai ši tema kemšasi tokiu "Šlamštu", kad prie populiarios temos prisideda ne tik liūtas. Dar gerai, kad atspėtumėte, kad tas <wuonetitė fašioulė, zanieau...?

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
                    nes Kaunas - Lietuvos ateitis, o ateities be revoliucijos nebus
                    Atsiprašau, kad tiek ilgai tenka laukti mano atsakymo, nerandu Reddite to įrašo, kur kažkas užvedė temą apie mėgstamus darbus, tai vienas lietuvis, kilęs iš Kauno, pasidalino, kad dirba tolimųjų reisų vairuotoju ir kad ne per seniausiai turėjo krovinį iš Olandijos į Uzbekistaną. Tai jis rašė, kad važiavo ne per rasvytanija vanyji ygrūša šalį, bet per Turkiją, Iraną, Turkmėnistaną, sakė, buvo įdomi patirtis. Tai kai aš riedu tarpmiestiniu autobusu pro Kauną, vis prisimenu tą iš Kauno kilusį, 1998 m. gimimo vairuotoją, kuris riedėjo Irano keliais, ir tikėtina, nepasikeitęs padangų, su tais pačiais ratais grįžo į Lietuvą. T.y. man tokios asociacijos, kad tu riedėjai keliais šalies, kurioje taikoma mirties bausmė užmėtant akmenimis ar nustumiant nuo uolos, ir iš tokios žiaurios šalies, su Irano vaibo prisotintomis padangomis dabar terši Lietuvos kelius?! Tarpmiestiniai autobusų maršrutai Lietuvoje nyksta, o sausuma iš LT nusigauti į IRI galimybių nėra. Be to, turbūt ant vienos rankos pirštų suskaičiuosi lietuvių fūristus, kuriems yra tekę gabenti krovinius į/per šią neįprastą šalį. Nes dauguma Lietuvos logistikos įmonių vykdo pervežimus išskirtinai orientuotai į Vakarų Europos šalis, Skandinaviją. Tiesa, kiek kalbindavau lietuvių vairuotojus prie savo buvusių namų, dar iki visų sankcijų teko bendrauti su keletu, kuriems yra tekę vykti į RU. Bet jau Kazachstanas ir gilyn į Vidurio Aziją, kažkaip nelabai lietuvius į ten siųsdavo ir anksčiau. Užtat Lietuvoje gali pamatyti daug krovininių iš UZ ir KAZ, pilna išsirikiavę Vilniuje, V. A. Graičiūno gatvėje.

Comment

o prie nauju namu nera kaip reguliuoti eismo?

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
                        o prie nauju namu nera kaip reguliuoti eismo?
                        Nėra ir nesijaučiu šios vietos, šios gatvės patriotu. Nes tai to paties rajono, iš kurio bėgome 2016 m., pakraštys. Be to, ten šalia dar vyksta statybos, daug jovalyno, nenoriu veltis. Tokios vietos, kokioje prareguliavau nuo 2021 m. rudens iki š. m. liepos, manau daugiau nebus. Po naujų metų, jei pavyks stabilizuoti miego situaciją - kažkaip nueiti anksčiau, atitinkamai atsikelti anksčiau, planuoju su persėdimu autobusais vykti iki savo buvusių namų į tą gatvę ir tęsti pradėtus darbus. Nes va vakar kur susistabdęs šnekėjau su to pastato savininku, tai pažadėjau jam, kad dar susitiksime, dar sugrįšiu. Nes naujų fūristų, kurie susipainioja į kurią gatvę sukti, manau bus ir dar ne vienas. Gal jau per šiuos 2,5 mėnesio kažką praleidau? Todėl dar iki žiemos vidurio pailsėsiu, o paskui planuoju atvykti ten rytais taip anksti, kai nesikeldavau net gyvendamas tenai prie pat. Nes kitos tokio vietos daugiau nerasiu, ten jau užsimezgę ryšiai su įvairių įmonių sandėlininkais, kurie noriai dalinasi informacija apie laukiamus krovinius... Įsivaizduok, jei persikelčiau į naują panašią lokaciją, reiktų nuo nulio viską pradėti -aiškinti, kas aš toks, kodėl man būtina tokią informaciją gauti, kad aš kaip mažas vaikas mėgstu stebėti sunkvežimius, kaip jie savo masyviais ratais iš lėto mindo asfaltą išsukinėdami pro vartus ir t.t.

Comment

turesi ka veikti

Comment

Joa, įsivaizduoju tą didybę, kai stovi šioje vietoj* ir pamatai Žalgirio gatve išlendančią vilkiko galvą, o tuomet - puspriekabę su visa savo didybe, įbildančią į šią siaurą gatvelę ir drebinant sienas iš lėto šliaužiančią į vieną iš 2 sandėlių teritorijų. Ten esu užfiksuotas ir aš, raskite mane

* - https://www.google.com/maps/@54.7028...oASAFQAw%3D%3D

Comment

tas su melyna kuprine?

Comment

Ne, nu gi va:

https://www.google.com/maps/@54.7028...oASAFQAw%3D%3D

Comment

budintis

Comment

Taip,
                                    Niekada neužmerkiantis akių ar ausų,
                                    Sergintis kiekvieną kampą.
                                    Lyg iš minareto kasdien
                                    Pašaukiantis oršiečius naujai dienai

O žinote, kodėl šioje vietoje, žiūrėdamas į didingai atrodančius troleibusų laidus, man ausyse, mintyse sukdavosi žodis "Vilpra"? Čia dar 2020 metais, kuomet Igno Vėgėlės ir jo ryši su šia kompanija dar nelabai kas žinojo.
                                    Attached Files

Comment

ne

Comment

Todėl, kad 2020 m. itin žavėjausi, prisiminęs savo pirmąsias keliones troleibusais po miestą vienam, kai man buvo vos 8-9 metai. Tai laikai, kuomet dar kursuodavo 11 troleibuso maršrutas - ilgiausias Vilniaus mieste. Vienas iš jo galutinių taškų būdavo Pašilaičių žiedas - gan ne per toliausiai nuo tuometinių mano namų, tai aš 2020-2021 m. žiopsodamas į tuos laidus, pabandydavau mintyse atkurti vaizdą prieš akis, kaip į šį žiedą per juos braukdamas įsukinėja vienas ar kitas** 11 maršruto troleibusas, kurio trasa eidavo Kalvarijų gatve pro Tauragnų stotelę, ties kuria įsikūrusi "Vilpra" būstinė.

** - pvz. Bibluja su 1543, ant kurio būdavo taksi reklama, paskui tas aukštas rėksnys tamsiais plaukais su 1124, reklamuojantis BIGBANK kreditą, paskui ta oranžiniaplaukė Tatjana su 1614 su žydra "Vytauto" reklama. Arba tas apsišaukėlis Arūnas Kupčiūnas (lietuviškai nemokantis Aleksandras) su 2478, kur būdavo ta, močiutės žodžiais, baisi juoda Lryto reklama.

Comment

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                          ..Dabar nedirbu, bet ir neapsimetu neįgaliu, netgi šį tą susimoku ir tais senelio duotais pinigais, kuriuos galėčiau taupyti dar kokiai tarpmiestinei kelionei, jais prisidedu prie biudžeto, iš kurio mokami atlyginimai gydytojams, vaistams ir t.t..
                                          Tikrai neturite neįgalumo? Manau, kad jums turėtų priklausyti, kreipkitės į savo šeimos gydytoją, nukreips, kur reikia.
                                          Tai būtų pati tikriausia pagalba ir mamai, nes:
                                          Draudimas valstybės lėšomis
                                          Esminis palengvinimas – privalomasis sveikatos draudimas (PSD). Nedirbantys gyventojai, teisės aktų nustatyta tvarka pripažinti neįgaliaisiais, PSD yra draudžiami valstybės lėšomis. Tai reiškia, kad šiems žmonėms nereikia mokėti PSD įmokos, kad galėtų naudotis visomis iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) apmokamomis medicinos paslaugomis.

Neįgaliam žmogui dažniausiai reikalinga nuolatinė pagalba, todėl valstybės lėšomis gali būti draudžiamas ir vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas ar rūpintojas, neįgaliojo aprūpintojas, slaugantis ar nuolat prižiūrintis namuose vaiką, kuriam nustatytas neįgalumas, arba žmogų, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos ar nuolatinės priežiūros poreikis (teismo sprendimu).

Kompensuojamieji vaistai
                                          Vaistų prieinamumas, kai jų reikia, labai svarbus. Taigi vaistai gydyti įvairioms ligoms (onkologinėms ligoms, tuberkuliozei, cukriniam diabetui, epilepsijai, astmai, šizofrenijai, išsėtinei sklerozei, kraujo krešėjimo sutrikimams, kt.) yra kompensuojami 100 proc. bazinės kainos.

Preliminariais Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) duomenimis, šiais metais iki gruodžio vaistai ir medicinos pagalbos priemonės (MPP) buvo kompensuoti 224,6 tūkst. neįgaliųjų. Tam prireikė daugiau nei 202 mln. eurų iš PSDF. Per šį laikotarpį vienam neįgaliam pacientui buvo kompensuota vaistų ir MPP vidutiniškai už 900 eurų.

Neįgaliems žmonėms, gaunantiems mažai draudžiamųjų pajamų, taip pat gali būti padengiama paciento priemoka už išrašytus kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones.

Comment

Working...
                                          X