Aštrus ar neaštrus, neesmė. Nesiūliau daryti nieko neteisėto, nepažeidžiau jokių įstatymų. Tiesiog pareiškiau nuomonę, kuri, mano manymu, yra gana pagrįsta. Juo labiau, kad pats BBC straipsnis kalba apie žodžio laisvę ir akivaizdžiai ją gina (ar bent jau taip apsimeta). O minimi disidentai kažin ar rinkosi smarkiai švelnesnį stilių. Negana to, aš netgi nesiūliau keisti BBC "santvarkos" (ką daro bent jau kai kurie minimi disidentai), o, viso labo, neigiamai atsiliepiau apie jų darbo kokybę ir kai kuriuos niuansus, kurie, mano manymu, neigiamai atsiliepia žurnalistikos kokybei apskritai.
Tiesą pasakius, nesitikėjau, kad BBC ištrins tokį komentarą, nes tai daryti prie straipsnio apie žodžio ir saviraiškos laisvės ribojimus, mano įsitikinimu, jiems turėjo neleisti tam tikras moralinis barjeras. Bet pasirodo, cenzūra BBC yra kur kas tiesmukesnė ir primityvesnė, nei aš galvojau.
Tiesą pasakius, nesitikėjau, kad BBC ištrins tokį komentarą, nes tai daryti prie straipsnio apie žodžio ir saviraiškos laisvės ribojimus, mano įsitikinimu, jiems turėjo neleisti tam tikras moralinis barjeras. Bet pasirodo, cenzūra BBC yra kur kas tiesmukesnė ir primityvesnė, nei aš galvojau.
Comment