Parašė Eidvis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
XII Seimas ir XVII Vyriausybė (po 2016 rinkimų)
Collapse
X
-
-
/\
Pats 28 dienų atostogų principas yra apskaičiuotas su savaitgaliais ir daugumoje darboviečių to principo yra laikomasi. Taip, yra darboviečių, kur tas atostogas galima pasistumdyti taip, kad savaitgaliai prie atostogų neprisiskaičiuotų, tačiau koks čia darbo kodeksas, jeigu vieni gauna ilgesnes, kiti trumpesnes atostogas. Reglamentuojamas atostogų skaičius turėtų būti visiems vienodas, kas pagal naująjį darbo kodeksą ir yra padaroma ir suprantama, kad 28 dienos (su savaitgaliais), pavirsta 20 laisvų dienų (be savaitgalio) - paprasta matematika. Jeigu mes galvojame, kad atostogos yra per trumpos - tai jas reikia ilginti visiems, kad nebūtų taip, jog ilgesnes atostogas gali turėti tik išrinktieji. Ir tada jau reikėtų lyginti kiek kitose šalyse darbuotojai turi atsotogų ir ar tas 20 nedarbo dienų yra pakankamai ar ne. Bet esminis principas, kad visi turėtų turėti tą patį garantuojamą atostogų skaičių ir jeigu jos yra per trumpos - jos turi būti ilginamos visiems.
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąNelabai suprantu apie kokius išrinktuosius kalbama. Dabartiniame DK yra ganėtinai aiškiai - 28 dienos (nežiūrint išimčių), iš kurių turi būti 14 d. nepertraukiamų atostogų (2 savaitgaliai). Jei kitų dienų darbdavys neleidžia imti be savaitgalių, tai čia ne DK kaltas.
Taip kad pokytis įneš aiškumo.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąGalbūt kažkam ir pavyksta susitarti su darbaviais, kad 'aš imu atostogas nuo pirmadienio iki penktadienio', bet tas įmanoma turbūt tik kokiose nors valstybinėse šarlatano įstaigose.
Comment
-
Kalba eina apie tai, kad 28 dienų atostogos yra paskaičiuotos skaičiuojant ir savaitgalius. Pusės tų dienų, t.y. dvi savaites, darbuotojai turi ilsėtis be pertraukų (kas reiškia ir savaitgaliais), tačiau likusios dienos nėra reglamentuotos, kas reiškia, jog vieni darbaviai jas skaičiuos su savaitgaliais, o kiti be. Galutinis rezultatas tas, kad atostogų dienų skaičius priklauso ne nuo darbo kodekso, o nuo dardavio valios. Tai yra diskriminacinė praktika - darbo kodeksas tam ir yra, kad apibrėžtų vienodą atostogų dienų skaičių visiems, o ne kad leistų 'interpretacijas' priklausomai nuo darbdavio nuotaikos. Jeigu norima ilgesnių atostogų - visada dėl to galima tartis su darbdaviu, to niekas nedraudžia, tačiau darbo kodekso reglamentuotas nedarbo dienų skaičius turėtų būti visiems vienodas, o ne laisvai interpretuojamas.
Comment
-
Nelabai man sekasi suprasti kaip tai yra geras dalykas darbuotojui. Jeigu dabar kai kurie darbdaviai išnaudodavo darbuotojus liepdami imti atostogas savaitgaliais prisidengiant kažkokiu nežinojimu, tai dabar tai darys absoliučiai visi, nes tiesiog toks bus įstatymas. Priedo to, keičiama į blogąją pusę, ir pasieksim minimumą atostogų ES. Jeigu mano draugą Petrą išnaudodavo darbdavys ir liepdavo imti atostogas savaitgaliais, tai, kad dabar turėsim abu vienodai mažai atostogų dienų man nei kiek negerina situacijos.
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąJeigu dabar kai kurie darbdaviai išnaudodavo darbuotojus liepdami imti atostogas savaitgaliais prisidengiant kažkokiu nežinojimu, tai dabar tai darys absoliučiai visi, nes tiesiog toks bus įstatymas.
Parašė rmss Rodyti pranešimąPriedo to, keičiama į blogąją pusę, ir pasieksim minimumą atostogų ES.
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąNelabai man sekasi suprasti kaip tai yra geras dalykas darbuotojui. Jeigu dabar kai kurie darbdaviai išnaudodavo darbuotojus liepdami imti atostogas savaitgaliais prisidengiant kažkokiu nežinojimu, tai dabar tai darys absoliučiai visi, nes tiesiog toks bus įstatymas. Priedo to, keičiama į blogąją pusę, ir pasieksim minimumą atostogų ES. Jeigu mano draugą Petrą išnaudodavo darbdavys ir liepdavo imti atostogas savaitgaliais, tai, kad dabar turėsim abu vienodai mažai atostogų dienų man nei kiek negerina situacijos.
Teigiama, kad Lietuvoje per metus vidutiniškai atostogaujama 41 dieną: 28 dienos yra minimalus apmokamų atostogų dienų skaičius, 13 – valstybinių dienų, per kurias lietuviams nereikia dirbti, dienų skaičius.
Aš turbūt kitoje šalyje gyvenu
Comment
-
Tai kalba apie kasmetines atostogas, ne šventines dienas. Tai tada galim pradėt skaičiuoti, kad trys iš tų švenčių visada bus sekmadieniais, kai kitose šalyse dar dažnai taikoma praktika tokias šventes perkelti. Ir beje, pagal dabar galiojantį DK 28 d. (be išimčių) atostogų negalimos, maksimum 24 d.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąReglamentą apeidinėdavo ne tie, kurie jo laikydavosi, o tie, kurie perstumdydavo nedarbo dienas, kad nesidubliuotų su savaitgaliai.
P.S. Pats esate darbdavys ar samdomas darbuotojas?
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąNelabai man sekasi suprasti kaip tai yra geras dalykas darbuotojui.AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąP.S. Pats esate darbdavys ar samdomas darbuotojas?
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąPats esu toks, kuris palaiko ir tuos sprendimus, kurie man nėra naudingi, jeigu matau, jog jie yra teisingi ir reikalingi šaliai.
O geriau iš viso naikinti DK, kaip socializmo atgyveną. Tuomet būtume palankiausia investicijoms valstybė pasaulyje!
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąLietuviai atostogauja daugiausiai pasaulyje
Teigiama, kad Lietuvoje per metus vidutiniškai atostogaujama 41 dieną: 28 dienos yra minimalus apmokamų atostogų dienų skaičius, 13 – valstybinių dienų, per kurias lietuviams nereikia dirbti, dienų skaičius.
Aš turbūt kitoje šalyje gyvenu
Smagus dalykas ta statistika, vartyk kaip nori, ar ne?
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąNuo kada pas mus atostogų savaitgaliai apmokami, kad jau taip lygina? Plius - skaičiuok kaip nori - 13 šventinių dienų darbo dienomis niekaip nepriskaičiuosi. Pvz. šiemet - 7. Tai jei sąžiningai, kaip Eidvis, laikomės įstatymo (kuriame tai neparašyta), tuomet 2017 metais laisvų dienų be savaitgalių turėsime 27. Tiesiai į mažiausiai atostogaujančių šalių šešetuką.
Beje, mūsų didieji darbininkai kinai, mūsų partneriai, turėdami vos vieną oficialią revoliucinės šventės dieną sugeba nedirbti visą savaitę. Panašiai ir su kinų naujaisiais metais, kai bene 10 dienų Kinijoje visi švenčia. Nors oficialioje statistikoje to nesimato.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąKodėl tuomet nesiųlėte 14 d.d. atstogų?
Comment
-
Mano mintis buvo ne atostogose, o kaip įtikti "investuotojams".
Ko gero vynioti spygliuotąją vielą ir įvedinėti išvykimo vizas. Bei visiškai liberalizuoti imigraciją. Nes pakankamai darbo rankų Lietuvoje tiesiog nėra. O milijonų "maikių ir baskietkių" siuvėjų, "mobiliakų" surinkėjų ir šiukšlių rūšiuotojų už 200 EUR šiaurinėje šalyje labai paprastai nepriviliosi. Lietuvos (o ir aplinkinių šalių) darbingų žmonių tokiomis "dosniomis investicijomis" jau neapgausi.
Beje, jau turime tikrai neblogų darbuotojų iš Ukrainos, kuriuos kol kas tenkina tos sąlygos, kurias siūlome mes. Vienintėlis viršvalandžių klausimas sprendžiamas lanksčiai. Gal čia kažkiek naujas DK bus palankesnis. Bet jie kol kas čia be šeimų, neaišku, kaip jausis vėliau.
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąNuo kada pas mus atostogų savaitgaliai apmokami, kad jau taip lygina? Plius - skaičiuok kaip nori - 13 šventinių dienų darbo dienomis niekaip nepriskaičiuosi. Pvz. šiemet - 7. Tai jei sąžiningai, kaip Eidvis, laikomės įstatymo (kuriame tai neparašyta), tuomet 2017 metais laisvų dienų be savaitgalių turėsime 27. Tiesiai į mažiausiai atostogaujančių šalių šešetuką.
Comment
Comment