Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Vis dar laukiu tavo medžiagos, pagal kurią teigei, kad ta foto su Borisu Johnsonu ir kitais pozuojančiais su kaukėmis buvo neteisinga ir viskas buvo atvirkščiai nei joje teigiama.
    Kol laukiam, iš tos pačios serijos:
    tai Tu teigi, Tu ir įrodyk. Aš ir video tos fotosesijos mačiau. Bet aš jau seniai įsitikinau, kad nėra prasmės mėtyti savo laiką novax'ų požiūriui neigti. Tas nuotraukas interpretuojam iš savo stereotipų.
    Click image for larger version

Name:	quote-2022-01-03-42b7a99f6b5f72116d936716a0f94c9e.jpg
Views:	156
Size:	43,9 kB
ID:	1940637

Русский военный корабль, иди нахуй!

Comment

Geriausias šaltinis apie viruso eigą jei norit žinoti savaitėm prieš kol sužino mūsų media ar vyriausybė praneša.
      Labai įdomiai ir visiems suprantamai seka tendencijas, vertina tyrimus ir tt:

Aš irgi jį seku, turbūt vienintelį, nes covidu jau menkai domiuosi. Man tik įdomu kodėl tu spamini čia visokias antivakseriškas konspiracijos teorijas, jeigu pats žiūri jo video? Juk ten pagrinde rodoma statistika, kuri aiškiai rodo, kad vakcinos (bent jau iki omikrono) buvo esminis ir vienintelis ginklas prieš pandemiją. Kaip veikia konspiracininkų smegenys? Man toks jausmas, kad jeigu jūs žiūrit kokį video, kur 9 iš 10 teiginių yra apie tai, kad vakcinacija yra labai gerai, tai jūsiškės smegenys šitą informaciją kažkaip blokuoja ir iškart užmiršta. Ko neužmiršta, tai to 1 iš 10 teiginių, kurie neva pagrindžia antivakserišką įsivaizdavimą. Toks 'cherry pickingas' jau savaime parodo, kad žmogui nėra svarbu suprasti, kas yra tiesa, jam svarbu yra atsirinkti tuos 'faktus', kas jo smegenims atrodo kaip tiesa. Ironiška tai, kad netgi iš tų 10-ties ištraukus tą vieną faktą, kuris regis atrodytų turėtų 'įrodyti tiesą', tai iš tiesų tai tėra tai, kad tas dešimtas buvo neteisingai suprastas ir savaip interpretuotas. Kaip pvz. tavoji žinutė pranešimu aukščiau:

​​​​​
      32 proc vokiečių tiki oficialia korona statistika.
      57 proc konspiracijos teorijų fanatikų (kaip sako "nekvestionuok vyriausybės" tipažai) netiki.
      Jei kas manęs paklaustų "ar aš tikiiu oficialia statistika dėl covid susirgimų", mano atsakkymas būtų "žinoma ne". Kaip galima tikėti oficialia statistika, kai daug kas susirgę neina testuotis ir dar daugiau covid perserga be jokių simptomų (pagrinde pasiskiepiję). Savaime aišku, kad oficiali statistika neatspindi tikrojo covid užsikrėtimų lygio, kitaip ir negali būti, bet tu tai pateiki kaip kažkokį konspiracijos teorijų įrodymą, kad 'vyriausybės slepia tiesą nuo žmonių, oficialia statistika negalima pasitikėti, dėl to konspiracijos teorijos yra tiesa'.

Comment

O šiaip tai Omikronas panašu, kad pribaigs pandemiją, nes yra kur kas mažiau pavojingas + labiau užkrečiamas. Iš Pietų Afrikos duomenų, kur viskas ir prasidėjo, matosi, kad banga ten praėjo labai staigiai. Dabar reikia stebėti UK, nes ten omircronas pirmiausiai po Pietų Afrikos atėjo, bet panašu, kad per sausį/vasarį omicronas prasisuks ir Lietuvoje ir tai bus pandemijos galas, nes absoliuti dauguma turės imunitetą, pavojingesnės viruso formos bus išstumtos švelnesnės omicron atmainos, o dar ir turėtų pasirodyti antivirusiniai vaistai. Taigi jau pavasarį galima bus pradėti atšaukinėti daugumą ribojimų, o artėjant vasarai apie covidą ir ribojimus jau galėsim pamiršti.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Aš irgi jį seku, turbūt vienintelį, nes covidu jau menkai domiuosi. Man tik įdomu kodėl tu spamini čia visokias antivakseriškas konspiracijos teorijas, jeigu pats žiūri jo video? Juk ten pagrinde rodoma statistika, kuri aiškiai rodo, kad vakcinos (bent jau iki omikrono) buvo esminis ir vienintelis ginklas prieš pandemiją. Kaip veikia konspiracininkų smegenys?
          Man įdomiau kaip veikia tavo smegenys, kad tu nesuvoki, kad aš ne prieš vakcinas, o prieš segregacijos pasus ir privalomus skiepus?

To nesuprasti yra vienas smegenų neveikimo lygis, bet to nesuprast po 10 kartų kartojimo, yra kažkas išvis už smegenų veikimo ribos.
          Juolab, kad net ir į tavo konkrečius tris vakcinų klausimus prieš kelias savaites tau atsakiau TAIP.
          Paskutinis taisė Gator; 2022.01.03, 23:01.

Comment

Parašė liux Rodyti pranešimą

tai Tu teigi, Tu ir įrodyk. Aš ir video tos fotosesijos mačiau.
            Ne aš teigiau, o tu teigei, kad foto yra sufalsifikuota realybė.
            Tu kaltini, todėl tu ir įrodyti turi.

Tu teigei, kad visada buvo su kaukėmis renginyje ir tik fotografijai nusiėmė kaukę. Kadangi grupės žmonių kaukių nusiėmimas fotografijai yra dinaminis procesas (kiekvienas nusiima savo laiku, skirtingose pozose), labai jau įdomu pažiūrėt kaip ten atsitiko, kad visi vienu metu buvo užfiksuoti pozavimo pozoje su kaukėmis.

Kokios priežastys dėl ko neparodai to video? Sugalvosi kažką, kad "neturi laiko"?

Comment

O šiaip tai Omikronas panašu, kad pribaigs pandemiją, nes yra kur kas mažiau pavojingas + labiau užkrečiamas. Iš Pietų Afrikos duomenų, kur viskas ir prasidėjo, matosi, kad banga ten praėjo labai staigiai. Dabar reikia stebėti UK, nes ten omircronas pirmiausiai po Pietų Afrikos atėjo, bet panašu, kad per sausį/vasarį omicronas prasisuks ir Lietuvoje ir tai bus pandemijos galas, nes absoliuti dauguma turės imunitetą, pavojingesnės viruso formos bus išstumtos švelnesnės omicron atmainos, o dar ir turėtų pasirodyti antivirusiniai vaistai. Taigi jau pavasarį galima bus pradėti atšaukinėti daugumą ribojimų, o artėjant vasarai apie covidą ir ribojimus jau galėsim pamiršti.
              Kodėl tada vyriausybė gasdina griežtais karantinais?
              Flickr

Comment

Parašė acetonas Rodyti pranešimą

Turbūt dauguma, net šiame forume mano, kad užsikrėtusiųjų skaičius yra didesnis nei skelbima. Ką nori pasakyti?
                ​​
                Jei kas manęs paklaustų "ar aš tikiiu oficialia statistika dėl covid susirgimų", mano atsakkymas būtų "žinoma ne". Kaip galima tikėti oficialia statistika, kai daug kas susirgę neina testuotis ir dar daugiau covid perserga be jokių simptomų (pagrinde pasiskiepiję).
                Net neabejojau, kad šis pigus triukas bus naudojamas

Jūs suprantat, kad jei klausimas būtų apie tai, tai atsakymas būtų 100 proc netiki?

Ta prasme jūs suprantat, kad kiekvienas žmogus žino, kad ne visi žmonės prieina iki testavimo punkto?

Dabar gi pagal jūsų logiką 43 proc žmonių nežino tokio elementaraus dalyko ir galvoja, kad magišku būdu kiekvienas žmogus yra testuojamas kiekvieną dieną ir taip pateikiama tikra statistika.

Cha, nice try
                Paskutinis taisė Gator; 2022.01.03, 23:03.

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Kvestionuoji vyriausybės sprendimus? Antivakseris!

Comment

Gal keletą savo pasiūlymų, kokie valdžios veiksmai turėtų būti tuo atveju, kai uzsikretimu bus po 15k per dieną ir net ir su mažu hospitalizacijos procentu ligoninės bus užkimštos, vyks atranka, ką guldyt, o ko jau nebeverta?
                    Visi tikimės, kad to nebus, bet mes sėdim ant sofos ir strateguojam, o valdžia turi būti paruošusi sprendimus. Gal iš čia tie gasdinimai?

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą

Gal keletą savo pasiūlymų, kokie valdžios veiksmai turėtų būti tuo atveju, kai uzsikretimu bus po 15k per dieną ir net ir su mažu hospitalizacijos procentu ligoninės bus užkimštos, vyks atranka, ką guldyt, o ko jau nebeverta?
                      Visi tikimės, kad to nebus, bet mes sėdim ant sofos ir strateguojam, o valdžia turi būti paruošusi sprendimus. Gal iš čia tie gasdinimai?
                      Konkrečiai klausimas buvo kodėl buvo gasdinama jau geru lygiu žinant (buvau daug anksčiau rašęs apie PAR sveikatos ministro teiginius apie super lengvą omicron formą ir galimą pandemijos pabaigą), kad omicron yra silpnesnė atmaina.

Tai ką būčiau daręs - būčiau negasdinęs, o sakęs - dar anksti tikrai teigti, tačiau turime pirminių duomenų, kad omicron yra daug lengvesnė atmaina. Tikėkimės daugiau karantinų neprireiks.

Comment

Danija tikisi po 2 mėnesių grįžtį į normalų gyvenimą ("old normal" - gator past.)

Denmark health chief says Omicron is bringing about the END of the pandemic and 'we will have our normal lives back in two months'

https://www.dailymail.co.uk/news/art...-pandemic.html

Comment

Danija tikisi po 2 mėnesių grįžtį į normalų gyvenimą ("old normal" - gator past.)

Denmark health chief says Omicron is bringing about the END of the pandemic and 'we will have our normal lives back in two months'

O mūsų sveikatos apsaugos ministras kalba apie dar vieną karantiną, nes "atvejų daugėja".
                          Flickr

Comment

Konkrečiai klausimas buvo kodėl buvo gasdinama jau geru lygiu žinant (buvau daug anksčiau rašęs apie PAR sveikatos ministro teiginius apie super lengvą omicron formą ir galimą pandemijos pabaigą), kad omicron yra silpnesnė atmaina.

Tai ką būčiau daręs - būčiau negasdinęs, o sakęs - dar anksti tikrai teigti, tačiau turime pirminių duomenų, kad omicron yra daug lengvesnė atmaina. Tikėkimės daugiau karantinų neprireiks.
                            O tas "gasdinimas" nebuvo apie tai, kad karantinas galimas tuo atveju, jei ligoninės užsikimš? Aš čia matau tiesiog perspėjimą, kad nebūtų po to visiems staigmena. Dęl to, kas buvo žinoma apie PAR, tai gal geriau nereikia, nes jau buvo Jums ir atrašyta, kodėl to negalima tiesmukai vertinti lyginant su mūsų situacija. Net ir dabar, kad ir kaip optimistiškai situacija beskambėtų - Europoje dar nėra niekur pasiektas pikas ir dar visai neaišku, ar kur nors neužlauš sveikatos sistemų, įskaitant ir pas mus.

Comment

O mūsų sveikatos apsaugos ministras kalba apie dar vieną karantiną, nes "atvejų daugėja".
                              Tai Trumpas irgi žadėjo, kad tuoj tuoj ir pandemijai bus galas

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą

Tai Trumpas irgi žadėjo, kad tuoj tuoj ir pandemijai bus galas
                                Beijing Briben sakė, kad niekas negali būti prezidentu su 200,000 mirčių kai pats jau 800,000 pasiekė ir dar sakė "I will end the virus".

Juolab negalima lyginti moralės pakėlimo (prieš kovą normalu sakyt, kad laimėsi, kai žinai, kad nebūtinai) su moralės žlugdymu.

Comment

Man įdomiau kaip veikia tavo smegenys, kad tu nesuvoki, kad aš ne prieš vakcinas, o prieš segregacijos pasus ir privalomus skiepus?

To nesuprasti yra vienas smegenų neveikimo lygis, bet to nesuprast po 10 kartų kartojimo, yra kažkas išvis už smegenų veikimo ribos.
                                  Juolab, kad net ir į tavo konkrečius tris vakcinų klausimus prieš kelias savaites tau atsakiau TAIP.
                                  Tiesiog žaviuosi antivakserių logine gimnastika.

čia tas pats kas sakytum - aš ne prieš vairuotojų įgūdžių patikrinimą, aš prieš segregacinį vairuotojo pažymėjimą.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

Comment

Nėra Lietuvoje privalomų skiepų, ir svarstoma juos įvesti nebent medikams (kas yra logiška), o ne visiems gyventojams.

OK, esi prieš GP. Pasiūlyk tada adekvačią alternatyvą pandemijos valdymui, kuri nereikštų karantino visiems.

Na, šiaip Lietuvoje turime žodžio laisvę. Niekas nesako, jog negalima aptarinėti ar kritikuoti Vyriausybės sprendimų. Aptarinėti gali kiek nori. Netgi taikiai protestuoti nėra draudžiama.
                                    Anksčiau kalbėjom tik apie tai, kad niekas neturi teisės eiti į gatves ir smurtu reikalauti keisti tuos sprendimus ar įstatymus, net jei tas sprendimas kažkam ir nepatinka.
                                    Kiekvienas žmogus yra laisvas tiek, kiek jis nekenkia ir nekelia pavojaus kitiems.

Matyt, gąsdina dėl to, kad visuomenė pati susiimtų ir padarytų viską iš savo pusės, kad karantino nebūtų, Juk ne tik nuo valdžios priklauso, ar karantino prireiks, ar ne.
                                    O šiaip yra nurodyti konkretūs skaičiai, nuo kada apie karantino įvedimą būtų svarstoma. Ir ten atvejų skaičiai nefigūruoja, o tik reanimacijos lovų užimtumas. Jei tų skaičių nepasieksime, tai lokdauno ir nebus.
                                    Manau, kad galime ir nepasiekti tokių skaičių, nes 240 reanimacijos lovų nebuvo užimta net ir siaučiant kur kas pavojingesnei DELTA, atmainai, kai, priminsiu, taip pat nebuvo praktiškai jokių ribojimų.
                                    Be to, praeitais metais žiemą karantine sėdėjo visa Europa, dabar gi tik Nyderlandai, Ir tai - olandai karantiną labiau atsargumo sumetimais įvedė, nes sergamumas ten nėra kažkaip labai blogesnis nei Lietuvoje.
                                    Paskutinis taisė Vilnietizz; 2022.01.04, 08:56.
                                    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                    Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

Comment

Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą

OK, esi prieš GP. Pasiūlyk tada adekvačią alternatyvą pandemijos valdymui, kuri nereikštų karantino visiems.
                                      Tai bandoma išsiaiškinti jau per kelis šimtus puslapių šioje temoje ir ne tik.

Comment

"Aš ne prieš vakcinas o prieš jų naudojimą"

Smegenys neegzistuoja, Smegenys yra valdžios išgalvoti siekiant kontroliuoti jūsų veiksmus. Smegenų turėjimas yra segregacija, kur mano teisės?

Nes kai skiedalai apie omicrono nepavojingumą pasibaigs pamatysim kad ligoninėse nėra vietų.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Nes kai skiedalai apie omicrono nepavojingumą pasibaigs pamatysim kad ligoninėse nėra vietų.
                                          Galbūt ir ne skiedalai čia.
                                          Dėl omikrono kol kas Europoje tik Nyderlandai įvedė karantiną, kai praeitais metais prie gerokai mažesnių skaičių karantine sėdėjo visa Europa.
                                          Skiepai vis dėl to veikia.

Žinokit, danų mokslininkai vargu ar kalbėtų pievas, jais galima tikėti.
                                          Paskutinis taisė Vilnietizz; 2022.01.04, 09:27.
                                          Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                          Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                          SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

Comment

Working...
                                          X