Parašė abcd
Rodyti pranešimą
Labai bloga praktika yra bandymas dangstyti traumas ir apsimesti tarsi jų nebūtų buvę. Tamsta siūlote viską su buldozeriu lyginti, ir kurti vaizdelį tarsi sovietmečio nebūtų buvę- čia man primena tradicinę lietuvišką alkoholizmo praktiką - gerti tam kad pamirštum. Anoniminių alkoholikų klubo susitikimai prasideda nuo to, kad kiekvienas pasisveikina prisipažindamas "mano vardas toks ir toks, aš esu alkoholikas". Tą patį reikia padaryti ir mums -"mes esame lietuviai, mes esame postsovietinė nacija" ir reikia didžiuotis tuo kad mes tą šūdą išgyvenom, nesuzombėjom, nors ir kentėjom bet šiaip ne taip išlikom gyvi. Tą patį reikia daryti ir su sovietmečio palikimu - neslėpti, bet tuo pačiu džiaugtis kad jis praėjo, mokėti pasijuokti iš jo, ir NEBIJOTI jo, nes tai tik balvonai - negyvi tuščiaviduriai kevalai, kurie jau nieko mums blogo nebepadarys. O dabar mes praradom puikų gyvą istorijos vadovėlį - uždarom tuos baibokus į grūto parkus, tarsi plėšrius gyvūnus į zologijos sodus, kad niekam jie neįkąstų. Tiesa, pamenu kai grūtas pradėjo veikti, verkiantys tremtiniai bliovė kad išvis tuos leninus reikia supjaustyti ir sulydyti kad jų neliktų. Noriu priminti ką rašiau praeitame tekste - mes matom baibokus ant žalio tilto, bet nematom jų filharmonijoje, priešais seimą (kas mano nuomone yra žymiai skandalingesni atvejai), o labiausiai nematome jo savo sovietiniame mentalitete. Sovietai sugriovė mūsų paminklus, nes reikėjo sunaikinti svetimus stabus ir paruošti vieta saviems stabams, mes dabar darome tą patį, prisidengdami tokiais pačiais argumentais.
galiu savo nuomonę dar prailiustruoti puikia Gedimino Urbono instaliacija iš 1995 metų - manau taip reikėjo ir palikti, ir dar uždėti tokius kūbus ant galvų visoms skulptūroms, kad ir balvonų tebebijantieji ir sovietmečio egzotikos ištroškusieji būtų patenkinti:
Comment