Ar Lietuvoje kazkas panasaus imanoma butu del prezidento?
Aš labai tikiuosi, kad iki tokio varianto mes nedagyvensim
Bet kokiu atveju šį kart Putinui bus patys sunkiausi rinkimai. Jau dabar Navalnas sutraukia dešimtis tūkstančius savo sekėjų į mitingus (nors daugumą jų Putinas blokuoja) ir net ne Maskvoje, o eiliniuose nedideliuose Rusijos miestuose ir tai daug daugiau, nei galėtų sutraukti pats Putinis į kokį nors mitingą. Tiesa, Navalno iki rinkimų neprileis ir kaip alternatyvą legitimizuoti rinkimus pasiūlė Sobčiak. Bet netgi šitas sprendimas Putinui išeis visiškai ne į naudą. Prileido Sobčiak prie Rusijos TV ir greičiausiai pasigailėjo:
Ir šiaip, Putinas smarkiai susimovė netgi paskelbdamas apie savo dalyvavimą. Štai kaip jis atrodo: aišku surežusuota, su daugybe 'palaikančių' žmonių ekrane už jo nugaros,su skambia muzika, bet kada reikia šaukti 'Rasija', šaukia tik kažkoks nevykėlis ir Putinas
Sobčiak yra Kremliaus projektas, tai buvo būtina padaryti norint ne tik legitimizuoti rinkimus, tačiau ir nukreipti jaunimo dėmesį nuo Navalnavo. Tačiau mano supratimo ir šitoje vietoje Kremlius galėjo prašauti. Matos, kad Sobčiak turi susitarimą su Putinu - jin jo labai smarkiai nekritikuoja, daug dažniau jos kritika eina 'sukurtai įdingai valdymo sistemai', nei kad jos pagrindiniam kūrėjui, o iš Putino pusės jinai iš dalies prileidžiama prie televizijos. Ir mano supratimu būtent čia ir buvo pagrindinė Putino klaida, galvojo, kad Sobčiak televizijoje susimaus ir pasirodys kaip kažkokia gėjų teisių gynėja, kuri nori gražinti Krymą Ukrainai (maždaug žiūrėkit kokia supuvus ta opozicija), o Sobčiak visai taikliai šaudo į ten, kur reikia ir nesileidžia būti išmurkdoma propagandistų. Bet tikriausiia būtent dėl to jos eteris televizijoje bus smarkiai apribotas.
Nežinau ar tai man skirta Jei man - tai aš kiekviename pasisakyme pabrėžiau, kad Sobčiak yra Kremliaus projektas. Tačiau ne visi Kremliaus projektai išsipildo taip, kaip Kremlius nori. Krymas/Donbasas taip pat yra Kremliaus projektas, tik vargu ar jis išsipildė taip, kaip Kremlius norėjo, sankcijų niekas neatšaukia, o po naujųjų iš JAV pareina dar viena porcija. Dopingas valstybiniu mąstu taip pat Kremliaus projektas, bet dabar matom to projekto atomazgą. Mano supratimu su Sobčiak panašiai, jinai yra Kremliaus projektas, bet taip, kaip jinai pasirodo per Kremliaus TV kanalus yra tai, ko tie kanalai jau senių seniausiai nėra matę, tame tarpe ir per praeitus rinkimus. Dėl to aš manau, kad Kremlius vienu šūviu norėdamas nušauti du zuikius, galėjo iššauti ir sau į koją. Aišku, Sobčiak nieko nepakeis, bet iš jos pasirodymo per Kremliaus TV matosi, kad jinai nebus tokia patogi varžovė, kaip kad buvo kiti Kremliaus projektai per ankstesnius rinkimus.
Nežinau ar tai man skirta Jei man - tai aš kiekviename pasisakyme pabrėžiau, kad Sobčiak yra Kremliaus projektas. Tačiau ne visi Kremliaus projektai išsipildo taip, kaip Kremlius nori. Krymas/Donbasas taip pat yra Kremliaus projektas, tik vargu ar jis išsipildė taip, kaip Kremlius norėjo, sankcijų niekas neatšaukia, o po naujųjų iš JAV pareina dar viena porcija. Dopingas valstybiniu mąstu taip pat Kremliaus projektas, bet dabar matom to projekto atomazgą. Mano supratimu su Sobčiak panašiai, jinai yra Kremliaus projektas, bet taip, kaip jinai pasirodo per Kremliaus TV kanalus yra tai, ko tie kanalai jau senių seniausiai nėra matę, tame tarpe ir per praeitus rinkimus. Dėl to aš manau, kad Kremlius vienu šūviu norėdamas nušauti du zuikius, galėjo iššauti ir sau į koją. Aišku, Sobčiak nieko nepakeis, bet iš jos pasirodymo per Kremliaus TV matosi, kad jinai nebus tokia patogi varžovė, kaip kad buvo kiti Kremliaus projektai per ankstesnius rinkimus.
Krymas/Donbasas yra Kremliaus projektas, bet pažiūrėkim atidžiau į Putiną. Jis yra taktikas, ne strategas. Krymą gudriai užėmė, o kas bus rytoj, antro žingsnio nesugebėjo numatyti. Lygiai tas pats su Donbasu, kariuomenę įvedė, bet nesugebėjo numatyti kad nustekenta Ukraina ras jėgų pasipriešinti. Dabar turi įšaldytus konfliktus ir vis labiau Kremliaus nenaudai besikeičiančią pasaulio nuomonę.
Taiklus straipsnis apie ketvirto pasaulio šalis (ir chuilostaną): Страны четвертого мира
Юлия Латынина: Почему российская элита заинтересована в обнищании населения https://www.novayagazeta.ru/articles...etvertogo-mira
Aš visgi linkęs manyti, kad jos retorika gerai apgalvota ir suderinta su prezidento administracija (nebūtinai su Putinu asmeniškai). Nepatogus varžovas yra Navalnas (tik negalvokit, kad aš didelis jo fanas ir neturiu įtarymų dėl tam tikro stogo iš Kremliui artimų žmonių) kuris kritikuoja artimiausią Putino aplinką ir tai daro konkrečiai, o ne užsiema abstrakčiais paaimanavimais apie "sistemines" ydas.
kai navalnas tik buvo pasirodes daug kas irgi stumde minti kad jis kremliaus projektas. Kažin kodel taip panašiai kartojasi istorija?
Būtent taip. Nepriklausomai nuo pažiūrų (bolševikas-leninistas, komunistas-stalinistas, caristas-imperialistas, "liberalas" ar pan.) - teritorijų grobimas pas visus kraujyje.
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Navalnas de facto yra nė kiek ne prastesnis rusiškas imperialistas nei Putinas. Jam atėjus valdžion mes nieko neišloštume.
Kasparovas berods irgi pasisakė už tai, kad Krymas nebūtų grąžintas Ukrainai. Bet čia gal bendražmogiški dalykai, didžioji dauguma lietuvių taip pat neprieštarautų jei bandytume prisijungti etnografines baltų žemes.
Kasparovas berods irgi pasisakė už tai, kad Krymas nebūtų grąžintas Ukrainai. Bet čia gal bendražmogiški dalykai, didžioji dauguma lietuvių taip pat neprieštarautų jei bandytume prisijungti etnografines baltų žemes.
Krymas aprėpiamoje praeityje buvo graikų, paskui totorių ir turkų kol Jekaterinos laikais nebuvo rusų užgrobtas. Kur čia etninės rusų žemės?
Vos ne bet kas būtų geresnis prezidentas, nei Putinas. Ir pats Putinas pirmoje savo kadencijoje buvo visiškai kitoks, netgi ganėtinai rimtai kalbėjo apie tai, kad Rusija turi į NATO įstoti. Tai, ką turim dabar yra ne tiek Putino asmenybės problema, kiek suaugimo su kėde problema ir vienvaldystės įvedimas. Geriausias Rusijos prezidentas bus tas, kuris ją demokratizuos, kuris laikysis konstitucijos ir neužsibus ilgiau dviejų kadencijų, kuris atskirs valdžias - išlaisvins žiniasklaidą, teismus, parlamentines partijas. Niekada pasaulio istorijoje dar nėra buvo to, kad kariautų dvi demokratiškos šalys tarpusavyje. Jeigu Rusija taptų demokratiška, su laisvais teismais ir žiniasklaida, tai nebebūtų jokios grėsmės ir imperialistinių ambicijų. Navalnas būtent tai ir siūlo ir visiškai nesvarbu ką jis galvoja apie Krymo gražinima, svarbu ką jis galvoja apie žiniasklaidos, teismų, politinės sistemos išlaisvinimą.
Tai ką dabar su juo daryti? Grąžinti turkams arba graikams?
Nereikia apsimetinėti kad nesuprantate. Krymo totoriai kaip ir lietuviai buvo vežami į Sibirą, tik dar didesniu mastu, praktiškai visi buvo išvežti. Bachčisarajus kieno miestas, rusų?
Comment