O tai be bilieto gali važiuoti?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Ne, nes skirtingai nei miesto autobusuose, kur už važiavimą be bilieto atsako tik keleivis, tai priemiestyje ir tarpmiestyje užšokus ant kontrolės, kentės ne keleivis, bet vairuotojas - už tai, kad įleido žmogų be bilieto arba paėmė pinigus, bet neatspausdino popieriuko. Už vežimą be bilieto jie vairuotojui surašo aktą ant kelionės lapo. Tą lapą grįžęs į parką vairuotojas turi pateikti dispečerei. Ji pamačius, kad ten užrašyta raudonu tušinuku "vežė be bilieto...." vairuotojui nurėš 40 % algos.
Comment
-
Čia vienas iš vairuotojų, ponas Nickus Kaune atsisakė išleisti ponią ten, kur ji užsiprašė (čia atvažiuojant nuo Vilniaus pusės). Tai išlaipinimas vykstant link Kauno stoties yra prie Kalniečių poliklinikos bei K. Petrausko st. ten pasukus į kairę. Tai ponia užsimanė, kad ją išleistų kažkur, kur pagal grafiką nepriklauso sustoti, tai vairuotojas jai ir sako:
- Nu ponia, nu kur aš čia jus dabar išleisiu? Tik Petrausko galėsiu!
Comment
-
O kodėl toje mokykloje tik ant vos keleto kabinetų būdavo parašyta, kas mokytoja? Visur kitur tik "X kabinetas". Ir tik prie kokių 3 būdavo smulkesniu šriftu papildomai "Mokytoja - *. ********ienė". Gal čia pačios mokytojos paprašydavo, kad papildomai būtų užrašyta jos pavardė, kad būtų aišku, kas čia šeimininkas šito kabineto?
Comment
-
Kad nelabai. O kas yra kyčios? Čia kažkada močiutė pasakė šį žodį ir aš taip jį įsikirtau, nors realybėje jis tariasi ir rašosi šiek tiek kitaip. Kaip? Močiutė dalį vaikystės praleido tremtyje, todėl jos kalbėsena šiek tiek paveikta rusiško akcento, pvz. mano vardą ji taria maždaug "Kryyystupas". Kas tos kyčios? Ne, tai ne Šv. Kūčios.
Comment
-
Kyčios - čia kai kartą pas močiutę į svečius užsuko jos pusseserė ir paliko dovanų tokią dirbtinę kvadrato formos dėžę, kurioje augo dirbtinė gėlė su kažkokiomis šakelėmis ir obuolių imitacijomis. Viskas buvo padengta (apipurkšta) kažkokiais baltais dažais. Tai vėliau, kai vykome į kaimą, močiutė paėmė tas kyčias, kur vėliau kartu su šienu ir kt. šiukšlėmis, sudeginome ant laužo. Oi spirgėjo ten tos "kyčios"...
Comment
Comment