Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Bet žiūrėkite, kaip žiauriai skamba - koks nors stoties teritorijos šlavėju dirbantis varganas žmogelis, uždirbantis minumumą, kasryt atvykstantis iš rajono, vos galą su galu suduriantis, vėlyvą vasaros vakarą ateina į Maximą, ir gailiai nužvelgia prekių lentynas - ech, kaip sunku įpirkti gardesnį kąsnį, skrandis negauna normalaus maisto. Ką daryti? Vieną dieną, į jo kiemą įsuka ir prieina Mercedes-Benz "Gelik" vairuotojas, kuris įduoda jam 2 Kaltinėnų krepšius, pilnus kreko ir kristalinio metamfetamino. Sako, čia reikės nugabenti šituos 2 į Siaubo Arabiją. Dalį pinigėlių įduoda jam iškart, o dalį, patikina, kad gaus vietoje oro uoste atidavęs tuos lagaminus "patikimam žmogui". Na ir ką, jis įteikia skrydžio bilietus - Vilnius-Stambulas-Rijadas. Tas nė nepagalvoja patikrinti kas ten viduje sukrauta. Nu, pažadėjo gėliko vairuotojas 4 tūkstančius, o kodėl gi ne? Ir iš Vilniaus pro pasų kontrolę pereina puikiai, lietuvių pasieniečiai nė nepatikrina turinio. Turkai taip pat praleidžia aplaidžiai. Na, o nuskridus pas sauditus, sako, atsek, parodyt kas viduje. Vos prasegęs, jis kone iškart nualpsta, širdies dūžiai pašoksta iki neregėto masto. Narkotikai! O tu joptvajras, ką čia man įkišo?! Pareigūnai pasako, kad nuo šios akimirkos tavo teisės suvaržytos, uždeda antrankius ir nuveda į ankštą kambariuką, ten uždaro. Pralaiko vos apie porą valandų. Čia pat išveda. Pasirašytinai supažindina su arabų kalba surašytu tekstu, kuriame - nei vieno įskaitomo žodžio suprantama kalba. Tas iš užsienio kalbų moka tik gimtąją maišytą Vilniaus krašto rusų-lenkų. Jam pareigūnas pabaksnoja į tekstą anglų kalba, kur parašyta kažkas panašaus į "I know, that for drugs trafficking in Saudi Arabia are subject to death penalty". Na ir ką, tas vargšas nieko nesuprantąs žmogelis, už parankių tempiamas dvejų ginkluotų smogikų, ištempiamas į lauką, kuriame kepina 40 laipsnių karštis. Šarvuotu visureigiu, populiariu tuose kraštuose, nugabenamas iki Alsafat aikštės centro. Tik tą per naivumą pakliuvusį žmogų parklupdžius, jis supranta, kad jam bus vykdoma egzekucija už narkotinių medžiagų įvežimą į šalį. Jis apsipila ašaromis, tačiau budeliui tai nė motais. Dar keli ritualai, kuomet bausmės vykdytojas kažką sukomanduoja, simboliškai pamosuoja kardu į abi puses na ir tuomet lemtingasis "Šmaukšt" ir galva lekia į šoną. Vos po kelių sekundžių, šalia budintis gydytojas ją prisiuva atgal, tačiau viskas - narkotikų gabentojas nebegyvas. Va tokia vat žiauri mirtis sauduose. O vat būtų Kristupas valdžioje, būtų sudaręs (įteisinęs) galimybę pateikti prašymą neleisti išvykti iš Lietuvos, kuris užkirs kelią priimti fatališkus sprendimus savo atžvilgiu. Ką apie savo piliečio netektį pasakys prezidentas Nausėda? Ką galėjome padaryti kitaip, kad šis pilietis nebūtų pakliuvęs į tokius spąstus ir išsaugojęs gyvybę? Gal man reikėjo jam asmeniškai iš savo kišenės duoti kelioliką kapeikų kaloringesniam maisto produktui įpirkti? Būtų sotus, pavalgęs ir nereiktų susigundyti jokiais greito uždarbio pasiūlymais praturtėti per 1 naktį, nugabenant porą kelioninių krepšių (prigrūstų kvaišalais) į kokią nors pasaulio skylę.

Comment

Šita daina galėtų skambėti kaip paguodos himnas visų nusižudžiusiųjų artimiesiems:

https://www.youtube.com/watch?v=c9qUCh8pSPE

Bet kaip kitiems užtenka drąsos pasidaryti sau galą, o man, praėjusių metų liepos 21 d. (antra diena po persikraustymo) neužteko? Gal Dievas nujaučia, kad savo gyvenimo misijos dar neatlikau iki galo? Gal dar pavyks patekti į Seimą nė nekandidatuojant? Bet gyventi taip, kaip yra dabar, jau atsibodo. Kažkas turi įvykti. Kas - laikas parodys. Greičiausiai - nieko. Nors tikiuosi kai ko geresnio nei vien tik srutos, bėgančios iš vamzdžių kanalizacinių.

Comment

ar zinai, kad viskas jau buvo?
        ar zinai, kad viskas isnyko?

When a man lies, he murders some part of the world

Comment

Labai gaila, kad trumpai pabūnate forume ir greitai prisidirbate vėl, ir vėl esate nubloškiamas į nebūtį, iš kurios neaišku kada sugrįšite. Jūs kaip koks jūreivis, kaip ten apie jų gyvenimo faktą, kad jie nepamato kaip auga jų vaikai, sakoma, kad savo vaikus pamato jau gimusius ir einančius į darželį, vėliau žiūrėk grįžus jie jau bebaigią mokyklą, na o sekantį kartą grįžus iš komandiruotės - jau diplomuotas bakalauras apsivedęs su žmona ir turintis anūkų. Gi per šitą laiką tamsta tikriausiai pražiopsojote to mano objekto gimtadienį ir kaip aš jį paminėjau šįmet. Tiesiog kai pamatau, kad spėjote aprašyti pranešimą temoje "Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai gr...", man tiesiog nusvyra rankos, kad tuoj vėl viskas kartosis iš naujo. Jūs pašalintas buvote mažiau nei savaitei, bet tikriausiai pamanėte, kad 3 mėnesiams... Aš iš to nuobodulio vis vėliau einu miegoti, pvz. dabar tendencija - užmigti 12 val., o atsikelti - 20. Taip demoralizuotas mano miegas nebuvo jokiuose ankstesniuose namuose.

Comment

yra kaip yra, bus kaip bus

Comment

Per šį laikotarpį spėjote apsivilkti mantiją ir išnagrinėti tą avariją, kur Blinkevičiūtė su troleibusu partrenkė Šimonytę. Postas rašytas kovo 8 d., ar skaitėte, kaip vertinate savo paskelbtą nuosprendį (psl. 300)?

Comment

teko isnagrineti, kaip ne kaip, toks mano drbas buvo. Gal ir teisinga sprendima priemiau. Tegul tolesni ju gyvenima sprendzia likimas, kokio jos vertos

Comment

Tai pirmyn šokam ant testo, tik jau ne atestatui:

1. Kas Vilniuje, Antakalnio mikrorajone nuolatos skalbia, tarkuoja KET pažeidėjus, dirbančius paprastus žmogelius ir kartais - pačius nekompetentingus policijos pareigūnus?
                  2. Ką man sakė Mosėdis?
                  3. Kam L. Kasčiūnas sudaužė širdį, kreipdamasis į teisėsaugą ir taip pridėdamas jam 0,5 metų kalėjimo už buvusio KAM ministro pavadinimą naciu?
                  4. Kokios dar asociacijos kyla pamačius skaičių "0,5"?
                  5. Kokia valstybė netiesiogiai (per senelį) prisideda prie mano galimybės keliauti po Lietuvą tarpmiestiniais maršrutais?
                  6. Per kokių šalių teritorijas tranzitu būtų gabenamas krovinys iš Lietuvos į Iraną sunkvežimiu?
                  7. Mėgstamiausias dušmanų ir ajatolų valgis (mano spėjimu)?
                  8. liutass tikrasis vardas realiame gyvenime?
                  9. Kokiais dviem panašiai skambančiais žodžiais vadinu "Žalgirio" arenoje per krepšinio rungtynes skambančios sirenos garsą?
                  10. Kas yra paštetas? [Pastaba - siekiant pasunkinti, klausimas keičiamas į "Kas yra pašteto žmona?].

Comment

1. Kedas?
                    2. Vaikai, baikite trepset?
                    3. Paleckiui?
                    4. promiles?
                    5. rusija?
                    6. 6?
                    7.kebabas?
                    8. marcelijus?
                    9. tiura liura?
                    10. tyrele?

Comment

1. +
                      2. - Nu, kur per raudoną abudu?
                      3. +
                      4. Rungtynės su Makedonija, kur Ilievski likus 0,5 sek. pataiko pirmą baudą, antrą specialiai prameta, tuomet kamuolys atšoka Jasikevičiui, kuris jį nusviedžia per visą aikštę ir mes pralošiame.
                      5. +
                      6. Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija, Bulgarija, Turkija.
                      7. Bulviniai blynai.
                      8. +
                      9. Broileris arba boileris.
                      10. Pašteto žmona yra Palendrica.

Comment

o kas Palnedricos tevas?

Comment

Taurages himnas

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
                            o kas Palnedricos tevas?
                            Gal Blužnelis koks? 2020 m. sapnavau, kaip šią pavardę su nuostaba taria mano kūno kultūros mokytoja.

Sakykite, kaip jums atrodo, ar į mano kuriamą pabėgimo (planuoto nuo 2023 metų) į tą močiutės kaimą himną reiktų įtraukti kažkaip gražiau surimuotą frazę "Lai manęs bijo Romas ir Vacys!". Romas tai ne buvęs šio forumo moderatorius, tai to ūkininko Radzevičiaus, kuris pagal mano fantaziją, vairuodamas kombainą sumindė ant kelio išdėliotus rukolų lapus jų parodoje, vardas. Vardą sužinojau tik praėjus beveik 10 m. nuo paskutinio vasarojimo kartu su močiute kai dar bendravome.

Comment

o kodel tie romaivaciai turetu taves bijoti? Gal pakeisk i "laukia"?

Comment

Nu pvz. dar iš gretimo Širvintų r. nusamdytas įv. ūkio darbams, tame tarpe ir mums susmulkinti pievą, atvykdavo toks Virgis. Tai mano močiutė išgirdusi, kad anas kažkur kriokdamas darbuosi su savo John Deere, sakydavo neiti artyn jo, nes tas ūkininkas pagalvos, kad "tas berniukas mane persekioja turbūt - kaip tik darbuojuosi kur netoliese, iškart atlekia pasižiūrėti".

Comment

Mano laikais vieskeliais duodavosi kombainai Niva, traktoriai Stalinecai, Kirovai ir belarusai. Apie jokius Jonus Elnius niekas net nebuvo girdeja

Comment

O nujaučiate, ką būdamas rodos pradinėse klasėse, esu praminęs "Paplepone" (Papleponė)?

Užuomina pagal to meto realijas - "Kometa".

Comment

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                      O nujaučiate, ką būdamas rodos pradinėse klasėse, esu praminęs "Paplepone" (Papleponė)?

Užuomina pagal to meto realijas - "Kometa".
                                      uzklasine veikla?

Comment

Tai troleibuso vairuotoja, kuri pastoviai dirbdavo 9 maršruto troleibusu su garaž. nr. 2593. Tokia kiek apkūnoka, trumpai kirptų juodų plaukų. "Kometa" - tai tuometis L. Asanavičiūtės g. esančios stotelės pavadinimas, kuris dabar pakeistas į "Karoliniškių poliklinika".

Ups, radau, va šitas trūlikas, už vairo yra būtent šita vairuotoja, kurią kątik paminėjau!
                                        https://transphoto.org/photo/814643/

Comment

ten Jursenas miega prie viduriniu duru lango?

Comment

Working...
                                          X