Parašė donatasa
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Viešosios erdvės ir mažoji Vilniaus architektūra
Collapse
X
-
-
Oi, tik jau nereikia to vergiško "Rytų Europos" nepilnavertiškumo komplekso. Gal eikime savo keliu, nesidairydami, kad kažkur yra būtent va taip, o kitur dar kitaip. Man asmeniškai tokia idėja yra puiki ir verčia aikčioti, bet pagal jus, turėčiau susiturėt, nes ale reikia vaidinti Vakarų Europos gyventoją, kuris jau yra viską matęs ir nuo visko atbukintas?Parašė Gnoss Rodyti pranešimąĮdomu, kas nusprendė, kad šitas fontanas iškart taps pagrindine turistų ir miestiečių traukos vieta? Manro, čia tik mūsų rytiniai kaimynai vis dar aikčioja nuo objekto dydžio, o ypač jei dar šviečia naktį...Su tais įspūdingiausiais ir visais kitais didžiausiais, man sapnuojasi kičinis kokio Kazachstano ar Azerbaidžano projektas, atseit įspūdinga ir didinga, bet iš tikrųjų jokios vertės neturintis projektas.
Comment
-
Parašė abruo Rodyti pranešimąTeko matyti atsiliepimą, kad kur kas geriau būtų sutvarkyti visus neveikiančius Vilniaus fontanus, ir tai papuoštų miestą kur kas labiau. Be to, šis fontanas trukdus Kernavės tiltui.
Kitas dalykas, tai nelabai aišku kur tas Kernavės tiltas eis. Ar į Mečetės gatvę ar į Vaišganto.
Comment
-
Parašė abruo Rodyti pranešimąTeko matyti atsiliepimą, kad kur kas geriau būtų sutvarkyti visus neveikiančius Vilniaus fontanus, ir tai papuoštų miestą kur kas labiau. Be to, šis fontanas trukdus Kernavės tiltui.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Kiek man žinoma, tai Kernavės tilto idėjos yra atsisakyta, nes niekas nebeleis jo tiesti per Baltojo tilto pievelę, kuri tapo viena pagrindinių vilniečių rekreacinių zonų.
O pats fontanas tai fainas. Tik gal jau kiek bus pabodę tie fontanai, tiesą sakant man dar neteko matyti veikiančio muzikinio Bernardinų fontano - kažin ar jis išvis veikia?
Grojantį fontaną jau pasistatė Druskininkai, planuoja Palanga, o Klaipėdos planai statyti analogišką šimtam atrodo kur kas rimtesni, nes turi finansinį palaikymą iš savivaldybės. Būtent dėl to šitą fontaną ir reikia vertinti labai atsargiai, nes tos privačios iniciatyvos labai retai kada virsta fiziniu kūnu, ypač tos, kurios vertos kelių milijonų litų. Ir kai privatūs žmonės už ačiū skiria tuos milijonus - tai dar nereiškia, kad projektas bus įgyvendintas, bent kone vienintelė didesnė privati iniciatyva statyti Modernaus meno centrą Vilniaus savivaldybės buvo uždusinta.
Nelabai daug yra tų gražių pavyzdžių, kur verslas skiria milijonines sumas viešiesiems projektams. Didžiausia viltis tokių projektų yra savivaldybės, tačiau Zuokas visus savivaldybės pinigus yra iššvaistęs savo piariniams projektams dėl to labai abejotina, kad miestas prie to galėtų prisidėti. Realiai pinigų net gatvėms tvarkyti nėra - Kaunas gatvių kokybe jau aplenkė Vilnių, o per Zuoko kadenciją padoriau sutvarkyta centre buvo tik trumputė Šventaragio gatvė prie Katedros už kurios sutvarkymą reikia dėkoti Lietuvos pirmininkavimui ES, iš ko ir buvo skirti finansai.
Dėl to šitas fontanas kol kas atrodo turi daug daugiau šansų likti gražiomis vizualizacijomis, nei kad tapti realybe. O gaila. Daug tokių projektų Vilnius praranda dėl Zuoko norų verslą miesto sąskaita daryti, o ne patį miestą tvarkyti.Paskutinis taisė Eidvis; 2014.11.17, 13:04.
Comment
-
Parašė Tfmachine Rodyti pranešimąOi, tik jau nereikia to vergiško "Rytų Europos" nepilnavertiškumo komplekso. Gal eikime savo keliu, nesidairydami, kad kažkur yra būtent va taip, o kitur dar kitaip. Man asmeniškai tokia idėja yra puiki ir verčia aikčioti, bet pagal jus, turėčiau susiturėt, nes ale reikia vaidinti Vakarų Europos gyventoją, kuris jau yra viską matęs ir nuo visko atbukintas?
Comment
-
Visų pirma, fontanas turėtų būti skirtas vilniečiams ir aplinkinėms bendruomenėms. Antra, niekas su fontanais ir nežada turistus pritraukinėti - tam skirtas apskritai pats miestas ir jame esantis urbanistinis paveldas. Fontanas čia būtų tiesiog kaip pačio miesto pagražinimas, naujos viešosios erdvės sukūrimas. O kas tose viešosiose erdvėse daugiausiai leidžią laikai? Aš manau, kad visų pirma vilniečiai. Atvykėliai daugiausiai vaikšto nuo taško A iki taško B ir t.t.Parašė Gnoss Rodyti pranešimąČia toks retorinis klausimas, kas traukia atvykėlius, ar dainuojantys fontanai, ar kiti dalykai, kurių mes paprastai net nepastebim?
Comment
-
Atrodo nuostabiai, net nesitiki,kad miestas, kuris dar visai neseniai (iki atidarant Bernardinų sodus) neturėjo nei vieno normalaus fontano galės džiaugtis tokiu įspūdingu fontanu.O šiap tai, jis, aišku pirmiausia skirtas vilniečiams, nes Vakarų europiečių tokiais dalykais jau nenustebinsi.Tačiau manau iš mažesnių kaimyninių Rytų Europos valstybių (pvz.:Latvijos, Estijos, Baltarusijos) gali tikrai atvažiuoti daugiau žmonių,nes pavyzdžiui man Varšuvoje vienas iš įsimintiniausių dalykų buvo būtent toks fontanas.Vienintelis dalykas, kurio bijau - įvairių ,,supermamyčių", būnančių su vaikais toje pievelėje priekaištai dėl triukšmo, nes planuojamas fontanas būtų muzikinis
Comment
-
Klausimas, ar čia nėra užslėptų kaštų kokių mokesčių mokėtojams?
O šiaip jau, visokie 'dainuojantys fontanai' yra AMB pėdomis sekančių aukštosios partinės mokyklos auklėtinių, įvairių provincijos miestelių merų ir kitokių postkomunistinių-aziatiškų vertybių terpėje išaugusių barbarų etalonas to, kas yra 'gražu'. Neduok die dar jei ten perlenks lazdą su visų vaivorykštės spalvų nesiderinančiais LEDais, tai mane tikrai suvimdys į tą 'grožį' žiūrint.
I'm sceptical. Geriau tuos pinigus Senamiesčio gatvėms solidžiomis trinkelėmis grįsti išleistų.Paskutinis taisė nomad; 2014.11.17, 23:17.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąKlausimas, ar čia nėra užslėptų kaštų kokių mokesčių mokėtojams?
O šiaip jau, visokie 'dainuojantys fontanai' yra AMB pėdomis sekančių aukštosios partinės mokyklos auklėtinių, įvairių provincijos miestelių merų ir kitokių postkomunistinių-aziatiškų vertybių terpėje išaugusių barbarų etalonas to, kas yra 'gražu'. Neduok die dar jei ten perlenks lazdą su visų vaivorykštės spalvų nesiderinančiais LEDais, tai mane tikrai suvimdys į tą 'grožį' žiūrint.
I'm sceptical. Geriau tuos pinigus Senamiesčio gatvėms solidžiomis trinkelėmis grįsti išleistų.
Comment
-
Žinoma! Ir iš vis, kam tas Bernardinų sodas Vilniuje? Geriau sukišam pinigus į trinkeles ir asfaltą - va tipinis kolūkiečio mąstymas.Parašė nomad Rodyti pranešimąKlausimas, ar čia nėra užslėptų kaštų kokių mokesčių mokėtojams?
I'm sceptical. Geriau tuos pinigus Senamiesčio gatvėms solidžiomis trinkelėmis grįsti išleistų.
Comment
-
https://www.youtube.com/watch?v=Ov7_q2aKQl8
kaip las vegase tuoj busimPaskutinis taisė Karmanscik; 2014.11.18, 14:10.
Comment
Comment