Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eismo kultūra ir saugumas Lietuvos keliuose

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė PukiS Rodyti pranešimą

nėra tos trečios kolonos čia atmazas kad nesitraukt Pavieniai kurie važiuoja 140+, ir jie įprastai nesiparina.
    Reikia pagaliau baigti Lietuvoje tuos žaidimus su matuoklių tolerancija greičio viršijimui. Čia ir yra problema - važiuoji pagal GPS 130km/h, o iš galo pastoviai mirgalina kelio valdovai, važiuojantys 140km/h ir verčia nesaugiai šokinėt tarp juostų.

Net tas pats 130 su tokia autostradų būkle atrodo per daug. Pavažinėjęs Europoje, supranti, kad optimalus greitis yra maždaug 120 km/h - tai atsispindi ir kuro sanaudose, ir bendrame važiavimo komforte. Lietuva per maža, kad būtų reikalas važinėti greičiau.

Comment

Vau, kiek daug teisuolių ir neapykantos greičiau norintiems važiuoti. Nežinau, ar gyvenime neturite ką veikti kad užsiimate kažkieno auklėjimu, nepraleidimu, noru matyti greičiau važiuojančius griovyje ir t.t.
      Nepykit, bet manau ne jums spręsti kam kokiu greičiu važiuoti nežinant priežaščių kodėl taip važiuojama ir t.t. tad siūlau mažiau susireikšminti ir dėl bendro saugumo kelyje būti tolerantiškais visiems tiek greitai tiek lėčiau važiuojantiems (bet netrukdantiems eismo).

Aš pats autostrada važiuoju 140 km/h greičiu ir man tikrai nesunku pasitraukti į tarpus praleisti greičiau už mane važiuojantį net jai tenka nusimesti greitį 5-10 km/h.

Ir taip aš jaučiuosi komfortiškai ir taip mano elektromobilio elektros sąnaudos mane tenkina ir tikrai neturi kažkoks laido riteris spręsti kas kam yra komfortiškas važiavimas optimalios kuro sąnaudos ir t.t.

Comment

Parašė iPhone Rodyti pranešimą
        Vau, kiek daug teisuolių ir neapykantos greičiau norintiems važiuoti. Nežinau, ar gyvenime neturite ką veikti kad užsiimate kažkieno auklėjimu, nepraleidimu, noru matyti greičiau važiuojančius griovyje ir t.t.
        Nepykit, bet manau ne jums spręsti kam kokiu greičiu važiuoti nežinant priežaščių kodėl taip važiuojama ir t.t. tad siūlau mažiau susireikšminti ir dėl bendro saugumo kelyje būti tolerantiškais visiems tiek greitai tiek lėčiau važiuojantiems (bet netrukdantiems eismo).

Aš pats autostrada važiuoju 140 km/h greičiu ir man tikrai nesunku pasitraukti į tarpus praleisti greičiau už mane važiuojantį net jai tenka nusimesti greitį 5-10 km/h.

Ir taip aš jaučiuosi komfortiškai ir taip mano elektromobilio elektros sąnaudos mane tenkina ir tikrai neturi kažkoks laido riteris spręsti kas kam yra komfortiškas važiavimas optimalios kuro sąnaudos ir t.t.
        Ne tau kažką spręsti ir teisti nežinant priežasčių kodėl tavo šeimą išprievartavo ir išžudė

Comment

Subjektyvi nuomonė: "kelių gaidelis" atlėkė ir nulėkė, jokių problemų. Bet vienas atsiprašant avinas su -15 greičiu suknisa važiavimą dešimtims vairuotojų. Čia kalbu ne apie autostradą, o krašto kelią, kur aplenkti kartais būna mažai galimybių. Šiandien teko važiuoti paskui tokį, tai vyšnia ant torto: pagaliau išvažiavęs į 4 juostų kelią, pravažiavo greitėjimo juostą iki galo, ir ten sustojo, laukdamas kol horizonte nebus automobilių.
          -

Comment

Visų pirma, forume niekas ne auklėja, o diskutuoja ir išsako savo nuomonę. Antra, natūralu, kad jeigu pats viršijate greitį, dar labiau viršijančių greitį mažiau, tad ir nesunku pasimėtyti tarp juostų - pabandykite važiuoti 130 km/h greičiu (t. y. didžiausiu, kokį leidžia taisyklės) ir pamatysite kitokią situaciją. Trečia, eisme nedalyvaujate vienas ir jums turėtų rūpėti ne tik jūsų, bet ir kitų eismo dalyvių komfortas ir saugumas. Lietuvoje, kiek žinau, didžiausias greitis yra 130 km/h, todėl sakyti, kad važiuoju kaip noriu paprasčiausiai neteisinga.

Comment

Parašė eigh Rodyti pranešimą

Visų pirma, forume niekas ne auklėja, o diskutuoja ir išsako savo nuomonę. Antra, natūralu, kad jeigu pats viršijate greitį, dar labiau viršijančių greitį mažiau, tad ir nesunku pasimėtyti tarp juostų - pabandykite važiuoti 130 km/h greičiu (t. y. didžiausiu, kokį leidžia taisyklės) ir pamatysite kitokią situaciją. Trečia, eisme nedalyvaujate vienas ir jums turėtų rūpėti ne tik jūsų, bet ir kitų eismo dalyvių komfortas ir saugumas. Lietuvoje, kiek žinau, didžiausias greitis yra 130 km/h, todėl sakyti, kad važiuoju kaip noriu paprasčiausiai neteisinga.
              Aš nežavadinčiau diskusija kai linkima viršijantiems greitį atsidurti griovyje ir t.t. Žmonės patys rašo, kad jei pamato mirksintį specialiai nepraleidžia ir t.t. tai čia ne auklėjimas? Kas tai galėtų būti?

Nesvarbu kokiu greičiu važiuoju, man nesunku keletą kartų persirikiuoti. Ir nesvarbu kokiu greičiu važiuoju, stengiuosi važiuoti pirma juosta, taip kaip tasyklės ir sako, laikytis dešinės pusės.

Va būtent tiek komfortas tiek saugumas yra pažeidžiamas kai antraeilininkai važiuojantys 110 ir besijaučiantys laaaabai teisūs nesirikiuodami dešiniau stabdo eismą taip mažindami kitų eismo dalyvių komfortą ir saugumą. Prieš porą savaičių teko važiuoti iš Klaipėdos, tai didžiąją dalį kelio antra juosta eismas vyko max 120, kartais 110 o pirma juosta buvo tuščia.

Dar blogiau kai tokie staiga iš pirmos juostos neria į antrą nes jam reikia apsilenkti prieš jį važiuojantį ir nesvarbu kokiu greičiu tu važiuoji jis sugalvojo ir neria tau prieš nosį ir toliau savo greičiu važiuoja. Logika turėtų būti tokia, kad jai jau nori apsilenkti - lenk bet mynk tiek kiek galima o ne stabdyk antros juostos eismą.

Aš nesakau, kad važiuoju kaip noriu, važiuoju pagal taisykles, bet man juokinga matyti krūvą forumo teisuolių kurie čia teisia, vadina gaideliais, auklėja kelyje nepraleisdami ir t.t. kitus kurie greičiau važiuoja už juos.

Comment

Parašė PukiS Rodyti pranešimą

nėra tos trečios kolonos čia atmazas kad nesitraukt Pavieniai kurie važiuoja 140+, ir jie įprastai nesiparina.
                Mes tai "pasitraukiam". Tiesiog nėra ko trauktis, VISADA reikia laikytis dešiniosios juostos, nors ir 250 km/h važiuoji ir gilios provežos. Nebent trauktis į šalikelę ar griovį. Į šalikelę gal dar dar, bet į griovį retai būna norinčių.
                O kodėl nesitraukiate jūs, kai paveja krūtesnis žmogus ir mirksi?

Comment

Aš nesakau, kad važiuoju kaip noriu, važiuoju pagal taisykles...
                  Aš pats autostrada važiuoju 140 km/h greičiu...
                  Well well well. Graudžiau atrodo tik automatozų sąjūdis mėtydamas like'us.

Comment

Aš nežavadinčiau diskusija kai linkima viršijantiems greitį atsidurti griovyje ir t.t. Žmonės patys rašo, kad jei pamato mirksintį specialiai nepraleidžia ir t.t. tai čia ne auklėjimas? Kas tai galėtų būti?
                    Savo dievo siųstą 530d žvėriuką žadink Kačerginėje, o ne tose vietose, kuriose gali kitus žmones užmigdyti amžiams.

Man negaila nei vieno d*****obo, kuris pats į griovį prisikraido. Man gaila tų, kurie nekaltai per šitokius nukenčia. Visiškas nulis empatijos skraidytojams, kad ir kas jie bebūtų.

Comment

važiuoju pagal taisykles
                      Vat pabandyk pagal taisykles važiuoti autostradoje 130km/h, bet neviršyti 130km/h net ir apvažiuojant pirmoje juostoje važiuojantį transportą.
                      AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

Comment

Jeigu tau šmėžuojasi "auklėjimas", ir dėl to čia taip viešai atėjai pamyžnioti, tai čia jau tavo, ne mūsų problema. Tai, kad tokie kaip tu nusprendžia nesilaikyti įstatymų, man nei šilta, nei šalta.
                        Iš kur pas tave toks susireikšminimas? Kodėl tu įsivaizduoji, kad tavo sprendimas nesilaikyti įstatymo kelyje tau suteikia kažkokią pirmumo teisę? Ironiška, nes savo pirmu post'u mus susireikšminimu kaltini.

Nesvarbu kokiu greičiu važiuoju, man nesunku keletą kartų persirikiuoti. Ir nesvarbu kokiu greičiu važiuoju, stengiuosi važiuoti pirma juosta, taip kaip tasyklės ir sako, laikytis dešinės pusės.
                        Tai ir persirikiuok, ar iš viso apie tai kas nors diskutavo čia? Susikūrei šiaudinę baidyklę ir čia dabar argumentuoji prieš ją. Tai, ką parašei, visiems ir taip yra aišku.

Va būtent tiek komfortas tiek saugumas yra pažeidžiamas kai antraeilininkai važiuojantys 110 ir besijaučiantys laaaabai teisūs nesirikiuodami dešiniau stabdo eismą taip mažindami kitų eismo dalyvių komfortą ir saugumą.
                        Kas šitoje diskusijoje advokuoja tai, ką čia parašei? Kas agituoja už 110 km/h laikymą kairėję juostoje? Vėl, susikūrei šiaudinę baidyklę, įsižeidei, ir atėjai čia paspiktinti.

Dar blogiau kai tokie staiga iš pirmos juostos neria į antrą nes jam reikia apsilenkti prieš jį važiuojantį ir nesvarbu kokiu greičiu tu važiuoji jis sugalvojo ir neria tau prieš nosį ir toliau savo greičiu važiuoja. Logika turėtų būti tokia, kad jai jau nori apsilenkti - lenk bet mynk tiek kiek galima o ne stabdyk antros juostos eismą.
                        Visų pirma, "lenkimo" greitkelyje nebūna. Visų antra, "mynk tiek kiek galima" yra apibrėžta greičio ribojimuose. Niekam nebus įdomus tavo pasiaiškinimas (užfiksavus policijai ar greičio kamerai), kad greitį viršijai, nes norėjai aplenkti.

Aš nesakau, kad važiuoju kaip noriu, važiuoju pagal taisykles, bet man juokinga matyti krūvą forumo teisuolių kurie čia teisia, vadina gaideliais, auklėja kelyje nepraleisdami ir t.t. kitus kurie greičiau važiuoja už juos.
                        Jeigu važiuoji 140 km/h, tai jau važiuoji ne pagal taisykles.
                        Vėl tu apie tą auklėjimą - niekas nieko čia nerašė apie auklėjimą. Kalbėta apie tai, kad daug pavojingiau yra nardyti tarp juostų vien tam, kad praleisti tokius vairuotojus kaip tu, kurie įsivaizduoja, kad jiems vieninteliams priklauso kairė juosta.

---------
                        Adresuota bendrai į eterį:

Man asmeniškai būna įdomūs tie vairuotojai, kurie greitelyje susidarius dvejoms kolonoms (tarkime, viena ~110 km/h; kita - 125 km/h), viena iš kurių aiškiai lenkia kitą, sugeba prisišlieti prie greitesnės kolonos galo ir mirksėti ilgosiomis, tipo, praleisk mane, aš skubu. Bitch please, prieky manęs yra dar 20 mašinų šitoje kolonoje, aš pats mielai važiuočiau greičiau, negu mes dabar važiuojame, o tu tikiesi, kad visos priekyje kolonoje esančios mašinos stabdys, ir persirikiuos į lėtesnę koloną vien tam, kad tave praleistų?
                        Paskutinis taisė Riedutis; 2024.08.08, 10:28.

Comment

Tai kaip čia pagal taisykles ar nelabai?

Comment

Klausimas. Kodėl paprastuose dviejų juostų keliuose retai praktikuojamas mirksėjimas šviesomis iš galo?

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                              Klausimas. Kodėl paprastuose dviejų juostų keliuose retai praktikuojamas mirksėjimas šviesomis iš galo?
                              nes juose praktikuojamas lenkimas per ištisinę. gal ir gerai, nes su registratoriaus įrašu visi jie tęsia savo keliones autobusais ir traukiniais.

Comment

Parašė Euronymous Rodyti pranešimą

Tai kaip čia pagal taisykles ar nelabai?
                                Taip, tai yra mirties bausmės vertas nusižengimas, kuris yra baisiau už prievartavimą (kažkas greičio viršijimą sulygina su prievartavimu ir žudimu).

Juokinga skaityti komentarus kurie čia smerkia, teisia, siunčia į griovi tuos kurie viršyja greiti. Man tik norisi paklaust, ar tikrai patys niekada nėra viršyja, ar tikrai visada laikosi VISŲ kelių eismo taisyklių ir jei yra ženklas 30 VISADA važiuoja max 30 km/h greičiu.

Visi labai gudrūs vertinti, smerkti ir teisti kitus nematant savęs.

Parašė Riedutis Rodyti pranešimą

Jeigu tau šmėžuojasi "auklėjimas", ir dėl to čia taip viešai atėjai pamyžnioti, tai čia jau tavo, ne mūsų problema. Tai, kad tokie kaip tu nusprendžia nesilaikyti įstatymų, man nei šilta, nei šalta.
                                Iš kur pas tave toks susireikšminimas? Kodėl tu įsivaizduoji, kad tavo sprendimas nesilaikyti įstatymo kelyje tau suteikia kažkokią pirmumo teisę? Ironiška, nes savo pirmu post'u mus susireikšminimu kaltini.
                                Tai ir persirikiuok, ar iš viso apie tai kas nors diskutavo čia? Susikūrei šiaudinę baidyklę ir čia dabar argumentuoji prieš ją. Tai, ką parašei, visiems ir taip yra aišku.
                                Kas šitoje diskusijoje advokuoja tai, ką čia parašei? Kas agituoja už 110 km/h laikymą kairėję juostoje? Vėl, susikūrei šiaudinę baidyklę, įsižeidei, ir atėjai čia paspiktinti.
                                Visų pirma, "lenkimo" greitkelyje nebūna. Visų antra, "mynk tiek kiek galima" yra apibrėžta greičio ribojimuose. Niekam nebus įdomus tavo pasiaiškinimas (užfiksavus policijai ar greičio kamerai), kad greitį viršijai, nes norėjai aplenkti.
                                Jeigu važiuoji 140 km/h, tai jau važiuoji ne pagal taisykles.
                                Vėl tu apie tą auklėjimą - niekas nieko čia nerašė apie auklėjimą. Kalbėta apie tai, kad daug pavojingiau yra nardyti tarp juostų vien tam, kad praleisti tokius vairuotojus kaip tu, kurie įsivaizduoja, kad jiems vieninteliams priklauso kairė juosta.
                                ---------
                                Adresuota bendrai į eterį:

Man asmeniškai būna įdomūs tie vairuotojai, kurie greitelyje susidarius dvejoms kolonoms (tarkime, viena ~110 km/h; kita - 125 km/h), viena iš kurių aiškiai lenkia kitą, sugeba prisišlieti prie greitesnės kolonos galo ir mirksėti ilgosiomis, tipo, praleisk mane, aš skubu. Bitch please, prieky manęs yra dar 20 mašinų šitoje kolonoje, aš pats mielai važiuočiau greičiau, negu mes dabar važiuojame, o tu tikiesi, kad visos priekyje kolonoje esančios mašinos stabdys, ir persirikiuos į lėtesnę koloną vien tam, kad tave praleistų?
                                Ponas Rieduti,

perskaitykite visus postus, nes Jūsų kolegos minėjo, jog mėgsta SPECIALIAI nepraleisti mirksinčių, kažkas minėjo, kad visiems linki atsidurt griovį kurie viršija greitį, kažkas aiškina kad optimalus ir komfortiškas važiavimas turi būti 120 km/h greičiu ir t.t.
                                O problema yra ir ji labai didelė, nes jai pavažinėtumėte daugiau autostrada, pamatytumėte, kad tookių kurie važiuoja bet kokiomis aplinkybėmis antroj juostoj 110 km/h greičiu yra ne vienas ir ne du. Taip, gal jie ne iš šio forumo, bet jų tikrai yra nemažai. Ir tai yra problema apie kurią aš ir šneku.
                                Paskutinis taisė iPhone; 2024.08.08, 11:32.

Comment

Auklėtojai nelaimingi Čia kaip motociklu važiuojant - protingi ir žiūrintys į veidrodžius prie sankryžų pasitraukia, durniai specialiai užkiša kad netipltum tarp juostų Ir ką tuo pasiekia?
                                  *censored*

Comment

jei pamato mirksintį specialiai nepraleidžia ir t.t. tai čia ne auklėjimas? Kas tai galėtų būti?
                                    1 áuklėti, -ėja, -ėjo tr.
                                    1. sistemingais nurodymais, pamokymais ar kitais veikimais ugdyti žmogaus įpročius, valią, jausmus ir pan.

Ne, tai ne auklėjimas, pastarajam reikia sistemiškumo, o retai kada tas pats debilas man mirksi daugiau nei 3 atskirus epizodus.

Tai galėtų būti, hmmm, savęs gerbimas? Vertybė taisyklėms, o ne paniatkėms? Vakarų civilizacija vs rytų?

Comment

Truputi kita tema. Koks šiuo metu teorinis ir praktinis motociklų važiavimo tarp juostų reguliavimas?

Asmeniškai visada praleidžiu pravažiuot stovinčiame kamštyje. Bet paskutiniu metu padaugėjo debilų važiuojančių tarp juostų ir judančiame eisme. Ypač malonu kai kokiam GV eismas juda ~ 20-30km/h, rikiuojies į kitą juostą ir tarp juostų atskrenda 2-3x greičiau važiuojantis kamikadzė.

Comment

Ponas Rieduti,

perskaitykite visus postus, nes Jūsų kolegos minėjo, jog mėgsta SPECIALIAI nepraleisti mirksinčių, kažkas minėjo, kad visiems linki atsidurt griovį kurie viršija greitį, kažkas aiškina kad optimalus ir komfortiškas važiavimas turi būti 120 km/h greičiu ir t.t.
                                        O problema yra ir ji labai didelė, nes jai pavažinėtumėte daugiau autostrada, pamatytumėte, kad tookių kurie važiuoja bet kokiomis aplinkybėmis antroj juostoj 110 km/h greičiu yra ne vienas ir ne du. Taip, gal jie ne iš šio forumo, bet jų tikrai yra nemažai. Ir tai yra problema apie kurią aš ir šneku.
                                        Pone (krepiniui tikslinigiau naudoti šauksmininko linksnį) iPhone,

Specialiai prieš rašydamas praeitą komentarą perskaičiau paskutinius 3 lapus diskusijų. Ką Jūs minite kaip pavyzdžius, mano manymu, ne taip suprantate ar interpretuojate.
                                        Tikrai pritariu, kad jei matote atvejus, kai 110 km/h važiuojama antrojoje juostoje - taip neturėtų būti. Vienintelis logiškas paaiškinimas - tas vairuotojas gyvena praeityje ir iki šiol jo niekas neinformavo, jog vasaros metu leistinas greitis yra 130 km/h (kalbant apie kelią Vilnius-Kaunas). Magistraliniais keliais tenka karts nuo karto važiuoti. Tokių atsilupėlių tenka pamatyti, bet tikrai ne daug, ir tikrai niekas čia jų negina.

Dėl minimų komentarų:
                                        1. Kažkam linkint mirties, toks komentaras, manau, parašytas su mintimi, jog jei žmogus nusprendžia savavališkai pažeisti įstatymus, nesilaikyti saugaus nustatyto greičio ir taip padidinti avarijos riziką, tai to komentarą palikusio asmens lūkestis yra tas, kad jeigu jau kas nors ir nukentėtų dėl tokio neapdairaus ir neatsakingo sprendimo, tai tebūnie tik pats pažeidėjas, o ne aplinkiniai žmonės, kurie niekuo dėti būna.
                                        2. Dėl 120 km/h - tai buvo visai kitame kontekste, ir tikrai ne kaip pasiūlymas žmonėms važiuoti -10 km/h nuo leistino greičio.
                                        3. Dėl nepraleidimo mirksint - toks elgesys yra ne dėl "pamokymo" ar "principų". Tokios situacijos dažnai susidaro kai nepraleidžiantis vairuotojas pats atlieka apvažiavimo manevrą, todėl yra visiškai neracionalu tikėtis, kad kitas asmuo, važiuodamas 130-135 km/h greičiu mes viską šalin, atliks galimai pavojingą manevrą stabdydamas ir persirikiuodamas atgal į lėtesnę (ir galimai, pilną automobilių) dešiniąją juostą (kurios apvažiavimu iki tol užsiimė), vien tik tam, kad praleistų naglai lekiantį vairuotoją. Čia tikrai be ironijos sakau - tie lenkiantys turi šiek tiek arčiau žemės nusileisti, pasikuklinti ir mažiau apie savo brangųjį greičio viršijimą galvoti.

Tikrai atrodo, kad netinkamai įvertinote šios diskusijos toną.

Riedutis
                                        Paskutinis taisė Riedutis; 2024.08.08, 14:23.

Comment

Tam tikrais sumetimais dažnai tenka antraeilininku pabūt, pvz:
                                          - Vilniuje, kylant Narbuto g, vengiant "tarkos" pirmoje juostoje
                                          - Kai kur A1 prastuose ruožuose

Teko vairuoti per audrą A2 nuo Panežėžio link Vilniaus prieš porą savaičių. Su A2 provėžom pirmoj juostoj tai jau buvo ne tik mašinos saugojimo, bet ir realaus saugumo klausimas. Dėl to nemažai automobilių naudojo vien antrą juostą

Todėl su mūsų kelių būkle būna priežasčių pabūt antroj juostoj ir ne dėl apvažiavimo. Meskit akmenį

Comment

Working...
                                          X