Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Forumo struktūra

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
    Beje, gal vertėtų visuomenės forume sukurti atskirą subforumą visoms rinkimų temoms, jų ten dešimtys jau prikurtos?
    Įdomūs tik paskutiniai rinkimai
    O kokią nors tęstinę Europarlamento besidominantys patys susiras.

P.S. Papildomų n+k lygio subforumų atsiradimas yra pati geriausia priemonė užmušti ar užmiršti temą.
    Paskutinis taisė Romas; 2025.02.25, 21:15. Priežastis: Pridėta apie subforumus

Comment

Pasitaikius progai paskaičiavau, kad vien Visuomenės skiltyje yra apie/bent 35 temos su pavadinimais apie rinkimus/referendumus ir dar bent kažkur 5-8 grynai apie įstatymines iniciatyvas, kurios galėtų būti referendumais. Pasikuitus archyvuose dar kažkiek papildomai neplėtotų irgi būtų.

Kaip rodo praktika, netgi mano pačio, rašome tiktai aktyviausio 1 lapo temose, ieškojimo būna labai retai forume. O Vilniaus, Kauno, Klaipėdos subforumui, kelių ar geležinkelių subforumai tokie "užmušti", tas pats renginių, turbūt jau reikalinga reanimacija?..

Comment

Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
        Kaip rodo praktika, netgi mano pačio, rašome tiktai aktyviausio 1 lapo temose, ieškojimo būna labai retai forume. O Vilniaus, Kauno, Klaipėdos subforumui, kelių ar geležinkelių subforumai tokie "užmušti", tas pats renginių, turbūt jau reikalinga reanimacija?..
        Reikia pritarti. kad Renginių sub - sub- sub forumas yra itin neaktyvus - visų pirma dėl tolimos vietos forumo struktūroje

Comment

Turbūt taip susiklostė istoriškai, tačiau vis tiek įdomu. Yra skiltis "Už sienos" ir joje papildoma skiltis "Projektai". Kodėl užsienio infrastruktūros temos yra ne joje, o Infrastruktūros ir pramonės skiltyje? Projektai Lenkijoje ar kitur tikrai nėra aktualūs daliai narių, bet tos temos persimaišo su Lietuvos temomis.

Comment

Aš šiaip manyčiau, kad apskritai metas perstruktūruoti forumą. Va būtent per daug „istorinių“ aplinkybių lemia gana didelį nevienodumą forume. Yra skilčių kurios apskritai tuščios (kelių ir transporto istorija), dar kai kurios bene visiškai jau ne vienerius metus apleistos, bet pvz. kokia kelių transporto poskiltis turi išvis 10 puslapių temų.

Dar labai nepatogu naudotis temų rodyklėmis. Na gerai, jei nori sužinoti, kokios temos apie Vilniaus infrastruktūros projektus, bet rodyklė nepasako, ar tos temos paskutinė žinutė prieš kelias dienas parašyta, ar prieš 10 metų. Aš išvis manyčiau, kad reikėtų gerai pergalvoti ir aiškiai vietoj [VLN], [VLN]... (kurie net ne visada prirašyti) sudėti į atskiras poskiltis: Vilnius, Kaunas, t.t. (kaip padaryta projektų skiltyje, tik gal dar labiau perskirstant, atskirą poskiltį sukuriant bendrai mažiesiems miestams, pan.).

Skilčių aprašai, beje, neatitinka realybės. Prie architektūros skilties rašoma „apie architektūrą, transportą“, nors transporto temos išvis infrastruktūros skiltyje. Kai buvau forumo naujokas, nuolat pasimesdavau. O ta skiltis „už sienos“, pagal aprašymą, yra užsienio versija skilčių projektai+architektūra, o infrastruktūra visų šalių viename. Visuomenės bei prospekto skilčių aprašai bene identiški. Dar nepamirškim, kad yra tokia itin populiari skiltis „miestų viešasis transportas“, su tema „tarpmiestinis susisiekimas autobusais“.

Jei tvarkyčiau:
            • Energetikos (išsiskirančią nuo kitų infrastruktūros) skiltį iškelčiau prie visuomenės ir ūkio.
            • Infrastruktūrą galima būtų išskaidyti į „kelių transportą“ ir „visuomeninį transportą“, iškeliant į pagrindinį puslapį (dėl populiarumo, kad mažiau reikėtų atidarinėti), prikuriant poskilčių atskiroms teritorijoms.
            • Archyvinį nuotraukų konkursą, kad nesimaišytų, laisvai verta dėti kaip poskiltį prie fotografijos.
            • Kadangi būtų kuriamos poskiltys, pridėčiau užsienio poskiltis prie projektų bei architektūros skilčių, viską iškelčiau iš „už sienos“.
            • Perrašyčiau skilčių aprašymus: prospektą galima apibūdinti kaip „apie laisvalaikį, kultūrą“, kiti minėti pastebėjimai.
            • Sujungčiau skiltis apie forumą ir miestai.net šiandien, kadangi turinys bene identiškas.
            • Būstą iškelčiau prie visuomenės ir ūkio, nes be cafe international tada liktų mažiausiai pranešimų turinti pagrindinio puslapio tema.
            Na, čia tik mano idėjos.
            Paskutinis taisė lanxtot; Vakar, 00:26.

Comment

Working...
            X