Beprasmis ginčas. Jei norima parodyti pagarbą konkrečiam asmeniui, pareigūnui, galima rašyti jo pareigybę didžiąja raide - kad ir moktojo, gydytojo, parlamentaro, teisėjo ir pan. Čia taip pat, kaip ir įvardį jūs ar kreipinį drauge, kolega, bičiuli sveikindami ar kviesdami kur nors tą asmenį galime rašyti didžiąja raide, išreikšdami jam pagarbą Taip pat rašoma ir valstybės vadovo pareigybė - jei gerbi, nori kreiptis oficialiai, tau jis patinka - rašai iš didžiosios, jei neutralus ar neigiamas požiūris - mažąja. Čia jau daugiau ne kalbos, o etiketo dalykas.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rašykime lietuviškai
Collapse
X
-
Forume gali rašyt kaip nori, bet oficialiai yra rašoma Respublikos Prezidentas, Seimo Pirmininkas ar Konstitucinis Teismas, nors pagal bendras didžiųjų raidžių rašymo taisykles ir reiktų rašyt kitaip. Dėl to nederėtų su kvailoko sarkazmo doze užsipult žmogaus, kuris rašo taip, kaip reikia.Got sun in my face, sleeping rough on the road
Comment
-
Kažkas čia ne taip
Kas atsakys?
Parašė pukisbaisulaJo čia prie Lietuvos Įvaizdžio bus dadėta.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimąPabandysiu laimę:
1)Nėra skyrybos ženklų.
2)Įvaizdžio iš didžiosios parašyta.
3)Priešdėlio da- lietuvių kalboj nėra.
O dabar parašykime pažymį - 7 žodžiai, 4 klaidingai užrašyti.
Pažymys: 4.
Žinoma, čia dar lieka minties logikos klaida: pridėti prie įvaizdžio?
Galutinis pažymys: 3. Toks mokinukas mano klasėje kankintųsi antrus metus.Paskutinis taisė Ametistas; 2011.03.22, 00:15.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąNa aš kirsiu paskutinį smūgį: žodelis „jo" yra nevartotinas -
O su tokia rašyba, tai kyla klausimas kaip apskritai įmanoma išlaikyt lietuvių kalbos egzaminą.Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.03.22, 00:39.
Comment
-
Ot kiek peno aš čia jums daviau. (Veiziekiet,veiziekiet in muoną keverzuonę mažiutieli muni pamačysit.)Paskutinis taisė pukisbaisula; 2011.03.22, 00:53.NIEKO GUDRAUS NEPASAKYSIU.
Comment
-
Naujas eksponatas Raskite klaidas:
Parašė Raptor Rodyti pranešimąNeblogai iš tikrūjų ir Lietuva galėtu po truputi pavyzdi iš jų paimt šitoje srįtyjewww.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąNaujas eksponatas Raskite klaidas:
Parašė Raptor Rodyti pranešimąNeblogai iš tikrūjų ir Lietuva galėtu po truputi pavyzdi iš jų paimt šitoje srįtyjeI'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Perduodu estafetę. Klaidą ištaisyti galėtų ir pats autorius:
Parašė HAMMER Rodyti pranešimą...lauko futbolo bateliai 43 išmieros...I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Wycka Rodyti pranešimąPerduodu estafetę. Klaidą ištaisyti galėtų ir pats autorius:
http://www.vlkk.lt/lit/1474www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Ajajai kokie žargonai
Parašė 2120 Rodyti pranešimąNe ypač, o tik troleibusuose, nes autobusuose tokių prikolų nėra...Parašė 2120 Rodyti pranešimąhttp://www.vilniustransport.lt/lt/news/view/?id=364
Pakeitimuose pastebėjau kad 18A maršrute yra dadėtas dar vienas pertraukiamas grafikas.
4 maršrute darbo dienomis irgi pridėta pora pertraukiamų grafikų, o savaitgalį, t.y. Šeštadienį padarytas tik vienas užvažiavimas į Žemuosius panerius, nors buvo du.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Kalba vartojama, o ne naudojama:
Parašė oranger Rodyti pranešimąVisa tai galbūt dar galioja tik žmonėms nuo 35-40 metų. Jaunesniems net į galvą neateis naudoti rusų kalbą Čekijoje, Slovėnijoje ir apskritai Europoje.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąKalba vartojama, o ne naudojama:
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąĮmetų Tomaševskio citatą apie mus:
Atvaizdas
Tokio absurdo gyvenime neesu matęs. O jei dar atkreipt dėmesį į loginius "nonsencus" [praleistas kablelis]tuomet iš vis kažkoks de...Paskutinis taisė Romas; 2011.04.09, 23:33.
Comment
-
Parašė micku Rodyti pranešimąSenokai manęs nebuvo šitoje temoje Sakyčiau kuo toliau, tuo visas tas absurdas stiprėja... Visas tas įstatymas yra, sakyčiau, "do dupy" (jei kažkam įdomu kodėl, galėčiau paaiškint). Bet tas niekam neįdomu. Svarbiausia ištraukti kažkokią nesąmonę iš kažkokių durnių-radikalų puslapių ir "užkurt" aplink ją kokią karštą diskusiją
Bet gal apie kitką... Aš, kaip ir visi nesiintegravę į Lietuvos visuomenę lenkai, perskaičiau Gerb. Grillz tekstą (kuri cituoju šio pranešimo viršuje) ir pagalvojau, kad gal jau geriau, tegu lenkai baigia lenkiškas mokyklas ir nemoka lietuvių kalbos, negu baigia lietuviškas (manau, kad Grillz baigęs būtent lietuvišką mokyklą) ir... (čia gal geriau patylėsiu). Aš jau tyliu apie kablelius ir sakinių formavimą... bet prieš tokius perlus kaip "ęsančio", "męs" ar "dirbtinį lenkų nora kabinėtis" (net man durnam lenkui mokykloje mokytojai pasakojo apie galininko vienaskaitos galūnes) visas Tomaševskio nuodėmes yra atleidžiamos. Net įdomu pasidarė, ar Songailos žinios irgi tokio pat lygio ?
Comment
-
Parašė Grillz Rodyti pranešimąMano rašymas forumuose, chatuose ir taip vadinamoje "virtualioje erdvėje" visiškai skiriasi nuo to kaip aš rašau ant popieriaus. Jei taip įdomu, aš baigęs pernai vidurinę ir iš Lietuvių valstybinio egzamino surinkau 64%. Man asmeniškai, visai neblogas rezultatas. Nors šeip, prisipažinsiu, su Lietuvių gramatika nesu didžiausias draugas.
PS rašosi ne "šeip" o "šiaip".
Su laiku (žinutė 1331) nosinės nereikia (vienaskaitos įnagininkas)
Ir kablelių tiek daug dėti nereikia. Drąsiai galit išmesti jų kokius devyniasdešimt procentų iš savo tekstų
Comment
-
Parašė micku Rodyti pranešimąTamsta, siūlau tada prieš aiškinant lenkams apie naujo įstatymo naudingumą paimti vadovėlį ir užkimšt žinių spragas, o pagarbą lietuvių kalbai rodyti visur, tame tarpe ir virtualioje erdvėje. Lietuvių kalba nėra kažkokia ypatingai sunki, o, manau, nelabai smagu pačiam, kai rašant patriotinius tekstus, klaidas tuose tekstuose taiso lenkas
PS rašosi ne "šeip" o "šiaip".
Su laiku (žinutė 1331) nosinės nereikia (vienaskaitos įnagininkas)
Ir kablelių tiek daug dėti nereikia. Drąsiai galit išmesti jų kokius devyniasdešimt procentų iš savo tekstų
Comment
Comment