Deja, VLKK sėdi pustingiai, kurie tingi sukurt tvarkykles linuksam, o „Windows“ aš nenaudosiu, nes tai yra paprasčiausias š l a m š t a s (mano nuomone).
Tokio žodžio kaip „linuksai“ lietuvių kalboje nėra, tad jį reikėtų rašyti kabutėse. Klystu?
Esmė yra ne nedaryti klaidų, o stengtis jų nedaryti, o ir padarius dėti pastangas jas taisyti ir nebekartoti. Visi esame nuodėmingi, bet dauguma nuodėmių yra atleidžiamos, jeigu žmogus dėl to gailisi, taiso žalą ir stengiasi jų nebedaryti.
Mano nuomone, tai visiškai nėra klaida. Tiesiog reikėtų tau pasiskaityti apie naudininko linksnį daugiau... (http://ualgiman.dtiltas.lt/naudininkas.html)
Palaukime Godo nuomonės, jis protingesnis už mane
Parašė Hitas
Jau pradedu galvot, kad ieconn narys visai nelietuvis . Sunku suprast ką jis rašo (teksto struktūra)...
Laukiam pavyzdžių...
www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Tokio žodžio kaip „linuksai“ lietuvių kalboje nėra, tad jį reikėtų rašyti kabutėse. Klystu?
Lietuvių kalboje žodis „Linuksai" yra. Juk tai sulietuvintas žodis „Linux", kabutėse turi būti rašomas ne dėl to, bet todėl, kad tai yra pavadinimas. Bei, rašomas didžiąja raide.
Kolektyvas, matau, pradeda grybaut į šoną...
Parašė Hitas
I sorry
Temoje apie lietuvių kalbą rašai angliškai? Nukirst galvą!
www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Lietuvių kalboje žodis „Linuksai" yra. Juk tai sulietuvintas žodis „Linux", kabutėse turi būti rašomas ne dėl to, bet todėl, kad tai yra pavadinimas. Bei, rašomas didžiąja raide.
O vat su anglų gramatika tau sunkoka. Linux yra vienaskaita (daugyskaita būtų Linuxes), todėl ne linuksai, o linuksas.
O vat su anglų gramatika tau sunkoka. Linux yra vienaskaita (daugyskaita būtų Linuxes), todėl ne linuksai, o linuksas.
Aš į tai net nežiūrėjau, vadovaujuosi lietuvių šnekamojoje kalboje „prilipusiu" žodžiu „Linuksai" (būtent taip dauguma vadina šią OS). Taigi ne man, bet daugeliui lietuvių su anglų k. prastai...
Comment