Parašė amiko
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rašykime lietuviškai
Collapse
X
-
Parašė enigma Rodyti pranešimąNebūk Aldonas Pupkis.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąNenorėk naktį cypti sapnuosi mane______________
The Division Bell
Comment
-
Parašė enigma Rodyti pranešimąAtsiprašau. Šią naktį nemiegosiu.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Oi, oi . O šiaip, didžiulis noras nerašyti "normaliai", yra kilęs ne tik iš nemokšiškumo, bet labiau iš paprasčiausio nenoro mokytis ir derintis. Šitą forumą skaitinėti pradėjau prieš keletą metų, tada dar nevartojau nei lietuviškų raidžių, o kartais ir kokią "j" padėdavau. Galiausiai nutariau prisijungti (matosi, kada), ir iškart, pamatęs, kad jūs čia viską rašot rimtai, ir jokių nesąmonių nedarot, nutariau pats pradėti rašyti būtent taip. Ir ką, pripratau . Ir rašau geriau, ir protingesnis šalia "šveplųjų" atrodau . O be to, greičiausiai be šito forumo pagalbos taip ir nebūčiau pradėjęs su literatūra sieti karjeros, nes negalėčiau rašyti su visais kableliais, taškeliais ir nosinėm. Ačiū, rimtai . Nors ir kai kuriuos baisiai užknisat, man padėjot.
Comment
-
Parašė Hitas Rodyti pranešimąEikit miegot, vaikučiai, jau naktis. Jei nemiegosit, užmigus 3 valandą nakties, sapnuosit lietuvių kalbos košmarą.______________
The Division Bell
Comment
-
Parašė Sefas20 Rodyti pranešimąNelengva yra išmokti rašyti be klaidų, bet juk iš klaidų ir mokomės.
Tik reikia būti truputį vieni kitiems atlaidiems. Jau įžengėm į priešškalėdinį laikotarpį...Paskutinis taisė enigma; 2010.11.28, 00:59.______________
The Division Bell
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąTeisingai, atsirausite per Valentino dieną.______________
The Division Bell
Comment
-
Parašė bebop Rodyti pranešimąŠiaip aš nieko prieš, kad būtų dvikalbiai užrašai, tik kol jie patys juos pasikeis ir nereikės įdėti savų pinigų. Žinai krizė ir panašiai...Bet šiaip dabar yra gana nepalankus metas. Matom iš balsavimo, kad dauguma nepritaria šiai įdėjai. Ir tokia nuomonė yra išsilavinusių šio forumo narių. Kadangi Lietuvoje reta tokių, tai visuomenėje (garantuoju) būtų dar didesnis atotrūkis. Žmonėms šiuo metu ypač atrodo, kad valdžia mažumoms skiria žymiai daugiau dėmesio nei paprastiems lietuviams. Todėl tokio dalyko įvedimas šiuo metu, tik dar padidintų įtampą. O jeigu pvz. žinotumėm, kad Lenkijoje lietuviai yra engiami ir nesudaromos tokios pačios sąlygos, tai galėtumėm reikalauti to pačio iš jų ir vis nukėlinėti įvedimą, kol padėtis nepagerės. Gal tada dvikalbių užrašų įvedimas neatrodytų toks baisus. Juk lietuviai nevargsta Lenkijoje ir jei rūpinasi jais, kodėl ir mes negalim to pačio padaryti. Tik aišku galėtų žiniasklaida daugiau apie lietuvių padėtį Lenkijoje informuoti. Žinai ranka ranką plauna.Parašė Grillz Rodyti pranešimąO kaip jie gali laikytis?Sėkmingai "lenkizuojasi" ir viskas.Ten į juos manau nelabai kas kreipia dėmesį.Aš iš vis nesuprantu koks pliusas emigrantam gyvent kitoj šalį ir reikalaut tokių dalykų.Tai jeigu ponas gyveni mūsų šalyje tai ir taikytis turi prie mūsų.Aš suprantu tokius dalykus kaip bendruomene.Taip viskas puiku yra kažkoks susibūrimas, kur gali žmones susirinkt, pasikalbėt leist laisvalaikį ir t.t bet manau tai turėtų būti viskas ką galima daryti.O čia mums tiesiog užlipę ant galvos.Tas lenkas Tomaševskis "atstovauja" Lietuvą EU parlamente.Ką jis gali atstovaut jei jam tik šalčininkai rūpi?Per gerai gyvena jie pas mus.Mokyklos,spauda,radijas - viskas yra, dėl tokių nesąmonių ir atsiranda tokios problemos, kad nuėjęs ir mėsos parduotuvę turi laukt, kol 50 metu lenkė nesugeba tavęs aptarnaut, nes nesupranta ko tu nori ir turi laukt kol ateis mokanti kalbėt lietuviškai.Ir su žmonėmis sunkiai susikalbėt, kai nebežino žodžių bando savo kalba pasakyt.Taip kad manau užteks čia lipt mums ant galvos. Man labai patiko vieno žmogaus šitam forume pasakyta frazė " Nepatinka?tai grįžk atgal į savo šalį "
Negi mokykloje niekas nemokė, kad:
- po taško sakinio pabaigos dedamas tarpas;
- Yra toks dalykas kaip pastraipos. Jei tas lietuviškas žodis nežinomas, tai galima naudoti rusišką "abzacą" ar tarptautinį "paragrafą".
Comment
Comment