Tai tada ir rašymas forume iš kompiuterio irgi turėtų brangiai kainuot už internetą...
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rašykime lietuviškai
Collapse
X
-
Parašė Hitas Rodyti pranešimąTai tada ir rašymas forume iš kompiuterio irgi turėtų brangiai kainuot už internetą...Paskutinis taisė Ametistas; 2010.10.14, 18:50.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimą/\
Oho, bet gerai, kad niekas nežino apie mano rekordą. Kai buvau paaugliu, tėvams buvau 700 Lt sąskaitą 'padovanojęs' už dalyvavimą 'Omnitel' žaidimuose. Žinoma, dabar tokių atvejų būna daugiau.
Mano tėvams niekad nebuvo problemų dėl mano išlaidumo, aš jau būdamas 10-ies metų už 10 Lt sugebėdavau apipirkt valgyt (tada kainos buvo mažesnės).www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąŠtai dėl ko:
SMS su lietuviškomis raidėmis - brangesnė
Nors kalbininkai rašyti trumpąsias žinutes nuolat ragina lietuviškomis raidėmis, to daryti neverta. Už lietuviškai parašytas SMS mokėti tenka gerokai daugiau nei rašant raides be lietuvybių.
Kas sekundę – po žinutę
Neseniai paauglei dukrai mobilųjį telefoną nupirkusi Rasa teigė nesitikėjusi, jog lietuvybės puoselėjimas jai kainuos šimtus litų.
Moteris pasakojo, kad gavusi sąskaitą už suteiktas mobiliojo ryšio paslaugas apstulbo, kai sužinojo, jog beveik niekur neskambinanti ir daug žinučių nerašanti jos dukra per mėnesį išnaudojo paslaugų už beveik 300 litų.
kaunodiena.lt
Comment
-
Parašė Mjso Rodyti pranešimąMan su labas jokio skirtumo, rašysiu lietuviškom ar ne. Kaina ta patiwww.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąNuo tinklo tai nepriklauso. Jei paskaitytum straipsnį iki galo, sužinotum, kad lietuviškos raidės apimtis didesnė, dėl to raidė užima keletą, kelioliką ar net keliasdešimt simbolių. O jei turi omeny tai, kad tau nemokamos sms, tai čia nereikėtų minėti tinklo, nes nemokamas sms galima rašyti iš visų tinklų, užsisakius specialius planus, arba dalyvaujant kuriose nors akcijose.
Comment
-
Parašė Mjso Rodyti pranešimąTai ką aš ir sakau, nepriklausomai nuo naudojamo rašymo stiliaus, žinutės kaina tokia pati ir išsiunčia kaip vieną žinutę. Aplamai pirmą kartą išgirdau apie tokį "bajerį" paskaitęs šitą straipsnį, nes pačiam niekada nebuvo nutikę nieko panašauswww.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė dr. Rodyti pranešimąTačiau rašyti lietuviškai forume nekainuoja
Comment
-
Parašė musicloginė kalbos klaida.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė musicParašė andriulis Rodyti pranešimąLenkijoje perejas irengineja su granitinem plytelem, o pas mus rotuse.Parašė amiko Rodyti pranešimąGalima atrasti ir sankirtą su logika, tačiau mano nuomone tai labiau gramatikos, o ne logikos klaida Tokia nuomonė randasi panagrinėjus, kokiais atvejais galima vartoti „su", ir kada jis nedera.
Skelbimas laikraštyje:
„Dovanoju šunį. Labai geras. Valgo viską. Ypač mėgsta vaikus.“
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Wycka Rodyti pranešimąAtsiprašau, jeigu nelabai į temą, tačiau neatsakingai/neatidžiai rašant iš tokių 'loginių sankirtų' net anekdotai gimsta, pvz.:
Skelbimas laikraštyje:
„Dovanoju šunį. Labai geras. Valgo viską. Ypač mėgsta vaikus.“
Smagu, kad galima rasti tokių atvejų, kaip šis: šuo, mėgstantis vaikus. Gramatiškai tai nėra klaida, o logiškai arba stilistiškai - būtų galima kabintiswww.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė 2120 Rodyti pranešimąKas tu toks kad aiškini čia kam ka daryti? Išmok geriau lietuviškai rašyti o ne šveplai.
Kas tu toks, kad aiškini čia kam ką daryti? Išmok geriau lietuviškai rašyti, o ne šveplai.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Comment
-
Parašė Scania Rodyti pranešimąDar baisesnį vyngi galima rast partizanų galėje stotelėje, kur išvažuojant iš stoleles jo maždaug 70 ar 60 laipsniu kampas, tai troleibusai labai lėtai ji turi pravažuot.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Comment
-
Dar baisesnį vyngi galima rast partizanų galėje stotelėje, kur išvažuojant iš stoleles jo maždaug 70 ar 60 laipsniu kampas, tai troleibusai labai lėtai ji turi pravažuot.
partizanų-Partizanų
galėje-galinėje
išvažuojant-išvažiuojant
stoleles-stotelės
jo-yra
laipsniu-laipsnių
ji-jį
pravažuot-pravažiuot
Comment
Comment