/\ In medio stat veritas
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rašykime lietuviškai
Collapse
X
-
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąTačiau žodis „dievaži" gali būti rašomas didžiąja raide tik tuo atveju, jei žodis yra pirmasis sakinyje. Šiuo atveju nėra taisyklės, leidžiančios daryti tai, ką sakai. Taigi klysti ir dar kitus klaidini.
Na, nors šiame forume esu tikrai ne dėl diskusijų kalbotyros ir ypač kalbos kultūros klausimais, tiek jau to šį kartą.
Parašė amiko Rodyti pranešimąBe to, ne „iš didžiosios", bet didžiąja raide.
Comment
-
Parašė 2120 Rodyti pranešimąNa man jau teko matyti dviejuose troleibusuose vaizdo irašimo kameras. Jos yra troleibusuose 2525 ir 2127. Pasirodo jos ir garsa irašinėja. Tokia kamera mačiau ir meno ystaigose. Pagal istatymus Vilniaus troleibusai labai nusižengia tokiam dalykui nes garso yrašimas yra nusikaltimas, vienoi meninei istaigoi tokia pačia kamera mačiau, paskui nuemė ja nes ji ilgai netarnauja. Kitaip sakant greit sugedo. Ir išleisti pinigai bus išmesti veltui.
Na, man jau teko matyti dviejuose troleibusuose vaizdo įrašymo kameras. Jos yra troleibusuose nr. 2525 ir 2127. Pasirodo, jos ir garsą įrašinėja. Tokią kamerą mačiau ir meno įstaigose (?). Pagal įstatymus „Vilniaus troleibusai“ labai nusižengia tokiam dalykui, nes garso įrašymas yra nusikaltimas, vienoje meno įstaigoje tokią pačią kamerą mačiau, paskui nuėmė ją, nes ji ilgai netarnauja. Kitaip sakant, greit sugedo. Ir išleisti pinigai bus išmesti veltui.
Stiliaus jau nebetaisau. Kaip pastebiu, jau ne tik aš ir kiti forumiečiai, bet ir 'lietuvybės guru' amiko tingi tai daryti...I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė e2ards Rodyti pranešimąZodi "tingejimas" pakeisk i "(ne)apsimoka" ir bus atsakymas i tavo uzduota klausima. Priezastis paprasta: pries krize statybininkas gaudavo n kartu didesne alga, nei dabar, o minimali alga nedaug skiresi nuo pasalpos + dar gali prisidurt is taip vadinamu "halturu"
Comment
-
Parašė Wycka Rodyti pranešimąStiliaus jau nebetaisau. Kaip pastebiu, jau ne tik aš ir kiti forumiečiai, bet ir 'lietuvybės guru' amiko tingi tai daryti...
Todėl pasirinkau variantą "man vienodai rodo". Netaisyklingai kalbą vartojantis žmogus pats sau kasą duobę.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Bussfanas:Sveiki. Kadangi neradau tokios temos,o ji man yra aktuali (beje miestu viesajame transporte ji yra) pamaniau ja sukurti. Taigi gal beginio transporto fanai zino kaip visgi numeruojami riedmenys? Juk riedmenys neturi nei valstybiniu numerio zenklu,kaip keliu transporto priemones nei garazines numeracijos. Ar turi? Dekui uz atsakyma
Ir dar visi šveplavimai.Paskutinis taisė Kitas Džiugas; 2010.10.04, 20:21.
Comment
-
Vėl:na o kuri tuomet skaitytusi "garazine" numeracija,kuri atitiktu ta kur ant autobusu rasaomi garaziniai numeriai? Gal galima placiau apie tas numeracijas
"garazine" = [„garažinė“];
numeracija,{tarpas}kuri atitiktu ;
rasaomi = [rašomi];
ir vėl šveplavimai...Paskutinis taisė Kitas Džiugas; 2010.10.04, 20:20.
Comment
-
Parašė Jotvingis Rodyti pranešimąBussfanas:HTML Kodas:Sveiki. Kadangi neradau tokios temos,o ji man yra aktuali (beje miestu viesajame transporte ji yra) pamaniau ja sukurti. Taigi gal beginio transporto fanai zino kaip visgi numeruojami riedmenys? Juk riedmenys neturi nei valstybiniu numerio zenklu,kaip keliu transporto priemones nei garazines numeracijos. Ar turi? Dekui uz atsakyma:)
Ir dar visi šveplavimai.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąPaaiškink, ką čia parašei...
Comment
-
Parašė Jotvingis Rodyti pranešimąNetyčia parašiau citatą kaip HTML. Atleiskit...
Comment
-
Parašė suduvietis Rodyti pranešimąTai as cia paemiau kaip palyginima nereik cia visko ispust
Dar buvo kažkas kažkur šiame forume parašęs tokį žodį "trashos"-angliškai trash yra šiukšlės. Taigi pagalvoji ar čia žargonas iš kitų kalbų ar lietuviškas žodis su nelietuviškom raidėm! O gal jūs tingit rankiot lietuviškas raides? Aš tai nemokėčiau klaviatūra rašyti 'sveplai'- kol parašyčiau vieną žodį 'sveplą', tai aš jau du lietuviškus (su lietuviškom raidėm) parašyčiau.
Tai kur slypi šita nelietuviškų ir 'sveplų' raidžių rašymo paslaptis?
Comment
-
Parašė Jotvingis Rodyti pranešimąBussfanas: zenklu,{tarpas}kaip
Ir dar visi šveplavimai.Parašė Sefas20Zmones gyvena kur sia vasara ant kaires puses namo is perono luzo senas medis.
Ir kaip senas medis gali lūžti iš perono? Nemaniau, kad peronuose dar seni medžiai auga...
Parašė Jotvingis Rodyti pranešimąIr dar visi šveplavimai.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Jotvingis Rodyti pranešimąNežinau, gal pripratimas taip rašyt SMS ir internete?...
Comment
-
Parašė Hitas Rodyti pranešimąO tai kodėl SMS nelietuviškai rašinėjat? Juk ten irgi yra lietuviškos raidės (ąčęėįšųū).
SMS su lietuviškomis raidėmis - brangesnė
Nors kalbininkai rašyti trumpąsias žinutes nuolat ragina lietuviškomis raidėmis, to daryti neverta. Už lietuviškai parašytas SMS mokėti tenka gerokai daugiau nei rašant raides be lietuvybių.
Kas sekundę – po žinutę
Neseniai paauglei dukrai mobilųjį telefoną nupirkusi Rasa teigė nesitikėjusi, jog lietuvybės puoselėjimas jai kainuos šimtus litų.
Moteris pasakojo, kad gavusi sąskaitą už suteiktas mobiliojo ryšio paslaugas apstulbo, kai sužinojo, jog beveik niekur neskambinanti ir daug žinučių nerašanti jos dukra per mėnesį išnaudojo paslaugų už beveik 300 litų.
kaunodiena.ltwww.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
Comment