Parašė praeivis
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Informacijos „nutekėjimas“ iš miestai.net
Collapse
X
-
Parašė dariusn Rodyti pranešimąpanašu kad vogti lietuviams yra labiau įprasta nei nusišypsoti
Kliedesiai tai,o ne vagyste. Pvz.: tu isleidi knyga-fotoalbuma ir pardavineji ji knygynuose. As nusiperku ji ir man patikusias nuotraukas perfotografaves publikuoju kokiame nors forume. Tai ka ,nori pasakyti,kad tas leidejas ar fotografas turi teise pas mane atlekti su kazkokiomis pretenzijomis?
Comment
-
Parašė praeivis Rodyti pranešimąKliedesiai tai,o ne vagyste. Pvz.: tu isleidi knyga-fotoalbuma ir pardavineji ji knygynuose. As nusiperku ji ir man patikusias nuotraukas perfotografaves publikuoju kokiame nors forume. Tai ka ,nori pasakyti,kad tas leidejas ar fotografas turi teise pas mane atlekti su kazkokiomis pretenzijomis?I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Wycka Rodyti pranešimąPraeivi, kažkaip pastaruoju metu tampi labai aršus. Žinoma, vogti galima ir centus, ir milijonus, abiem atvejais tai yra vagystė, bet bausmė bus kitokia. Dėl tavo pateikto pavyzdžio nuotraukų autorius turi teisę reikalauti iš tavęs užmokesčio, bet jei jis bus protingas - pasiskaičiuos, kad to užmokesčio išsireikalavimas jam kainuos daugiau nei pats užmokestis. Tavo pavyzdžiui aš pateiksiu savo pavyzdį - pas tave ateina tau nepažįstamas Vasia ir tau nieko nesakęs tau nežinant pasiima tavo plaktuką ir eina savo namų remonto daryti. Po kelių mėnesių jis tą plaktuką tau grąžina. Teoriškai tai jokia vagystė. Žinoma, gali kreiptis į tam tikras institucijas ir išsireikalauti pinigų iš to Vasios už plaktuko nudėvėjimą, bet pats išsireikalavimas kainuos daugiau nei pati kompensacija. Tai va taip mes ir gyvenam...
Taigi gruto parke nepripazino tu balvonu kaip meno ir atsisake moketi autorinius atlyginimus, o jus cia eilines miesto nuotraukas prilyginate nuosavybei. Atlikejai isleidzia diskus,tai jei groji uzsiiminedamas komercija restoranuose-paprasys uzmokescio. Bet jei as pats sau persirasysiu ir duosiu draugams-tai ka atlikejas begios man is paskos ir kaulys pinigu,atseit as negaliu jo produktu sau naudotis?
O jei as isirasysiu tv laida i savo video? Kas cia bus ,vel kazkokia vagyste? Man atrodo,kad jus patys labai smarkiai perlenkiate su tom autoriu teisemis.
Comment
-
Parašė praeivis Rodyti pranešimąBet jei as pats sau persirasysiu ir duosiu draugams-tai ka atlikejas begios man is paskos ir kaulys pinigu,atseit as negaliu jo produktu sau naudotis?I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Wycka Rodyti pranešimąNe, nebėgios, nes tas bėgiojimas jam kainuos daugiau nei pati kompensacija arba autorinis užmokestis. O jeigu griežtai pagal įstatymus, tai bet kuris vartotojas nusipirkęs bet kokį autorinį kūrinį turi teisę savo naudojimui pasidaryti VIENĄ kopiją. Tiktai kaip tą sureguliuoti, įstatymas nesako.
Comment
-
Parašė praeivis Rodyti pranešimąGerai ,o kaip su tuo pavyzdziu. TV rodo koncerta,as ji isirasau i DVD. As jo neperku,tai ka as neturiu teises to daryti. Negaliu sito iraso parodyti pas mane atejusiems sveciams ir pan.?www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Praeivi, ir vėl pradedi diskusijas ne vietoje. Apie savo asmeninį elementarios nuosavybės teisės nepripažinimą gali diskutuoti temose apie socializmą ar pan., bet ne čia. Šios temos paskirtį aprašė temos autorius pirmame pranešime, tikiuosi, kad jį perskaitysi ir pradėsi gerbti kitus forumo dalyvius.
Comment
-
Parašė vtomux Rodyti pranešimąPraeivi, ir vėl pradedi diskusijas ne vietoje. Apie savo asmeninį elementarios nuosavybės teisės nepripažinimą gali diskutuoti temose apie socializmą ar pan., bet ne čia. Šios temos paskirtį aprašė temos autorius pirmame pranešime, tikiuosi, kad jį perskaitysi ir pradėsi gerbti kitus forumo dalyvius.
Comment
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąO gal čia forumo nario bmw720 puslapis? Nes iš jo neseniai gavau prašymą š naujai kuriamą puslapį talpinti mano nuotraukas, kam aš nei kiek neprieštarauju Bet jei čia ne šio nario puslapis, tuomet prieštaraujuArchitektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com
Comment
-
Parašė xxl Rodyti pranešimąNegavau jokių prašymų nors paimtas visas mano foto-reportažas iš Romos
Comment
-
Parašė praeivis Rodyti pranešimąNesamones snekat. Jus viena karta tikru teisininku pasiklauskit apie savo nuotrauku autorines nuosavybes teises,jie jums paaiskins kokias jus turite teises ir ko galite tiketis, o ne savame studentu burelyje prisigalvokit ,kad jus kazkas apvagineja.Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
http://kelione.mw.lt/1/v2/venecija2 įsikėlė ir mano nuotraukas iš Venecijos, kurias neseniai įkėliau į miestai.net, taip pat nukopinti ir mano rašyti komentarai. Mano leidimo tam niekas neprašė ir apie būsimą mano nuotraukų bei kitos informacijos patalpinimą tame puslapyje niekas nepranešė. Autorystė nėra nurodyta. Ne visos mano nuotraukos iš Venecijos ten įkeltos, trūksta paskutinių dalių, matyt dar nespėjo nukopinti. Visgi matyt ateičiai savo darytas nuotraukas pažymėti kažkokiu logotipu, nors tai ir nesustabdys jų kopijavimo, bet bent jau pats nebusiu apkaltinas plagijavimu ar vagyste kur nors įkeldamas mano paties darytas nuotraukas.
Comment
-
Parašė Hortis Rodyti pranešimąhttp://kelione.mw.lt/1/v2/venecija2 įsikėlė ir mano nuotraukas iš Venecijos, kurias neseniai įkėliau į miestai.net, taip pat nukopinti ir mano rašyti komentarai. Mano leidimo tam niekas neprašė ir apie būsimą mano nuotraukų bei kitos informacijos patalpinimą tame puslapyje niekas nepranešė. Autorystė nėra nurodyta. Ne visos mano nuotraukos iš Venecijos ten įkeltos, trūksta paskutinių dalių, matyt dar nespėjo nukopinti. Visgi matyt ateičiai savo darytas nuotraukas pažymėti kažkokiu logotipu, nors tai ir nesustabdys jų kopijavimo, bet bent jau pats nebusiu apkaltinas plagijavimu ar vagyste kur nors įkeldamas mano paties darytas nuotraukas.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė Hortis Rodyti pranešimąTame puslapyje nėra pateikta jokios kontaktinės informacijos. Apskritai ten kazkas keisto, susidaro įspūdis, kad didelė dalis iš ten pateikiamų nuotraukų bei informacijos yra tiesiog nukopijuota iš miestai.net.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė praeivis Rodyti pranešimąNesamones snekat. Jus viena karta tikru teisininku pasiklauskit apie savo nuotrauku autorines nuosavybes teises,jie jums paaiskins kokias jus turite teises ir ko galite tiketis, o ne savame studentu burelyje prisigalvokit ,kad jus kazkas apvagineja.
Aš tai žinau tik tiek:
"Bet koks kūrinio originalo ar jo kopijų panaudojimas be autoriaus, jo teisių perėmėjo ar jo tinkamai įgalioto asmens leidimo yra laikomas neteisėtu. Autorius arba jo teisių perėmėjas turi teisę uždrausti tokį kūrinio originalo ar jo kopijų panaudojimą." (iš LR Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo)
Manau aiškiau ir būti negali.
Comment
-
Sveiki,
Visu pirma noreciau pasveikinti su puikiu forumu, o ypac cia supauptu nuotrauku lobynu. Su mielu noru beveik visa diena praleidau ziurinedama jas. Prisipazinsiu, beveik visu vietoviu isvis nepazistu ir net nezinojau, kad tokios Lietuvoje ekzistuoja.
Noreciau nuotrauku autoriu paklausti tokio dalyko. Mes su vyru turim sioki toki vestuvini puslapi. Keletas is draugu mestelejo ideja, kad butu saunu padaryti toki meniu, kaip : :vaizdingos vietos", kad jaunieji zinotu, kur galima butu padaryti idomesnes nuotraukas. Bet sausas tekstas niekada nebuvo ir nera idomus. Kol kas iekeleme kelias nurorodas is wikipedijos, bet nuotraukos ten niurios, arba jus isvis nera. Tai as noreciau paklausti, gal but jus leistumete ideti jusu nuotraukas i aprasomas graziausiais Lietuvos vietas? Nurodant autoryste ir prie kiekvienos vietoves aprasymo idedant, kad saltinis yra www.miestai. net. Jei autoriai sutiktu, tai parasykit asmenine zinute, kad as zinociau, jog foto galima panaudoti. gal but jus leisite ne visas ideti, tai parasykit, as tuomet atsiklausiu apie man patikusiais. ir jei nesunku parasykit Varda ir pavarde, kad butu galima nurdyti prie foto, arba slapivardi
Dekoju uz demesi ir geros dienos.
Comment
Comment