Norėčiau visiems priminti, kad savo publikuojamas nuotraukas galite "papuošti" miestai.net vandens ženklu, kaip tą padarė Valiukas. Žymiai lengviau identifikuoti, jog kažkur publikuota nuotrauka yra mūsų bendruomenės nario. Net jei tas ženklas yra nukirptas.
Mane tikrai stebina tokis verslo kompaniju elgesys... nesuprantu, ka jie galvoja tai darydami. Nejau patiems taip sunku kad ir su paprasta "muiline" pasidaryti nuotrauku?
Beje, parasiau jiems ir pasiuiau nenaudoti nuotrauku be sutikimo. Jei nereaguos, galima parasyti Emporis administracijai, kuriu nuotrauka ten irgi matyti (t.y. mano nuotrauka su Europos apartamentais ).
O man čia toks klausimas iškilo, jei jau čia mes tokias geras foto darom, kad jas visi ima ir naudoja pas save. Kodėl prašom išimti? Tegul turi, įsidėję, bet su miestai.net logo ir nuoroda į mūsų forumą. Už moralinę žalą tegul dar ką nors duoda, reklamos užsisako. Taigi savireklama puiki! O tai ir didesnis srautas ir visos iš to išeinančios geros pasėkmės. Ar aš kažką ne taip suprantu apie forumo politiką?
Jūsų,
Analitikas PlėtRa™
Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.
O man čia toks klausimas iškilo, jei jau čia mes tokias geras foto darom, kad jas visi ima ir naudoja pas save. Kodėl prašom išimti? Tegul turi, įsidėję, bet su miestai.net logo ir nuoroda į mūsų forumą. Už moralinę žalą tegul dar ką nors duoda, reklamos užsisako. Taigi savireklama puiki! O tai ir didesnis srautas ir visos iš to išeinančios geros pasėkmės. Ar aš kažką ne taip suprantu apie forumo politiką?
Bėda tame, kad nei atsiklausus, be šaltinio tiesiog pavogė nuotraukas.
/\
Lygiai tą patį norėjau pasiūlyti, tačiau nereikia pamiršti ir to, kad nevisi nuotraukų autoriai gali norėti taip dalintis nuotraukomis. Tačiau tie, kurie sutinka tai tikrai galėtų uždėti logotipus ir tarkime kur nors forume parašyti taisykles, kuriomis vadovaujantis galima naudotis nuotraukomis ir ten pat perspėjimą kas bus, jeigu taisyklių nebus laikomasi arba bus naudojamos nuotraukos, kurių negalima. Visai gal neblogai būtų, ką manot?
Analitike, speju, kad pats nefotografuoji . Savo flickr paste pakankamai daznai gaunu prasymu panaudoti mano nuotraukas sian bei ten, nurodant varda ir netgi su nuoroda i mano asmenini foto albuma. Mano nuotraukos, nors ir nera darytos muiline, bet visgi vargiai pretenduoja i auksciausia klase. Paskutiniu metu nedaviau nei vieno sutikimo tokiam nuotrauku talpinimui, nes, bent mano poziuriu, visiskai nepriimtina, kai kazkas naudoja kazkieno kito intektualine nuosavybe komerciniais tikslais nepasiulydamas uz tai jokio uzmokescio. Tai tiesiog priestarauja mano moralei. Bet kokiais nekomerciniais tikslais savo nuotraukas leidziu naudoti bet kam i valias (iskaitant ir modifikacijas) neatsiklausus, jei prie jos parasytas bent mano vardas.
Yra ir tam tikri copyright'u standartai apibudinti Creative Commons. Ten yra kelios galimybes nurodyti savo copyright's, kur galima aiskiai parodyti, pavyzdziui, kad nuotrukos gali buti naudojamos bet kokiu tikslu, isskyrus komercinei veiklai. Tai tiesiog morales ir principo reikalas, neturintis nieko bendro su nuotrukos gerumu.
Comment