Jei nuotraukos kokybiskos mano monitoriuj 1280x854 geriausiai ziurisi.
Mano monitoriaus plotis 1920px, bet nematau priežasčių, kodėl reikėtų atsisakyti 800 px formato:
- patogiai peržiūrimas
- lengvai kraunamas
nematau jokių trūkumų
Kai atsirado "išmanieji" telefonai, nuotraukų pločių įvairovė ypač tampa nepatogi.
Mano monitoriaus plotis 1920px, bet nematau priežasčių, kodėl reikėtų atsisakyti 800 px formato:
- patogiai peržiūrimas
- lengvai kraunamas
nematau jokių trūkumų
Kai atsirado "išmanieji" telefonai, nuotraukų pločių įvairovė ypač tampa nepatogi.
Yra aiskus trukumas. 800px nuotraukos yra per mazos. Leiskim forumo nariams nuspresti, o ne primeskim savo asmenini nusistatyma.
Man svarbiau ne ilgosios kraštinės plotis - 800 px ar 1024 px - prie kiekvieno standarto galima prisitaikyti
Kur kas svarbiau, kad sutarus dėl vienokio ar kitokio pločio standarto jo būtų laikomasi.
Dar toks pastebėjimas, kad nekokybiškų nuotraukų trūkumai esant didesnaim formatui dar labiau išryškės.
Gerai, kad be didelių nuostolių forumui praėjo gigantiškų nekokybiškų mobiliakinių nuotraukų era.
Visų pirma gal reiktų pasvarstyti apie turinio bloko išplėtimą? Nes dabar tai vaizdas kaip iš 2004 metų. Pilkas backgroundas užima 2/3 ekrano. Jeigu liekam prie to kaip yra dabar, su forumu iš praeito dešimtmečio pradžios, tai patogiausia 800x532. Jei prisitaikom prie dabartinių laikų tada 1280 x 854.
Visų pirma gal reiktų pasvarstyti apie turinio bloko išplėtimą? Nes dabar tai vaizdas kaip iš 2004 metų. Pilkas backgroundas užima 2/3 ekrano. Jeigu liekam prie to kaip yra dabar, su forumu iš praeito dešimtmečio pradžios, tai patogiausia 800x532. Jei prisitaikom prie dabartinių laikų tada 1280 x 854.
Turinio bloko dydį galima pakeisti nustatymuose (apačioje kairėje).
Nors ekrane telpa ir 1600 pločio nuotraukos, patogiausia turbūt yra 1026x683 - 1280x854 dydis, nes tada nereikia horizontaliai scrollinti į šoną.
Forumo plotį galima pasikeisti, bet tada nepatogu skaityti pranešimus, nes tekstai tęsiasi per visą ekraną. Optimalu būtų, jeigu forumo blokas padidėtų nuo dabartinių 870px (baltas fonas centre) iki kokių 1100 px.
Gal tai pripratimo reikalas. Standartinio (siauro) pločio nenaudoju jokiam forume, nes tiesiog nepatogu ir nesižiūri.
Gal. Bet apskritai yra tyrimais nustatyta, kad optimalus teksto bloko plotis yra iki 100 simbolių su tarpais. Tai net mano pasiūlytas plotis jau viršytų tą kiekį (nors čia priklauso aišku ir nuo raidžių dydžio).
Comment