Parašė R.A.M.
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Dovana Vilniui nuo miestai.net
Collapse
X
-
Parašė dr-rox Rodyti pranešimąDar viena mintis būtų ką nors apšviesti - pastatą arba skverą. Yra labai daug tamsių vietų senamiesty pvz, o pas mus naktys labai ilgos. Taigi, būtų manau ilgaamžiškiau, nors savivaldybės planuose yra visos apšvietimo sistemos atnaujinimas. Tik nežinia, kada jis bus padarytas.
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąAš manau jau aišku, kad apleisto namo sienos dažymas
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąJei tai būtų grynai asmeninis projektas investuočiau į skulptūrą
Parašė dr-rox Rodyti pranešimąDar viena mintis būtų ką nors apšviesti - pastatą arba skverą.
Mano propozicija. Pažiūrėsim kaip ir kiek suvokiamas miesto patriotizmas ir miestiškos kultūros gerbimas. Kartą ėjau pro Rasas ir kraujavo iš skausmo širdis. Rods vienos vertingiausių Europoje kapinės, tačiau siaubingai apleistos. Užsukus prie sutvarkytų paminklų pritaisytos nedidelės lentelės. Jose suminėti parėmusios paminklų atnaujinimą organizacijos ir aukotojai: lenkų ambasada Vilniuje, Poznanės klubas Rasų kapinėms sutvarkyti, Vilniaus lenkų gidų lėšos, lenkiškos organizacijos Rasų kapinėms sutvarkyti lėšos ir t.t. Čia ir kilo klausimas: savas ar svetimas tai paveldas? Kam jis labiau turėtų rūpėti: Poznanės gyventojams ar vilniečiams? Ėjau pro tokį art nouveau stiliaus laidojimo rūsį su nudaužytu paminklu ir apnaikintom detalėm ir vos ne verkt puoliau. Vėliau dar šitą užtikau:
Manau tokio biusto atkūrimui įmanoma būtų surinkt lėšų.
Comment
-
/\ Mano nuomone visus kapus reikia naikinti, jei bent 25 metus artimieji jų netvarko ir mokesčio vietinei valdžiai už kiekvieną žemės plotelį ten nesumoka. Į tas senas neapmokėtas vietas laidoti naujus mirusius, kad visos Lietuvos kapinės nebesiplėstų, o mažėtų. O didesnius apleistus kapinių plotus paversti erdve gyviems žmonėms - parku, arba privatizuoti ir leisti statyti būstą. Kitaip tariant, šitas pasiūlymas yra ideologiškai nesuderinamas su mano pažiūromis. Sorry ...
Jei rimtai, tai koks veiksmas, dr-rox? Niekas su tavim nesusisiekė dar is forumo narių? Reikia pereiti prie veiksmo renkant pinigus. Surinkus visą biudžetą bus aiškiau ką ir kur galim padaryti iš tikrųjų.Paskutinis taisė nomad; 2014.11.13, 22:57.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimą/\ Mano nuomone visus kapus reikia naikinti, jei bent 25 metus artimieji jų netvarko ir mokesčio vietinei valdžiai už kiekvieną žemės plotelį ten nesumoka. Į tas senas neapmokėtas vietas laidoti naujus mirusius, kad visos Lietuvos kapinės nebesiplėstų, o mažėtų. O didesnius apleistus kapinių plotus paversti erdve gyviems žmonėms - parku, arba privatizuoti ir leisti statyti būstą. Kitaip tariant, šitas pasiūlymas yra ideologiškai nesuderinamas su mano pažiūromis. Sorry ...
Nėra kapinių — nėra miesto kultūros
Comment
-
Parašė sostapilis Rodyti pranešimąTai nėra kažkokios kaimo kapinaitės. Tai XIX a. ir XX a. pr. miesto nekropolis ir svarbiausia Lietuvos, viena svarbiausių Lenkijos ir Baltarusijos atminimo vietų. Kažkaip negirdėjau, kad kas naikintų Pavonzkų, Lychakivo ar Per Lašėž, neva "trūktų vietos". Kažkoks komunistinis požiūris. Būtent anie ir sunaikino žydų kapines, liuteronų, norėjo per Rasas nutiest 8 juostų greitkelį.
Nėra kapinių — nėra miesto kultūros
Comment
-
Parašė sostapilis Rodyti pranešimąTai nėra kažkokios kaimo kapinaitės. Tai XIX a. ir XX a. pr. miesto nekropolis ir svarbiausia Lietuvos, viena svarbiausių Lenkijos ir Baltarusijos atminimo vietų. Kažkaip negirdėjau, kad kas naikintų Pavonzkų, Lychakivo ar Per Lašėž, neva "trūktų vietos". Kažkoks komunistinis požiūris. Būtent anie ir sunaikino žydų kapines, liuteronų, norėjo per Rasas nutiest 8 juostų greitkelį.
Nėra kapinių — nėra miesto kultūrosPaskutinis taisė nomad; 2014.11.13, 23:52.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąJei 'komunizmu' šiuo atveju vadini požiūrį, kuris egzistuoja visose išsivysčiusiose šalyse, atsikračiusiose religinio fundamentalizmo ir stabmeldystės - t.y. daugumoje Vakarų Europos šalių ir daugumoje JAV valstijų - tada gali mane vadinti 'komunistu' šiuo klausimu. Whatever works for you ... Anyway, į nekrofiliją aš neinvestuosiu.
http://hifructose.com/2014/09/23/ary...-art-festival/
(arkliai su skrybelėm labai susiję su Vilniumi, aktualizuoja vilniečiams rūpimus klausimus, ugdo miesto patriotizmą, įprasmina istoriją, dabartį, kuria ateitį ir kt.)
Na, požiūrio klausimas.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąSustojo idėja?
Mano siūlymas yra forumo dalyviams vilniečiams pasidovanoti sau quadrokopterį, kad galėtume kada tik panorėję apžiūrėti Vilniaus projektus iš aukštai
Comment
-
Crowdfunded Luchtsingel pedestrian bridge opens in Rotterdam
Crowdfunded Luchtsingel pedestrian bridge opens in Rotterdam
http://www.dezeen.com/2015/07/16/luc...us-architects/
Prie miestai.net narių dovanos laisvai juk gali prisidėti visi, kas tik nori? Ar ne?
Svarbiausia sugalvoti gerą dovaną, pasidalinti "Donate" linkais kur tik įmanoma (miestai.net, vilnius.lt, fb ir t.t.).
Comment
Comment