Nors angliškai mokančių yra dauguma, bet bent antraštė turėtų būti išversta į lietuvių kalbą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Užsienio kalbos forume
Collapse
X
-
Siūlau surengti apklausą, ar tikslinga versti angliškas antraštes ir gaišti laiką, kai yra Google translator ir gali išsiversti ne tik antraštes tie, kas nesupranta nei žodžioNepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąКасым-Жомарт Токаев принял Государственного секретаря США Энтони Блинкена
https://www.akorda.kz/ru/kasym-zhoma...inkena-2811233
Napišy chot' paru slov, o čiom tut idiot reč'.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąJeigu reikalaujame versti rusiškas ir ukrainietiškas antraštes, tai manau sąžininga būtų versti ir angliškas.
Beje, kas forume švariai kalbat kitom kalbom nei lietuvių, anglų, lenkų ar rusų?
Paskutinis taisė T-K-K; 2023.08.20, 18:12.
Comment
-
Parašė T-K-KBeje, kas forume švariai kalbat kitom kalbom nei lietuvių, anglų, lenkų ar rusų?
Mokėti užsienio kalbą nėra lygu mokėti plaukti ar važiuoti dviračiu. Jei gyveni tarp tos kalbos vartotojų ir dažnai kalbi su jais, ji išlieka tavo galvoj, o jei gyveni kitur ir nuolat vartoji kitas kalbas, ta pasimiršta.
Aš buvau išmokusi normaliai latvių, paskui estų, paskui beveik normaliai švedų ir kalbėjau su latviais, estais, švedais. Čia iki tol, kol pradėjau mokytis anglų. Paskui atgaivinau rusų. Dabar mano latvių, estų ir švedų yra tik pusgyvės, nes vartoju retai ir pasyviai (skaitau, klausau, verčiu raštu į lietuvių).
Įtariu, kad taip yra ir poliglotams, kurie visiems sako, kad moka daug kalbų. Aktyviai gyvos yra tik 3 kalbos, o kitos pusgyvės miega, bet žmonės jas iš esmės supranta ir įsivaizduoja, kad galės per teumpą laiką lengvai prikelt, jeigu reikės.
ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
- 4 patinka
Comment
-
Parašė T-K-KBeje, kas forume švariai kalbat kitom kalbom nei lietuvių, anglų, lenkų ar rusų?
Pritariu manometras idėjai, jog svarbu kalbą vartoti kasdienybėje norint išsaugoti įgūdžius geram lygmenyje. Žinoma, niekada nevėlu kartoti taisykles ir gilinti žinias.Paskutinis taisė Silber418; 2023.08.14, 19:03.
- 5 patinka
Comment
Comment