Sveikinu visus Lietuvos patriotus su nuostabia švente- Nepriklausomybės atkūrimo diena- Vasario 16-ąja.Šiemet ji yra labai ypatinga- 90 metų mūsų Lietuvos valstybei.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Ar mums svarbi vasario 16-oji?
Collapse
X
-
Parašė Rydik Rodyti pranešimąPenktoje nuotraukoje mano klasiokes užgaudei..ta kur pasilenkus turbūt labai garsiai juokėsi, taip?
Comment
-
Parašė Memelenderis Rodyti pranešimąŠiemet ji yra labai ypatinga- 90 metų mūsų Lietuvos valstybei.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Mantas Rodyti pranešimąLietuva kaip valstybė lyg ir 1236-aisiais atsirado
Comment
-
Parašė Memelenderis Rodyti pranešimąNežinia kada ji ten atsirado.Tai tik prielaidos, kad būtent 1236 metais.O kas gi prieš tai čia buvo ?Laukiniai miškais klaidžiojo ?Tai tik apytikslė data.Aš turėjau omenyje moderniąją Lietuvą- parlamentinę, demokratinę, pagaliau lietuvišką (LDK saulėlidyje buvo kalbama beveik išimtinai lenkiškai).Juk esame demokratinė valstybė, kurią sukūrė, pamatus jai padėjo, 20 tautos atstovų- Lietuvos Taryba, vadovaujama dr. J.Basanavičiaus.
O prieš susikuriant Valstybei, dabartinė Lietuva buvo susiskaldžiusi teritorija be didesnių stipresnės valdžios apraiškų.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Mantas Rodyti pranešimąNa keista, visi kiti kažkodėl šią dieną vadina Valstybės atkūrimo diena, bet turbūt verta persvarstyti
O prieš susikuriant Valstybei, dabartinė Lietuva buvo susiskaldžiusi teritorija be didesnių stipresnės valdžios apraiškų.
Comment
-
Parašė Memelenderis Rodyti pranešimąVasario 16-oji ir yra Valstybės atkūrimo diena.Prieš tai turėjome didžiausią Europos valstybę- LDK (turiu omenyje Vytauto Didžiojo laikus).Tačiau tai buvo kitokia Lietuva.Dabartinė Lietuva susikūrė po Vasario 16-osios.Be to, vėliau atsirado Tilžės aktas, kuriuo Mažoji Lietuva patvirtina, norinti prisijungti prie Lietuvos.Deja, tai nėra įgyvendinta.Mano galerija Flickr'yje
Comment
Comment