Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

(ne KG) PSD ir TPP

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė qwe Rodyti pranešimą
    Man ir nesudaro problemų - jei nemoki įmokų, tai tuo metu nesi draustas ir esant reikalui privalai susimokėti iš savo kišenės. Moki įmokas vėl tampi draustu.
    Man šitas variantas irgi tiktų, bet tai būtų savanoriškas sveikatos draudimas. O dabar yra privalomasis. Ir kaip tu save įsivaizduotum, jei neesi draustas ir staiga patenki į reanimaciją kokiam mėnesiui kur paros kaina 7000Lt? (vėl pradedam iš naujo)

Comment

Man ir nesudaro problemų - jei nemoki įmokų, tai tuo metu nesi draustas ir esant reikalui privalai susimokėti iš savo kišenės. Moki įmokas vėl tampi draustu.
      Mano supratimu taip ir turėtų būti. Draustis yra kiekvieno reikalas atsižvelgiant į galimybes.
      Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

Comment

Parašė artexs Rodyti pranešimą
        Man šitas variantas irgi tiktų, bet tai būtų savanoriškas sveikatos draudimas. O dabar yra privalomasis. Ir kaip tu save įsivaizduotum, jei neesi draustas ir staiga patenki į reanimaciją kokiam mėnesiui kur paros kaina 7000Lt? (vėl pradedam iš naujo)
        urgentinė med pagalba (šitam priskiriama ir greitoji, ir reanimacija) suteikiama nemokamai visiems. tik vat iš kur semiami pinigai tam "nemokamai" aiškinti turbūt nereikia

Comment

Kaip kad ir minėjo mūsų daktarėlis, tai jau būtų ta "nemokama" pagalba
          O kadangi žinom jog nemokamos nėra ir būti negali, tai tada seka išvada, kad už tai būtų galima pareikalauti susimokėti. Nes paslauga buvo suteikta. Žinoma tai būtų gerokas smugis žmogaus kišenei, o gal ir ne tik kišenei, bet tai būtų apčiuopiamas reikalas, gavai paslaugą - susimoki. Ir tokiu atveju, tas PSD pataptų SSD (Savanoriškuoju Sveikatos Draudimu) ir manau būtų daug patrauklesnis. Ar bent jau aiškumas būtų.
          O už ką susimokėti reikalaujama dabar?

Comment

Parašė daktaras Rodyti pranešimą
            urgentinė med pagalba (šitam priskiriama ir greitoji, ir reanimacija) suteikiama nemokamai visiems. tik vat iš kur semiami pinigai tam "nemokamai" aiškinti turbūt nereikia
            Taip, bet vat už apendicitą ar gipasvimą tenka mokėti jau. Tik to padaryti butame laike neįmanoma.

Comment

O kadangi žinom jog nemokamos nėra ir būti negali, tai tada seka išvada, kad už tai būtų galima pareikalauti susimokėti. Nes paslauga buvo suteikta. Žinoma tai būtų gerokas smugis žmogaus kišenei, o gal ir ne tik kišenei, bet tai būtų apčiuopiamas reikalas, gavai paslaugą - susimoki. Ir tokiu atveju, tas PSD pataptų SSD (Savanoriškuoju Sveikatos Draudimu) ir manau būtų daug patrauklesnis. Ar bent jau aiškumas būtų.
              niekas nieko nereikalautų už reanimacijos paslaugas, nes joje guli ir bomžų, ir bedarbių, bet vat iš reanimacijos juk į namus niekas nepaleidžia, o kai atkeliauji į skyrių kitą, tada jau tektų bašliuoti, ir smarkiai

Comment

Pilnai pritarčiau savanoriškam sveikatos darudimui. Bet amerikiečiai jo atsisakė, kažin kodėl? Pagalvokit

Comment

Pala, pala. Mokėti reikia už ateities grėsmes. Bet mokesčio reikalauti reikia lanksčiai. Kogero reikia kelių tarifų, ir mokumas tikrai atsirastų.

Na, o į paryškintą klausimą aš jau atsakiau ne vieną kartą. Atsirado žmonių grupė, kuriems gali sušlubuoti sveikata praeityje, tai jie dabar turi mokėti. Įdomu, įdomu...

Comment

niekas nieko nereikalautų už reanimacijos paslaugas, nes joje guli ir bomžų, ir bedarbių, bet vat iš reanimacijos juk į namus niekas nepaleidžia, o kai atkeliauji į skyrių kitą, tada jau tektų bašliuoti, ir smarkiai
                    Bet tada bašliavimas būtų pateisinamas. Nedraustas - susimokėk iš savo kišenės. O visam šitam reikalui priemonių tikrai yra. Anstoliai manau nesikratytų tokių skolų išieškojimo
                    Pakankamas teisinis pagrindas reikalaut pinigų būtų. Paslauga suteikta ir už ją privaloma atsiskaityti.
                    O dabar reikalaujami pinigai už ką? Už kažkokią mistišką galimybę. Sakoma, kad net nemokėjęs žmogus turėjo teisę į sveikatos priežiūrą nemokamą ir dabar dėl to turi susimokėti. Bet juk praktiškai to tikrai nebuvo. Jei buvai nedraustas, tai jokių paslaugų ir negavai.

Pilnai pritarčiau savanoriškam sveikatos darudimui. Bet amerikiečiai jo atsisakė, kažin kodėl? Pagalvokit
                    Amerikiečiai pavyzdžiui ganėtinai laisvai žiūri į prekybą ginklais ir jų turėjimą savigynos tikslais, net ir turint omenyje kad labai nemažai žmonių to pasekoje netenka gyvybiu. Ar mes ir į tai turėtumem atsižvelgt?

Comment

Sąžiningai mokantiems PSD ir per metus neapsilankius pas gydytoją galėtų kažkaip kompensuoti. Nes juk jie buvo solidarūs. Nes dabar šitoj sistemoj teisybės beveik nėra. Vieni moka iš savo kišenės, bet lieka skolingi. Aš moku už kitus, bet nueinu už 70lt pas privatų šeimos gydytoją 1-2 kartus per metus. Nors galiu ir pas valstybinį dėl kosulio eilę savaitę atstovėt.

Comment

Parašė SPX Rodyti pranešimą
                        Sąžiningai mokantiems PSD ir per metus neapsilankius pas gydytoją galėtų kažkaip kompensuoti. Nes juk jie buvo solidarūs. Nes dabar šitoj sistemoj teisybės beveik nėra. Vieni moka iš savo kišenės, bet lieka skolingi. Aš moku už kitus, bet nueinu už 70lt pas privatų šeimos gydytoją 1-2 kartus per metus. Nors galiu ir pas valstybinį dėl kosulio eilę savaitę atstovėt.
                        Sąžiningai mokantiems privalomajį automobilio civilinės atsakomybės draudimą ir nepadariusiems įvykio irgi galėtų kompensuot, sutikčiau.

Comment

Sąžiningai mokantiems privalomajį automobilio civilinės atsakomybės draudimą ir nepadariusiems įvykio irgi galėtų kompensuot, sutikčiau.
                          Dunduk tu. Vairavimas visai ne tas sritis. Užknisai automobiliste tas durnas mintis čia kaišiot. Nenori, nevairuok, nemokėsi. Nevairuojantiems jis neprivalomas. Koks vairuotojų draudime yra solidarumas? Tu jį mokį už civilinę atsakomybę, nes naudoji trasnsporto priemonę, ne šeip išeini pasivaikščiot. O transporto priemonės naudojimas yra ATSAKOMYBĖ.

Comment

Jūs čia diskutuojat, o man vistiek neaišku kodėl tvarka yra ne tokia? Kad va dabar visi nedraustieji prašome susimokėti uz 2010 metus, kad va iškilus tokiems ir tokiems klausimams nereiktų bašliuoti iš savo kišenės. Bet Nesuvokiamas prašymas susimokėti už 2009. Ir mokėti tiems, kurie neturėjo teisės nemokamai nueiti pas stomatologą, nueiti pas bendrosios praktikos gydytoją ar gauti kompensuojamų vaistų. Va šitos vietos iš visų 15 lapų diskusijos aš nesuprantu

Comment

Dunduk tu. Vairavimas visai ne tas sritis. Užknisai automobiliste tas durnas mintis čia kaišiot. Nenori, nevairuok, nemokėsi. Nevairuojantiems jis neprivalomas. Koks vairuotojų draudime yra solidarumas? Tu jį mokį už civilinę atsakomybę, nes naudoji trasnsporto priemonę, ne šeip išeini pasivaikščiot. O transporto priemonės naudojimas yra ATSAKOMYBĖ.
                              Kaip būtų gerai - nenori, negyvenk ir nereikės rizikuoti sveikata Juk mirusiems žmonėms PSD nereikia mokėt
                              Klausi koks vairuotojų draudime yra solidarumas? Ogi toks, kad kai atsitrenki su antru golfu į naują mersą, tau nereikia parduot buto, norint kompensuot merso remonto kainą, nes sumoka draudimo bendrovė, kuri yra surinkusi daug įmokų iš tų, kurie nepadarė avarijų (už orą). Tau vertėtų pasiskaityt kad yra draudimas, patarčiau.

Comment

Kaip būtų gerai - nenori, negyvenk ir nereikės rizikuoti sveikata Juk mirusiems žmonėms PSD nereikia mokėt
                                Klausi koks vairuotojų draudime yra solidarumas? Ogi toks, kad kai atsitrenki su antru golfu į naują mersą, tau nereikia parduot buto, norint kompensuot merso remonto kainą, nes sumoka draudimo bendrovė, kuri yra surinkusi daug įmokų iš tų, kurie nepadarė avarijų (už orą). Tau vertėtų pasiskaityt kad yra draudimas, patarčiau.
                                Tikras dundukas. Nereikia čia apie žalos atligynimus pasakatot. Žmogus ne automobilis. Įsivaizduok Jei aš tave sumuščiau, tave pagydytų, bet ir mane nubaustų už kūno sužalojimą ir atsedėčiau savo. Ot būtų gerai, sužalojai žmogų, moki draudimą, į kaliūzę nesėdi... Nusišneki šofereli...

Comment

Parašė dts Rodyti pranešimą
                                  Jūs čia diskutuojat, o man vistiek neaišku kodėl tvarka yra ne tokia? Kad va dabar visi nedraustieji prašome susimokėti uz 2010 metus, kad va iškilus tokiems ir tokiems klausimams nereiktų bašliuoti iš savo kišenės. Bet Nesuvokiamas prašymas susimokėti už 2009. Ir mokėti tiems, kurie neturėjo teisės nemokamai nueiti pas stomatologą, nueiti pas bendrosios praktikos gydytoją ar gauti kompensuojamų vaistų. Va šitos vietos iš visų 15 lapų diskusijos aš nesuprantu
                                  Dar kartą. Nu jie planuoja tą žmonių grupę neregėtam Lietuvos mokslo pažengimo bandyme naudoti - perkelti į 2009m.

Comment

Įsivaizduok Jei aš tave sumuščiau, tave pagydytų, bet ir mane nubaustų už kūno sužalojimą ir atsedėčiau savo.
                                    O įsivaizduok, aš tave sumuščiau. Dabar pasiūlyk susitikt vienas prieš vieną ir išsiaiškinsim kuris čia teisus dėl PSD.
                                    Beje ar jau rašai laišką administratoriams? Kaip sekasi?

Comment

OMG ir čia kalbasi vyrai šitaip...

Comment

O įsivaizduok, aš tave sumuščiau. Dabar pasiūlyk susitikt vienas prieš vieną ir išsiaiškinsim kuris čia teisus dėl PSD.
                                        Beje ar jau rašai laišką administratoriams? Kaip sekasi?
                                        Palauksiu dar. Bet esant reikalui parašysiu. Tiesiog mažiau nusišnekėk ir viskas bus gerai. Matai, skardos gabalą sulygino su žmogum. Skardos gabalas nėra butinybė. Niekas draustis neverčia. Neturi "tačkos", sutaupai sveikatai. O ir niekas neprašo susimokėti už tai, kad praeitus metus neturėjai auto. Bet tai ne tas pats, kas mokėti už sveikatos preižiūros garantijas. Jei vėlgi tave aš sumuščiau ar kažkaip sužaločiau, manęs joks draudimas nuo atsakomybės neišgelbės. Čia ne tas pats kas merso vairuotojui nemokėti už žalą, jei esi apsidraudęs. Gaučiau atitinkamą bausmę ir kogero turėčiau atlyginti žalą. Ir nesvarbu, kad aš moku sveikatos įmokas. Taip, kad kitą kartą pieš tegdamas, kad visi draudimai yra beveik vienodi įsitikink ar tikrai taip yra...

P.S. Jei kada būsi Liepkalnio g. gali užlėkt, pašnekėsim. Gal apie keliones laiku papasakosi
                                        Paskutinis taisė SPX; 2010.04.27, 15:40.

Comment

OMG ir čia kalbasi vyrai šitaip...
                                          O ką, vyriška šneka. Man atrodo taip lengviau būtų išsiaiškinti kas tas PSD ir su kuo jis valgomas.
                                          O jei rimtai, tai supratau, kad SPX'ui nepatinka pavadinimas "draudimas" (kai nesuvokia ką jis reiškia, tai pilnai suprantu kodėl), jei būtų pavadintas mokesčiu, tai nebūtų čia tų beprasmių ginčų.

Comment

Working...
                                          X