Parašė qwe
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
(ne KG) PSD ir TPP
Collapse
X
-
Parašė qwe Rodyti pranešimąMan ir nesudaro problemų - jei nemoki įmokų, tai tuo metu nesi draustas ir esant reikalui privalai susimokėti iš savo kišenės. Moki įmokas vėl tampi draustu.Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė artexs Rodyti pranešimąMan šitas variantas irgi tiktų, bet tai būtų savanoriškas sveikatos draudimas. O dabar yra privalomasis. Ir kaip tu save įsivaizduotum, jei neesi draustas ir staiga patenki į reanimaciją kokiam mėnesiui kur paros kaina 7000Lt? (vėl pradedam iš naujo)
Comment
-
Parašė artexs Rodyti pranešimąMan šitas variantas irgi tiktų, bet tai būtų savanoriškas sveikatos draudimas. O dabar yra privalomasis. Ir kaip tu save įsivaizduotum, jei neesi draustas ir staiga patenki į reanimaciją kokiam mėnesiui kur paros kaina 7000Lt? (vėl pradedam iš naujo)
O kadangi žinom jog nemokamos nėra ir būti negali, tai tada seka išvada, kad už tai būtų galima pareikalauti susimokėti. Nes paslauga buvo suteikta. Žinoma tai būtų gerokas smugis žmogaus kišenei, o gal ir ne tik kišenei, bet tai būtų apčiuopiamas reikalas, gavai paslaugą - susimoki. Ir tokiu atveju, tas PSD pataptų SSD (Savanoriškuoju Sveikatos Draudimu) ir manau būtų daug patrauklesnis. Ar bent jau aiškumas būtų.
O už ką susimokėti reikalaujama dabar?
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąurgentinė med pagalba (šitam priskiriama ir greitoji, ir reanimacija) suteikiama nemokamai visiems. tik vat iš kur semiami pinigai tam "nemokamai" aiškinti turbūt nereikiaKodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė qwe Rodyti pranešimąKaip kad ir minėjo mūsų daktarėlis, tai jau būtų ta "nemokama" pagalba
O kadangi žinom jog nemokamos nėra ir būti negali, tai tada seka išvada, kad už tai būtų galima pareikalauti susimokėti. Nes paslauga buvo suteikta. Žinoma tai būtų gerokas smugis žmogaus kišenei, o gal ir ne tik kišenei, bet tai būtų apčiuopiamas reikalas, gavai paslaugą - susimoki. Ir tokiu atveju, tas PSD pataptų SSD (Savanoriškuoju Sveikatos Draudimu) ir manau būtų daug patrauklesnis. Ar bent jau aiškumas būtų.
Comment
-
Parašė qwe Rodyti pranešimąKaip kad ir minėjo mūsų daktarėlis, tai jau būtų ta "nemokama" pagalba
Na, o į paryškintą klausimą aš jau atsakiau ne vieną kartą. Atsirado žmonių grupė, kuriems gali sušlubuoti sveikata praeityje, tai jie dabar turi mokėti. Įdomu, įdomu...Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąniekas nieko nereikalautų už reanimacijos paslaugas, nes joje guli ir bomžų, ir bedarbių, bet vat iš reanimacijos juk į namus niekas nepaleidžia, o kai atkeliauji į skyrių kitą, tada jau tektų bašliuoti, ir smarkiai
Pakankamas teisinis pagrindas reikalaut pinigų būtų. Paslauga suteikta ir už ją privaloma atsiskaityti.
O dabar reikalaujami pinigai už ką? Už kažkokią mistišką galimybę. Sakoma, kad net nemokėjęs žmogus turėjo teisę į sveikatos priežiūrą nemokamą ir dabar dėl to turi susimokėti. Bet juk praktiškai to tikrai nebuvo. Jei buvai nedraustas, tai jokių paslaugų ir negavai.
Parašė artexs Rodyti pranešimąPilnai pritarčiau savanoriškam sveikatos darudimui. Bet amerikiečiai jo atsisakė, kažin kodėl? Pagalvokit
Comment
-
Sąžiningai mokantiems PSD ir per metus neapsilankius pas gydytoją galėtų kažkaip kompensuoti. Nes juk jie buvo solidarūs. Nes dabar šitoj sistemoj teisybės beveik nėra. Vieni moka iš savo kišenės, bet lieka skolingi. Aš moku už kitus, bet nueinu už 70lt pas privatų šeimos gydytoją 1-2 kartus per metus. Nors galiu ir pas valstybinį dėl kosulio eilę savaitę atstovėt.Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė SPX Rodyti pranešimąSąžiningai mokantiems PSD ir per metus neapsilankius pas gydytoją galėtų kažkaip kompensuoti. Nes juk jie buvo solidarūs. Nes dabar šitoj sistemoj teisybės beveik nėra. Vieni moka iš savo kišenės, bet lieka skolingi. Aš moku už kitus, bet nueinu už 70lt pas privatų šeimos gydytoją 1-2 kartus per metus. Nors galiu ir pas valstybinį dėl kosulio eilę savaitę atstovėt.
Comment
-
Parašė artexs Rodyti pranešimąSąžiningai mokantiems privalomajį automobilio civilinės atsakomybės draudimą ir nepadariusiems įvykio irgi galėtų kompensuot, sutikčiau.Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Jūs čia diskutuojat, o man vistiek neaišku kodėl tvarka yra ne tokia? Kad va dabar visi nedraustieji prašome susimokėti uz 2010 metus, kad va iškilus tokiems ir tokiems klausimams nereiktų bašliuoti iš savo kišenės. Bet Nesuvokiamas prašymas susimokėti už 2009. Ir mokėti tiems, kurie neturėjo teisės nemokamai nueiti pas stomatologą, nueiti pas bendrosios praktikos gydytoją ar gauti kompensuojamų vaistų. Va šitos vietos iš visų 15 lapų diskusijos aš nesuprantu
Comment
-
Parašė SPX Rodyti pranešimąDunduk tu. Vairavimas visai ne tas sritis. Užknisai automobiliste tas durnas mintis čia kaišiot. Nenori, nevairuok, nemokėsi. Nevairuojantiems jis neprivalomas. Koks vairuotojų draudime yra solidarumas? Tu jį mokį už civilinę atsakomybę, nes naudoji trasnsporto priemonę, ne šeip išeini pasivaikščiot. O transporto priemonės naudojimas yra ATSAKOMYBĖ.
Klausi koks vairuotojų draudime yra solidarumas? Ogi toks, kad kai atsitrenki su antru golfu į naują mersą, tau nereikia parduot buto, norint kompensuot merso remonto kainą, nes sumoka draudimo bendrovė, kuri yra surinkusi daug įmokų iš tų, kurie nepadarė avarijų (už orą). Tau vertėtų pasiskaityt kad yra draudimas, patarčiau.
Comment
-
Parašė artexs Rodyti pranešimąKaip būtų gerai - nenori, negyvenk ir nereikės rizikuoti sveikata Juk mirusiems žmonėms PSD nereikia mokėt
Klausi koks vairuotojų draudime yra solidarumas? Ogi toks, kad kai atsitrenki su antru golfu į naują mersą, tau nereikia parduot buto, norint kompensuot merso remonto kainą, nes sumoka draudimo bendrovė, kuri yra surinkusi daug įmokų iš tų, kurie nepadarė avarijų (už orą). Tau vertėtų pasiskaityt kad yra draudimas, patarčiau.Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė dts Rodyti pranešimąJūs čia diskutuojat, o man vistiek neaišku kodėl tvarka yra ne tokia? Kad va dabar visi nedraustieji prašome susimokėti uz 2010 metus, kad va iškilus tokiems ir tokiems klausimams nereiktų bašliuoti iš savo kišenės. Bet Nesuvokiamas prašymas susimokėti už 2009. Ir mokėti tiems, kurie neturėjo teisės nemokamai nueiti pas stomatologą, nueiti pas bendrosios praktikos gydytoją ar gauti kompensuojamų vaistų. Va šitos vietos iš visų 15 lapų diskusijos aš nesuprantuKodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė SPX Rodyti pranešimąĮsivaizduok Jei aš tave sumuščiau, tave pagydytų, bet ir mane nubaustų už kūno sužalojimą ir atsedėčiau savo.
Beje ar jau rašai laišką administratoriams? Kaip sekasi?
Comment
-
Parašė artexs Rodyti pranešimąO įsivaizduok, aš tave sumuščiau. Dabar pasiūlyk susitikt vienas prieš vieną ir išsiaiškinsim kuris čia teisus dėl PSD.
Beje ar jau rašai laišką administratoriams? Kaip sekasi?
P.S. Jei kada būsi Liepkalnio g. gali užlėkt, pašnekėsim. Gal apie keliones laiku papasakosiPaskutinis taisė SPX; 2010.04.27, 15:40.Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąOMG ir čia kalbasi vyrai šitaip...
O jei rimtai, tai supratau, kad SPX'ui nepatinka pavadinimas "draudimas" (kai nesuvokia ką jis reiškia, tai pilnai suprantu kodėl), jei būtų pavadintas mokesčiu, tai nebūtų čia tų beprasmių ginčų.
Comment
Comment