Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Visas konfliktas šiuo metu yra kuriamas Izraelio ir tik Izraelio (su JAV palaikymu).
    Būtent. Bet daug kas niekaip nesuvokia, kad scenarijų kuria taip vadinama pažangioji ir protingoji pusė, o ne atvirkščiai. Jei Izraelis norėtų, taikos sutartis seniausiai būtų pasirašyta. Bet Izraeliui tai nenaudinga, nes tada negalėtų plėstis. Vos tik priartėjama prie susitarimo, kas nors įvyksta ir jis sužlugdomas. Reikia žiūrėti, kam tai labiausiai naudinga.
    Juokinate. Arabai yra atėjūnai tose teritorijose, ne žydai.
    Nuo 7 a. tas regionas arabizuotas. Žydai pradėjo imigruoti tik naujaisiais laikais. Jei visos tautos pradėtų krapštytis po šimtmečių senumo istoriją, neliktų akmens ant akmens.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.07.15, 17:16.

    Comment


      Visas konfliktas šiuo metu yra kuriamas Izraelio ir tik Izraelio (su JAV palaikymu). Seniai yra sukurtas visuotinai pripažintas konflikto sprendimas, įtvirtintas tarptautinėje teisėje, palaikomas praktiškai visų JT Generalinės asamblėjos narių ir jau dešimtmečius priimtas visų pagrindinių atstovų palestiniečių ir arabų pusėje.
      JT, kaip organizacija apskritai tekelia juoką. Kaip rusai sako "говорильня" ir nieko daugiau. Juokinga, kai tokios šalys kaip Rusija ar Kinija turi veto teisę - iš to iškart išplaukia visiškas tos organizacijos neveiksnumas ir nereikalingumas. Tautų Lyga, jos pirmtakė, laiku subyrėjo o šiai irgi jau laikas būtų išsiskirstyti.

      Comment


        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
        Juokinate. Arabai yra atėjūnai tose teritorijose, ne žydai.
        Kai nuteis Berluskonį realia laisvės atėmimo bausme, kaip padarė žydai su saviškiais, tada bus galima lyginti. Dabar gi juokinga, nuteisė už didžiulius finansinius nusikaltimus keletą dienų apsilankyti senelių prieglaudoje ar panašiai. O kad Sarkozy teisiamas, tai pažiūrėsim kaip dugną dėsim - taip patarlė sako.
        Albanai Kosove nėra atėjūnai? Jei taip žiūrėsim, visi yra atėjūnai iš kažkur. Ir visi turėtų vieni kitus skersti.

        Parašė digital Rodyti pranešimą
        Tai kad vyko 4 karai kuriuos visus pradėjo arabai. Negalima lyginti su rusija, nes rusijos 4 kartus Ukraina nepuolė.
        Jei pradėjo arabai dar nereiškia, kad jie neturi teisės turėti valstybės. Kaip ir sakiau, gyvenam XXI a., o ne XIX.
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Jei pradėjo arabai dar nereiškia, kad jie neturi teisės turėti valstybės. Kaip ir sakiau, gyvenam XXI a., o ne XIX.
          O tai ar kas sako, kad neturi?

          Comment


            Parašė digital Rodyti pranešimą
            O tai ar kas sako, kad neturi?
            Ne tik sako, bet ir daro, kad tos valstybės nebūtų. Kai pripažins Palestinos nepriklausomybę ir nebestatys naujų gyvenviečių, tada bus galima laikyti Izraelį civilizuota šalimi, bet dabar visam pasauliui bus tokia pat necivilizuota skylė kaip visos kitos artimųjų šalių valstybės, kad ir kiek ten branduolinių galvučių turėtų.
            Flickr

            Comment


              Kur sako, gal galima sužinoti? Ir kodėl savo nuomonę prilyginate "visam pasauliui"?

              Comment


                Parašė haveimooed Rodyti pranešimą
                Visas konfliktas šiuo metu yra kuriamas Izraelio ir tik Izraelio (su JAV palaikymu). Seniai yra sukurtas visuotinai pripažintas konflikto sprendimas, įtvirtintas tarptautinėje teisėje, palaikomas praktiškai visų JT Generalinės asamblėjos narių ir jau dešimtmečius priimtas visų pagrindinių atstovų palestiniečių ir arabų pusėje. Sprendimas yra JT Saugumo Tarybos rezoliucija 242 – „dviejų valstybių sprendimas“ – kuriame pasisakoma už:

                1. Izraelio kariuomnės išvedimą iš visų okupuotų Palestinos teritorijų.
                2. Teisingą pabėgėlių problemos sprendimą, apimantį jų grąžinimą ir kompensacijas.
                3. Priešiškų veiksmų iš visų pusių nutraukimą.

                Šis sprendimas buvo pasiūlytas arabų valstybių JT Saugumo tarybai 1976 m., kur jį vetavo Karterio administracija. Jį patys palestiniečiai siūlė JT Generalinėje Asamblėjoje 1988 m. Jis yra nuolat atnaujinamas arabų valstybių ir palestiniečių ir taip pat nuolat atmetamas Izraelio ir JAV.

                Kiekvienais metais dėl rezoliucijos balsuojama JT Generalinėje Asamblėjoje, JAV ir Izraelis yra vienintelės šalys pasaulyje, kurios nuolat balsuoja prieš. Visos kitos konflikto dalyvės – Hamas, Hezbola, Iranas – yra reiškusios jam pritarimą.

                Čia kartojasi PAR scenarijus, nors visas pasaulis jau smerkė rasistinę apartheido valstybę, ji tokia galėjo laisvai būti tol (ir tik tol), kol ją palaikė JAV. Lygiai taip pat kol JAV palaiko Izraelio vykdomą Palestinos okupaciją, tol konfliktas ir tęsis, Izraelis toliau užgrobinės palestiniečių žemes ir juos žudys, nors konflikto sprendimas jau yra žinomas ir siūlomas beveik 40 metų.
                Na tik matai problema ta, kad arabai yra būtent tie, kurie ugnies nenutraukia. Vos tik Izraelis nusiramina ir nebenaikina Hamas teroristų tie pradeda šaudyti raketas į Izraelio miestus rėkdami kaip jie žydus į jūrą nustums.

                Nebūtų to, tai senai ta Palestinos valstybė būtų (jau beveik Izraelis ir buvo ją pripažįstantis kai arabai praplautomis smegenimis Gazoje Hamas į valdžią išsirinko ). O jei arabai 1947-1948 m. būtų sutikę su JTO dviejų valstybių planu, o nesugalvoję užpuolę žydų pasiimti visko tai ta jų valstybė būtų dar ir apie 2 kartus didesnė, su neutralia Jeruzale ir puse haifos.

                O taikos ten nebus tol, kol arabai nepripažins Izraelio ir nustos kariauti. O tam, manau, reiktų proizraelietiško kietos rankos vado, kuris pats Hamas teroristus kas kiek laiko praravėtų ir tvarką palaikytų (tokio Jordanijos karaliaus tipo ).
                Paskutinis taisė index; 2014.07.15, 17:51.
                Post in English - fight censorship!

                Comment


                  Parašė digital Rodyti pranešimą
                  O tai ar kas sako, kad neturi?
                  Jau buvo pacituota ir čia, puslapiu atgal.
                  Nors iš principo pats nepriklausomybės nepripažinimas yra labai didelis pasakymas.
                  Flickr

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                    Jau buvo pacituota ir čia, puslapiu atgal.
                    Nors iš principo pats nepriklausomybės nepripažinimas yra labai didelis pasakymas.
                    Kad ne viskas ten taip paprasta. Kiek pamenu, Hamas irgi Izraelio nepripažįsta.

                    Comment


                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Kad ne viskas ten taip paprasta. Kiek pamenu, Hamas irgi Izraelio nepripažįsta.
                      Beabejo, todėl kaip ir sakiau jie abu verti vienas kito pagal mentalitetą.
                      Flickr

                      Comment


                        Nesutinku, vien iš tiek info negalima suabsoliutinti.

                        Comment


                          Del veliavos svetimoj valstybej - reik visada ziuret i konteksta, bet taip, vaiksciot su didele veliava ir rusky mir nera gerai

                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                          Kažkaip nemanau, kad žydai nori sunaikinti arabus (o ir nelabai tas įmanoma). O anoj pusėj tai labai daug kas šaukia, kad jų tikslas - sunaikinti Izraelį.
                          Zydu tikslas nera sunaikint, jie turi daug paprastesni - suskaldyt Suskaldzius murziu valstybes i mazas valstybeles, pvz religiniu pagrindu, neliktu stipriu kariniu galiu, liktu tik vargani murziu vyr murziai, kurie tarpusavyj pjautus. O tai pasiekt daug paprasciau nei vykdyt etnini valyma, o ir Izraeliui daug daug daug daug palankiau. Ir Izraelis islaiko savo veida ir dar tampa regiono stabilumo simboliu

                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Civlizuota valstybė neužiminėtų teritorijų praėjusių amžių metodais.
                          Turkijos premjeras: Izraelio mentalitetas toks pat kaip ir Adolfo Hitlerio
                          Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...#ixzz37Xd3y8v0
                          Erdoganas isvis juokingas Turkijoje tvarkosi pats, kaip Hitleris, o dar ant kitu ta pati bando pastumdyt... Tam tikrais atvejais net putleris galetu Erdoganui pavydet, kaip sugeba kontroliuot visas mass media ir dar savo pusej turi galimybe manipuliuot religija. Net rinkimu klastojimu nenusileidzia, pastaruosiuose municipaliteto rinkimuose Kadikoy Stambulo rajone sugebejo jo partija surinkti 72 proc, o visu likusiu bendras skaicius buvo siek tiek virs 120% not bad...

                          Sutinku su Lettered pastabom, bet noriu papildyt. Pradejo Arabai, o bet taciau, visi Izraelio dabartiniai veiksmai yra paremti "kerstu". Ten nei viena puse nera civilizuota ir nesugeba nusileist. Jei Izraelis realiai butu civilizuota europietisku vertybiu valstybe, tai patys pirmieji nusileistu, sutvarkytu visa reikala su Palestina ir uzbaigtu ta nesamone. Palestinos pripazinimas atimtu visas "arabu gynejo" kortas is Irano. NES...

                          ... Butent Iranas, Irakas ir Sirija tiesiogiai remia Palestina, Sirijoj buvo statomi istisi miestai pabegeliams, siunciamas maistas, pinigai ir ginklai. Taciau yra stambus skirtumas - Palestina Sunitai, o pastarosios trys Siitai Arabu lyga nuo Palestinos nusisukus ir perdaug nesikisa (neskaitant Jordanijos). Zydam iteisinus Palestina is savo puses, vienintelis kvescionuojamas regionas liktu Golanas. Bet tada Izraelis nebetureti priesisku Sunitu ir tereiketu taikstytis su Sirijos pretenzijom, kuriu i Golana mazai ir Iranas bepalaiko All in all - Izraelis pripazista Palestina - problem solved ir tas regionas tampa daugiau maziau ramesniu (neskaitant to, kas dabar Sirijoj ir Irake vyksta).
                          Bet Izraelis pasirinkes skaldymo pozicija, tai greiciausiai ir tematysim skaldant kaimynus dalimis ir kurstant visokiu Kurdistanu, FSA ir pan teritoriju atsiskyrima arba isaldytu konfliktu susiformavima

                          Comment


                            Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                            Izraelis dabar turi preteksta plestis i Palestinos teritorija, statant vis naujas gyvenvietes ir spaudziant Palestiniecius, o jei sie priesinsis - staigiai istrauks Hamas korta ir puls vel visus bomborduot.
                            Žydai naudoja kremliaus taktiką. Eksportuoja savo piliečius į svetimas teritorijas ir ateina jų ginti.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Joks ten ne narvelis. Nedaug pasaulyje vietų, kur gatvėse nėra policijos

                              Tiesiog ten yra visiška netolerancija bet kokiems tinginiams, glušiams, š malikams ir kitokiems bulšiteriams. Tai yra unikumas pasaulio mastu, bet tai visgi geras įrodymas, kad, esant politinei valiai, tai gali veikti. Kai sprendimai ir politika vykdomi taip, kad duotų konkretų rezultatą, kuris naudingas didžiausiai daliai visuomenės, o ne tiesiog vardan kažkokių įsivaizduojamų ideologijų.
                              Vilniuje irgi nėra policijos gatvėje, apart retai pravažiuojančios, bet dažniausiai nepatruliuojančios.

                              Valdžia turėdama visišką galią, lygiai taip pat prisigalvoja įsivaizduojamų ideologijų.

                              Comment


                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                Ar tikrai abi? Ar nelegalių gyvenviečių statymas prilygsta žmonių žudymui?
                                Krymo užėmimas net apsaugojo žmones nuo žudymų.

                                Esmė ta, kad čia skirtingi dalykai, negalime jų sieti.

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Reikia žiūrėti ne kas ką šneka, o ką daro. Per antskrydžių savaitę Gazoje žuvo 170 žmonių, daugiausia civilių. Sužeista virš 1000. Izraelis ne toks kvailas, kad visiems rėktų, kaip nori naikinti palestiniečius. Jis ne kalba, o tiesiog daro.
                                  Specialiai civilių niekas neatakuoja, jie dažniausiai tampa atsitiktinėmis aukomis.

                                  Comment


                                    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą

                                    Pradejo Arabai, o bet taciau, visi Izraelio dabartiniai veiksmai yra paremti "kerstu". Ten nei viena puse nera civilizuota ir nesugeba nusileist. Jei Izraelis realiai butu civilizuota europietisku vertybiu valstybe, tai patys pirmieji nusileistu, sutvarkytu visa reikala su Palestina ir uzbaigtu ta nesamone.
                                    Labai šios mintys primena laikus, kaip Lietuvai kai kurie vakariečiai siūlė nusileist Gorbačiovui, neskelbt nepriklausomybės, o dabar štai siūloma Ukrainai nusileist, derėtis su Donecke tūnančiais banditais etc.
                                    Izraelis yra teisus 100% ir negali būti jokio civilizuoto dialogo su necivilizuotu oponentu-teroristu.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Nieko baisaus, kai turtinga, protinga, pažangi ir šiuolaikiška šalis vožia atgal visokiems urviniams jų suprantamais metodais, užuot apsimetinėjusi, kad "visi mes lygūs". Palestiniečiai nėra lygūs izraeliečiams ir kartais reikia jiems tai priminti. Taip turėtų būti visur.
                                      Tu tikriausiai kaip ir visi susidūręs tik su europos žydais. Pačiame Izraelyje jie dažnai panašūs į tuos pačius agresyvius įslamistus, kiek teko matyti youtube.

                                      Comment


                                        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                        Izraelis yra teisus 100% ir negali būti jokio civilizuoto dialogo su necivilizuotu oponentu-teroristu.
                                        O ar žydų valdžia civilizuota, kad savo gyventojus apgyvendina svetimose(sąlyginai) teritorijose, kuriems dar gresia mirtinas pavojus?

                                        Comment


                                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                          O ar žydų valdžia civilizuota, kad savo gyventojus apgyvendina svetimose(sąlyginai) teritorijose, kuriems dar gresia mirtinas pavojus?
                                          Niekas tų žydų į tas teritorijas kiauliniuose vagonuose neveža ir prievarta ten nelaiko. Prie ko čia valdžios civilizuotumas?
                                          Va kaip lietuvius apgyvendindavo viena tokia buvusi valdžia svetimose teritorijose kur jiems grėsdavo mirtinas pavojus pamenu, mačiau savo akimis.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X