Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė AIRzol Rodyti pranešimą
    Kad pasiektų eilinio Vakarų piliečio pragyvenimo lygį Kinijai reikia net pasauliniu mastu neįsivaizduojamo kiekio resursų ir labai išvystytos hi-tech pramonės, urbanizuotis, kas yra ypatingai didelis galvos skausmas, ir kt. dalykų, todėl Kiniečiai dar ilgą laiką bus tik "antrarūšiai", o užgauta savimeilė gali paskatinti juos jėga įrodyti pasauliui priešingai.
    Kinai turi kompleksą prieš Japonus. Kažkada buvo dideli protestai prieš japonų gamyklas.

    Comment


      kurias daro Kinijos demokratijos proponentai, tai įsivaizdavimas, kad Kinijos KP yra kažkas panašaus į SSRS ar Š.Korėjos KP
      Taip, Kinijos valdžiai reikėtų pasikeisti partijos pavadinimą , nes žodis "komunistų" iškart sukelia atitinkamas asociacijas. Jei vadintųsi bet kaip kitaip, kritikos iškart sumažėtų, nes dažniausiai sprendžiama vien pagal pavadinimą (ženklą/pakuotę), o ne pagal turinį. To komunizmo jų ideologijoje ne kažin kiek ir likę.

      Comment


        Parašė andyour Rodyti pranešimą

        Kinai turi kompleksą prieš Japonus. Kažkada buvo dideli protestai prieš japonų gamyklas.
        Kinai, japonai ir korėjiečiai turi nemažai kompleksų vieni kitų atžvilgiu. Labiausiai tas turbūt pasireiškia tarp japonų ir korėjiečių.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          Kinai, japonai ir korėjiečiai turi nemažai kompleksų vieni kitų atžvilgiu. Labiausiai tas turbūt pasireiškia tarp japonų ir korėjiečių.
          Jei kažkas iš mūsų senelių ar jiems artimų būtų gyvi masiškai sudeginti (nereikėjo nei koncentracijos stovyklų), mes irgi turėtumėme šiokių tokių 'kompleksų' japonų atžvilgiu ...

          Seule nėra beveik nė vieno senesnio pastato nei 20 amžiaus pradžios. Senų pogodų tik akmeniniai fundamentai originalūs ...

          Kinų korėjiečiai irgi nemegsta, nors kultūros artimesnes. Berods tik 14 amžiuje pirma korėjiečių dinastija atsiskyrė nuo Kinijos.
          There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

          Comment


            Jono manymų kiniečiai yra idealūs valdytojai,
            manau reikia pakviesti nedidelę valdininku grupę iš Kinijos ~1mln ir atiduoti jiems valdžia Lietuvoje, klestėsime kaip Singapūre. Ką ten LT visam evrosajūzui užvežti koki 100 mln. kiniečiu ir leisti jiems čia tvarkytis...Suklestėtumėme!
            Jau seniau postinau, kad Kinijoje visa dar tebesitęsia "industrializacija", kuri Vakarų Europoje prasidėjo XVI amžiuje ir tesėsi iki XX pradžios, Rusijoje XX iki ~197x, kai ji išsikvėps tada žiūrėsime, pirmieji požymiai yra..bet tai toli gražu, ne vien tik nuostabios kinų valdžios nuopelnas
            http://lenta.ru/articles/2014/05/12/chinacorruption/
            Na ir dar kinai turi visokių idėjų kaip "gyvybinė erdvė", "kinų nacijos gyvybiniai interesai" ir t.t. Jų pragyvenimo lygiui pakelti iki vakarų reikia nerealių resursų, jie jau dabar aplinkines valstybes spaudžia dėl teritorinių vandenų, salų, naudingų iškasenų ty bando ir perdalina (atėmimo būdu) resursus savo naudai. Kas bus kai realiai baigsis industrializacijos augimo varikliukas, liaudis pradės šiauštis, juolab vienintelė valdžios turima ideologija - nacionalizmas, da ir šiaip ar pasiryžęs Jonai paaukoti sakykime 50% savo income, kiniečių labui? 10 kiniečių gyventų geriau. Juk jei ta kiniečių valdžia tokia protinga, vėliau ar anksčiau mums teks dalintis.

            Comment


              /\ atsikąs dalį išteklių iš vakarų, kurių yra begalė, eliminavus automobilius. Teks daugiau žmonėms naudotis viešuoju transportu, automobilius galės nuomotis laisvalaikiui. Klausimas kaip JAV bus, ten viešasis tranporas nėra išvystytas ir kažin ar bus rentabilus, gyvenant dideliais atstumais.

              Comment


                Parašė kzinas Rodyti pranešimą
                Jono manymų kiniečiai yra idealūs valdytojai,
                manau reikia pakviesti nedidelę valdininku grupę iš Kinijos ~1mln ir atiduoti jiems valdžia Lietuvoje, klestėsime kaip Singapūre.
                Bent jau su Rail Baltica tai taip ir galėtų būti padaryta. Ir dar su Via Baltica. Atvežei kokį 100K kiniečių, pasakai, kad čia turi būt autostrada/geležinkelis ir, žiūrėk, po metų jau pastatytas.

                Comment


                  100K kiniečių suvalgytų visus ryžius Lietuvoje ir medžius iškirstų pagaliukams, tiesiog būtų ekologinė katastrofa.
                  Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                  Comment


                    Tačiau bet koks nedemokratinis valdymas yra pavojus pasaulio taikai.
                    Realybė yra kiek kitokia.
                    In their annual End of Year poll, researchers for WIN and Gallup International surveyed more than 66,000 people across 65 nations and found that 24 percent of all respondents answered that the United States “is the greatest threat to peace in the world today.” Pakistan and China fell significantly behind the United States on the poll, with 8 and 6 percent, respectively. Afghanistan, Iran, Israel and North Korea all tied for fourth place with 4 percent.
                    A surprising 13 percent of American respondents rated their own nation the biggest threat to world peace as well.
                    http://www.ibtimes.com/gallup-poll-b...merica-1525008
                    Ar JAV ne demokratinė, ar demokratija neturi nieko bendra su taikingumu?

                    Comment


                      Apklausų rezultatai nebūtinai reiškia, kad taip ir yra ar nėra (t.y. negalima sakyti "Realybė yra kiek kitokia"). Tai tik žmonių nuomonė, o ne realybė. Šiuo metu realybė tokia, kad visiems žinoma valstybė iš R raidės yra pavojus pasaulio taikai.

                      Comment


                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                        Apklausų rezultatai nebūtinai reiškia, kad taip ir yra ar nėra (t.y. negalima sakyti "Realybė yra kiek kitokia"). Tai tik žmonių nuomonė, o ne realybė. Šiuo metu realybė tokia, kad visiems žinoma valstybė iš R raidės yra pavojus pasaulio taikai.
                        Kodėl žmonių nuomonė nėra realybė, bet jūsų vieno asmeninė nuomonė jau tampa realybe?
                        Flickr

                        Comment


                          Na apklausos išties nebūtinai reiškia, kad taip ir yra. Čia, manau, pakanka pasivadovauti sveiko proto kriterijais. JAV iš tiesų mėgsta panaudoti karines priemones savo interesų gynime, tačiau reikia suvokti faktą, kad JAV yra pasaulio policininkė, kas suteikia tam tikrą nerašytą mandatą ir netgi prievolę, esant reikalui, naudoti jėgą.

                          Priešingu atveju pasaulyje taikos, labai tikėtina, būtų gerokai mažiau.

                          Comment


                            Žmonių nuomonės nėra realybė, nes tos nuomonės dažniausiai yra kažkieno kito suformuotos. Realybė yra neutralių ekspertų(šiuo atveju politologų) nuomonės.
                            Paskutinis taisė Čikupakas; 2014.05.13, 00:40.

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Kodėl žmonių nuomonė nėra realybė
                              Jau atsakiau - nes tai nuomonė.
                              bet jūsų vieno asmeninė nuomonė jau tampa realybe?
                              Aš taip nesakiau. Čikupakas gerai paaiškino.

                              Comment


                                Nuomonė nėra faktas, bet šį tą reiškia. Juk net politikai išrenkami pagal rinkėjų nuomones, o ne pagal kokių nors testų rezultatus. Kai susiburia daug vienodą nuomonę turinčiųjų, atsiranda ir faktų . O neutralūs ekspertai yra deficitas - visi kažkam dirba.
                                Neblogas "neutralus" šaltinis Tehran times :
                                Who appointed the U.S. to be the world’s policeman?
                                All throughout the 20th century, the United States has been busy fulfilling the mission of destabilizing the countries with which it has not felt at ease or those countries which could be potentially damaging and harmful to the U.S. military-industrial complex.
                                Wars and military interventions are the other means by which the United States extends the umbrella of its imperial power, as Noam Chomsky puts it, dismantle the governments which are ideologically opposed to its values and then plunders their resources. Since its declaration of independence, the United States has either participated in or waged wars against some 40 countries to purportedly export its democracy to them and “liberate” these countries!
                                http://www.tehrantimes.com/component...rlds-policeman
                                Kaip smėlio dėžėje - kas stipresnis, to ir žaislai geriausi, tas stengiasi primesti kitiems savo žaidimo taisykles. Auganti Kinija žada pakeisti jėgų balansą, tai JAV didžiausią dėmesį nukreipia ten: programa "pivot to Asia", atsiranda visokie straipsniai, kaip Kinija ginkluojasi, kaip grasina kaimynams ir pan. Kodėl Kinija turėtų nesiginkluoti, jei aplinkui pilna JAV karinių bazių? Jei neatgrasysi, tai JAV ateis "ginti" uigūrų teisių .

                                Comment


                                  /\ Provokacinius straipsnius žurnalistai rašo tam, kad tokie kaip tu juos skaitytumėt ir juos išlaikytumėt.
                                  Faktas, kad JAV gali bandyti įvairiais būdais prastuminėti demokratiją, ką ji spėju ir daro. 70% investicijų į Kiniją tai yra vienas iš būdų. Žmonės daugiau uždirbs - daugiau keliaus, daugiau studijuos užsienyje, turės greitus internetus. Internetui cenzas yra, bet pvz. Irane per proxy visi jungiasi, Kinijoje irgi taip turėtų būti, reiks paklausti draugų kaip ten yra. Anksčiau ar vėliau jie norės daugiau teisių.

                                  Comment


                                    O kas ne taip parašyta? Anksčiau minėta Gallup apklausa tik patvirtina, kad daugėja ir taip mąstančių vakariečių. Demokratija yra tik pretekstas. Kai kuriose šalyse ta sąvoka išvis turbūt sunkiai suprantama. Irakiečiai demokratija labai patenkinti?

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      O kas ne taip parašyta? Anksčiau minėta Gallup apklausa tik patvirtina, kad daugėja ir taip mąstančių vakariečių. Demokratija yra tik pretekstas. Kai kuriose šalyse ta sąvoka išvis turbūt sunkiai suprantama. Irakiečiai demokratija labai patenkinti?
                                      Jei ne JAV, visa europa būtų Rusijos sudėtyje po rėžimu Š. Korėjos lygio.
                                      Irakas ir Afganistanas buvo terorizmo irštva, kurią teko tvarkyti skausmingomis priemonėmis. Karo nepateisinu, tačiau jei JAV politika būtų švelni, pasaulis būtų daug prastesnėje situacijoje.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        O kas ne taip parašyta? Anksčiau minėta Gallup apklausa tik patvirtina, kad daugėja ir taip mąstančių vakariečių. Demokratija yra tik pretekstas. Kai kuriose šalyse ta sąvoka išvis turbūt sunkiai suprantama. Irakiečiai demokratija labai patenkinti?
                                        tehrantimes.com


                                        Irako demokratija dar labai jauna. Ji vos vos zengia pirmus zingsnius. Saudo Arabijos nesvarus zaidimai tam tik trugdo. Veiksmingos demokratijos per viena diena nesuresi. Pats zinai kiek Europoje kraujo buvo pralieta, kol visokie fasizmai ir komunizmai buvo isvaryti.
                                        .

                                        Comment


                                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                          Irakas ir Afganistanas buvo terorizmo irštva, kurią teko tvarkyti skausmingomis priemonėmis. Karo nepateisinu, tačiau jei JAV politika būtų švelni, pasaulis būtų daug prastesnėje situacijoje.
                                          Dėl Afgano iš dalies sutinku - talibanai prisidėjo prie visokiausių negerų įvykių, bet kokius teroristus ruošė ir kokias bombas sprogdino Irakas? Tuo labiau, kad įsiveržiant buvo pasakojama apie kažkokius cheminius ginklus, kurių niekas taip ir nerado.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X