Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Didžioji Sesutė grūmoja pirštu
    Report: China wants N Korea focus on economy
    China: Dude, wtf r u doing?
    Paskutinis taisė bebop; 2013.06.05, 12:28.
    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

    Comment


      Ne vien britai ir Izraelis prieš teisėtą Sirijos vyriausybę:

      Egipto prezidentas nutraukė santykius su Sirija

      Comment


        O kai Iranas ir Hezbolah pasiunte pagalba ir pradejo stipriai ir greitai varyti al-quaeda sukilelius lauk - islindo JAV, kaip pilypas is kanapiu ir pareiske apie cheminius ginklus ir bande padartyi Irako scenariju ) Nors net UN oficialiai buvo pareiske, kad smulkaus masto cheminius ginklus naudojo "sukileliai", irodymu apie valstybes naudotus cheminius ginklus - nera )

        Comment


          Parašė oivej
          pagal kokį apibrėžimą ji 'teisėta'? teisėta Kremliaus vyriausybė lojo lojo ant Vakarų, ginkluojančių opoziciją, bet apie Hezbolą Sirijoj nieko negali papasakoti.
          Išrinktas per rinkimus, vykusius pagal Sirijos įstatymus.
          Flickr

          Comment


            Parašė oivej
            pagal kokį apibrėžimą ji 'teisėta'? teisėta Kremliaus vyriausybė lojo lojo ant Vakarų, ginkluojančių opoziciją, bet apie Hezbolą Sirijoj nieko negali papasakoti.
            Pagal visus apibrėžimus. Tai, kad vyriausybė perka ginklus iš kitos vyriausybės yra įtartina? Tai gal ir WWII Land Lease'ą paskelbikime nusikaltimu?
            Simpatijomis Rusijai manęs neapkaltinsite. Keistoka tai, kad Vakarai ir net Izraelis per aplinkui remia islamo esktremistus. Gal būt tai paaiškinsite?

            Comment


              Parašė oivej
              tik nereikia gasdinti manęs 'islamo esktremistais', nes ne nuo jų prasidėjo Sirijoj sukilimas, o tie visi radikalai subujojo tik dėl tarptautinio neryžtingumo, kol Kremlius su Iranu gynė savo draugą fašistėlį ir rėmė jį ginklais.
              Dėl to reikia remti Hezbollah ir finansuoti Hamas? Juolab, ekstremistais pripažįstami būtent jie.

              Comment


                Parašė oivej
                būtent, ir kažkodėl Putinui tokie Irano remiami ekstremistai Sirijoj nemaišo.
                Na ir susikalbėjom. Vieni remia vienus esktremistus, kiti - kitus.
                Kažin, žvelgiant į šviežius Turkijos įvykius, kuri ten pusė "blogoji" jūsų manymu?

                Comment


                  Vakar Erdoganas įdomų "ėjimą arkliu" padarė, ty ryžosi išvaikyti pagaliau demonstrantus jėga. Paskutinį kartą po tokių išvaikymų, armija 1960 paėmė valdžia motyvuodamas, kad premjeras Andan Menderes organizavo Stambulo pogromus nukreiptus graikų tautinę mažumą Stambule, ir tai yra nukreipta prieš Atatiurko kemališką politika, ir kad visos tautinės mažumos turi vieta Turkijoje. Ko pasekoje Turkijoje nebebuvo pogramų prieš tautines mažumas, o premjerui buvo įvykdyta mirties bausmė.
                  TY. Erdoganas turi apie ką pamastyti, pasverti , juolab būtent jsi gerokai išvaikė, pasodino, apkarpė armijos įtaką, svarius generolus ir tt. Žodžių armijoje griežia ant jo dantį ir laukia progos.
                  p.s Menderes ir studentų demonstracijas mėgadvo malšinti.
                  Paskutinis taisė kzinas; 2013.06.17, 07:09.

                  Comment


                    Parašė oivej
                    atsirado naujas galvos skauskmas - kaip remti opoziciją neparemiant visokių al-Kaedų frančizių, o negalėjo susitarti dėl būtent tokių demokratijos ir 'teisėtų' vyriausybių gynėjų kaip Rusija ir Iranas, nu dar ir Kinija aišku.
                    Remti nieko nereikia - tegul jie ten viską išsiaiškina patys. Svarbiausia, kad tas jų išsiaiškinimas būtų tik Sirijos teritorijoje, nesiplėčiant į kitas šalis.
                    Paskutinis taisė Aleksio; 2013.06.17, 07:47.

                    Comment


                      Apskritai kuo daugiau tų murzių išsinuodys tapusavyje dujomis, tuo visiems likusiems Žemės gyventojams geriau.
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Parašė rat
                        Tik žiūrėkit, kad jums pabėgėlių neatbogintų.

                        http://articles.latimes.com/2013/jun...ugees-20130610
                        Žodžiais remti demokratiją norit, o demokratiškai priimti tuos diktatoriaus nuskriaustus Sirijos demokratus jau nebenorit?
                        Flickr

                        Comment


                          Sirijos sukilimas lygiai taip pat prasidejo, kaip dabar vyksta turkijoj, tik turkijoj protestuotojai pirmi nepradejo saudyt, o Sirijoj - prasidejo viskas iskart su sprogdinimais ir policijos/armijos apsaudymais. O kai armija bande tvarka ivest - sukileliai/teroristai pradejo priesintis. Pradziai pats sukilimas ir nebuvo labai agresyvus, bet greitai pati sukilima uzurpavo al-quaeda ta pati dezertyru FSA nevaldo nei 10% visu sukileliu, o grupes pavaldzios al-nusra net nederina savo veiksmu su FSA
                          Patys zmones taip pat neremia ir nepalaiko nei FSA nei al-nusra teroristu

                          Tevukas buvo dar pries metus su oficialia eu misija ir delegacija, tai pasakojo, kad situacija labai labai toli nuo tos, ka bando vakarai nupiesti Ten orginaliais sukileliais net nebekvepia, nes jie tik pozuoja pries kameras, o visa "terorizavima" senai pereme al-quaeda salininkai ir sunitu ekstremistai. O valstybes kontroliuojamose zonose yra saugu ir gyvenimas verda bei nesiskiria nuo iprastinio, apart to, kad kas pora km gatvese yra patikros punktai ir purto absoliuciai visas masinas, iskaitant su valstybei priklausanciais numeriais.

                          O patiems zmonems reikia ir norisi taikos, o ne to, kad vakarai remtu al-quaeda teroristus ginklais ir taip maksimaliai uztestu konflikta.

                          Comment


                            Parašė oivej
                            turbūt kaip ir Sirijoj, Turkijoj išlupo vaikams nagus už grafiti ant sienų, tėvas perleido prezidentūrą sūnui oftalmologui, armiją dar kitam, į saugumą sukišo visą savo religinę mažumą, ir po kvazi-fašistine/socialistine darbo partijos retorika viskas ten 'yra saugu ir gyvenimas verda bei nesiskiria nuo iprastinio'.
                            Dėl sosto perdavimo - Anglijoje, Švedijoje, Saudų Arabijoje, Norvegijoje, Japonijoje taip pat sosta perduoda savo sūnui, broliui, dukrai. Lietuvoje taip pat brolius, žentus, švogerius, uošvius į šiltas pareigas kartais skiria.
                            Paskutinis taisė Aleksio; 2013.06.17, 14:24.

                            Comment


                              oivej, valdancioji Sirijos struktura yra labai ivairi, be Alavitu yra Siitai, Antiochijos krikscionys ir dar kruva kitu, Sunitai - taip, yra mazuma, nes pries tai nuversta valdzia buvo Sunitai ir nepasitikejimas jais yra. Prezidentas buvo isrinktas lygiai taip pat, kaip ir Erdoganas Turkijoje, Assadas vyresnysis tiesiog nurode, kad jis nori matyt sunu valdzioj, bet rinkimai buvo O del saugumo ir verdancio gyvenimo, tai visa tai mate oficialios ES delegacijos nariai, kuriuos veziojo tiek valdzios atstovai, tiek vietines organizacijos neturincios nieko bendro su valdzia. Taip pat ant visos 12 zmoniu delegacijos turejo tik 2 apsaugininkus, kurie lydedavo tik tada, kada eidavo pasivaiksciot po miesta, todel ir ta saugumo situacija nebuvo tokia bloga. O tuo metu sake negirdejo nei jokiu suviu nei sprogimu Damaske, Tartuse ir Letakijoj, nors pagal vakarietiska ziniasklaida buvo pastoviai pranesama apie "slovingus teroristu zygius Damaske" go figure.

                              Nesuprantu, ko tu toks piktas ir svaidaisi nesamonem... Retorika i vienus vartus yra tik is vakaru puses, SENA pranesineja kitaip, o Al-Jazeera isvis briedus pastoviai i vienus vartus varo. Pats ir laikaisi darbo partijos ir patvoriniu pozicijos, kuomet yra tik viena tiesa ir giliai nusisvilpt ar ta tiesa remiantis yra remiami teroristai, Al-quaeda, fsa, al-nusra, kedys ir visi kiti atmatos suauk.

                              Ar siulai remti teroristus ir galutinai sugriaut sali vien del to, kad pastatyti vietoj demokratines salies Sariato teise ir ikurt kazka panasaus i Talibano valdyta Afganistana?

                              Comment


                                Parašė oivej
                                kai visos nuoskaudos sukišamos į vieną pranešimą, gaunasi marazmas, ar čia kvietimas palyginti absoliučias ir konstitucines monarchijas? nežinojau kad Bašaras mėlyno kraujo.
                                Visos monarchijos nėra demokratinės. Negali koks nors paprastas (ar nepaprastas) anglas ar danas iškelt savo kandidatūrą rinkimuose ir tapti teisėtu karaliumi - ten jau surašyta daugšimtinė pretendentų eilė kas po ko. Lietuvoje prezidentu gali tapti kiekvienas.

                                Comment


                                  Parašė oivej
                                  tai prie ko čia Sirija?
                                  Nes trolindamas Assada bandai prilygint monarchui, nelabai vykes trolinimas jei lipi ant savo greblio

                                  Comment


                                    Parašė oivej
                                    tai prie ko čia Sirija?
                                    O prie to, kad Anglijoje, Norvegijoje, Danijoje, Olandijoje valdžia taip pat perduodama nedemokratiniu keliu - tik savo šeimos rate. Nesvarbu, kad karaliai ten nedaug gali padaryti, vistiek jie egzistuoja.

                                    Comment


                                      Parašė oivej
                                      gal galėtumėt įvardinti tas mano 'nesąmones'? tie patys Alavitai (mažuma) yra Šiizmo atšaka, nebesuprantu ką čia ponas bandot man išaiškint, koks 'nepasitikėjimas sunitais', jei jie sudaro daugumą gyventojų, kas gi jais taip nepasitiki? Tas pats 'vyresnysis' atėjo į valdžią perversmo būdu, tik deja neilgai truko jo draugystė su Iraku, gal todėl iš pasiutimo atliko praktiką 'griaunant šalį' kai sulygino Hamos miestą su žeme 80-ais, o dėl pastovumo formulės, ne 'vyresnysis nurodė', o vyresniojo viltis - vyriausias sūnus - išsitaškė avarijoj, todėl teko kviesti jaunėlį, perspektyvų akių daktarą, iš Londono ir perleistį jam šeimos verslą.

                                      'SENA' tai čia turbūt SANA, oficiali Sirijos 'naujienų' agentūra? Objektyvumo oazė kitaip tariant, tam pačiam lygį kaip ir Šiaurės Korėjos, Kinijos, Irano ir tt.,
                                      Sveikinu issiaiskinus kas yra alavitai ) Jei sali vadini seimos verslu, tai idomus tavo poziuris ponuli ) bet tu rimtai, perskaitai ka parasau ir percituoji kaip savo teigini? ) Yra trys pagrindiniai propagandiniai varikliai, vakarau su AFP/AP, SANA, Al Jazeera. Jei nori pasiziuret "kazko per viduri" pasiskaityk Huffington Post, ten dazniausiai nesalisku ir normaliu analitiniu straipsniu gali surast, arba bent DPA. Nors istikruju, tai geriau dometis ta savo vakaru propaganda, kuriai vienu metu al-quaeda priesas, o kitu - draugas, is serijos mano prieso priesas mano draugas ) Net Izraelis susirupino likimu, kai "sukileliai" pasieke Golana Nes pasieke ne tie sukileliai, kurie pozuoja nuotraukoms be kaukiu, su paprastais dzinsais ir didelem sypsenom, o pasieke tie, kurie kovoja musio lauke ir zudo nekaltus civilius del ju kito tikejimo ar nepatikusio "bairio" - Jabhat al Nusra

                                      Galiausiai, tikiuosi, kad paskutini zodi visgi tars patys Sirijos pilieciai, o ne vakarai per viena is savo proxiu, kaip al-quaeda ar jabhat al-nusra.

                                      Mano komentaras apie grebli buvo skirtas tau Nes tavo trolas nelabai pavykes jei pats lipi ant jo ir prilygini salies prezidenta monarchijai, kai pries tai aiskinai, kad tai jokia ne monarchija

                                      Comment


                                        Parašė oivej
                                        turbūt kaip ir Sirijoj, Turkijoj išlupo vaikams nagus už grafiti ant sienų, tėvas perleido prezidentūrą sūnui oftalmologui, armiją dar kitam, į saugumą sukišo visą savo religinę mažumą, ir po kvazi-fašistine/socialistine darbo partijos retorika viskas ten 'yra saugu ir gyvenimas verda bei nesiskiria nuo iprastinio'.
                                        Aliuzija į fašistinį/buržuazinį-nacionalistinį Smetonos režimą?
                                        Beje, dabar aukų šimtus kartų daugiau. Ir 2/3 - iš "režimo šalininkų". Irgi sugretinčiau mūsų pokario aukas (būsiu itin nepopuliarus).

                                        Comment


                                          ViR2: Retorika i vienus vartus yra tik is vakaru puses, SENA pranesineja kitaip, o Al-Jazeera isvis briedus pastoviai i vienus vartus varo. Pats ir laikaisi darbo partijos ir patvoriniu pozicijos, kuomet yra tik viena tiesa ir giliai nusisvilpt ar ta tiesa remiantis yra remiami teroristai, Al-quaeda, fsa, al-nusra, kedys ir visi kiti atmatos suauk.
                                          Atėjo metas replikai : gaila, kad tavo tėvukas su misija nebuvo Garliavoje .

                                          In an interview with the French TV station LCP, former French minister for Foreign Affairs Roland Dumas said:
                                          ’ I’m going to tell you something. I was in England two years before the violence in Syria on other business. I met with top British officials, who confessed to me that they were preparing something in Syria.
                                          This was in Britain not in America. Britain was organizing an invasion of rebels into Syria. They even asked me, although I was no longer minister for foreign affairs, if I would like to participate.
                                          Israel planned this war of annihilation years ago in accordance with the Yinon Plan, which advocates balkanization of all states that pose a threat to Israel. The Zionist entity is using Britain and France to goad the reluctant Obama administration into sending more American troops to their death in Syria on behalf of Tel Aviv.
                                          Israeli Prime Minister once told American talk show host Bill Maher that the reason why Israel always wins short conflicts, while the United States gets bogged down in endless wars. ‘’ The secret is that we have America’’, he said.
                                          Svarbu įsidėmėti šitą taisyklę, tada pasaulio įvykiai bus aiškesni:
                                          The formula is always the same. Imperialism backs ‘rebels’, whenever its interests are threatened by regimes that love their country more than foreign corporations.
                                          http://www.globalresearch.ca/former-...spring/5339112

                                          Comment

                                          Working...
                                          X