Parašė Aleksio
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Geopolitika
Collapse
X
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąVokiečiai turi net tris valstybes Europoje - Vokietiją, Austriją ir Lichtenšteiną. Taip pat yra didelė vokiška įtaka Šveicarijoje ir Liuksemburge.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąJie nelaiko savęs vokiečiais.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąAnglai net po brexito turės bent porą anglų valstybių ES - Airiją ir Maltą.
Comment
-
Na, dar viena labai bloga žinia iš JAV:
Henry Kissingeris rekomenduos atšaukti sankcijas Rusijai bei pripažinti buvusias SSRS respublikas Rusijos įtakos sfera.
Šitas tipelis, mano akimis žiūrint, daro gėdą viso pasaulio žydams, itin bjaurus prosovietinis žmogelis. Gerai prisimenu jo šnekas dar prieš daugelį metų.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKosovas irgi buvo neatsiejama Serbijos dalis, o ką turim dabar? Kartais gyvenimas būna neteisingas.
1. Kosove iš tikrųjų albanus pjovė, Kryme rusų - ne.
2. Kosove referendumas (ar kas ten nepriklausomybę paskelbė - parlamentas?) įvyko po daug metų, tuo tarpu Kryme viską "sutvarkė" per kelias savaites.
Labai dideli skirtumai.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąLabai skirtingi dalykai:
1. Kosove iš tikrųjų albanus pjovė, Kryme rusų - ne.
2. Kosove referendumas (ar kas ten nepriklausomybę paskelbė - parlamentas?) įvyko po daug metų, tuo tarpu Kryme viską "sutvarkė" per kelias savaites.
Labai dideli skirtumai.Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
/\ Kosovo niekas neprisijungė ir "referendumo" nevykdė tos valstybės, kuri prisijungė, kariškiai.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimą/\ Kosovo niekas neprisijungė ir "referendumo" nevykdė tos valstybės, kuri prisijungė, kariškiai.Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąAtmetus visus vatnikinius įsivaizdavimus pakyla toks klausimas ties pirma išvada - tai reikia iš pradžių sulaukti kokioje nors srityje kokios nors geros pjūties, kad ta sritis galėtų pradėti reikšti kažkokią nuomonę? Dabar sakykim kol ispanai nepradės pjauti katalonų ar anglai škotų, tol negalima nieko daryti? Ryte kraujas - vakare nepriklausomybė? Kraujas privalomas ar vis tik galima praleisti?
Jei yra pjūtis, kažką reikia daryti. Kosove taip ir buvo.
Bet, pjūtis nėra vienintelė privaloma sąlyga, kad kažką reikėtų daryti. Todėl be jokios pjūties ir vyksta referendumas Škotijoje.
Comment
-
Parašė KaimaiJalta 2017.
3 pastebėjimai:
1. Nuvertinama Ukrainos, Kazachstano ir Baltarusijos savarankiško apsisprendimo, iniciatyvos ir veiksmų galimybė. Kazachstane dar pamirštama ir Kinija.
2. Ką po velniais Rusija su savo Ispanijos dydžio BVP duos mainais Amerikai už veikimo laisvę 3,5 milijonų kvadratinių kilometrų teritorijoje.
3. Kissingeris yra nupezęs senis.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąPas tamstą šiek tiek logikos pradmenys šlubuoja:
Bet, pjūtis nėra vienintelė privaloma sąlyga, kad kažką reikėtų daryti. Todėl be jokios pjūties ir vyksta referendumas Škotijoje.Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąPas tamstą šiek tiek logikos pradmenys šlubuoja:
https://www.hrw.org/news/2004/03/18/...thnic-violence
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąTai Kryme irgi pjūties nebuvo
Žinok beveik 100 procentų įsitikinęs, kad Kryme vietiniai tuo metu būtų iš tikrųjų nubalsavę už prisijungimą prie RF.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTai taip, aš tą ir parašiau.
Galbūt. Bet tai reikėjo taip ir padaryti, kaip Škotijoj - pasirengimas referendumui keli metai, be svetimos valstybės kariuomenės ir pan. Dabar to nebuvo, todėl Krymas niekada oficialiai nebus pripažintas rusijai.
Comment
-
Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimąManau, kad Kissindžeris, kalbėdamas apie valstybių atidavimą "į Rusijos įtakos sferą", turėjo omeny tik ne ES valstybes (Baltarusija, Ukraina, Moldova ir tt.).
Kas liečia Baltijos šalis, tai traukinys jau nuvažiavo - Lietuva, Latvija ir Estija jau yra NATO ir ES narės.
Todėl tos įtakos sferos yra daugiau "status quo", išskyrus Ukrainą šiuo metu. Nors ir ten apsisprendimas yra trapus ir nevienalytis. Turbūt bus siekiama palaužti Ukrainos elitą tyliai pripažinti Krymo praradimą ir pasiimti suniokotą Donbasą.
"Traukinys" niekur nenuvažiavo, meškai visada lieka galimybė nusišluostyti užpakalį NATO, o juolabiau ES, popieriukais.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąKisindžeris įkalbės pripažint
Comment
Comment