Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prostitucijos verslo legalizavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Svarbu kaip yra realiai gyvenime viskas. Kad yra vienas kitas vyras užiimantis prostitucija tai emės nekeičia.
    O iš kur mes žinom kiek jų yra? Juk viskas nelegalu ir slapta. Gal iš tikrųjų paaiškėtų, kad viskas čiut ne atvirkščiai?
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Parašė index Rodyti pranešimą
      O iš kur mes žinom kiek jų yra? Juk viskas nelegalu ir slapta. Gal iš tikrųjų paaiškėtų, kad viskas čiut ne atvirkščiai?
      Kas su tuo realiai susiduria žino geriau turbūt.
      Čia jau sliekų ieškojimas smėlyje prie tokių dalykų kabinėjimasis.
      Flickr

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        Kas su tuo realiai susiduria žino geriau turbūt.
        Tiesą sakant nei aš susidūręs nei iš tikro žinau, todėl negaliu spręsti. Tačiau barakudizme/alfonsizme vyrai nuo moterų ne ypač atsilieka, todėl nežinau, kodėl čia turėtų būti kitaip.
        Post in English - fight censorship!

        Comment


          Parašė index Rodyti pranešimą
          Tiesą sakant nei aš susidūręs nei iš tikro žinau, todėl negaliu spręsti. Tačiau barakudizme/alfonsizme vyrai nuo moterų ne ypač atsilieka, todėl nežinau, kodėl čia turėtų būti kitaip.
          Atsileika ir tame, pažiūrėk, kiek yra moterų ištekančių už kelis kartus už jas vyresnių ir kiek vyrų. Tai yra prigimtiniai skirtumai tarp vyrų ir moterų. Beto, tai jau kita tema.
          Flickr

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
            Atsileika ir tame, pažiūrėk, kiek yra moterų ištekančių už kelis kartus už jas vyresnių ir kiek vyrų. Tai yra prigimtiniai skirtumai tarp vyrų ir moterų.
            Gal moterims tiesiog mažiau reikia sekso? Tiesiog seksas vyrams siejasi su aistra, o moterims — su giminės pratęsimu. Žinoma, tai nėra absoliutu, o tik tendencija.
            Sekant ta pačia paralele, Lietuvoje reikia uždrausti veido pudrą. Nes ja naudojasi beveik vien tik moterys, o pudros naudojimas kenkia arba gali pakenkti veido odai. Tas pats ir su akių šešėliais.
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment


              Parašė blitz Rodyti pranešimą
              Tų problemų ten yra daugiau. Švedija negauna prostitučių sumokamų mokesčių į biudžetą, bet turi leisti pinigus to reikalo "tvarkymui". Švedija ir Norvegija yra turtingos šalys, kurios gali sau tai leisti. Lietuva to leisti sau negali.

              Bet kokiu atveju, kaip ir visose demokratinėse valstybėse, pagrindinis principas turi būti toks: viskas leidžiama, kas niekam tiesiogiai nekenkia. Tu vadovaujiesi pasenusiu, autoritariniu principu, t.y. viskas draudžiama, išskyrus tai, kas leidžiama. Deja toks požiūris yra atgyvenęs ir niekam nebeįdomus.

              Tai yra prostitucijos draudimo šalininkų pareiga įrodyti, kad prostitucija tiesiogiai kam nors kenkia, o ne mūsų pareiga įrodyti, kad ji niekam nekenkia. Dėl to Švedijos ir Norvegijos pavyzdžiai nėra tinkami. Aš tikiu, kad pvz. jei Švedija ir Norvegija uždraustų valgyti pvz. mango vaisius, nuo to jie smarkiai nenukentėtų, bet tas faktas, kad jie nenukentėtų nereiškia, kad mango vaisius drausti reikėtų ir mums. Kad juos uždrausti, reikėtų įrodyti jų tiesioginę žalą, o ne vien remtis tuo, kad Švedijoje jie draudžiami ir niekam nuo to nėra blogiau.

              Taigi, jeigu nori ką nors uždrausti, tu turi įrodyti tiesioginę to dalyko žalą. Kol kas tu sugebėjai paminėti tik šiuos dalykus:

              - "žala" darbuotojams/-oms (nesąmoningas argumentas, darbuotojai yra savanoriai, priverstinis darbas yra draudžiamas ir toliau būtų draudžiamas)
              - "žala" (moralinė?) aplinkiniams (nesąmoningas argumentas)

              Visi tavo argumentai. Beje, Vokietija ir Olandija yra kur kas svaresnis argumentas mano pusėje, nei Švedija yra tavojoje. Nors mano pareiga nėra įrodyti, kad prostitucija niekam nekenkia (vėl gi, tai tavo pareiga įrodyti, kad prostitucija kam nors kenkia), Vokietijos ir Olandijos pavyzdžiai įrodo, kad legali prostitucija niekam nekenkia ir yra teigiamas dalykas biudžetui.
              Dėl Švedijos, Norvegijos ir panašių.

              Kaip sakei, tai turtingos šalys ir jos, ko gero, sąmoningai pasirinko šią paslaugą "importuoti" iš kitų Europos šalių (visų pirma Nyderlandų ir Vokietijos, galbūt iš dalies ir Latvijos bei Estijos) bei Azijos. Nors, bet kokiu atveju, galima nauda Švedijai ir Norvegijai dėl tokio sprendimo yra labai abejotina. Ko gero, tiesiog buvo duotas kelias feminisčių lobbiui "kad nebeknistų proto" valdžiai. Užtat džiaugiasi olandai, vokiečiai ir tailandiečiai

              Lietuva tokio "importo" sau leisti negali ir, ko gero, greit negalės. O tai reiškia tolesnę problemų eskalaciją ir kenksmingos situacijos susidarymą (kaip ir yra dabar t.y. išsigimusi, nekontroliuojama, kriminalizuota ir "purvina" rinka).

              Comment


                Studentės papildo Vilniaus prostitučių gretas

                Comment


                  Ateina nauja karta.
                  "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                  Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                  Adam Mickiewicz

                  Comment


                    2010-09-22, 20:47
                    Pelningiausios prekės – "nekaltos" nepilnametės
                    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...s-300715/psl-1
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Prostitucija – tarp skurdo ir prabangos

                      Kokie motyvai Lietuvos moteris pastūmėja užsiimti prostitucija? Dalis jų priverstos pardavinėti savo kūną dėl nuolatinių finansinių nepriteklių, kitoms – tai būdas užsidirbti narkotikų dozei. Be abejo, nemažai lietuvaičių yra prekybos žmonėmis aukos, į sutenerių pinkles įkliuvusios vergės. Tačiau esama ir tokių damų, kurios į prostitucijos verpetą įsisuka savo noru ne vien dėl prabangos troškulio, o vedinos intrigos, noro suteikti nuobodokam gyvenimui įmantresnį prieskonį.
                      "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                      Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                      Adam Mickiewicz

                      Comment


                        Prostitucijos legalizavimas Nyderlanduose

                        Praėjus dešimčiai metų nuo Bordelių įstatymo priėmimo, nedaug yra Nyderlandų piliečių, besidžiaugiančių visišku prostitucijos įteisinimu. Valstybėje toliau aktyviai veikia organizuotos nusikalstamos grupės, kurios užsiima neteisėtu žmonių gabenimu ir pelnosi iš prostitucijos. Dauguma šių grupių yra iš Rytų Europos, Turkijos, Nigerijos, Vengrijos, Rumunijos, Bulgarijos. Kita vertus, Nyderlanduose aktyviai veikia įvairia nusikalstama veika užsiimančios imigrantų grupuotės iš Pakistano, Turkijos, Maroko, Surinamo. Iš prostitucijos ir kitų nusikalstamų veikų Nyderlanduose gaunamos pajamos ypač dažnai „nusėda“ minėtose šalyse.
                        ...
                        Didžiausias Bordelių įstatymo trūkumas tas, kad jis numatė, jog teisėtai verstis prostitucija Nyderlanduose galės tik asmenys, kurie turi leidimus legaliai dirbti šalyje. Pasekmė – už prostituciją legalizavusio įstatymo ribų liko ES nepriklausančių valstybių pilietės, kurios sudaro nuo 60 iki 80 proc. visų Nyderlanduose dirbančių prostitučių. Šių moterų ir merginų situacija dėl prostitucijos legalizavimo nė kiek nepagerėjo.

                        Nyderlandų politikai ir teisėsaugos atstovai pripažįsta, kad legalizavus prostituciją tapo sudėtingiau ją kontroliuoti. Šalis virto prostitučių iš įvairių Europos valstybių, kuriose prostitucija netoleruojama ir draudžiama, traukos centru. Iš ES nepriklausančių valstybių atvykusios, bet legaliai Nyderlanduose dirbti norinčios prostitutės itin padidino suklastotų asmens tapatybės dokumentų paklausą.
                        ...
                        Apibendrinant galima teigti, kad Nyderlandų prostitucijos legalizavimo eksperimentas nėra tinkamas sėkmingos kovos su prostitucija ir su ja susijusiomis organizuotomis nusikalstamomis grupėmis pavyzdys. Šalies atvejis rodo, kad atitinkamus įstatymų projektus ar idėjas prostitucijos įteisinimo šalininkams Lietuvoje kol kas būtų geriau palaikyti stalčiuje arba išvis mesti iš galvos. Tiesa, ne dėl „davatkynų visokių“, bet dėl galimų neigiamų pasekmių.
                        http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=38543363
                        Flickr

                        Comment


                          Jau pats teiginys "nėra tinkamas sėkmingos kovos su prostitucija... pavyzdys", kaip ir Caritas "apklausa" (gal dar įdėkim Dalai Lamos surengtą apklausą apie Tibetą?) iš esmės viską pasako apie straipsnio nešališkumą ir siaurą autoriaus (-ės) pasaulėžiūrą bei elementarų šios srities neišmanymą.

                          Kodėl su tuo reiktų kovoti? Gal reiktų kovoti su, pavyzdžiui, krepšinio žiūrėjimu?

                          O siūlomas sprendimas - nieko nedarymas - jau buvo "taikomas" Lietuvoje gerus 20 metų... rezultatas - visiškas visuomenės, pačių prostitučių ir teisėsaugos institucijų nesuvokimas, kas, kodėl ir kaip vyksta ir tolesnis su tuo siejamų socialinių problemų ugdymas. Way to go!
                          Paskutinis taisė John; 2010.11.14, 17:09.

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Jau pats teiginys "nėra tinkamas sėkmingos kovos su prostitucija" iš esmės viską pasako apie straipsnio nešališkumą
                            Kodėl su tuo reiktų kovoti? Gal reiktų kovoti su, pavyzdžiui, krepšinio žiūrėjimu?

                            O siūlomas sprendimas - nieko nedarymas - jau buvo "taikomas" gerus 20 metų... rezultatas - visiškas visuomenės, pačių prostitučių ir teisėsaugos institucijų nesuvokimas, kas, kodėl ir kaip vyksta. Way to go!
                            Kodėl reikia kovoti, parašyta straipsnyje. Taip pat kokie yra legalizavimo trūkumai. Ar tu už visą tai kas ten vyksta šiuo metu? Gal švedai su norvegais protingiau šiuo atveju elgiasi, ir iš juos reiktų laikyti pavyzdžiu, nemanai? Kaip, beje, laikom pavyzdziu juos beveik visose kitose socialinėse, kultūrinėse ir ekonominėse srityse.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Kodėl reikia kovoti, parašyta straipsnyje. Taip pat kokie yra legalizavimo trūkumai. Ar tu už visą tai kas ten vyksta šiuo metu? Gal švedai su norvegais protingiau šiuo atveju elgiasi, ir iš juos reiktų laikyti pavyzdžiu, nemanai? Kaip, beje, laikom pavyzdziu juos beveik visose kitose socialinėse, kultūrinėse ir ekonominėse srityse.
                              Nieko ten neparašyta... straipsnis nelogiškas ir akivaizdžiai parašytas žmogaus, kuris apskritai nelabai supranta šios srities ir, ko gero, pats nėra net bendravęs su prostitutėmis, o apsiribojo Caritas ir panašių organizacijų "apklausomis", kažkokiais kažkieno ir kažkur gautais neva policijos "teiginiais" ir kitomis nuotrupomis.

                              Kad ir tai:
                              Nyderlandų patrauklumo organizuotoms nusikalstamoms grupėms priežastys
                              patogi šalies geografinė padėtis;
                              gerai išvystyta transporto infrastruktūra;
                              gerai veikiantys komunikaciniai tinklai;
                              kosmopolitiška ir tolerantiška visuomenė;
                              įstatymuose numatytos palyginti švelnios bausmės už įvairius nusikaltimus;
                              geros nuteistųjų kalinimo sąlygos;
                              pinigams plauti tinkama (įtarimų nekelianti) šalies bankinė sistema.

                              Kas čia per sapalionės? Ką tai apskritai turi bendro su straipsniu? Jei jau nurodomos tokios priežastys, kodėl, tarkim, to paties neparašius ir straipsnyje apie nusikaltimus, susijusius su fotbolo rungtynėmis? Tiesiog netinkami argumentai netinkamoje temoje, siekiant "varyti" į vienus vartus. Pridėta krūva niekuo nepagrįstų, nepatvirtintų ir neįrodytų teiginių, kuriuos autorius arba išgalvojo arba "kažkur girdėjo".


                              O kodėl taip yra Skandinavijoje, jau buvo atsakyta.

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                Gal švedai su norvegais protingiau šiuo atveju elgiasi, ir iš juos reiktų laikyti pavyzdžiu, nemanai? Kaip, beje, laikom pavyzdziu juos beveik visose kitose socialinėse, kultūrinėse ir ekonominėse srityse.
                                Kažkodėl nesigirdi (ar manęs nepasiekia) balsų, raginančių visiškai uždrausti prostituciją Nyderlanduose. Vadinasi, gaunama nauda viršija žalą. Juk ir Lietuvoje veikia nusikalstamos grupuotės, kurios užsiima legalios veiklos nelegaliais būdais. Tai yra gamina, veža kontrabanda bei platina alkoholį bei tabako gaminius. Tai gal kaip Irane taip ir Lietuvoje reikia totaliai uždrausti rūkyti ir vartoti alkoholį?
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  Ir dar:

                                  Pastaraisiais metais Nyderlanduose pastebėta, kad aukų, kurios dažnai būna vos 12–13 metų mergaitės, meilužiai sąvadautojai ieško prie mokyklų ir socialiniame tinkle „Facebook“. Į jų pinkles neretai patenka nepilnametės iš gerų (mokytojų, verslininkų) šeimų. Dažni atvejai, kai tėvai apie dukterų užsiėmimą sužino tik po kelerių metų, nes meilužiai sąvadautojai joms neleidžia išsiduoti.
                                  Kitas Nyderlandų teisėsaugos užfiksuotas merginų įtraukimo į prostituciją būdas – į vudu panašių ritualų naudojimas. Apie šį metodą Nyderlandų visuomenė daugiau sužinojo po vadinamosios „Koolvis“ bylos, kurią teismas nagrinėjo 2009 metais. Šioje byloje buvo išaiškintas tarptautinis nusikaltėlių tinklas, užsiimantis neteisėtu žmonių gabenimu ir prostitucijos organizavimu. Jame svarbų vaidmenį vaidino sąvadautojos moterys (vadinamosios „madam“). Šis tinklas merginas verbuodavo Nigerijoje. Iš čia būsimos prostitutės būdavo gabenamos į Nyderlandus ir tada paskirstomos po kitas Europos šalis.
                                  Kas čia per nesąmonės? Gal reiktų ir man prigalvoti straipsnių, kad Londone verbuojamos prostitutės nuo 5 metų amžiaus, panaudojant woodoo ritualus, kurie rengiami pradinėse mokyklose. Olandai, perskaitę tokį straipsnį, ko gero, vartytųsi iš juoko net ir neužtraukę žolės. O gal pati autorė per daug užtraukė?
                                  Paskutinis taisė John; 2010.11.14, 17:28.

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Nieko ten neparašyta... straipsnis nelogiškas ir akivaizdžiai parašytas žmogaus, kuris apskritai nelabai supranta šios srities ir, ko gero, pats nėra net bendravęs su prostitutėmis, o apsiribojo Caritas ir panašių organizacijų "apklausomis", kažkokiais kažkieno ir kažkur gautais neva policijos "teiginiais" ir kitomis nuotrupomis.

                                    Kad ir tai:



                                    Kas čia per sapalionės? Ką tai apskritai turi bendro su straipsniu? Jei jau nurodomos tokios priežastys, kodėl, tarkim, to paties neparašius ir straipsnyje apie nusikaltimus, susijusius su fotbolo rungtynėmis? Tiesiog netinkami argumentai netinkamoje temoje, siekiant "varyti" į vienus vartus. Pridėta krūva niekuo nepagrįstų, nepatvirtintų ir neįrodytų teiginių, kuriuos autorius arba išgalvojo arba "kažkur girdėjo".


                                    O kodėl taip yra Skandinavijoje, jau buvo atsakyta.
                                    Niekas čia į vienus vartus nevaro, būtent pats tai darai, nepateikdamas jokių rimtesnių argumentų, ir bet kokius argumentus prieš vadindamas nesąmonėm. Beje, įdomu, ką jau pats supranti apie šią sritį? Aš pvz. nesuprantu, ir ko nesuprantu nevadinu nesąmonėms arba nepropoguoju, atitinkamai vadovaudamasis argumentais, kad man asmeniškai tai patinka/nepatinka.
                                    Paskutinis taisė Lettered; 2010.11.14, 17:36.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Niekas čia į vienus vartus nevaro, būtent pats tai darai, nepateikdamas jokių rimtesnių argumentų, ir bet kokius argumentus prieš vadindamas nesąmonėm. Beje, įdomu, ką jau pats supranti apie šią sritį? Aš pvz. nesuprantu, ir ko nesuprantu nevadinu nesąmonėms arba nepropoguoju, atitinkamai vadovaudamasis argumentais, kad man asmeniškai tai patinka/nepatinka.
                                      Todėl, kad neblogai žinau, kaip tai veikia realybėje ir savo nuomonę grindžiu, toli gražu, ne visokių feminisčių ar Caritas apklausomis. Pradžiai, siūlyčiau užmesti akį kad ir į internationalsexguide.info, kur ši tema išnarstyta bemaž VISAME pasaulyje iki kaulelių su smulkiais aprašymais ir, jei reikia, nuotraukomis, o žmonės viską rašo iš savo patirties . Tai tikrai labiau patikimas šaltinis, nei Caritas ar tame straipsnyje surinkti paistalai.

                                      Ši tema apskritai yra tabu ir didžiajai visuomenės daliai visiškai nežinoma ir nesuprantama, kas sukuria ypatingai gerą terpę visokiems tikriems ir pseudo žurnalistams, norintiems pavaryti "sensaciją". Jiems belieka pasiraitoti rankoves ir paistyti nesąmones, kurios bus priimtos už gryną pinigą tų, kurie patys irgi apie tai nieko nežino. Tai ir padaryta tame straipsnyje.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Todėl, kad neblogai žinau, kaip tai veikia realybėje ir savo nuomonę grindžiu, toli gražu, ne visokių feminisčių ar Caritas apklausomis. Pradžiai, siūlyčiau užmesti akį kad ir į internationalsexguide.info, kur ši tema išnarstyta bemaž VISAME pasaulyje iki kaulelių su smulkiais aprašymais ir, jei reikia, nuotraukomis, o žmonės viską rašo iš savo patirties . Tai tikrai labiau patikimas šaltinis, nei Caritas ar tame straipsnyje surinkti paistalai.
                                        Ką žmonės rašo iš savo patirties, dar ne argumentai, nes paslaugų pirkėjai visų verslo subtilybių nežino, taip pat kaip ir to pačio Carito apklausti žmonės. O kaip galėtum paneigti, tai kas parašyta tame straipsnyje ir kodėl reiktų kažkam dėl kažko meluoti taip pat nematau priežaščių. Sakandinavijoje prostitucija taip pat nelegalizuota ne dėl kažkokių feminisčių įgeidžių.
                                        Paskutinis taisė Lettered; 2010.11.14, 17:45.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                          Kažkodėl nesigirdi (ar manęs nepasiekia) balsų, raginančių visiškai uždrausti prostituciją Nyderlanduose. Vadinasi, gaunama nauda viršija žalą. Juk ir Lietuvoje veikia nusikalstamos grupuotės, kurios užsiima legalios veiklos nelegaliais būdais. Tai yra gamina, veža kontrabanda bei platina alkoholį bei tabako gaminius. Tai gal kaip Irane taip ir Lietuvoje reikia totaliai uždrausti rūkyti ir vartoti alkoholį?
                                          Labai geras pavyzdys su cigaretėmis... nors jos kenkia kur kas labiau ir kasmet pražudo kur kas daugiau žmonių, nei prostitucija ar seksas apskritai

                                          Panašiuose "straipsniuose" tiesiog susikoncentruojama "dėti" į vienus vartus, tam panaudojant kad ir pačius absurdiškiausius argumentus apie 12-mečių verbavimą ir woodoo ritualus (na maždaug žiūrėkit, viskas ten taip ir vyksta)... tačiau nutylima, kad absoliuti dauguma šio verslo veikia legaliai, skaidriai ir be jokių sąsajų su kriminaliniu pasauliu ar bent jau be prievartos tos srities darbuotojų atžvilgiu. Kodėl neparašius straipsnio su išamesne studija, kur būtų surinkti VISI duomenys, nepriklausomai nuo to, ar jie patvirtina ar paneigia autoriaus (-ės) nuomonę? Visa bėda, kad angažuotumas ir pažiūrų siaurumas dažniausiai tiesiog neleidžia to padaryti...
                                          Paskutinis taisė John; 2010.11.15, 00:17.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X