Niekam ES neįdomus absoliutus taip vadinamos valstybės skolos dydis eurais. Visiems rūpi tik santykis su BVP (%) kurį labai lengva sumažinti didinant BVP.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Europos Sąjungos reikalai
Collapse
X
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąNiekam ES neįdomus absoliutus taip vadinamos valstybės skolos dydis eurais. Visiems rūpi tik santykis su BVP (%) kurį labai lengva sumažinti didinant BVP.
Tiem, kas skolina, svarbu absoliutus skolos dydis, skolos struktūra (internal/external), skolos maturity, ir dar krūva macro rodiklių.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąJei įdėjęs į ekonomiką €1, gauni >€1 BVP augimą, visa kita labai greitai pasidaro px. O Italija su savo 11 % nedarbu turi labai daug erdvės pinigams mesti.
Oh wait....If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Tai žinoma. Užtenka pažiūrėti, kaip sparčiai auga valstybės skola ir kaip sparčiai auga Italijos ekonomika.
Oh wait....
Paskutinis taisė Lettered; 2018.05.17, 15:12.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Jeigu skola augtų ne taip sparčiai, tada ekonomika irgi augtų dar lėčiau, ir tas galioja visoms šalims, įskaitant ir Lietuvą. Įdomu, koks JAV BVP būtų išėmus 20 trilijonų skolą?
If a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
-
Correlation does not prove causation
Tai aš ir klausiu, ar JAV, Italijos BVP būtų didesni be skolos? Pagal jūsų logiką tie pinigai nepatenka į ekonomiką, o yra kažkur sudeginami.
Comment
-
Su pinigais viskas konkrečiau.
Tai aš ir klausiu, ar JAV, Italijos BVP būtų didesni be skolos? Pagal jūsų logiką tie pinigai nepatenka į ekonomiką, o yra kažkur sudeginami.
Vienos valstybės elgiasi vienaip, kitos - kitaip. Italija bent jau iš paviršiaus žiūrint nepanaši į labai protingai pasiskolintus pinigus investuojančią valstybę.
If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Visaip būna. Tu taip pat gali pasiskolinti pinigų ir investuoti juos į savo verslą, arba pasiskolinti pinigų ir nusipirkti Prados sportbačius beigi plačiaekranį išmanųjį televizorių.
Comment
-
Sutinku, kad pinigus galima panaudoti nelabai efektyviai, bet BVP bus sukurtas bet kokiu atveju kažkoks, ar investuosi į verslą ar į kokias pramogas arba blizgučius.
Tik atiduoti vis tiek turi 1€.
Tad sakyti kad bet koks skolinimasis yra gerai, nes tai kuria pridėtinę vertę yra šiek tiek naivu ir vaikiška.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąBet 1€ tik popierelis, o sukurta verte tikraIf a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąpvz, alaus bokalu, kuri galima isgerti ir pasijausti maloniai.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Matai, mes kalbam apie valstybe. Tai stai, as - tai valstybe. Pasiskolinu (prispausdinu popiereliu), nusiperku alaus, kuri oarduoda realus individas, o ir produktas realus, juk tai Alus!!!!, o ne koks tai ten is spaustuves paimtas dar chemija dvokiantis popierius. Tam aludariui gerai, nes pas ji perka, jis dar daugiau gamina, o man irgi gerai, nes jauciu malonuma, ir dziaugiuosi uz ta aludari (o jis man ne tik alaus, bet ir mokescius dar sumoka, is kuriu galiu pasiimti sau i kisene ir uztai nusipirkti dar zoles). Pritruksiy pinigu - atsispausdinsiu dar, arba paimsiu is kitos valstybed spaustuves.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąMatai, mes kalbam apie valstybe. Tai stai, as - tai valstybe. Pasiskolinu (prispausdinu popiereliu), nusiperku alaus, kuri oarduoda realus individas, o ir produktas realus, juk tai Alus!!!!, o ne koks tai ten is spaustuves paimtas dar chemija dvokiantis popierius. Tam aludariui gerai, nes pas ji perka, jis dar daugiau gamina, o man irgi gerai, nes jauciu malonuma, ir dziaugiuosi uz ta aludari (o jis man ne tik alaus, bet ir mokescius dar sumoka, is kuriu galiu pasiimti sau i kisene ir uztai nusipirkti dar zoles). Pritruksiy pinigu - atsispausdinsiu dar, arba paimsiu is kitos valstybed spaustuves.
ps. Kurio čia aludario produktas kala tokias makroekonomikas į galvą?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Galys Rodyti pranešimą
Genialu, nes nesu girdėjęs, kad realybėje, kuris bankas ar šiaip praeivis gatvėje atsisakytų paskolinti išgirdęs žodžius "ant alaus".
ps. Kurio čia aludario produktas kala tokias makroekonomikas į galvą?
Ir praeiviui smagu už juos alaus nusipirkus, ir man smagu, ekonomimą pakėlus.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąNesuprantant alegoriju, tai kitaip isviso nesuprasit.If a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
Comment