Oi tik nereikia apie "kavos vienetus" Aš Tau pateikiau Berlyną - taip kava ten kainuoja 1 eurą. Šildymas mažesnis? Algos ir mokesčiai mažesnis? Tegul neseka pasakų. Ir sakai nėra oligopolijos - yra - pasižiūrėk pavadinimus Cofeinn ir Vero cafe. Kiek nepriklausomų kavinių liko?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuva užsieniečių akimis
Collapse
X
-
Parašė udrius Rodyti pranešimąOi tik nereikia apie "kavos vienetus" Aš Tau pateikiau Berlyną - taip kava ten kainuoja 1 eurą. Šildymas mažesnis? Algos ir mokesčiai mažesnis? Tegul neseka pasakų. Ir sakai nėra oligopolijos - yra - pasižiūrėk pavadinimus Cofeinn ir Vero cafe. Kiek nepriklausomų kavinių liko?Paskutinis taisė Lettered; 2017.07.18, 09:48.
- 1 patinka
Comment
-
Sudėk tuos visus kaštų skirtumus su Lenkija ir Čekija dėl masto ekonomijos, klimato, mokesčių ir sueis visi skaičiai.
Savo akims mačiau pensininkus geriančius kavutę Presto (kuri tikrai nėra pigi) kavinėj.
Kiek kavos puodukų vienetų nuperkama Neapolyje ir Vilniuje ar Kaune? Kiek reikia investuoti į pastatų apšiltinimą, komunalinius ten ir čia?
Viską sudėk ir gausi, kad Lietuvoje su dar mažesniais pelnais dirba, Statoilas jau turėjo savo kavinę Gedimino pr., kur pardavinėjo kavą už 1,7 eur, ir nors klientų netrūko, pardavinėti kavą už mažiau nei 2 eur buvo nuostolinga ir užsidarė.Paskutinis taisė senasnamas; 2017.07.18, 09:55.
Comment
-
Parašė udrius Rodyti pranešimąKava buvo tik kaip pavyzdys, kad visokios blėnės "masės efektas", apmokestinimas, šildymas tėra priedanga paslėpti tikriems brangumo faktoriams. O pagrindinis yra toks, kurį pateikiau aukščiau.
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąGatvėje kava prekiaujantys ima panašiai kaip kavinėse - nors neturi nei patalpų, nei interjero, nei prabangių kėdžių.Paskutinis taisė Lettered; 2017.07.18, 09:59.
Comment
-
klientams nėra problema sumokėti 2-3 eurus už pabendravimą prie kavos puodelio
O užsienio pavyzdžiais remtis ne visada galima. Kodėl Paryžiuje milijonai kavinių, "braserijų" ir pan.? Todėl, kad ten įstatymu darbdaviams nustatyta prievolė pasirūpinti savo darbuotojų maitinimu. Paprasčiausias būdas tą padaryti - apmokėti pietus artimiausioje maitinimo įstaigoje. Galų gale ten net batono kaina yra nustatoma valstybės. Taigi yra visiškai kita reguliacinė aplinka, tiesiogiai nelygintina su Lietuva.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Jo, pagrindinė priežastis "kavinių oligopolija", senai neskaičiau tokių nesąmonių šiame forume, laukiu, kada atidarysit kavinę Gedimino pr. ir pardavinėsit kavą už 1 eur, jei tai labai apsimoka.
Tai vis tik kame problema? Ar verčia kas pirkti tą kavą po 2-3 eurus?Paskutinis taisė senasnamas; 2017.07.18, 10:12.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąNe oligopolija, o tiesiog kainos didinimas ieškant ribos, kiek klientai pasirengę mokėti. Savikaina čia paskutinėje vietoje . Narvessen kioskai neseniai pabrangino kavą iki 1,5 eur. ir sumažino kiekį! Juoda kava dabar 250 ml, o būdavo 300 ml.
„Coffee Inn“ valdančios bendrovės „Keturi kambariai“ pajamos pernai, palyginti su 2010 metais, išaugo 27 proc. iki 5,7 mln. litų, įmonė uždirbo 0,2 mln. litų pelno - 33 proc. mažiau nei 2010 metais, rodo Registrų centro duomenys
Plačiau: http://www.verslozinios.lt/index.php...#ixzz4nAHJnm2ZPaskutinis taisė Lettered; 2017.07.18, 10:19.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąTai vis tik kame problema? Ar verčia kas pirkti tą kavą po 2-3 eurus? Gerkite namie, pasidarykite į termosą, jei būtinai norite gurkšnoti Gedimino prospekte. Galiausiai atsidarykite kavinę patys ir pardavinėkite po 50ct.
Aš jau pats kavinėje velniai žino kada buvau, po paskutinio kainų šuolio. Kubilinės krizės metu buvo patraukliau, su šeima eidavom kas savaitgalį. Ir ne tik dėl kainos - aptarnavimo, maisto kokybė krenta.
Comment
-
Aš kalbėjau ne apie oligopolijas, o apie mentalitetą . Yra mažiau žinomų vietų, kurios siūlo neprastą kavą už eurą su trupučiu. Aišku, pirkti tokiose ne prestižas , bet jos kažkaip išgyvena. Abejoju, kad tokios išlošia iš didesnės apyvartos, nes stambesni tinklai vis tiek labiau matomi, daugiau reklamuojasi ir turi daugiau klientų.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąAš kalbėjau ne apie oligopolijas, o apie mentalitetą . Yra mažiau žinomų vietų, kurios siūlo neprastą kavą už eurą su trupučiu. Aišku, pirkti tokiose ne prestižas , bet jos kažkaip išgyvena. Abejoju, kad tokios išlošia iš didesnės apyvartos, nes stambesni tinklai vis tiek labiau matomi, daugiau reklamuojasi ir turi daugiau klientų.
Comment
-
Visi tie vox populi straipsniai/reportažai yra nieko verti jei žinai kaip jie daromi: žurnalistas gauna užduotį iš redaktoriaus parodyti kad turistai nepatenkinti kainomis, suranda penkis kurie nepatenkinti ir darbas atliktas, jei gautų užduotį kad reikia surasti penkis turistus sakančius kad kainos labai mažos tą pačią užduotį jis atliktų per tą patį laiką, nes pilna visokių žmonių ir visokių nuomonių. O straipsniai tokie nukreipti į vietinę delfi runkeliją nebuvusią nei Čekijos nei Varšuvos sostinėse ir įsivaizduojančia kad visur gerai kur mūsų nėra (nes ten valdžia žmogui dirba ir nevagia). Na taip gal euro neturinčiose Rytų Europos šalyse šiek tiek mažesnės 10-15% kas nuo 20 EUR sąskaitos yra 2-3 EUR yra bet tikrai nėra taip kad ten pigu, o čia brangu kad jaustusi tas skirtumas. Senamiesčio centrinėse gatvėse tourist trap restoranuose visur brangu, maistas prastas, aptarnavimas taipogi nes jie žino kad ten nebegryši. O kad kainos pakilo tai čia kita tema, visose šalyse kur eurą įsivedė jos pakilo, o jei kas nors tikėjo 'prietaisu' kad kainos nekils tai gydyti tokius ligonius reikia.Paskutinis taisė Gladiator; 2017.07.18, 11:31.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Tai pagrindinė problema tame ir yra, kad lietuviai nesinaudoja paslaugomis. Niekas į tas kavines nevaikšto. Na, o kai užplaukia netikėtas populiarumas, tai savininkams ir konkurentams susidaro iliuzija, kad galima užsidirbti.
Aš jau pats kavinėje velniai žino kada buvau, po paskutinio kainų šuolio. Kubilinės krizės metu buvo patraukliau, su šeima eidavom kas savaitgalį. Ir ne tik dėl kainos - aptarnavimo, maisto kokybė krenta.Paskutinis taisė Gladiator; 2017.07.18, 11:37.
Comment
-
Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
Faktas kad suprastėjo kokybė, bet faktas taipogi kad tų restoranų ir kavinų vis daugiau ir daugiau atsiranda. Dabar Vilniuje jų tiek kad jei kas negerai tai antras šansas jau nebesuteikiamas. Nors jei reiktų pasakyti gera restoraną pagal kainos/kokybės/aptarnavimo santyki tai nepasakyčiau. Aišku gera aptarnavimą ir gerą maista visad gali atrasti kempinskiuose ir panašiuose bet ten kaina bus bezbožna, o jei kaina gera kaip kokiam mano guru tai maistas ir aptarnaviams jau šiaip sau patampa, gero santykio nėra.
Comment
-
Kur tokios kavinės yra Vilniuje? Nebent kava joms nėra pagrindinė parduodama prekė.
Pvz., geležinkelio stotyje yra kažkoks bevardis kioskas, kava lygtai 1,2 eur. Niekuo ne prastesnė nei Narvesen. Neblogas kavos kainos ir kiekio santykis Lukoil degalinėse. Lidl automatuose irgi neblogai. Aišku, automatų su kavinėmis nereikia lyginti . Tačiau kaina tik 0,7 eur. ir bent aš nejaučiu, kad kava būtų prastesnė nei Narvesen už 1,5 eur. Tuo tarpu paprasti spaudos kioskai (ne Narvesen) už 1 eur. siūlo kažkokį birzgalą.
O čia apie kavą Kaune
Kavos kainos kavinėse gali skirtis net kelis kartus
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=72491982
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąVisokios kepyklėlės, užkandinės-kebabinės. Taip, kava joms nėra pagrindinė prekė, bet norinčiam tiesiog išsinešti kavos tai nėra jokio skirtumo. Interjeras irgi nesvarbu.
Pvz., geležinkelio stotyje yra kažkoks bevardis kioskas, kava lygtai 1,2 eur. Niekuo ne prastesnė nei Narvesen. Neblogas kavos kainos ir kiekio santykis Lukoil degalinėse. Lidl automatuose irgi neblogai. Aišku, automatų su kavinėmis nereikia lyginti . Tačiau kaina tik 0,7 eur. ir bent aš nejaučiu, kad kava būtų prastesnė nei Narvesen už 1,5 eur. Tuo tarpu paprasti spaudos kioskai (ne Narvesen) už 1 eur. siūlo kažkokį birzgalą.
O čia apie kavą Kaune
Kavos kainos kavinėse gali skirtis net kelis kartus
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=72491982Paskutinis taisė Lettered; 2017.07.18, 11:45.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tokių tikrai yra, kodėl vieni pastoviai tušti ir po to užsidaro/užsidarys, o kitur ne tik pastoviai pilna žmonių, bet dar ir eilėje reikia laukti.
Comment
-
Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
Gal ir yra, aš tik neatradau. Eilės stovi naujai atsidariusiuose ir gerai išreklamuotuose (kai kuriuose eilėse prie restoranų ir pats esu pastovėjęs pvz į Ramenus, bet antrą kartą ten jau nebegryšiu), kad bent mėnesį veikiančiame eilė stovėtų - Vilniuje dar nemačiau ir negirdėjau kad taip būtų.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Pvz. Grill London Vilniaus g. visada pilnas ir dar eilutė būna.Paskutinis taisė Gladiator; 2017.07.18, 11:59.
Comment
-
Lyginam prekybos centrų automatą, kur iš miltelių padaro miniatiūrinį kavos puoduką už 40 ct, ir norim, kad tokia pat kaina būtų Gedimino pr. 400 ml geros kavos iš kokybiškų pupelių ir pienu iš ekologiškio ūkio.
Comment
Comment