Ar atlikdami testą nepamiršote atsakyti į visus klausimus? T.y., yra ne vienas testo puslapis
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai - 2009 05 17
Collapse
X
-
Šiek tiek nustebau, nes mano testo rezultatai tokie:
Mazuronis 70 proc.
Graužinienė 67 proc.
Butkevičius 62 proc.
Grybauskaitė 61 proc.
lenkas 54 proc.
Labanoro girios karalienė 52 proc.
Po šio testo persigalvojau, už ką balsuosiu. Bet tai nebus nei pirmas, nei antras žmogus nuo viršaus pagal šį sąrašą.
Nuodugniau panagrinėjęs kai kurių kandidatų pasisakymus tam tikrais klausimais iš to testo, susidariau įspūdį, kad tokie veikėjai kaip Graužinienė, Mazuronis (beje pirmieji mano sąraše) yra tie asmenys, kurie gerai nežino prezidento galių ir manydami, kad jų yra per mažai, nori, kad jų prezidentas turėtų daugiau. Man patiko kelių kitų kandidatų pasisakymai, kad reikia ne plėsti prezidento galių prizmę, bet efektyviai išnaudoti esamas prezidento teisines galias.
Kai kurie pasisakymai pakeitė ir mano nuomonę kai kuriais klausimais. Ačiū tam, kas davė šio tinklapio nuorodą, tinklapis tikrai naudingas besidomintiems Lietuvos politika ir aklai nebalsuojantiems tiesiog už gražiau atrodantį veidąPaskutinis taisė Ametistas; 2009.04.30, 22:36.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
taigis, kad pritariu, jog galima daug sužinoti apie tai, ką kandidatai tam tikrais klausimais galvoja... nes įprastai tokios informacijos trūksta. Nors ir rezultatai būna netikėti
Šiaip gal tik reikia pastebėti, kad toks testas nėra visa apimantis - jis nusakyti gali tik maždaug, kas būtų jeigu išrinktum kandidatą. Bet nieko nepasako, ką realiai savo gyvenime kandidatas yra nuveikęs ir kokiuose vandenyse savo sparnus mirkė, todėl pridursiu, kad toks sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubas su vaišvila priešakyje (kuriam savo noru parašus rinkau ) yra išsiuntęs klausimynus kandidatams, ten irgi bent 40 klausimų, ir JEI kada nors teiksis kandidatai atsakyti į tuos klausimus-kaltinimus-provokacijas, tai manau atsakymai bus paviešinti, ir pranešiu, kad yra atsakymai
Pripažinkim, kad rinkimasis neturi būti aklas, o šį tą turėtume suvokime apie tuos kandidatus; nes kol kas jie yra už nežinomybės uždangos
Comment
-
1. Dalia Grybauskaitė - 76%
2. Kazimira Danutė Prunskienė - 67%
3. Algirdas Butkevičius - 67%
4. Valdemar Tomaševski - 63%
5. Valentinas Mazuronis - 62%
6. Loreta Graužinienė - 56%
Šiaip jau aš įtariu, kad ne visi kandidatai tvirtai laikosi savo programinių nuostatų. Dar labiau tai tinka rinkėjams, kurie daugumoje iš vis nežino ko nori. Pvz.: garantuoju, kad gera pusė lenkų tautybės rinkėjų balsuos už Tomaševskį.
Comment
-
Hmz, Grybauskaitė 57 procentai, Sūrskis 53. Su pastaruoju atitikimas valstybės valdyme tik 15 procentų, o štai socialinėj politikoj ir švietime - net 93.
Parašė deep'as Rodyti pranešimąProblema kaip ir daugumos, jūs arba nesiklausot kas yra kalbama, išgirdę vieną žodį padarote savas išvadas arba nesuprantate kas yra kalbama.
A) Grybauskaitė negyrė Vyriausybės antikrizinio plano?
B) Dabar jo nepeikia?Got sun in my face, sleeping rough on the road
Comment
-
Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimąTai ar:
A) Grybauskaitė negyrė Vyriausybės antikrizinio plano?
B) Dabar jo nepeikia?
Tai atsakyk į klausimą kas pasikeitė dabar, be to, kad Grybauskaitė kritikuoja kaikurias vyriausybės mokestinės reformos klaidas pvz. kuro akcizų pakėlimą, kurios tėra tik kelios iš daugybės sudedamųjų antikrizinio plano dalių, kurio esmė yra mažinti valstybės išlaidas ir stengtis subalansuoti biudžetą. Grybauskaitė kaip ir anksčiau sakiusi, kad planas per švelnus,taip ir dabar sako kad valstybė privalo dar labiau taupyti.
Comment
-
Iš tų svetainių testų nebūčiau linkęs daryti tokių drąsių išvadų. Pavyzdžiui, prisimenant seimo rinkimus - kokia lenkų rinkimų akcija deklaravo grynai krikščioniškas vertybes, per daug nesigilindama į ekonomikos klausimus, ir taip sutapo, kad tikintiems žmonėms tas testas parodydavo, kad, matai, turi balsuoti už lenkus. Bet, manau, visi suprantame, kad šie neturi tikslo gauti seimo daugumos, tačiau nori turėti bent porą parlamentarų. Visai kiti dalykai pasakytini apie konservatorius, Grybauskaitę, ir panašiai. Šie ne tik, kad turi gauti po 15proc rinkėjų balsų, bet kurkas daugiau. Dėl to jų skelbiamos vertybės turi būti jei ne priimtinos, tai bent jau neatmestinos kokiems 70proc rinkėjų. Dėl to aš nesivarginu tikrinti kažko toje svetainėje.
Comment
-
Dalia Grybauskaitė 71 proc.
Valentinas Mazuronis 69 proc.
Loreta Graužinienė 66 proc.
Valdemar Tomaševski 61 proc.
Algirdas Butkevičius 61 proc.
Kazimira Danuta 51 proc.
John, jei ne paslaptis, kas labiausiai sutapo su Mazuroniu? Mano atveju - užsienio politika (78 proc.).Paskutinis taisė Kecal; 2009.05.02, 23:11.
Comment
-
Parašė Kecal Rodyti pranešimąDalia Grybauskaitė 71 proc.
Valentinas Mazuronis 69 proc.
Loreta Graužinienė 66 proc.
Valdemar Tomaševski 61 proc.
Algirdas Butkevičius 61 proc.
Kazimira Danuta 51 proc.
John, jei ne paslaptis, kas labiausiai sutapo su Mazuroniu? Mano atveju - užsienio politika (78 proc.).
Comment
-
Kaip somis ir sakė, šis testas geriausiu atveju smagumui skirtas. Vertybių skalė gana gana plona - arba į dešinę arba į kairę (juolab nėra "žaliųjų"vertybių deklaravimo per se) nei pas vieną kandidatą, tad vienų vienoje srityje persidengia vertybės vienos (labiau socialdemokratinės socialinėje srityje), kitų kitos. Juolab tai ne Seimo rinkimai, kur vertybės (mano suvokimu) yra ryškesnis faktorius; o Prezidento institucijos - kur turi dominuoti asmenybė ir jos tvirtumas.
Comment
-
Parašė deep'as Rodyti pranešimąGrybauskaitė jau visus metus, o gal ir ilgiau kartoja, kad valstybė neturi kitos išeities ir privalo taupyti. Kirkilas į tai nekreipė jokio dėmesio ir aiškino kad jokios krizės nėra. Kubilius į blogėjančią šalies ekonominę situaciją sureagavo ir parengė taupymo planą. Grybauskaitė aiškiai ir ne kartą kartojo kad ji palaiko vyriausybę, kuri mato problemas ir jas sprendžia, o taip pat pasakė kad planas dar per švelnus ir kad vyriausybė privalo jį griežtinti.
Tai atsakyk į klausimą kas pasikeitė dabar, be to, kad Grybauskaitė kritikuoja kaikurias vyriausybės mokestinės reformos klaidas pvz. kuro akcizų pakėlimą, kurios tėra tik kelios iš daugybės sudedamųjų antikrizinio plano dalių, kurio esmė yra mažinti valstybės išlaidas ir stengtis subalansuoti biudžetą. Grybauskaitė kaip ir anksčiau sakiusi, kad planas per švelnus,taip ir dabar sako kad valstybė privalo dar labiau taupyti.
Plius su tuo, kad reikėjo taupyti prieš metus ar dvejus niekas ir nesiginčija. Bet ką reikėjo daryti prieš metus dabar yra nesvarbu, įdomiau ką reikia daryti dabar. Ir ar dabar valstybei reikia taupyti tai dar labai ginčytinas klausimas.Got sun in my face, sleeping rough on the road
Comment
-
Parašė Vaidas Rodyti pranešimą/\ Gal galima plačiau?
Gal tai susije su Grybauskaites interviu ZipFM?
Comment
Comment