Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pirk prekę lietuvišką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?

    Comment


      Parašė daktaras Rodyti pranešimą
      /\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?
      Antra rūšis - blogiausia
      Pirma rūšis - geresnė už antrą
      Aukščiausia rūšis - geresnė už pirmą (geriausia)

      Comment


        Parašė daktaras Rodyti pranešimą
        /\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?
        Nesu tikras, todėl nenoriu ginčytis... Savo šaldytuve abi dešrų ir abi dešrelių rūšis radau tik auščiausias (tik tokias perku), tai neturiu su kuo palyginti. Šiaip mėsai ir jos gaminiams pinigų per daug negailiu, bet jų daug manau ir nereikia, jei bet ko nepirkinėji.
        www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

        Comment


          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
          Antra rūšis - blogiausia
          Pirma rūšis - geresnė už antrą
          Aukščiausia rūšis - geresnė už pirmą (geriausia)
          Dėkui, vadinas, tiesiog sumaišiau, nes tiksliai nepamenu
          www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

          Comment


            Parašė jungengg Rodyti pranešimą
            Atskleisiu mažą paslaptį (2007 duomenys): pigiausių dešrelių masės (be apvalkalo ir kt.) savikaina kartais nesiekė 1 lito už kilogramą (!). Bet brangesnes dešreles perka patys technologai.
            Jūsų teisė rinktis. Popieriaus dėjimas į pigias dešreles yra mitas - net jei kas taip sugalvotų padaryt - popierius paprasčiausiai per brangus.
            Na su popierium tai gal ir ne, bet siandien teko skaityti straipsni apie padirbtus... kiausinius. Pasirodo kinai gamyklose jau ir kiausinius pagamina. Tryni is zelatinos, baltyma is krakmolo ir netgi luksta is kreidos sugeba suformuoti. Wow.

            http://www.danwei.org/internet/beware_of_fake_eggs.php

            Comment


              Comment


                Apie kulinarinį paveldą:
                "Kodėl kulinariniu paveldu negali būti įdaryti fazanai, kuriuos būtinai ant savo puotos stalo dėdavo Lietuvos didikai ir bajorai puotų metu, kodėl negali būti virtos tešlos baronkos, pirmą kartą pasaulyje pradėtos kepti Smurgonyse, lietuvininkų žąsis, įdaryta obuoliais, kodėl negali būti kuršiškai dvi paras su ajerais nokintas ir šaltai rūkytas ungurys, keptas elnias su paauksuotais ragais, dedamas ant Lietuvos kunigaikščių ir didikų stalų, Tauragnų žvejų rūkytos seliavos kanapių aliejuje, Lietuvos medžiotojų mėgiamiausias patiekalas – bebras, įdarytas grikių koše su rudmėsėmis, Varėnos dzūkelio krosnyje kepta ropė, Labanoro girios gyventojo slėgtas tetervinas, Plungės žemaičių ožkų sūris, biržiečių švilpikai su vyšniomis, viekšniškių avainis, kvėdarniškių ėrtepis ir t.t., ir pan."..............
                "Rusai, okupavę Lietuvą, ir įvedę sovietinį „obščepitą“, išmetė iš lietuvių mitybos, buities, gyvensenos ir kultūros ne tik aukštąją didikų, kunigų, vienuolių, miestelėnų virtuvę. Išnaikinta ir Rytų Aukštaitijos, Vakarų Aukštaitijos, Šiaurės Aukštaitijos (sėlių), žemgalių, dzūkų ir jotvingių, sūduvių, Šiaurės ir pietų Žemaitijos, lietuvininkų (būrų, šišioniškių), kuršių kopininkų, kuršių žemininkų, Karaliaučiaus krašto lietuvių, netgi savaiminga Klaipėdos virtuvė. Į nežinią numesti unikalūs, tik Lietuvai būdingi autentiški sakraliniai valgiai ir gėrimai." - http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/91204
                Vis dėlto turguose, o ypač mugėse, daugiau šansų rasti ką nors tikro ar skanaus, nei prekybcentriuose. Nors mėsa jau visur auginama panašiomis technologijomis - auginant "senoviškai", bankrutuosi.
                darbas lietuvoje.lt

                Comment


                  is tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai... Visur stengiasi zmones apgauti, net turguj perkant kokius obuolius parasyta lietuviski, bet ne uz lietuviska kaina ir labai grazus visur su tom lietuviskom prekem snarpstas gaunasi , visiems juk svarbu pasipelnyti, o kad zmones nuodijasi ir panasei tai dzin .
                  http://ardarkrize.lt

                  Comment


                    Parašė bmw720 Rodyti pranešimą
                    is tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai... Visur stengiasi zmones apgauti, net turguj perkant kokius obuolius parasyta lietuviski, bet ne uz lietuviska kaina ir labai grazus visur su tom lietuviskom prekem snarpstas gaunasi , visiems juk svarbu pasipelnyti, o kad zmones nuodijasi ir panasei tai dzin .
                    Iš tavo komentaro reikėtų suprasti, kad jei lietuviška prekė - tai natūrali, šviežia ir kokybiška, o jei užsieninė - tai jau ne. Klysti. Tiek lietuviška, tiek ir įvežtinė gali būti toks pats nuodas.
                    www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                    Comment


                      Gaila, kad ši gera tema apmirė.
                      Prieš kelias savaites mačiau laidą apie lietuviškas bulves. Žurnalistė klausė ūkininko, kaip parduotuvėje atskirti lietuviškas bulves nuo importinių. Šis atsakė, kad importinės yra ne tik itin gražios ir plautos, bet ir visos vienodo standartinio dydžio. Lietuvos ūkininkai dar nesugeba / negali taip kruopščiai atrinkti ir supakuoti tik vieno standartinio dydžio bulvių, todėl jeigu parduotuvėje pamatėte nelabai vienodų bulvių pakuotę — galite būti beveik tikri, kad tai bus 'made in Lithuania'
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Geras sumanymas atgaivinti šią temą... O šiaip – kuo daiktas taisyklingesnių formų ir gražesnis – nenatūralus...

                        Comment


                          Yra dar toks baldų ir kilimų valiklis "Valis". Kiek bandėm Vanish ir pan., anas kol kas visokias kavos ar raudono vyno dėmės ant balto kilimo šalina geriausiai.
                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            Parašė Mantas Rodyti pranešimą
                            visokias kavos ar raudono vyno dėmės ant balto kilimo
                            Tikriausiai nemenkos išgertuvės vyksta, kad net ant kilimo liejasi vynas ir kava.

                            Comment


                              Tai kad kokioj "Maximoj" nelabai rasi Liietuviškų prekių... Ką tik nepaimsi į rankas, visur užrašas "made in China", nebent iš daržovių gali rast ir lietuvišką..

                              Comment


                                Parašė lencas
                                Neseniai nusipirkau stiklų valiklį ŪLA. Vat taip tyčia, pasilenkiau parduotuvėj iki žemiausios lentynos, kur būna sudėtos lietuviškos prekės ir pasiėmiau.
                                Na ką, langus valo geriau nei visoki CIF ir pan., be to geras kvapas.
                                Pagal kainos ir kokybės santykį lenkia visus iki šiol išbandytus valiklius.
                                Vėliau susidomėjau ir grindų valikliu ŪLA. Rezultatas tas pats - super, o kainavo 3 Lt 19 ct. Kai kiti užsienietiški valikliai apie 8 Lt.
                                Parašė Mantas Rodyti pranešimą
                                Yra dar toks baldų ir kilimų valiklis "Valis". Kiek bandėm Vanish ir pan., anas kol kas visokias kavos ar raudono vyno dėmės ant balto kilimo šalina geriausiai.
                                Mano žmona tą patį sako — paradoksalu, bet lietuviški valikliai valo geriau ir už mažesnę kainą. Štai nubėgau ir peržiūrėjau ką ji per pastarąjį mėnesį pripirko Hmmm, viskas firmos Ko***ta, bet... jokio prekės ženklo. Tiesiog „WC valiklis“, „Orkaičių valiklis“, „Kanalizacijos vamzdžių valiklis“, tiesa, ta pati ŪLA kaip indų ploviklis. Keista, bet tik dabar atkreipiau dėmesį į prekinio ženklo praktiškai nebuvimą. Tai gal tikrai užsieninės priemonės brangesnės todėl, kad sumokame ir už prekės ženklą?
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Tikriausiai nemenkos išgertuvės vyksta, kad net ant kilimo liejasi vynas ir kava.
                                  Tokie dalykai ne tik per išgertuves liejasi
                                  Mano galerija Flickr'yje

                                  Comment


                                    Parašė bmw720 Rodyti pranešimą
                                    is tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai...
                                    http://www.lrytas.lt/-12844117021284...kalsiausia.htm
                                    Straipsnyje teigiama, kad didžiųjų prekybcentrių lentynose ~60% prekių yra lietuviškos.

                                    Tiesa, prie jų priskiriamos ir tokios "lietuviškos" prekės kaip "Obelių aliejus" (kurio etiketėj parašyta - kilmės šalis Ukraina).

                                    Ir dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
                                    Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas
                                    .

                                    Comment


                                      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą

                                      Ir dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:

                                      .
                                      Šitą man senoliai irgi sakė, tai gal ištikrųjų?
                                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                      Comment


                                        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                        Ir dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
                                        Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas
                                        Labai seniai teko nugirsti tokią teoriją:
                                        Cukrus gamybos procese yra balinamas kalkėmis, vėliau dalis tų kalkių pašalinamos, tačiau dalis lieka. Nėra ir niekada nebuvo (nebent po įstojimo į ES 2004m.) reglamento, kiek cukruje gali būti tų kalkių. Per didelis jų kiekis įtakoja saldumą. Pabandykite šiek tiek cukraus įberti į gazuotą gėrimą. Kuo labiau šnypščia ir putoja, tuo daugiau cukruje kalkių. Šarmingos kalkės reaguoja su angliarūgšte.
                                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                        Comment


                                          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                          Ir dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
                                          Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas.
                                          Kaip tik darbe turiu lietuviško ir lenkiško cukraus. Tai tiesa pasakius į tokį pat puodelį įdėjus šaukštelį cukraus, kava saldesnė su lenkišku cukrum.
                                          P.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X