/\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Pirk prekę lietuvišką
Collapse
X
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimą/\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?
Pirma rūšis - geresnė už antrą
Aukščiausia rūšis - geresnė už pirmą (geriausia)
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimą/\ nesąmonė, manau. antra yra pati blogiausia. o pirma kartais ne tas pats, kas aukščiausia?www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąAntra rūšis - blogiausia
Pirma rūšis - geresnė už antrą
Aukščiausia rūšis - geresnė už pirmą (geriausia)www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė jungengg Rodyti pranešimąAtskleisiu mažą paslaptį (2007 duomenys): pigiausių dešrelių masės (be apvalkalo ir kt.) savikaina kartais nesiekė 1 lito už kilogramą (!). Bet brangesnes dešreles perka patys technologai.
Jūsų teisė rinktis. Popieriaus dėjimas į pigias dešreles yra mitas - net jei kas taip sugalvotų padaryt - popierius paprasčiausiai per brangus.
http://www.danwei.org/internet/beware_of_fake_eggs.php
Comment
-
Apie kulinarinį paveldą:
"Kodėl kulinariniu paveldu negali būti įdaryti fazanai, kuriuos būtinai ant savo puotos stalo dėdavo Lietuvos didikai ir bajorai puotų metu, kodėl negali būti virtos tešlos baronkos, pirmą kartą pasaulyje pradėtos kepti Smurgonyse, lietuvininkų žąsis, įdaryta obuoliais, kodėl negali būti kuršiškai dvi paras su ajerais nokintas ir šaltai rūkytas ungurys, keptas elnias su paauksuotais ragais, dedamas ant Lietuvos kunigaikščių ir didikų stalų, Tauragnų žvejų rūkytos seliavos kanapių aliejuje, Lietuvos medžiotojų mėgiamiausias patiekalas – bebras, įdarytas grikių koše su rudmėsėmis, Varėnos dzūkelio krosnyje kepta ropė, Labanoro girios gyventojo slėgtas tetervinas, Plungės žemaičių ožkų sūris, biržiečių švilpikai su vyšniomis, viekšniškių avainis, kvėdarniškių ėrtepis ir t.t., ir pan."..............
"Rusai, okupavę Lietuvą, ir įvedę sovietinį „obščepitą“, išmetė iš lietuvių mitybos, buities, gyvensenos ir kultūros ne tik aukštąją didikų, kunigų, vienuolių, miestelėnų virtuvę. Išnaikinta ir Rytų Aukštaitijos, Vakarų Aukštaitijos, Šiaurės Aukštaitijos (sėlių), žemgalių, dzūkų ir jotvingių, sūduvių, Šiaurės ir pietų Žemaitijos, lietuvininkų (būrų, šišioniškių), kuršių kopininkų, kuršių žemininkų, Karaliaučiaus krašto lietuvių, netgi savaiminga Klaipėdos virtuvė. Į nežinią numesti unikalūs, tik Lietuvai būdingi autentiški sakraliniai valgiai ir gėrimai." - http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/91204
Vis dėlto turguose, o ypač mugėse, daugiau šansų rasti ką nors tikro ar skanaus, nei prekybcentriuose. Nors mėsa jau visur auginama panašiomis technologijomis - auginant "senoviškai", bankrutuosi.
Comment
-
is tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai... Visur stengiasi zmones apgauti, net turguj perkant kokius obuolius parasyta lietuviski, bet ne uz lietuviska kaina ir labai grazus visur su tom lietuviskom prekem snarpstas gaunasi , visiems juk svarbu pasipelnyti, o kad zmones nuodijasi ir panasei tai dzin .
Comment
-
Parašė bmw720 Rodyti pranešimąis tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai... Visur stengiasi zmones apgauti, net turguj perkant kokius obuolius parasyta lietuviski, bet ne uz lietuviska kaina ir labai grazus visur su tom lietuviskom prekem snarpstas gaunasi , visiems juk svarbu pasipelnyti, o kad zmones nuodijasi ir panasei tai dzin .www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Gaila, kad ši gera tema apmirė.
Prieš kelias savaites mačiau laidą apie lietuviškas bulves. Žurnalistė klausė ūkininko, kaip parduotuvėje atskirti lietuviškas bulves nuo importinių. Šis atsakė, kad importinės yra ne tik itin gražios ir plautos, bet ir visos vienodo standartinio dydžio. Lietuvos ūkininkai dar nesugeba / negali taip kruopščiai atrinkti ir supakuoti tik vieno standartinio dydžio bulvių, todėl jeigu parduotuvėje pamatėte nelabai vienodų bulvių pakuotę — galite būti beveik tikri, kad tai bus 'made in Lithuania'I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Mantas Rodyti pranešimąvisokias kavos ar raudono vyno dėmės ant balto kilimo
Comment
-
Parašė lencasNeseniai nusipirkau stiklų valiklį ŪLA. Vat taip tyčia, pasilenkiau parduotuvėj iki žemiausios lentynos, kur būna sudėtos lietuviškos prekės ir pasiėmiau.
Na ką, langus valo geriau nei visoki CIF ir pan., be to geras kvapas.
Pagal kainos ir kokybės santykį lenkia visus iki šiol išbandytus valiklius.
Vėliau susidomėjau ir grindų valikliu ŪLA. Rezultatas tas pats - super, o kainavo 3 Lt 19 ct. Kai kiti užsienietiški valikliai apie 8 Lt.Parašė Mantas Rodyti pranešimąYra dar toks baldų ir kilimų valiklis "Valis". Kiek bandėm Vanish ir pan., anas kol kas visokias kavos ar raudono vyno dėmės ant balto kilimo šalina geriausiai.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTikriausiai nemenkos išgertuvės vyksta, kad net ant kilimo liejasi vynas ir kava.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė bmw720 Rodyti pranešimąis tokios maximos ka lietuvisko galima nusipirkti? skaiciau kad ten dauguma produktu atveztiniai...
Straipsnyje teigiama, kad didžiųjų prekybcentrių lentynose ~60% prekių yra lietuviškos.
Tiesa, prie jų priskiriamos ir tokios "lietuviškos" prekės kaip "Obelių aliejus" (kurio etiketėj parašyta - kilmės šalis Ukraina).
Ir dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
Ir dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
.
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąIr dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas
Cukrus gamybos procese yra balinamas kalkėmis, vėliau dalis tų kalkių pašalinamos, tačiau dalis lieka. Nėra ir niekada nebuvo (nebent po įstojimo į ES 2004m.) reglamento, kiek cukruje gali būti tų kalkių. Per didelis jų kiekis įtakoja saldumą. Pabandykite šiek tiek cukraus įberti į gazuotą gėrimą. Kuo labiau šnypščia ir putoja, tuo daugiau cukruje kalkių. Šarmingos kalkės reaguoja su angliarūgšte.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąIr dar vienas dalykas, kurio nu niekaip nesuprantu:
Dalis lietuvių yra įsitikinę, kad lenkiškas cukrus ne toks saldus kaip mūsiškas.P.
Comment
Comment