Parašė Al1
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
2050m. Lietuvoje - 4 mln. gyventojų?!
Collapse
X
-
Post in English - fight censorship!
-
Pernai Vilniuje gyveno 9248 užsieniečiai, iš kurių 5173 turėjo ilgalaikį darbo leidimą, šiais metais- daugiau kaip 11900.
Klaipėdoje - 3657, Visagine - 3400, Kaune - 3149.
Pernai priimta 8000 naujų kvietimų užsieniečiams apsigyventi Vilniuje.
Nereikia pamiršti ir to, kad dalis užsieniečių nusiperka čia butus laikinam gyvenimui. Ypač rusai, kazachai, baltarusiai ir bei kai kurie Vakarų europiečiai. Vien aukštybiniuose pastatuose nemaža dalis butų nusipirko užsieniečiai.
Nukrypom nuo temos.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąTiesiog akademinio jaunimo mažės, priešingai nei kai kas teigia, kad jo bus daug. Tai irgi turės įtakos tiek Vilniaus gyventojų skaičiui, tiek ir būsto rinkai.
Comment
-
Atsiprašau už nukrypimo nuo temos tęsimą, bet iš kur to akademinio jaunimo daugės? Jei stojančiųjų pikas buvo 2007, 2008, o 2009 sumažėjimas buvo labai mažas, tai 2010 sumažėjimas buvo jau didokas. Dėl įdomumo žiūrėjau tų metų stojimo statistikas ir daugmaž pamenu situaciją. Gi akivaizdu, kad taip ir turi būti dėl gimstamumo statistikos. Dabar dėl užsienio studentų. Kiek žinau tai dauguma jų erasmusininkai, o pvz. VGTU, kuriame aš studijuoju (na ir deja kurio statistika daugiausia remiuosi) tai išvažiuoti vietiniams su erasmusu į užsienį yra labai lengva, ir tai gali padaryti beveik kiekvienas norintis ir dar lieka laisvų vietų. O išvykstančių daugiau negu atvykstančių kokius tris kartus ko gero. Bet čia erasmusininkai. Jų išvykimas ir atvykimas - laikinas. Stojančiųjų studijuoti užsieniečių visam laikui tai kol kas išvis mažai. O akademinis jaunimas kiek suprantu tai čia jaunimas, kuris studijuoja, taip? Tai baigę universitetus po kurio laiko jie jau nebebūna akademinis jaunimas.
P.S. VGTU mirtingumas inžinerinėse specialybėse didelis, taip, kad įstojusių daug iškrenta. Na nes į jas lengva įstoti tai nemažai su prastais balais ir įstoja, kurie žalio supratimo neturi apie mokslus.
Comment
-
Parašė represser Rodyti pranešimąAtsiprašau už nukrypimo nuo temos tęsimą, bet iš kur to akademinio jaunimo daugės? Jei stojančiųjų pikas buvo 2007, 2008, o 2009 sumažėjimas buvo labai mažas, tai 2010 sumažėjimas buvo jau didokas. Dėl įdomumo žiūrėjau tų metų stojimo statistikas ir daugmaž pamenu situaciją. Gi akivaizdu, kad taip ir turi būti dėl gimstamumo statistikos. Dabar dėl užsienio studentų. Kiek žinau tai dauguma jų erasmusininkai, o pvz. VGTU, kuriame aš studijuoju (na ir deja kurio statistika daugiausia remiuosi) tai išvažiuoti vietiniams su erasmusu į užsienį yra labai lengva, ir tai gali padaryti beveik kiekvienas norintis ir dar lieka laisvų vietų. O išvykstančių daugiau negu atvykstančių kokius tris kartus ko gero. Bet čia erasmusininkai. Jų išvykimas ir atvykimas - laikinas. Stojančiųjų studijuoti užsieniečių visam laikui tai kol kas išvis mažai. O akademinis jaunimas kiek suprantu tai čia jaunimas, kuris studijuoja, taip? Tai baigę universitetus po kurio laiko jie jau nebebūna akademinis jaunimas.
P.S. VGTU mirtingumas inžinerinėse specialybėse didelis, taip, kad įstojusių daug iškrenta. Na nes į jas lengva įstoti tai nemažai su prastais balais ir įstoja, kurie žalio supratimo neturi apie mokslus.
Savotiška logika
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimąPala pala, teigi, kad nuo šiol į Vilnių atvyks studijuoti 0, o liks gyventi 0???
Savotiška logika
Comment
-
Parašė represser Rodyti pranešimąTau viskas su galva gerai?Parašė music Rodyti pranešimąNoriu pasakyti tą ką ir sakau. Jei prieš kelis metus studentų Vilniuje buvo 70 000 ir atvykusių iš kitų Lietuvos kampelių, Centrų ir centriukų- ~50 000, kurių dalis sėkmingai praturtino miestą čia apsigyvendami, po kelių metų studentų skaičius mažės, atvykusių studijuoti į Vilnių mažės, bet miestas dėl naujų įsikūrusių žmonių toliau augs tik mažesniais tempais.Paskutinis taisė music; 2011.06.07, 20:24.
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimąMan taip, o pačiam? Nepanašu
Tik tikiuosi dundukai jame nepasiliks
Klausyk, ponas protinguoli, kur aš teigiau, kad į Vilnių atvažiuos studijuoti 0? Kur aš teigiau, kad gyventi liks 0? Kaip tu išvis tokias išvadas sugebėjai padaryti kai apie tai net nekalbėjau? Pats pasižiūrėk ką tu rašai. Dar kvailiu ir dunduku vadini. Tyrasis vilnietis. Žmonių nejuokink tokiais pasisakymais
P.S. sorry už offtopicą, nebetęsiu daugiau šitos nesąmonės, o jei tu čia nori koliotis tai asmeninės žinutės tam yra
Comment
-
Parašė musicJei skaitytum visą diskusiją, suprastum apie ką buvo kalba- apie Vilniaus gyventojų gausėjimą. To, kad studentų mažėja, nieks net nemėgina ginčyti.
Paprastai tokie kaip pats, puolantys įžeidinėti, tik problemas tyriems vilniečiams kelia: kelyje, klubuose, gatvėje. Daugiau civilizacijos ir pagarbos, čia labiau "chill out zone", kitokios paniatkės
Visą diskusiją skaičiau. Pats pasimetei į kuriuos komentarus reagavau aš. Nesupratai mano komentaro. Padarei blogas išvadas. Pirmas pradėjai koliotis ir tuo mane apkaltinai (na išprovokavau tą tavo koliojimąsį, manau kiti supras kodėl). Neatsakei į mano užduotus klausimus. Susimėtei ir bandei viską apversti aukštyn kojom. Padarei vėl blogas išvadas apie mano kultūrą manęs net nežinodamas ir pats elgdamasis nekultūringai. Ir šiaip visokių nesąmonių parašai kartas nuo karto ir su kuo nors susiryji. Šaunuolis, taip toliau. Aš baigiau. O tu jei nepasitenkinai gali tęsti toliau, tik jau patylėsiu aš šituo klausimu. Jei nori tai - privatas.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąNuomos rinka yra puikus indikatorius, bet trumpam laikui. Kainos kilti tikrai nekils, jos tik kristi gali. Daug atnaujintų projektų bei dalis naujų vystoma, bei tai daroma su daug mažesniais kaštais, nes smarkiai atpigusi darbo jėga. O akademinio jaunimo Vilniuje tik daugės, jeigu ir toliau sėkmingai bus kuriamos naujos darbo vietos.
Parašė musicJei skaitytum visą diskusiją, suprastum apie ką buvo kalba- apie Vilniaus gyventojų gausėjimą. To, kad studentų mažėja, nieks net nemėgina ginčyti.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąNedaugės, o mažės. Jei tu prie akademinio jaunimo priskiri ir tuos, kurie būdami 30-50 metų studijuoja neakivaizdžiai, tai nejuokink. Didelė dalis jų būstu jau apsirūpinę. Be to dalis jų atvažiuoja į paskaitas ir užsiėmimus savaitgaliui ar kiek ilgesniam laikui iš kitų miestų.
Nu nebus to gausėjimo. Nebus. Statistika ką rodo? Iš kur gausėti gyventojams, jei žmonės iš Lietuvos bėga. Pirmiausia iš provincijos, kuri galėtų papildyti Vilnių. Bet provincija ir taip jau nukraujavusi. Taip kad jokio didelio augimo nenusimato. Nebent 100000 kiniečių užveš...
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąGeriau į miestus. Bet, deja, kaimiečiai ne durni. Žino, kad Vakarų Europoje uždirbs daugiau nei Vilniuje ar Kaune. Ir jokių idėjų, kaip sustabdyti emigraciją nėra. Vargu ar greitai bus.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąEmigracija mažės (ir didės imigracija) natūraliai augant ekonomikai ir didėjant atlyginimams. Bumo metu ji buvo praktiškai sustojusi. O tai buvo tik trumpas kelių metų laikotarpis prieš baisiausią krizę nuo didžiosios depresijos.
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąLabai šaunu, jeigu vyktų pirmo sakinio, pirmoje dalyje minėtas procesas. O ką jau kalbėti apie antrąją dalį, kai nesugeba pakelti minimalaus atlyginimo. Žinoma, kai kuriems darbdaviams tai būtų šokas, tačiau ar ne per dažnai tuo piktnaudžiaujama? Sakykim, žmogus realiai galėtų gauti didesnį atlygį už atitinkamą darbą, tačiau to nesiūlo darbdavys, nes jam to net neapsimoka daryti. Taip nebūna? Manau, kad tai būna dažnai. Bet ar tikrai tas šokas pasireikštų pakėlus atlyginimą šimtu ar šiek tiek daugiau litų? Turbūt, ne. Nes net ir mažutės įmonės padaro per mėnesį tūkstantines apyvartas.
Parašė pukisbaisulaYdomu kas bus kai dar viena krizė užgrius?Arba kas nutiktu jai krizė Kinijoje prasidėtu?
O Kinijos krize aš jau pradedu nebetikėti. Kas bus tai nebent sulėtės augimas, ką Kinijos valdžia krize gal ir palaikys. Bet, kad artimiausiu metu ten prasidės recesija netikiu. Kad ir būtų pas juos NT burbulas, bet kituose sektoriuose fundamentai per stiprūs.Paskutinis taisė index; 2011.06.07, 22:01.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Jeigu įvyktų krizė Kinijoje, tai, manau, nuo to nukentėtų daugiausiai pati Azija. Be to, ir taip dabar dūstančioms JAV per eksportą kirstų, t.p. ir ES valstybėms, nes palaikomas gana glaudus ekonominis ryšys. Vadinasi, sulėtėjęs eksportas atsilieptų ir mūsų ekonomikai. Viskas susiję.
Na, o gal būtų ir kitaip. Čia tik mano galvoje esančių kuklių ekonomikos žinių pamąstymai...
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąJeigu įvyktų krizė Kinijoje, tai, manau, nuo to nukentėtų daugiausiai pati Azija. Be to, ir taip dabar dūstančioms JAV per eksportą kirstų, t.p. ir ES valstybėms, nes palaikomas gana glaudus ekonominis ryšys. Vadinasi, sulėtėjęs eksportas atsilieptų ir mūsų ekonomikai. Viskas susiję.
Na, o gal būtų ir kitaip. Čia tik mano galvoje esančių kuklių ekonomikos žinių pamąstymai...Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąGeriau į miestus. Bet, deja, kaimiečiai ne durni. Žino, kad Vakarų Europoje uždirbs daugiau nei Vilniuje ar Kaune. Ir jokių idėjų, kaip sustabdyti emigraciją nėra. Vargu ar greitai bus.
Kažkas čia ne taip. Žmonės meta namus prie Ignalinos ežerų šalia miško ir važiuoja į 30 kv. m. butukus aštuoniese gyvent, dirba po 14 val. prasčiausius darbus 1,5h val atstumu nuo namų, valgo tik makaronus ir kovoja su tarakonais ir žiūrkėmis. Tiesiog "english dream"
O ką jie ten pamato? Kitokį gyvenimą, pramogas? Abejoju, kitaip tikrai nesusitaupytų nieko.
Comment
-
Smarkiai perdėjai Gyvena po 1-2 kambaryje, dauguma būstų ten gan labai normalūs, maisto kainos panašios. Vieni pamato miestą, pakeliauja, kiti pramogauja kaip ir Lietuvoje, daug geria. Nebūtų tokių didelių emigracijos mastų, jeigu jau taip blogai ten būtų, lietuviai moka skaičiuoti pinigus. Žinoma, nėra ten taip paprasta, jeigu atvažiavai belenkaip, apsigyvenai bet kur, dirbi bet ką.
Comment
Comment