Parašė digital
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos kariuomenės pasirengimas
Collapse
X
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Aš puikiai suprantu, kad suma už Lietuvos perkamus tankus yra išdėstyta per daug metų, o tu supranti, kad ji taip pat išdėstyta iš kitose šalyse? F35 nėra tankai ir jei yra kažkokia ginkluotė, kuri yra įrodžiusi savo vertę, tai šalis gali sumokėti ir kur kas didesnius pinigus. Aš būčiau visomis už jei Lietuva kad ir 10 metų karinio biudžeto lygio pinigus išleistų atominių bombų gamybai. Dabar gi yra pilna faktų, kad tankai Ukrainos kare yra nepasiteisinę - kodėl ignoruoji mano prašymą pateikti faktus apie jų naudą Ukrainos fronte? Yra skaičiavimai, kad puolantysis patiria trigubai didesnius nuostolius nei tas, kuris ginasi ir tu siūlai karui su Rusija ruoštis pirkdami puolimui skirtą techniką ir tam išleisti 5 kartus didesnę sumą, nei kada anksčiau buvęs rekordinis Lietuvos kariuomenės pirkimas. Ar gal toliau teigsi tą savo nesąmonę, kad tankai nėra jokie puolimui skirti, nes 'automatas' angliškai vadinamas 'assault rifle'?
- 2 patinka
Comment
-
ELTA / Lrt.lt 2024.04.11
Lietuvos kariuomenei perduotas trečiasis naujai pastatytas karinis miestelis Šiauliuose
Ketvirtadienį Lietuvos kariuomenei perduotas naujai pastatytas karinis miestelis Šiauliuose.
Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), šiame bataliono dydžio vienetui skirtame 7,8 ha ploto miestelyje šiuo metu kuriasi iki šiol Radviliškyje tarnavę Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinės kariai.
Nurodoma, kad miestelis pastatytas su visa reikalinga infrastruktūra – erdviomis kareivinėmis, pritaikytomis nuolat gyventi apie 660 karių, valgykla, štabu, medicinos punktu, sporto kompleksu ir techninėmis patalpomis.
Šiaulių karinio miestelio statybos, ilgalaikė priežiūra bei aptarnavimas kainuoja daugiau kaip 85 mln. eurų, todėl per 12,5 metų laikotarpį už tai kasmet bus mokama maždaug 5,7 mln. eurų suma.
Oficialus šio miestelio atidarymas planuojamas gegužę.
KAM primena, kad šių metų pradžioje kariuomenei buvo perduoti greta Vilniaus esantis Rokantiškių bei Šilalės rajone įsikūręs Pajūrio kariniai miesteliai.
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...lis-siauliuose
Comment
-
Parašė TrippleA Rodyti pranešimąO tau neneusibosta tas nesamones pilstyt, kad tankai yra puolamasis ginklas, jie nepasiteisnes ginklas ir tai pinigu svaistymas, nes matai mes biedni esam?
n+ tau buvo paaiskinta, apie tai, kad tankas nera tik puolamasis ginklas, jis nera siuksle siuolaikniam musy ir jo reikalingumas LK yra pagristas.
Nes man jau kvepia kazkokiu pyktybiskumu ir vatnikiskumu, bandant samoningai sumenkint musu galimybes ir nora gintis, tiek finansines galimybes tuos norus ispildyt.
- 3 patinka
Comment
-
Jei man kažkas ateina ir sako
Aš užduodu klausimą - parodykit faktus. Nes pasakymas, kad 'tankas yra labai super naudingas ir verta už jį mokėti milžiniškus pinigus' manęs neįtikina. Kaip ir neįtikina pasakymas, kad tankas nėra puolamoji ginkluotė, nes angliškai automatas vadinasi 'assault rifle'. Aš tikrai esu pasiruošęs pakeisti nuomonę, jei bus pateikti rimti argumentai. Problema, kad tankų fanatai kažkodėl tų argumentų nenori pateikti. O rimtais argumentais aš laikau rimtus įrodymus, kad Ukrainos kare tankai yra ta ginkluotės rūšis, į kurią Lietuvai verta sumerkti didžiausią savo istorijoje pinigų sumą, nes kol kas absoliuti dauguma iš ten plaukiančių žinių yra tankų nenaudai. Ir kai tu sakai:
O kas jeigu tai tiesa, kad Ukrainos fronte tankai yra nieko verti? O kas, jeigu tai tiesa, kad šiuolaikinis karas yra visiškai kitoks, nei antrasis pasaulinis? Kas bus, jei Lietuva didžiausias istorijoje investicijas į savo gynybą realiai išmes į vandenį - kas tada bus vatnikas, norintis sumenkinti mūsų galimybes ir norą gintis?Paskutinis taisė TrippleA; 2024.04.11, 21:35.
- 2 patinka
Comment
-
Kodėl tankų fanatai, kai aš pasiūlau pakalbėti apie faktus - beveik visada nusivažiuoja iki emocijų?
Nešiok jį garbingai, reindžeri.
If a lion could speak, we could not understand him.
- 6 patinka
Comment
-
Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
Nu va, iki Whataboutizmo daejo ir argumentu, kad argumentu nera arba jie neitikinantys. Kas butu, jeigu but? Kas butu, jei bobute turetu kiausus? Butu diedukas. Taciau, bobute neturi kiausu ir dieduku nebus. Kalbi visiskom rusiskos propagandos klisem, bandydamas diskredituoti vakaru ginkluotes ir siaip bet kokios vakarietiskos karines doktrinos nauda, kaip ir musu finansines galimybes ar musu nora investuoti didelius pinigus i veiksmingas sistemas. Sorry, bet su savo angresyviu varymu, be jokiu argumentu pries tankus ir kariuomenes modernizacija, bei toksisku abejoniu skleidimo esi tiesiog vatnikas.
p.s. dabar dėl įtikinantį argumentą - besk pirštu, ir sakyk tu vatnikas...
- 4 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Ok, tu laimėjai. Esi forumo bendruomenės apdovanojamas šiuo antsiuvu.
Nešiok jį garbingai, reindžeri.
Well done. Eilinė emocija ir komentaras, kaip pats sakei, nulio vertės, kas reiškia forumo teršimą. Suprantu, nes kai bandai komentuoti į temą, tai komentuoji, kad tankai yra nepuolamoji ginkluotė, nes angliškai automatas reiškia 'assault rifle' - t.y. vienas didžiausių absurdų, kurį mačiau šiame forume. Dėl to suprantu, kad dauguma komentarų yra emocijos, bayraktarai, twiteriai ir pan.
- 3 patinka
Comment
-
Well done. Eilinė emocija ir komentaras, kaip pats sakei, nulio vertės, kas reiškia forumo teršimą. Suprantu, nes kai bandai komentuoti į temą, tai komentuoji, kad tankai yra nepuolamoji ginkluotė, nes angliškai automatas reiškia 'assault rifle' - t.y. vienas didžiausių absurdų, kurį mačiau šiame forume. Dėl to suprantu, kad dauguma komentarų yra emocijos, bayraktarai, twiteriai ir pan.
Tikimės iš tavęs ir daugiau betikslių teksto paklodžių, kur tu pasidalini savo nuline patirtimi ir bevertėmis įžvalgomis.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Toks jausmas, kad pagrindinė Lietuvos strategija užpuolus Rusijai yra ne gintis patogiose pozicijose, o pulti Rusiją su savo kelesdešimt tankų ir patirti milžiniškų nuostolių.
-
- 2 patinka
Comment
-
Parašė gerietis Rodyti pranešimą
Kuo daugiau tankų pasiųsim, tuo daugiau nuostolių turėsim, todėl gerai kad neturėsime tankų daug.
Naalsio
Comment
-
Parašė TrippleA Rodyti pranešimąjis nera siuksle siuolaikniam musy ir jo reikalingumas LK yra pagristas.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimąPagrįstas? Taip. Proporcingas išleidžiamam pinigų kiekiui ir alternatyvoms? Ne. Rusas supis tuos 20 tankų per pirmą savaitę.
Hodgesas: Lietuva turi būti pasirengusi bent dvi savaites atremti priešą savo jėgomis
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith...gomis-95950717
Comment
-
TasLietuva turi būti pasirengusi bent dvi savaites atremti priešą savo jėgomis
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimąTas išvis yra bullshit. Apie Ukrainos užpuolimą trimitavo kiek, 2-3 mėn. Tai NATO mato, kad puls, bet vadovaujasi logika, kad neskubėkim, neprovokuokim, paskambinkim į Kremlių, gal persigalvos, o jei ne, tai leiskim lietuviams patiems pasigins, kol atvažiuosim? Ai, pala, po 2 savaičių nėra kur važiuot, nes Putka ištrimitavo, kad mes atominę ant Berlyno, nes ten jau RU teritorija.
- 2 patinka
Comment
Comment