Jeigu jau leidžiatės į tokius karžygiškus pamokymus ir sprendžiate apie kariškių ir ministrų kompetenciją, tai gal nors pasiskaitykite ką rimčiau daugiau nei delfį.
Anksčiau žinojau, kad bet kuris lietuvis gali aiškiai pasakyti krepšinio rinktinės treneriui ką leisti į aikštelę ir kaip žaisti, o dabar dar pasirodo kad kiekvienas tūlas tautietis yra ir karo strategas bei taktikas
Dar kartą siūlau be reikalo neįsižeist, o sąžiningai savo žinias "įsivertint" prieš rašant čia ką nors pamokančius atsakymus.
Kai mano namo subombarduos (neduok Dieve) priešo bomobenešis, man bus absoliučiai neįdomu, bus ten kokie partizaniniai veiksmai ar nebus, koviniai narai ar "Aitvaras" sprogdins tiltus su priešo kolonomis ar nesprogdins. Man svarbu bus tas, kad mano šalis mane apgynti nesugebėjo.
139 straipsnis
Lietuvos valstybės gynimas nuo užsienio ginkluoto užpuolimo - kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio teisė ir pareiga.
Ypač tai aktualu tiems, kas gyvena visokiausiose anglijose ir norvegijose. Galiu būti neteisus, bet nemanau, kad "valanda X" visi jie masiškai trauks į Lietuvą (kaip buvo 1973 Izraelyje).
P.S. galit miegot ramiai, nuo mano milijardų susidarys ženklios sumos
Patriotiškai nusiteikę Lietuvos piliečiai remia kariuomenę. Tai gražioji šio reiškinio pusė. Liūdnoji pusė yra ta, kad nėra jokios garantijos, jog tie pinigai bus tinkamai panaudoti. Dar liūdnesnis dalykas yra tai, kad Lietuvos žmonės visiškai negali pasitikėti savo pačių išrinkta valdžia. Realybė yra tokia, kad naujiems seimo automobiliams, naujų salių statybai ir pan. pinigų vis atsiranda, o pasiekti 2% gynybos finansavimą negalim - pinigų nėra.
P.S.
Jei dar dirbčiau, šioms aplinkybėms susiklosčius irgi pervesčiau tuos 2%.
Beje, o kas nutiko su žmonių surinktu blokados metu auksu?
Beje, o kas nutiko su žmonių surinktu blokados metu auksu?
Perduotas Nacionaliniam muziejui. Ekonominės prasmės iš jo nedaug, Lietuva atsiėmė prieškario aukso atsargas, tai ten virš 5 tonų. O blokados aukso - 81 kg. Tai buvo nutarta, kad istorinė vertė didesnė.
Ypač tai aktualu tiems, kas gyvena visokiausiose anglijose ir norvegijose. Galiu būti neteisus, bet nemanau, kad "valanda X" visi jie masiškai trauks į Lietuvą (kaip buvo 1973 Izraelyje).
As netrauksiu nes vistiek nespeciau, mes is savo saliu kovosim, kaip gyvenimas parode vakaruose esantys padejo gal net daugiau nei vietoje pasilike
Kiek teko skaityti, tai pabėgę Lietuvai visą gyvenimą praleido bandydami pasiteisinti savo veiksmus (pirmiausia sau).
Beje, kaip supratau, Lietuvoje nieko nebeliko - tėvų, brolių, sesių ?
Kiek teko skaityti cia is kokiu saltiniu?
Ir kas pabego nuo ko?
Joks laisvas zmogus negali gyvent su rusais- joks, todel mes pasitrauktume, as gi nekarys, mano sunus okupacijos atveju ko gero gryztu i Lenkija ir is ten jau suformuotais pasitraukusiu buriais kazkaip kovotu, mano tie kas like irgi ne kariai ir as asmeniskai daviau instrukcijas kaip pasiruost karo atvejui per kur trauktis (is Marijampoles) ten beda, kad mums tektu begti pro karini dalini jei geru keliu, o tas dalinys regis Gelezinio Vilko irgi turetu trauktis i Lenkija ir persiformaves jau tada su lenkais kartu kovotu pries okupanta. Taip, kad tie vadinami pasilike nebuvo patys geriausi lietuviai, o kaip tik geriausi zmones pasitrauke kurie suprato kas ir kaip tai ir dabar taip butu.
Apskritai jus zero ne siaip turbut toki nika pasirinkote jei nesuprantat apie ka kalbama
BTR'us siūva kiaurai kaip įkaitintas iki raudonumo virbalas sviestą. Su BMP dėja kitas reikalas, bet ir tai įmanoma.
"Ima" ir BMP, tik jau reikia tam tikrų sąlygų, ir BTR-80. Tik net pramušus kulkai šarvus dar nereiškia, kad BTR ar BMP bus sugadintas, sunaikintas ar užsidegs. Bet nereikia irgi viską suvesti tik į šarvuotos technikos naikinimą. Tai labai svarbu, bet jau gaunasi toks problemos pervertinimas.
Comment