Parašė Aš
Rodyti pranešimą
ES nėra valstybė, todėl joje daugumos valdžia turi būti labai ir labai apribota.
Pažangi savo kategoriškumu demokratijos ir tolerancijos labui. Korupcijos kritikai. Iš esmės, kai aš bandau vertinti visuomenę, jos išsivystymą, tai šie trys kriterijai vaidina ten bene didžiausią vaidmenį. Mums labai svarbu, kad ši dalis europinio mentalitetu į mūsų visuomenę įsismelktų kuo giliau.
O tavo minimi nenatūralios formos daržovių draudimo ir protestų prieš atominę energetiką pavyzdžiai nėra taikytini šiame kontekste. Pirmasis dėl to, kad tai mūsų gyvenimo komforto nepablogina, be to ir draudimas jau panaikintas. Juo labiau, tai Lietuvai strategiškai niekaip nekenkia. Nebent buvai sukūręs antikrizinį planą, paremtą netipinių formų daržovių eksportu. Antrasis pavyzdys yra labiau žodžio laisvės galimybė. ES nei neketina kovoti prieš AE. Ji yra už kokybišką ir saugią AE. Vėlgi, Konstitucija tai pamini.
Bandai sulyginti nesulyginamus dalykus. Aš esu pateikęs tokį komentarą, kad panašūs tikslai, bent jau deklaruojami panašiai, realiai tai jie vargiai panašūs, gali būti pasiekiami aibe itin skirtingų kelių. ES atveju ir yra du esminiai skirtumai: deklaracijos nuoširdumas ir pasirinktas kelias. Abudu jie yra labai palankūs mums.
Rusai mus nutautino ir naikino mūsų savimonę bei intelektualumą jau bent du kartus. XIX ir XX amžiuose. Forumo narys Linas galėtų pakomentuoti tai kompetentingiau. Dabartinė Lietuva jau yra įtakota, kaip minėjau, tai neišvengiama. Tik tau, gyvenančiam šiandien, tai atrodo normalu. Bet juk sakiau tau, J. Jablonskis stvertųsi už galvos. Mentalitete evoliucionavimas nėra blogai, jei jis vyksta tinkama linkme. Tačiau to išvengti nėra įmanoma ir juo labiau ne tokio dydžio šaliai kaip Lietuva, ir juo labiau, ne tokioje dviejų geopolitinių plokščių sandūroje.
Pavyzdžio rodymas yra gerai, tačiau realiame pasaulyje pavyzdžio retai kada pakanka. Kartais reikalingas sprendžiamas ar bent pakankamai įtakingas balsas globalioje politikoje. Kol kas Europa jį turi bet tik dėl istorinių sentimentų. Per artimiausią pusamžį to, atstovaujant Europą pavieniui, nebebus.
Kaip jau esu minėjęs, į kažkurį konkretų regioną orientuojuosi tik tiek, kiek tai yra būtina ir kiek tai įtakoja globalių įvykių eigą. Yra ir išimčių - Lietuva. Tačiau savo prioritetus aš jau dėsčiau.
Mano tikslas - kad ne tik vokiečiai, bet ir liguistas Žirinovskis neabejotų, jog mes esame neatsiejama Europos identiteto dalis. Europos žemėlapis, o, tuo pačiu, ir europiečių supratimas buvo perpiešti ne mūsų valia, bet svetima ir primesta iš šalies. Jūs galite susitaikyti su tokia neteisybe, tačiau aš norėčiau grąžinti istorinę realybę. Kartografines klaidas būtina ištaisyti.
Comment