Parašė sankauskas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Suklestėjusios tuštybės sostinė
Collapse
X
-
Dar vienas fail: Šitas namas, prie kurio rašoma, kad galima gyventi centre, yra pačiam miesto pakraštyje https://goo.gl/maps/974m8uRLa1tmdcFMA
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Austras Rodyti pranešimąDar vienas fail: Šitas namas, prie kurio rašoma, kad galima gyventi centre, yra pačiam miesto pakraštyje https://goo.gl/maps/974m8uRLa1tmdcFMA
Comment
-
Parašė evil Rodyti pranešimąRealybėj niekas tų vilniečių Kaune neniekina, lygiai taip pat kaip Vilniuje kauniečių. Kaip gyvenęs abejuose miestuose galiu gana objektyviai teigti, kad 99% populiacijos visiškai nusišikt ant kito miesto gyventojų ir niekas apie juos negalvoja.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Tai čia ir yra centras, gi ne Romainiai. Kaune viskas kas yra KŽAK viduje skaitosi centras.
Comment
-
Parašė Kaštonas Rodyti pranešimąVilniuje pasirodė reklamos kviečiančios kauniečius grįžti namo. Populiariausi kauniečių komentarai: ,,Tikras kaunietis į Vilniu važiuoja tik pasisvečiuoti.'' Ir jeigu šis dar toks kaunietiškai neagresyvus tai tokie daug facebooke surinkę kaip ,,Ir Vilniuje galėtų tokį pakabinti - Rodak, wróć do domu'' ; ,,Kaune nėra rusų lenkų'',,, geriau juodaodžiai nei VIlniaus rusai lenkai''.
Verčia pamastyti ar tikrai Sankausko komentarai tokie netikę ir iš kur 2019 metas, toks kiekis kauniečių lieja agresiją Vilniui ir kitataučiams
https://kaunas.kasvyksta.lt/2019/08/...HeIxYiFK2Y3zG4
Snowflakes will attack U <3
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Jo, neapykantos daug. Iš viso nesuprantu, kodėl kalbėdami apie Vilnių, kai kurie asmenys negali nekišti tų "lenkai tokie anokie" nesąmonių. Jiems matyt niekas nepaaiškino, kad apie žmones yra sprendžiama ne pagal jų tautybę. Vilniuje tokiems tikrai būtų sunku - taptų nepriimtini sociume dėl tokių kalbų, nes netgi tarp Vilniaus lietuvių dauguma nepakęstų nacionalistinės neapykantos savo draugams, kolegoms, dažnai netgi giminėms (mišrių vedybų daugybė). Po to galėtų važiuoti atgal į Kauną ir ten skųstis, kokie tame Vilniuje "lochai" ir kaip toks ponas Vilniuje pasijuto nuskriaustas.
Comment
-
Sprendžiama ne pagal tautybę, o socioekonominį sluoksnį. O čigonas ar tuteišas iš esmės ir yra socioekonominis sluoksnis.
- 1 patinka
Comment
-
Sprendžiama ne pagal tautybę, o socioekonominį sluoksnį. O čigonas ar tuteišas iš esmės ir yra socioekonominis sluoksnis.Snowflakes will attack U <3
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
Tuteišai praktiškai niekuo neisskiria nuo lietuvių.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
Būtent. Apie jų lenkiškumą nebent iš pavardės suprasi.
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
O kaip su akcentais? Vilniuje jaučiasi žymiai didesnė akcentų įvairovė negu Kaune.
Comment
-
O kaip su akcentais? Vilniuje jaučiasi žymiai didesnė akcentų įvairovė negu Kaune.
Lenkai iš Vilniaus ir Vilniaus apylinkių (aka Nemėžis) akcento neturi. Kol dar nebuvau prie to pripratęs esu daugybę kartų nustebęs kai sužinojau, kad kas nors turi lenkišką pavardę.Paskutinis taisė index; 2019.08.23, 23:23.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Visi daugmaž turi vilnietišką akcentą, kuris ilgina balses kaip visa šiaurės rytų Lietuva (ylgas, Vylnius). Lietuviškai kalbantys Vilniaus rusai kalba daugmaž tai pat. Gal gali pasitaikyti daugiau rusiško žargono, bet iš esmės nesuprasi. Vilniais lenkai dažniausiai kalba visiškai taip pat kaip vietos lietuviai. Akcentas (čia jį girdite iš lenkų politikų aka Tamašunienė) pasitaiko tik pas lenkus kilusius iš gilesnės provincijos.
Lenkai iš Vilniaus ir Vilniaus apylinkių (aka Nemėžis) akcento neturi. Kol dar nebuvau prie to pripratęs esu daugybę kartų nustebęs kai sužinojau, kad kas nors turi lenkišką pavardę.
Apie kaimų tarmes negalvojau, tiesą pasakius, retai sekasi išgirsti taip, kad jau atkreipt dėmesį. Universitetas kita kalba, ypač kai dar pasako iš kur esantys.
Taip ir kilo mintys apie vienodumą. Rusiškas ar šiaip ne lietuvių kilmės akcentas man kažkuo išsiskiria, lyginant su visomis likusiomis tarmėmis ar akcentais.Paskutinis taisė PoDV; 2019.08.23, 23:38.
Comment
-
Gal tiesiog atkreipiau dėmesį, kad Vilniuje kai kurie šneka ryškesniu rusišku akcentu ir šiaip esu girdėjęs, kad patys prisipažįsta, kad persilaužt į ne tokį pastebimą akcentą jiems nelabai išeina.
Apie kaimų tarmes negalvojau, tiesą pasakius, retai sekasi išgirsti taip, kad jau atkreipt dėmesį. Universitetas kita kalba, ypač kai dar pasako iš kur esantys.
Taip ir kilo mintys apie vienodumą. Rusiškas ar šiaip ne lietuvių kilmės akcentas man kažkuo išsiskiria, lyginant su visomis likusiomis tarmėmis ar akcentais.
Comment
-
Parašė evil Rodyti pranešimą
Iš viso šito galima tik teigti jog Vilniuje yra daugiau žmonių kalbančių rusišku akcentu. Ir todėl jiem daug sudėtingiau persilaužt, nes uždaram rate gali verstis be lietuvių kalbos. Bet tai būdinga ir pvz. Klaipėdai, Visaginui - turėjau bendradarbį kuris gimęs Lietuvoje, bet iki studijų nekalbėjo lietuviškai. Miestuose kur mažiau tautinių mažumų nori nenori tenka bendrauti lietuviškai kasdieninėj veikloj ir išmoksti normaliai kalbėti. Kaune su "uspaskicho" akcentu kalba tik vyresnės kartos žmonės - iš to gal ir skirtumas, bet kai gyvenu daugiabutyje kur 20% gyventojų rusakalbiai tai tikrai nesakyčiau, kad tai retas akcentas.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Daugpilyje ne 20%, o more like 80%.
Visi daugmaž turi vilnietišką akcentą, kuris ilgina balses kaip visa šiaurės rytų Lietuva (ylgas, Vylnius). Lietuviškai kalbantys Vilniaus rusai kalba daugmaž tai pat. Gal gali pasitaikyti daugiau rusiško žargono, bet iš esmės nesuprasi. Vilniais lenkai dažniausiai kalba visiškai taip pat kaip vietos lietuviai. Akcentas (čia jį girdite iš lenkų politikų aka Tamašunienė) pasitaiko tik pas lenkus kilusius iš gilesnės provincijos.
Lenkai iš Vilniaus ir Vilniaus apylinkių (aka Nemėžis) akcento neturi. Kol dar nebuvau prie to pripratęs esu daugybę kartų nustebęs kai sužinojau, kad kas nors turi lenkišką pavardę.
Vilniaus lenkai kalba pastebimai kitaip, nei Lenkijos lenkai. Labiausiai man pastebimas dalykas yra visai kitokia intonacija. Lenkijos lenkai pabaigoje sakinio tarsi pakelia balsą, pailgina paskutinius balsius, pvz. dzien dobrYY, do widzeniAA. Pagal tai labai lengva atskirti, kad gatvėje ko nors paklausęs lenkas yra tikrai iš Lenkijos (nors realiai, Vilniaus lenkas greičiausiai klaustų lietuvių arba rusų kalba). Vietiniai Vilniaus lenkai kalba tokia pačia vienoda intonacija, kaip ir lietuviai, be jokių prailginimų pabaigoje. Ir dar pastebėjau, kad vyresnės kartos Vilniaus lenkai dažnai netgi tarpusavyje kalba rusų kalba, kas man atrodo gana keista (jauni - lenkų).
Nors nesijaučia, bet matyt kažkas tokio yra ir rusų kalboje. Mano vienas bendradarbis, rusų tautybės, pasakojo kad kai būna Rusijoje, žmonės dažnai pagal kalbėjimą supranta kad jis iš Pribaltikos. Aš tai nepastebiu jokių skirtumų Lietuvos rusų kalboje ir Rusijos rusų.Paskutinis taisė Tomizmas; 2019.08.25, 22:46.Snowflakes will attack U <3
Comment
Comment