Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar Rusija vis dar kelia grėsmę Lietuvai?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė rat Rodyti pranešimą
    Prašom pastudijuoti neaišku ar tikslius vikipedijos skaičius...
    Ka cia studijuoti, jei rezultatas ir taip aiskus... 50 metu po TSRS okupacijos... o gal ne? nebuvo okupacijos?
    Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
    Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

    Comment


      Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
      Ka cia studijuoti, jei rezultatas ir taip aiskus... 50 metu po TSRS okupacijos... o gal ne? nebuvo okupacijos?
      Jeigu pasikartos situacija visada bus laukiami savanoriai su laidynėm ir sauja akmenukų.

      Comment


        O tada kam mums kariuomene?
        Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
        Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Tai kas dėl to kaltas labiausiai?
          Ogi Stalino užmaskuotas čekistas Lietuvos kariuomenės vado pareigose, generolas Vitkauskas. Priešinosi karo taryboje kad būtų naudojama jėga prieš rusus. Galiausiai tarnybą baigė tarnaudamas SSSR armijoje, vadovavo korpusui ir dėstė Frunzės akademijoje Maskvoje. Buvo Paleckio vyriausybėje krašto apsaugos ministru. Už kokius nuopelnus, leiskite paklausti?
          Plačiau:
          http://lt.wikipedia.org/wiki/Vincas_Vitkauskas

          Comment


            Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
            Tai ir rodo ant kiek tauta svarbi jos vadovams... patys pabėgo, o tauta liko... vieni - Amerikoj, kiti Sibire... išdavystė ir tiek... o dabar jie grižta iš savo amerikų ir mokina kaip reikia gyventi.... šlykštu...
            Taip, šlykštu. Dabar jau nebe taip mokina, bet 1990-aisiais tai labai.

            Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
            Kam reikalinga buvo kariuomene? Kam tauta ja maitino? Tam kad pavojaus/intervencijos atveju ji paliktu savo tauta likimo valiai?
            Karui su Lenkija ar Latvija.

            Comment


              Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
              Jau geriau su tokia technika (pas visus panašia buvo) kovoti, nei pasiduoti be šuvio... geda...
              Kam reikalinga buvo kariuomene? Kam tauta ja maitino? Tam kad pavojaus/intervencijos atveju ji paliktu savo tauta likimo valiai?
              Tai, kad labai jau neaišku, kaip ten tada buvo – kiekvienas tą istoriją piešia savaip.

              RA įžengė į Lietuvą, A.Smetona spruko, o saviškiai, buvę jo bendražygiai, liepė jo neišleisti per sieną, sugauti ir sulaikyti. Prezidentui neliko nieko kito, kai be jokios svitos ir palydos bristi per brastą upelyje pasiraitojus kelnes, kad patekti į Vokietijos kontroliuojamą teritoriją.

              Akivaizdu, kad Smetona neturėjo nei bendražygių, nei erektorato, o jo valdžia buvo ant „molinių kojų“. Pats girdėjau, kaip vyresni žmonės pasakojo, kad RA kariai kai kur buvo su gėlėmis pasitikti.

              Neužilgo, po Smetonos režimo griūties, įvyko rinkimai į „liaudies Seimą“, kuris pasiprašė, kad Lietuva būtų priimta į TSRS.

              Kažkaip labai jau sklandžiai ėjosi tą tarybinę santvarką Lietuvoje įtvirtinti; manau, Lietuva buvo susiskladžiusi į turtuolius ir vargšus, kaip ir dabar. Reikėjo nedidelio spustelėjimo, jėgų balanso persvėrimo į kitą pusę, kai tas, kuris buvo „niekuo“, tapo „viskuo“ ir uoliai talkininkavo „išbuožinant buržujus“. Gi TSRS kariai ir jų politrukai niekaip negalėjo žinoti, ką ir kaip atrinkti statyboms Sibire be vietinių pagalbos.

              Pamenu, mama pasakojo, kad pasikeitus santvarkoms, kaime labai greitai atsirado lietuviai draugovininkai (iš to pačio kaimo), uoliai talkininkavusių įtvirtinant tarybinę valdžią, o kai atėjo vokiečiai, tai persekiojamieji užsidėjo baltus raiščius ant rankų ir pradėjo persekioti „komsomolcus“ – savo buvusiuosius persekiotojus.

              „Už“ ir „Prieš“ tarybinę santvarką Lietuvoje buvo maždaug pusę per pusę. Manau, armijoje ir vadovybėje vyravo lygiai tokios pat nuotaikos, todėl ir neįvyko jokio pasipriešinimo, nes vieni norėjo atkeršyti kitiems (taip manau). Panašiai ir dabar būtų.
              Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

              Comment


                Prognozės: 2035 metais dalis Baltijos šalių teritorijos gali atitekti Rusijai




                2035 metais Europoje gali įvykti didelių pokyčių: Europos vienybė nusilps, Vokietijos įtaka išaugs, o Estijos Narvos rajonas bei rytų Latvija su Daugpiliu centre gali atitekti Rusijai. Tokias prognozes pateikė Rusijos filosofijos mokslų daktaras Igoris Lesevas, remdamasis, kaip jis pats skelbia, „atvirais CŽV šaltiniais“, skelbia ves.lv.

                Europa per paskutinį dešimtmetį patiria daugiau pokyčių nei visos kitos pasaulio dalys. Vyksta ekonominiai (pasaulio ekonomikos centras slenkasi į Pietryčių Aziją), demografiniai (Europa sparčiai sensta), etniniai (multikultūralizmas tapo beveik nevaldomas), vertybiniai pokyčiai, rašo I.Lesevas.

                Išanalizavę daugybę atvirų šaltinių, ekspertai sudarė galimą prognozę Europai 2035 metams. Teigiama, kad kažin ar šios prognozės išsipildys 100 proc., tačiau jos yra visiškai realios.

                Kaip rašo I.Lesevas, Baltijos regione taip pat galimi pokyčiai. Rusakalbis Narvos rajonas Estijoje ir rytinė Latvijos dalis su Daugpiliu centre gali atitekti Rusijai.

                Rašoma, kad gali nebelikti Baltarusijos valstybės – ji gali likti tik etnine provincija Rusijos sudėtyje. Pokyčiai gali įvykti ir Ukrainoje. Toliau gilėjant politiniams nesutarimams, nuo Kijevo gali atskilti Donbasas, pietų Ukraina ir Krymas. Manoma, kad Ukraina gali grįžti prie XVII amžiaus vidurio sienų. Rumunijai gali atitekti Moldova ir dalis Odesos apskrities teritorijos.
                Šiaip aš mėgėjas pasijuokti , ir šis straipsnis ir ypač žemėlapis mane verčia iš koto . Rusija kalba apie Europos pokyčius, bet tik apie augančią Rusijos sudėtį, kitokių scenarijų jie nagrinėja. Kas man įdomu pasidarė, tai kad žemėlapyje kaip tyčia neparodytas Karaliaučius(kuris bet kokio konflikto metu būtų perleistas NATO akiračiui), o didesnio ir nerandu, kaži kodė? . Nežinau ką vartojo tas ponaitis Igoris, bet tai jam objektyvumo nesuteikė.
                Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                Comment


                  Tegul p**dukai atiduoda Abrenę, Jaanilinn ir Petseri.

                  Comment


                    Debilai vis kuria savo planus kaip jie užkariaus pasaulį... Geriau eitų savo šiukšlynus valyti.

                    Comment


                      Ar nemanote, kad geriau toks "užkariautojas", nei savas diktatorius į kalėjimus kišantis arba žudantis savus? Beje, Stalino laikais, jei ta rimtesnė valstybė iš už Atlanto būtų įvedusi tvarką, ar būtume labai liūdėję?
                      Bet aišku atsirastų kas iš šono sakytų: nu va, kišasi JAV į draugiškosios CCCP vidaus gyvenimą...



                      Parašė Tomizmas
                      <...> Bet va už Atlanto yra truputį rimtesnė valstybė, kuri nekuria planelių, kaip užkariaus pasaulį, o tiesiog po truputį užkariauja. Ir savo išvystytos žiniasklaidos dėka dar sukuria įvaizdį, kad "tik mes pasaulyje galime įvesti tvarką", nors tai ne kas kita, kaip pasaulinės kontrolės pretenzijų ir gamtos išteklių grobimo priedanga. Gudrūs užkariautojai netrina sienų žemėlapiuose - palieka jas, dėl vaizdo, ir dar įkala į galvą, kad "esate laisvi".

                      Comment


                        Geriau pasidomėk, kur dingo indėnai JAV. Ir vien to pakanka suprasti blaiviai mąstančiam, kas tai per okupantas. Manai, nuo tų laikų kas pasikeitė?
                        Tavo žiniai, Vokietijoje Vakarų okupacijos zonose po karo mirė įvairiais duomenimis net iki 9 milijonų. Nes Vakarų sąjungininkai vokiečius uždarė į konclagerius. Tai nepateisinama, net jei vokiečiai taip elgėsi. Taip kad vakariečiai niekuo nesiskyrė nuo sovietų. Tik dabar viskas verčiama ant sovietų... Japonija - dar vienas pavyzdys. Gal būtų buvę geriau, kad jankiai būtų atmušę Lietuvą iš TSRS atominio ginklo panaudojimu? Geriau pasidomėk, kokios bombom buvo bombarduojama Jugoslavija, Irakas, Afganistanas. Ir Libijoje buvo tas pats. Geriau pasidomėk, kokią gerovę atnešė JAV į Lotynų Ameriką. Kai kurios iš šalių iki JAV įsikišimo buvo palyginti gerai išsivysčiusios, o jankiai sukėlė bardaką, kuris tęsiasi iki šiol jau dešimtmečiais. Aplamai Lotynų Amerika yra geras pavyzdys to, kaip šalys "klesti" būdamos JAV vištidėje. Kaip kas pačios JAV jas kartais vadina.
                        Tai, kad JAV okupuotose Vokietijoje ir Japonijoje atsikūrė klestinčios ekonomikos yra ne vien tik JAV, bet labiau tų šalių visuomenės ir valdžios nuopelnas. Galiausiai JAV jų pavyzdys labiau buvo reikalingas ideologinėje kovoje su socializmu.
                        Paskutinis taisė Al1; 2012.08.04, 10:18.

                        Comment


                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                          Geriau pasidomėk, kur dingo indėnai JAV. Ir vien to pakanka suprasti blaiviai mąstančiam, kas tai per okupantas. Manai, nuo tų laikų kas pasikeitė?
                          Tavo žiniai, Vokietijoje Vakarų okupacijos zonose po karo mirė įvairiais duomenimis net iki 9 milijonų. Nes Vakarų sąjungininkai vokiečius uždarė į konclagerius. Tai nepateisinama, net jei vokiečiai taip elgėsi. Taip kad vakariečiai niekuo nesiskyrė nuo sovietų. Tik dabar viskas verčiama ant sovietų... Japonija - dar vienas pavyzdys. Gal būtų buvę geriau, kad jankiai būtų atmušę Lietuvą iš TSRS atominio ginklo panaudojimu? Geriau pasidomėk, kokios bombom buvo bombarduojama Jugoslavija, Irakas, Afganistanas. Ir Libijoje buvo tas pats. Geriau pasidomėk, kokią gerovę atnešė JAV į Lotynų Ameriką. Kai kurios iš šalių iki JAV įsikišimo buvo palyginti gerai išsivysčiusios, o jankiai sukėlė bardaką, kuris tęsiasi iki šiol jau dešimtmečiais. Aplamai Lotynų Amerika yra geras pavyzdys to, kaip šalys "klesti" būdamos JAV vištidėje. Kaip kas pačios JAV jas kartais vadina.
                          Tai, kad JAV okupuotose Vokietijoje ir Japonijoje atsikūrė klestinčios ekonomikos yra ne vien tik JAV, bet labiau tų šalių visuomenės ir valdžios nuopelnas. Galiausiai JAV jų pavyzdys labiau buvo reikalingas ideologinėje kovoje su socializmu.


                          man net baisu pagalvoti, kokiam tu urve gyveni ir iš kur tokius kliedesius trauki..čia net norint tokių fantazijų nesukursi

                          Comment


                            Matau, kad žmonės turi labai daug laisvo laiko
                            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                            Comment


                              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                              Geriau pasidomėk, kur dingo indėnai JAV. Ir vien to pakanka suprasti blaiviai mąstančiam, kas tai per okupantas.
                              http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...80%D0%B5%D0%BB

                              Comment


                                Pasirodo, tu kaltas dėl to, ką daro tavo šalies valdžia.
                                Gyventojai visada kalti, kokią valdžią turi. Ne marsiečiai atskrenda ir išrenka.

                                Comment


                                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                  Gyventojai visada kalti, kokią valdžią turi. Ne marsiečiai atskrenda ir išrenka.
                                  Ne visada valdžia yra demokratiškai išrenkama, nors net ir tokiu atveju kalta tik ta dalis, kuri balsavo už tą išrinktą valdžią.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė lightfire Rodyti pranešimą

                                    man net baisu pagalvoti, kokiam tu urve gyveni ir iš kur tokius kliedesius trauki..čia net norint tokių fantazijų nesukursi
                                    Tai tu urve gyveni. Tai tavo problema, kad nesidomi istorija ir tik kartoji tai, ką įteigė mokykloje. O mokykloje elementariai daug ko nepasako, arba interpretuoja istorinius faktus taip, kaip naudinga valdančiam režimui.

                                    Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                    Matau, kad žmonės turi labai daug laisvo laiko
                                    Nedaug. Bet tai nėra blogai, nes jis ne alaus gėrimui skiriamas... Todėl ir sužinau tai, ko nežinai tu.

                                    Iš to paties karo - Drezdeno bombardavimas Vakarų sąjungininkių aviacija. Aukų 10 kartų daugiau. Jokių karinių objektų mieste. Dauguma aukų moterys, vaikai, seniai, vermachto kariai ligoninėse...
                                    Paskutinis taisė Al1; 2012.08.06, 09:13.

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Tai tu urve gyveni. Tai tavo problema, kad nesidomi istorija ir tik kartoji tai, ką įteigė mokykloje. O mokykloje elementariai daug ko nepasako, arba interpretuoja istorinius faktus taip, kaip naudinga valdančiam režimui.
                                      Manau tavo interpretacijos prizmė visgi turi didžiausia laužiamąją gebą. Nes, vis dėlto, dėl visa kas blogą šiame pasauly kalti supuvę Vakarai?


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Iš to paties karo - Drezdeno bombardavimas Vakarų sąjungininkių aviacija. Aukų 10 kartų daugiau. Jokių karinių objektų mieste. Dauguma aukų moterys, vaikai, seniai, vermachto kariai ligoninėse...
                                      Vau, žiūrėk, kokia komunistinė moralė nesupuvus tavo, žūdynės pateisinamos, nes vakarai daugiau nužudė per bombardavimą (25000). Tai gal holodomorą prisiminkim?
                                      Paskutinis taisė Zylius; 2012.08.06, 09:34.

                                      Comment


                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Iš to paties karo - Drezdeno bombardavimas Vakarų sąjungininkių aviacija. Aukų 10 kartų daugiau. Jokių karinių objektų mieste. Dauguma aukų moterys, vaikai, seniai, vermachto kariai ligoninėse...
                                        Karuose zudo visi ir klaidu daro visi, tik vieni pripazysta savo klaidas (atvejis su dresdenu, sitas bombordavimas sukele arsias diskusijas sajungininku tare ir yra pripazystamas kaip blogis, manau tai pades uzkirsti kelia ateityje pasikartoti panasioms klaidoms). Tuo tarpu Rusu pozicija panasiais klausimais yra visai kitokia, jei zudynes ir okupacijos yra oficialiai neigiamos manau daug didesne tikimybe joms kartotis.

                                        Comment


                                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                          <...> Tai, kad JAV okupuotose Vokietijoje ir Japonijoje atsikūrė klestinčios ekonomikos yra ne vien tik JAV, bet labiau tų šalių visuomenės ir valdžios nuopelnas.<...>
                                          Va čia pats pateikėte labai gerą pavyzdį! Esmė ta, kad nesvarbu kieno nuopelnas, bet JAV sudarė sąlygas patiems kurti ir klestėti. Tuo tarpu kokias sąlygas klestinčiai "buržuazinei" Lietuvai sudarė CCCP okupacija? Atėmė dirbančių ir kuriančių žmonių turtą (ypač žemę!), sugriovė iš kartos į kartą perduodamas darbo ir kultūros tradicijas, nebeleido užsiimti savo verslu ir t.t.
                                          Ai... ką čia bekalbėti. Esate chrestomatinis Putino propagandos pavyzdys.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X