Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar Rusija vis dar kelia grėsmę Lietuvai?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Gal Rusijoje ne visi galejo agituoti? Gal kandidatuoti ne visi norintys?
    O ar man tas citatas įgarsinti ir tau audio įrašą pateikti, ar vis dėl to ir perskaityti gali? Nemėgstu kartotis, bet, jei reikia, pakartosiu tai, ko matyti nenori.

    Bet ar pas mus kiekviena norinti uzregistuoja?
    Parašė Rodyti pranešimą
    Tam tikri kriterijai yra bendri visiems.
    Tai nera skirtingi dalykai. Esme tame, kad pagal istatymus tiek Rusijoje, tiek Lietuvoje visi turi vienodas teises buti renkamiems ir kt. jei atitinka tam tikrus reiklavimus (pavyzdziui, kad ir amziaus cenzas), kurie nei Rusijoje nei Lietuvoje nera nedemoratiniai.
    Pagal įstatymus - teorija. Praktika yra praktika. Tą irgi jau sakiau.

    Manęs nenorima klausytis arba nenorima suprasti. Ar bent bandoma?

    Taciau Rusijoje barjerus state valdzia.
    Pas mus - pinigai.
    Nei viena, nei antra nera nei geriau vienas us kita.
    Skirtumas yra esminis - vienur yra supuvusi santvarka, t.y., žuvies galva. Kitur yra supuvusi dalis uodegos, t.y., ta visuomenės dalis, kuri leidžiasi nuperkama. Tačiau netikiu, kad analogiški veiksniai nedalyvauja ir rinkimuose Rusijoje.

    Visiškai sąmoninga visuomenė yra utopija. Kaip ir visiškai sąmoninga valdžia (irgi beveik utopija). Tačiau bendrai vertinant situacijas jos yra nesulyginamos. Gaila, kad tenka apskritai aiškinti skirtumus tarp to, kas vyksta Rusijoje, ir to, kas vyksta Lietuvoje.
    Paskutinis taisė ; 2008.08.20, 20:04.
    Įžvalgos.lt - FB - G+

    Comment


      Parašė Rodyti pranešimą

      Įvardink.
      http://www.alfa.lt/straipsnis/161997
      Senas straipsnis, bet iš esmės pasakomos teigiamybės.
      Paskutinis taisė Lettered; 2008.08.20, 20:27.
      Flickr

      Comment


        /\
        Žurnalas "Time" Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną trečiadienį paskelbė 2007 metų žmogumi už tai, kad jis savo šalį "audringai sugrąžino į pasaulio galiūnių sąrašą".
        Pakomentuosiu šį Putino pasiekimą.

        Iš tiesų, aš manau, kad vakarai ir tuometinė Rusijos valdžia kalti tuo, jog nesugebėjo išlaikyti Rusijos gerovės po SSRS griūties. Vakarai, žinoma, kalti netiesiogiai. Bet jie turėjo modeliuoti dabartinį scenarijų, vykstantį Rusijoje, jau tada ir imtis veiksmų.

        To laikotarpio Rusijos valdžia nuvylė eilinius piliečius, todėl dabar tai yra vienas labiausiai situaciją sunkinančių veiksnių, kai kalbame apie Rusijos grįžimą į demokratijos kelią.

        O, kalbant apie Rusijos galybę, aš asmeniškai būdamas tokios Rusijos piliečiu, kai galybė kuriama šantažu ir militarizmu, savo tėvyne nesididžiuočiau. Rusija ir būdama demokratiška bei atsisakiusi imperializmo siekių galėtų būti galinga. Ar rusai galią įsivaizduoja tik tironijos būdu reiškiamą? Rusija turi viską, ko reikia būti didžia, gerbiama ir klestinčia. Ir aš nepasakyčiau, kad dabartinė jos valdžia realizuoja visus tris aspektus.
        Paskutinis taisė ; 2008.08.20, 20:51.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

        Comment


          Cituodamas tą straipsnį aš neakcentavau pirmos pastraipos, o tik norėjau pabrėžti, kad Putinas turi IR teigiamų sąvybių. Šiuo atveju apie militaristinę politiką sutinku su Tavim.
          Flickr

          Comment


            /\
            "Jis naujasis Rusijos valdovas, jis pavojingas tuo, kad jam nerūpi piliečių laisvės, jam nerūpi žodžio laisvė, jam rūpi stabilumas. Būtent stabilumo ir reikia Rusijai, štai kodėl rusai jį garbina", - pažymėjo R.Stengelis.
            Kieti vyrukai daug kam patinka. Tai kelia žmonėms simpatijas. Tokiais kietais vyrukais dažnai būna diktatoriai, kurie atneša šaliai stabilumą kietu kumščiu ir panašiai. Aš tik nesuprantu, kaip nepagarba žmogaus teisėms siejasi su Rusijos stabilumu. Juo labiau, kaip jam kenkia Rusijos nuolat šantažuojamos šalys.

            Noriu pasakyti tai, kad Rusija viso to paties galėtų pasiekti gerbdama savo kaimynes.

            Tarkime, štai Lukašenka paleido keletą politinių kalinių ir Lietuva jau dienos bėgyje ėmė Baltarusiją skatinti savo laikysena. Tai rodo, kad susitarimas galimas ir kad nėra prieštaraujama vien iš principo. Kad tai turi objektyvius motyvus.

            Rusija nori būti artima Jungtinių Valstijų sąjungininkė, bet Vašingtonas nelaiko jos sau lygia, skundėsi Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas interviu žurnalui "Time", kurio leidėjai paskelbė jį 2007 Metų žmogumi.

            "Mes norime draugauti su Amerika, - sakė jis duodamas interviu savo Pamaskvės rezidencijoje. - Kartais mums atrodo, kad Amerikai nereikia draugų, o tik papildomų subjektų, kuriems galėtų vadovauti".
            Jei tai būtų pasakyta nuoširdžiai ir be ketinimų inicijuoti savitarpio susitarimus su JAV, tai galėtų atverti naują pasaulio istorijos puslapį.

            Keisčiausia, kad tas puslapis būtų geresnis JAV, Rusijai, Europai ir turbūt dar nemažai daliai pasaulio. Gaila, kad nepamatuoti principai trukdo to pasiekti.

            Beje, kad toks sutarimas būtų pasiektas pernelyg mažai stengiantis kaltinu visas puses. Tačiau Rusijai sunkinanti aplinkybė yra tai, kad būtent ją reikia perkalbėti.
            Paskutinis taisė ; 2008.08.20, 21:05.
            Įžvalgos.lt - FB - G+

            Comment


              Parašė L33T Rodyti pranešimą
              Boikotuok toliau ir pirk kiniška slamsta
              Aš taip pat neperku nieko rusiško, bet, tiesą sakant, nelabai ir matau - ką jie iš viso gamina? Gal pateiksi to "nešlamšto" pavyzdžių?

              Comment


                Parašė L33T Rodyti pranešimą
                Ilgai teks laukti
                Manau, kad moderatoriai turėtų įvertinti tavo įžulumą ir nepagarbą Lietuvai. Tavo pasisakymai pradeda užknisti, švelniai tariant...

                Comment


                  Parašė oranger Rodyti pranešimą
                  Aš taip pat neperku nieko rusiško, bet, tiesą sakant, nelabai ir matau - ką jie iš viso gamina? Gal pateiksi to "nešlamšto" pavyzdžių?
                  Aš taip pat praktiškai nieko rusiško neperku, o gaminti tai jie šį tą gamina: limonadą Tarchun (stikliniuose buteliuose), sausainius-krekerius, ikrą, degtinę, popierines stalo servetėles ir t.t.. Žinoma, pagrindiniai jų eksporto "arkliai" yra naftos produktai, gamtinės dujos ir metalai, seniau buvo ir mediena.
                  P.S.: Nežinau kodėl ir ar tebėra ir dabar, bet prieš kokį dešimtmetį Lietuvą pasiekdavo baltarusiškos prekės su rusiškais barkodais. Barkodas - autentiškas konkrečios prekės kodas. Visų LT pagamintų prekių barkodai prasideda skaičiais 477..., LV - 475..., EE - 474..., RU - 460..., PL - 590... ir t.t...
                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                  Comment


                    Parašė Rodyti pranešimą
                    Tokie kaip aš. Uj, net šiurpas nupurtė

                    Nedrįsčiau net abejot, esu tautai opa, žala, tęsk pats.

                    Apie tautos nykimą gali pasidomėti vos keletu istorijos puslapių atgal. Senosios Europos šalys jos sudėtyje gyvena dešimtmečius. Jie ne tik neprarado identiteto, bet per tą laiką sukūrė daug preteksto juo didžiuotis tobulėdami.

                    Galbūt tau lietuvio identitetas yra kažkas iš homo sovieticus pakraipos. Tuo tarpu man tai europietiškos visuomenės nario statusas.

                    Absurdas. Milijardai litų skiriami mūsų progresui remti, nors mes esam korumpuoti biurokratai, kurie net ant delno pateiktos pagalbos nesugeba pasiimti. Varai Dievą į medį.

                    Mūsų rinka yra apgailėtina, išsivysčiusių šalių eksporto rinkos tokio masto, kad keletas naujokių su niekam tikusia perkamąja galia ne daug keičia.

                    Darbo jėga? Per prievartą iškaulijom laisvo judėjimo.

                    Ir kaip mes galime spręsti jų demografines ir rasistines problemas, jei patys jų turime kur kas daugiau.

                    Žodžiu, apibendrinant, kliedesiai. Neužpyk.

                    Taip, kalbu apie dokumentinį tiriamąjį filmą apie Putiną.

                    Kaip manai, kuris faktorius yra esminis? Kad ta tiesa keliama viešumon (a'la propaganda) ar kad tai, kaip įvardinai, tiesa?

                    Įvardink.

                    Ekonominis augimas? Lietuva tą pasiekia be naudingųjų iškasenų klodų ir likdama normalia, taip, normalia šalimi.

                    Sukurti galima ir pasaką pagal spec. užsakymą. Kitas dalykas ar ji bus dokumentinė ar tik grožinės literatūros pobūdžio.

                    Jei tau zodis kosmopolitas ar globalistas yra izeidimas, tai atsiprasau. Bet tu toks esi. Tai matyti is tavo pasisakymu forume.

                    Deja, identitetas prarandamas supanasejant. Europos salys panaseja. Tai nera keliu desimtmeciu procesas, tai ilgesnis procesas. Vienas dalykas islaikyti savo identiteta keliasdesimt milijonijei tautai ir kitas dalykas vos keliu milijonu tautai. Vienai ar kitai didelei tautai, kuri kazkada, bet ne taip seniai valde pasauli ir inese i jo vystymasi dideli, zenklu indeli, pasauliui dave daug, ir kita - kuri nieko reiksmingo nedave, apie kuria niekas nezino, kuri vystesi priespaudoje ir kurios ekonomika vyste svetimi. Kuo gali didziuotis anglai, prancuzai ar vokieciai ir mes, lietuviai? Skirtumai, kuo gali diziuotis jie ir mes dideli.
                    Vokietis, prancuzas ar anglas ir emigraves didziuojais esas vokietis, o lietuviai emigrantai stengiasi supaneseti, susilieti, asimiliuotis. Patikek, trecia karta lietuviu emigrantu jau nekalba lietuviskai. O dabartiniu emigrantu - ir antroji karta jau nebesnekes lietuviskai.

                    Tavo poziuris i rinka atspindi tulo lietuvio verslininko poziuri i rinka. Kam ieskoti rinku Afrikoje, Azijoje. Juk yra Europos rinka, ten ir vesime produktus. Ten moka gerai, neapgaudineja. Taip, bet Europos rinka yra perpildyta ir i ja ieiti yra sunku. Tuo tarpu europos verslininkas iesko bet kokiu rinku, kur tik gali iskisti savo produkcija ir nesibodi nei Afrika, nei kokia kita mazesne salimi. Todel jie (vakaru verslininkai) ir gerai suka bizni - tai viena is priezasciu.

                    ES senbuves musu saskaita sprendzia savo demografines problemas. Paaiskinsiu. Gimstamumas senosiose ES salyse, kaip beje ir pas mus yra tragiskas ir neuztikrina kartu atsinaujinimo. Ten daug gimdo tik visokie negrai, azijatai, indusai imigrantai. Statistiskai paemus, atrodo, yra gyventoju prieauglis ir nemazas. Bet kokiu gyventoju - baltuju ar spalvotuju? Stai tau ir demografine, ir rasine problemos. Daugeja spalvotuju imigrantu, negana to, jie dar vietoje pasidaugina - prigimdo spalvotuju. Todel baltuju rases imigrantai yra labiau pageidautini ir ju daugejimas neiskreipia rasines gyventoju sudeties salyje. Atvyke i turtinga sali, nepaslaptis, ir lietuviai mieliau gimdo vaikus, nei davo tevyneje. Ir ne tik lietuviai, ir lenkai, ir latviai ir kt. Be to, spalvotieji atsiveza savo tradicijas, kurios labai skiriasi nuo europiniu, savo religija, nelabai nori mokytis vietos kalbos. Tuo tarpu musu tradicijos ir kultura yra europietiskos, esame krikscionys (ar netikime, bet kuktura ant krikscionisko pagrindo). O kalbos negerbiame net savo tevyneje. Todel mes, lietuviai, lenkai ir pan, esame labai gera MESA senuju Europos saliu demografinems skylems kamsyti.


                    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                    Aš taip pat praktiškai nieko rusiško neperku, o gaminti tai jie šį tą gamina: limonadą Tarchun (stikliniuose buteliuose), sausainius-krekerius, ikrą, degtinę, popierines stalo servetėles ir t.t.. Žinoma, pagrindiniai jų eksporto "arkliai" yra naftos produktai, gamtinės dujos ir metalai, seniau buvo ir mediena.
                    P.S.: Nežinau kodėl ir ar tebėra ir dabar, bet prieš kokį dešimtmetį Lietuvą pasiekdavo baltarusiškos prekės su rusiškais barkodais. Barkodas - autentiškas konkrečios prekės kodas. Visų LT pagamintų prekių barkodai prasideda skaičiais 477..., LV - 475..., EE - 474..., RU - 460..., PL - 590... ir t.t...

                    Tu net nezinai, kad perki rusiskas prekes. Pagal barkoda ne viska galima nustatyti. Daznai ir ant kinietisku prekiu buna lietuviski barkodai.

                    Comment


                      Parašė Rodyti pranešimą
                      O ar man tas citatas įgarsinti ir tau audio įrašą pateikti, ar vis dėl to ir perskaityti gali? Nemėgstu kartotis, bet, jei reikia, pakartosiu tai, ko matyti nenori.


                      Pagal įstatymus - teorija. Praktika yra praktika. Tą irgi jau sakiau.

                      Manęs nenorima klausytis arba nenorima suprasti. Ar bent bandoma?

                      Skirtumas yra esminis - vienur yra supuvusi santvarka, t.y., žuvies galva. Kitur yra supuvusi dalis uodegos, t.y., ta visuomenės dalis, kuri leidžiasi nuperkama. Tačiau netikiu, kad analogiški veiksniai nedalyvauja ir rinkimuose Rusijoje.

                      Visiškai sąmoninga visuomenė yra utopija. Kaip ir visiškai sąmoninga valdžia (irgi beveik utopija). Tačiau bendrai vertinant situacijas jos yra nesulyginamos. Gaila, kad tenka apskritai aiškinti skirtumus tarp to, kas vyksta Rusijoje, ir to, kas vyksta Lietuvoje.


                      Tai ir as dar karta taves klausiu. Gal Rusijoje ne visi galejo kandidatuoti ir ne visi galejo agituoti?
                      Visi galejo.
                      Cia pat pavyzdys is Lietuvos. Referendumas del ES. Ar buvo leista agituoti pries ES? Ar buvo tokia agitacija platinama? Formaliai niekas nedraude, kaip ir Rusijoje, taciau realiai. Realiai visa ziniasklaida pas mus agitavo uz ES. Nes jai uz tai mokejo. Kadangi reikejo pasiekti tiksla - kad zmones balsuotu UZ. Buvo mestos valdzios pastangos ir resursai. Ir zmone balsavo UZ. Taip ir Rusijoje. Tik nereikia vel cia pradeti kalbeti apie vertybes ir t.t. Reikalas rinkimu technologijose... O tokiomis technologijomis naudojantis galima daug nuveikti ir padaryti taip, kad rinkimai ivyktu taip, kaip reikia.

                      Comment


                        Parašė Himleris Rodyti pranešimą
                        Boikotuoju viską kas rusiška jau 5 metus.
                        Valgį ant laužo šildai?
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                          Valgį ant laužo šildai?
                          Ant elektrinės viryklės.Galima aišku sakyti, kad IAE gauną kurą iš rusijos, na bet čia jau per toli būtų nueita.
                          „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

                          Comment


                            Parašė oranger Rodyti pranešimą
                            Manau, kad moderatoriai turėtų įvertinti tavo įžulumą ir nepagarbą Lietuvai. Tavo pasisakymai pradeda užknisti, švelniai tariant...
                            Nepagarba Lietuvai,? Ka as noriu ta gerbiu ir man niekas nepaaiškins ka gerbti ypač Tu.O prekių tai nuspirk kokia dilde kiniška ir rusiška ir pailgink su kure ilgiau džiaugsiąs dirbdamas

                            Comment


                              Parašė L33T Rodyti pranešimą
                              Nepagarba Lietuvai,? Ka as noriu ta gerbiu ir man niekas nepaaiškins ka gerbti ypač Tu.O prekių tai nuspirk kokia dilde kiniška ir rusiška ir pailgink su kure ilgiau džiaugsiąs dirbdamas
                              Tik tarp kitko galima pamineti Kinijos komanija Lenovo, kuri pereme IBM PC segmenta (iskaitant "Thinkpad")... ko gero, vien to pakanka, kad bet kokie kinisku ir rusisku prekiu "lyginimai" taptu beprasmiai...

                              Gal nori palyginti ir Boeing 747 su "kukuruzininku"?
                              Paskutinis taisė John; 2008.08.20, 23:42.

                              Comment


                                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                Jei tau zodis kosmopolitas ar globalistas yra izeidimas, tai atsiprasau. Bet tu toks esi. Tai matyti is tavo pasisakymu forume.
                                Aš neneigiu, kad toks esu, ir nemanau, kad tai yda. Tačiau man susidarė toks įspūdis, kad tu tai pateiki kaip kažką labai negatyvaus.

                                Deja, identitetas prarandamas supanasejant. Europos salys panaseja. Tai nera keliu desimtmeciu procesas, tai ilgesnis procesas. Vienas dalykas islaikyti savo identiteta keliasdesimt milijonijei tautai ir kitas dalykas vos keliu milijonu tautai. Vienai ar kitai didelei tautai, kuri kazkada, bet ne taip seniai valde pasauli ir inese i jo vystymasi dideli, zenklu indeli, pasauliui dave daug, ir kita - kuri nieko reiksmingo nedave, apie kuria niekas nezino, kuri vystesi priespaudoje ir kurios ekonomika vyste svetimi. Kuo gali didziuotis anglai, prancuzai ar vokieciai ir mes, lietuviai? Skirtumai, kuo gali diziuotis jie ir mes dideli.
                                Vokietis, prancuzas ar anglas ir emigraves didziuojais esas vokietis, o lietuviai emigrantai stengiasi supaneseti, susilieti, asimiliuotis. Patikek, trecia karta lietuviu emigrantu jau nekalba lietuviskai. O dabartiniu emigrantu - ir antroji karta jau nebesnekes lietuviskai.
                                Žmonės turi kitaip pažvelgti į tautiškumą. Gali nueiti į mano vartotojo aprašymą ir rasi ten įrašą dėl patriotiškumo. Gi aš ne už nulietuvėjimą, pats esu mokytas, kad tradicijos, kalba - vertybės. Tačiau man labiausiai nepatinka, kai šiomis vertybėmis disponuojama nacionalizmui kurstyti, o pastarasis kursto konfliktus, kuria tą etninės konkurencijos pasaulėžiūrą. Būtent konkurencijos, o aš norėčiau, kad vyrautų bendradarbiavimo pasaulėžiūra.

                                Tarkime, kai kalbu apie žmonijos suvienodėjimą, turiu omenyje jų vertybių suvienodėjimą. Kad visi matytų bendrus tikslus ir bendrus priešus (priešus plačiąja prasme). Kiekvienas gali likti savimi, bet prisidėti prie globalių siekių.

                                Patriotizmas ir nacionalizmas slidūs dalykai. Iš pradžių tai yra kažkas verto didžiuotis, tačiau dažnai atsiranda tokių, kurie ima kelti idėjas, jog jie turi daugiau kuo didžiuotis, negu kažkas kitas. Nacionalizmo pagrindu ima įrodinėti savo pranašumą ir t.t. Todėl puoselėjant tautiškumą, reikėtų paraleliai puoselėti globalumą, galbūt tiktai išskirti niuansus, būdingus vienai ir kitai pusei.

                                O ES pateikiu kaip gerą pavyzdį to bendradarbiavimo. ES nesiekia nutautinti. Tačiau dėl atvirų sienų ir interaktyvaus bendravimo tam tikri dalykai keičiasi, kartu ir tautų samprata. Bet kas galėtų paliudyti, kad lietuvių tauta nėra pakitusi nuo tokios, kokią ją suvokė Gediminas savu laiku? Kai kas galbūt yra tiesiog neišvengiama, nebent nori visiškai atsiriboti nuo pasaulio (o to nebus, žinome puikiai). Tam tikri procesai yra natūralūs, nenutrūkstami ir neišvengiami.

                                Pagrindinė mano mintis būtų ta, kad mums labiau sielotis reikia ne dėl to, kad tauta keičiasi, bet dėl to, kur link ji keičiasi. Užtikrinkime, kad ji tai darytų teisinga linkme. Ir nemanau, kad dėl likusios dalies turėtume jaustis blogai.

                                Beje, tautinę saviraišką Lietuvos teritorijoje užtikrina Lietuvos Respublikos Konstitucijos 37-as straipsnis.
                                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                Tavo poziuris i rinka atspindi tulo lietuvio verslininko poziuri i rinka. Kam ieskoti rinku Afrikoje, Azijoje. Juk yra Europos rinka, ten ir vesime produktus. Ten moka gerai, neapgaudineja. Taip, bet Europos rinka yra perpildyta ir i ja ieiti yra sunku. Tuo tarpu europos verslininkas iesko bet kokiu rinku, kur tik gali iskisti savo produkcija ir nesibodi nei Afrika, nei kokia kita mazesne salimi. Todel jie (vakaru verslininkai) ir gerai suka bizni - tai viena is priezasciu.
                                Yra ir toks dalykas, kaip rizikos laipsnis, produkto/prekės konkurencingumas, perkamoji galia. Lietuva, bent anksčiau gebėjusi disponuoti pigesne darbo jėga, gebėjo kurti kaina konkurentabilius produktus, tinkamus ir ES rinkai. Be to, tų šalių perkamoji galia tokia didelė, kad rinkos perpildymas irgi sąlyginis dalykas.

                                Verslas automatiškai reaguoja į laisvus pinigus/pelną. Bet kokia neįsisavinta niša yra automatiškai užpildoma (nebent taikomi apribojimai iš trečiosios šalies). Pažvelgus į Lietuvos eksporto statistiką bus matyti, kad ES rinka mums tikrai naudinga. Manau, kad platesnių vandenų įsisavinimas įgaus didesnį mastą, kai dabartinės nišos bus išnaudotos bei verslas galės leisti sau didesnį rizikos lygį.

                                ES senbuves musu saskaita sprendzia savo demografines problemas. Paaiskinsiu. Gimstamumas senosiose ES salyse, kaip beje ir pas mus yra tragiskas ir neuztikrina kartu atsinaujinimo. Ten daug gimdo tik visokie negrai, azijatai, indusai imigrantai. Statistiskai paemus, atrodo, yra gyventoju prieauglis ir nemazas.
                                Pataisau: ne visose ES senbuvėse yra natūralus gyventojų prieaugis. Didžiosiose (gal ne visose) - yra, tačiau sąlyginai mažas.

                                Bet kokiu gyventoju - baltuju ar spalvotuju? Stai tau ir demografine, ir rasine problemos. Daugeja spalvotuju imigrantu, negana to, jie dar vietoje pasidaugina - prigimdo spalvotuju. Todel baltuju rases imigrantai yra labiau pageidautini ir ju daugejimas neiskreipia rasines gyventoju sudeties salyje.
                                Aš nemanau, kad tokia logika yra nepageidaujamos imigracijos sprendimo būdas. Jei atvyksta daug blogųjų imigrantų, tai padarykime taip, kad atvyktų dvigubai daugiau gerųjų? Ar nebūtų paprasčiau riboti ir geriau kontroliuoti pirmųjų srautus?

                                Imigrantai iš Lietuvos vargiai priskiriami prie gerųjų, mano manymu (gal yra ir dar blogesnių). Ir rasistiniai (gal reikėtų sakyti, etniniai) išpuoliai kai kuriose iš minėtų šalių tai paliudija. Dar verta prisiminti, kad kai kurios šalys apskritai nenoriai išdavė leidimus nevaržomam imigrantų judėjimui.
                                Paskutinis taisė ; 2008.08.21, 01:44.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Tik tarp kitko galima pamineti Kinijos komanija Lenovo, kuri pereme IBM PC segmenta (iskaitant "Thinkpad")... ko gero, vien to pakanka, kad bet kokie kinisku ir rusisku prekiu "lyginimai" taptu beprasmiai...

                                  Gal nori palyginti ir Boeing 747 su "kukuruzininku"?
                                  Kas per palyginimai? Geriau palygink su naikintuvais, kuriuos Kinija iš Rusijos perka.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Tai ir as dar karta taves klausiu. Gal Rusijoje ne visi galejo kandidatuoti ir ne visi galejo agituoti?
                                    Visi galejo.
                                    Aš pacituosiu:
                                    Oficialūs šaltiniai praneša, kad neatpažintas šaulys šovė ir sunkiai sužeidė Rusijos opozicinės partijos parlamento rinkimų kandidatą, praneša BBC.
                                    Tačiau tinkami ir mano anksčiau pateikti pavyzdžiai, visa tai yra laisvės varžymas. Šioje citatoje - tiesiogine, anose - netiesiogine formomis.

                                    Teoriškai galėjo visi, bet praktikoje buvo trukdoma.

                                    Cia pat pavyzdys is Lietuvos. Referendumas del ES. Ar buvo leista agituoti pries ES? Ar buvo tokia agitacija platinama?
                                    Ar buvo platinama priklauso tik nuo to panorėjusiųjų [ne]buvimo. Ar gali pateikti kokį nors su tokios agitacijos iniciatyva susijusio incidento/draudimo pavyzdį?

                                    Formaliai niekas nedraude, kaip ir Rusijoje, taciau realiai. Realiai visa ziniasklaida pas mus agitavo uz ES.
                                    Mūsų žiniasklaida yra nepriklausoma. Žinoma, yra ir valstybinė, tačiau pagrindinė ir populiariausia - valdoma nepriklausomų šaltinių, neturi įsipareigojimų valstybei. Žiniasklaida turi teisę į savo kritinę poziciją, kodėl tau nepagalvojus kitaip. Gal vieninga žiniasklaidos pozicija patvirtina ir taip aiškią tiesą: ES - tai kelias, kuriuo mums ir vertėjo eiti.

                                    Nes jai uz tai mokejo. Kadangi reikejo pasiekti tiksla - kad zmones balsuotu UZ. Buvo mestos valdzios pastangos ir resursai. Ir zmone balsavo UZ.
                                    Kuriai konkrečiai žiniasklaidos priemonei (nevalstybinei) už tai buvo sumokėta?

                                    Taip ir Rusijoje. Tik nereikia vel cia pradeti kalbeti apie vertybes ir t.t. Reikalas rinkimu technologijose... O tokiomis technologijomis naudojantis galima daug nuveikti ir padaryti taip, kad rinkimai ivyktu taip, kaip reikia.
                                    Mases valdyti yra daugybė būdų. Tačiau aš pasikartosiu, įvykiai Rusijoje ir Lietuvoje nėra lygintini. Net iš tolo.
                                    Paskutinis taisė ; 2008.08.21, 00:33.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                                    Comment


                                      Parašė Tomizmas
                                      Naujienos tikrai neblogos, tiesą sakant, tikėjausi blogesnio varianto - kad Vakarams bus dzin, bet panašu kad taip nėra. Mums tai taip pat į naudą, nes gerokai daugiau šansų kad iškilus grėsmei nebusime palikti likimo ir Rusijos valiai. Be to, jei Gruzija ir Ukraina bus remiamos Vakarų, rusams greit atpuls jų apetitas, kuris būtų kilęs bevalgant - pirmiausia Gruzija, po to Ukraina, po to gal ir Baltijos šalys... Tikėkimės, Vakarai išlaikys savo poziciją.
                                      Didziosios Vakaru salys, ko gero, nusprende uzkirsti kelia Vakaru diskreditavimui. Kur matyta, kad Rusija, tiek ekonomine, tiek karine prasme budama nepalyginamai silpnesne uz bet kuria didziaja Vakaru vastybe (jau nekabant apie ju grupes), diktuotu savo salygas ir nevarzoma isdarinetu, ka norinti. Tai is esmes reikstu Vakaru pasidavima ir bejegiskuma.
                                      Kaip bebutu, bet VAkarai turi tiek ekonominiu, tiek akriniu, tiek politiniu priemoniu isaiskinti savo pozicija Maskvai, ka ir bando daryti, sprendziant is paskutiniu naujienu. Visgi nafta ir dujos Rusijos nepaverte pasauline supergalybe.

                                      Comment


                                        Viespatie, Kinijoj gamina VISKA.Absoliuciai.Taigi nereikia stebetis, kad pagamina ir pasaulinio lygio thinkpadu ir adajdax trenigu.Jauciu ir rusiski naikintuvai kinijoj surenkami...
                                        Baigiam offtopica.
                                        Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Kas per palyginimai? Geriau palygink su naikintuvais, kuriuos Kinija iš Rusijos perka.
                                          Bemaz vienintele sritis, kur Rusija is tiesu gali pasiulyti kazka padoraus. O ir Kinija juos perka, ko gero, todel, kad JAV savo technikos jiems neparduoda.
                                          Paskutinis taisė John; 2008.08.21, 02:07.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X