Parašė oranger
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Ar Rusija vis dar kelia grėsmę Lietuvai?
Collapse
X
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąO kam apskritai reikia rinktis kažką? Geriau su visais bendradarbiauti, kaip tik daro visos normalios save gerbiančios šalys kaip Vokietija, Prancūzija, Suomija ir kt.Paskutinis taisė Čikupakas; 2012.02.15, 00:47.
Comment
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimąKartais tavo pasirinkimo neužtenka, reikia, kad ir tave kažkas pasirinktų. Tarkim Rusija nenori su Lietuva bendradarbiauti.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąKartais dėl ekonominės gerovės politinius principus reikia pamiršti. <..>
Comment
-
Parašė TomizmasLietuva kur kas daugiau laimėtų, jei vykdytų nepriklausomą politiką. Nei nuo vakarų, nei nuo Rusijos.
Comment
-
Is principo an nesuvokiamas pokalbis, kaip kazkas issireiske: "Tevyne versus keptos bulves". Ka mes lyginame apskritai?
Vienos mamos asaros, kurios vaikas mire Sibire ar gyvuliniam vagone kazkur pakeliui, neverti visokie tomizmai ir kiti kartu sudejus ir kvadratu pakelus.
Mankurtizmas absoliutus.
"Kodel jus rasote apie meskas ant tanku, pypu, pypu..." TODEL, kad tema tokia, apie Rusijos gresme. Rusijos simbolis yra vamzdis-tanko arba energetinio resurso.Apie pirmaji cia kalba ir uzejo.
Tomizmai, skaitote, rasote, kalbate rusiskai?Su kiek bendraujate zmoniu is Rusijos?Daznai ziurite Rusijos TV, skaitote internete?
Jei visi atsakymai TAIP, turbut zinote ka galvoja apie mus eilinis-statistinis rusas.O as numanau,kad ir atsakyma, turite parenges, jog "mes patys kalti,kad jie taip galvoja". Nieko nesakysiu-tiesiog dar karta idemiai antra pastraipa perskaitykite.
Comment
-
Parašė TomizmasDar kaip kas supranta tą patriotizmą. Man patriotizmas, kai šalies gyventojai gali kokybiškai gyventi SAVO šalyje.
Rusija nėra TSRS, o TSRS nebuvo šv.komunizmo imperija. Nereikia gyventi iliuzijų pasaulyje.
Gal gi Belgija ar Danija yra JAV ir ES (?!) kvaziokupuotos valstybės?
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimątūkstančiai žmonių nepavalgydavo, po sibirus blaškėsi, mirdami svajodavo apie laisvą Lietuvą, kad dabar kažkoks Aleksio šnekėtų čia savo sapaliones apie sviestą ant duonos... man tai net nesinori kalbėtis su tokiais
Parašė sausuolis75 Rodyti pranešimąVienos mamos asaros, kurios vaikas mire Sibire ar gyvuliniam vagone kazkur pakeliui, neverti visokie tomizmai ir kiti kartu sudejus ir kvadratu pakelus.
Comment
-
Parašė qwe Rodyti pranešimąAš vistik manau, kad labiau apie maistą svajodavo, o ne apie laisvą Lietuvą...
Ne apie tai šneka. Iš ties klausimas, ar, pvz.: 1940 m. vertėjo Lietuvai aktyviai priešintis? Gal aukų tiesiogine ir netiesiogine to žodžio prasme būtų daugiau? Juk panorėjęs J.Stalinas galėjo tiesiog "panaikinti" Lietuvą.
Kur ta moralės ir pragmatizmo riba?
Comment
-
megztaberetiškai labai skamba.
prie sito negalima pasakyti cool o ir verkianti moteris gyvuliniam vagone kazkaip nei estetiskai nei holivudiskai o labai jau buitiskai ir "ne kaip" atrodo, taip?
O esme tai keicia?
Aš vistik manau, kad labiau apie maistą svajodavo, o ne apie laisvą Lietuvą... bet kadangi niekada to nesužinosim, tai juk labai patogu mestelėti tokią skambią frazę juk tai skamba išdidžiai bei drąsiai! O juk Lietuva - drąsi šalis! Va kaip puikiai galima priderinti prie neseniai buvusio populiaraus šūkio žmones mirusius sibiro platybėse.
Mano artimiausi gimines nemire Sibire, taciau nuo to as nesu abejingas ar sarkastiskas zmonems, kuriu artimieji ten pasiliko visam laikui.
Comment
-
Tomizmui apie Lietuvos neutralią ir nepriklausomą politiką - jau plaukiojom iki 1940 m., žinom, kuo baigėsi. Būtų Lietuva ne neutrali, o priklausiusi, tarkim, Lenkijos-Lietuvos (ir galbūt niekada realiai neegzistavusios Baltijos šalių sandraugos) blokui, būtų bent PABANDŽIUSI gintis, viskas pokaryje galėjo pakrypti šiek tiek kitaip. O tada mus paprasčiausiai neutraliai sužiaumojo, kaip lengvą užkandį prieš pagrindinį patiekalą.
Labai pritariu Sausuolio frazei apie moters ašaras dėl mirusio vaiko gyvuliniame vagone. Tokius dalykus reikia retkarčiais priminti sau ir kitiems, kai kalbame apie "gerąją rusią" ir tai, kokia ten žalia žolė, oi, atsiprašau, kaitrios dujos ir pigi nafta. Aišku, norint geriau suprasti tokių moterų ašaras patartina ir savo vaikų turėti. Padeda . Aš, pavyzdžiui, savo vaikams noriu ne tik pigios naftos ir pigesnio šildymo (pinigai, beje, yra uždirbamas dalykas), o visų labiausiai, kad ir kaip banaliai skambėtų - taikos ir stabilumo valstybėje ir visuomenėje. Šių dalykų bus sunkiau pasiekti, jei Rusija kaip iki šiol bandys visą laiką destabilizuoti visuomenę, ją sukiršinti, supriešinti, nuvarginti. Rusija jau seniai veikia prieš Lietuvą ir kitas Baltijos šalis ir į tai negalima užmerkti akių.Birth, school, METALLICA, death
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąJeigu nėra moralės normų, kodėl neišsikepė riebesnių nelaimės draugų? Maistas, vanduo yra fiziologiškai būtini žmogui. Vėl lyginame nepalyginamus dalykus.
Ne apie tai šneka. Iš ties klausimas, ar, pvz.: 1940 m. vertėjo Lietuvai aktyviai priešintis? Gal aukų tiesiogine ir netiesiogine to žodžio prasme būtų daugiau? Juk panorėjęs J.Stalinas galėjo tiesiog "panaikinti" Lietuvą.
Kur ta moralės ir pragmatizmo riba?
Parašė sausuolis75 Rodyti pranešimąNes tai ne modernu ir kiek senoviska ane?
prie sito negalima pasakyti cool o ir verkianti moteris gyvuliniam vagone kazkaip nei estetiskai nei holivudiskai o labai jau buitiskai ir "ne kaip" atrodo, taip?
Parašė sausuolis75 Rodyti pranešimąIr kam sita zodine diareja?Zmogus mires Sibire yra zmogus mires Sibire.
Mano artimiausi gimines nemire Sibire, taciau nuo to as nesu abejingas ar sarkastiskas zmonems, kuriu artimieji ten pasiliko visam laikui.
Aš niekur ir neminėjau, kad abejingas esate. Bet va perdėm dramatiškas tai tikrai. Tikras holivudas.
Bent jau aš niekur ir neteigiu, kad "pofig tas sibiras, pofig ta okupacija, be ruso būtų dar blogiau" bet to holivudo(dėkui sausuoli, labai gerai čia terminą parinkot) kišimas atrodo mažų mažiausiai juokingai.Paskutinis taisė qwe; 2012.02.15, 10:39.
Comment
-
Parašė qwe Rodyti pranešimąGal riebesnių nebuvo? Jei žmogus iš bado mirdamas nelinksta į kanibalizmą ir vis dar lieka žmogumi, tai jau automatiškai vadinasi, kad jis svajoja tik apie laisvą Lietuvą? Turbūt ore kietųjų dalelių kiekis ryškiai padidėjęs... :
Jeigu jau rašyti fiziologiškai tai sotesnis gyvenimas tuomet koreliavo su "laisvos Lietuvos" sąvoka.
Duodu pavyzdį iš mano mamos patirties. Vienas berniokas, mamos draugas, buvo įsimylėjęs išvaizdžią žydaitę. Kai Molėtų žydus vedė sušaudyti, juos sušaudė kartu, nors jis buvo lietuvis, ir baltaraištis jį varė šalin. Durnius? Kvailys?
Comment
-
Parašė Simex Rodyti pranešimąAš, pavyzdžiui, savo vaikams noriu ne tik pigios naftos ir pigesnio šildymo (pinigai, beje, yra uždirbamas dalykas), o visų labiausiai, kad ir kaip banaliai skambėtų - taikos ir stabilumo valstybėje ir visuomenėje. Šių dalykų bus sunkiau pasiekti, jei Rusija kaip iki šiol bandys visą laiką destabilizuoti visuomenę, ją sukiršinti, supriešinti, nuvarginti. Rusija jau seniai veikia prieš Lietuvą ir kitas Baltijos šalis ir į tai negalima užmerkti akių.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąManau nėra Lietuvoje tokio žmogaus, kuris nenorėtų taikos ir stabilumo šalyje (na gal nebent kai kurie pastoviai kalbantys apie karą, kad galėtų suvesti savo asmenines sąskaitas su "priešais"). O taip kalbėdamas būtent pats priešini žmones, po to patys stebimės, kodėl mūsų kiti nemėgsta ir neturime draugų nei Rytuose nei Vakaruose.
Asmeniškai man atrodo reikalinga ir būtina kryptingai VEIKTI prieš Rusijos nuolatos daromą spaudimą Lietuvai. Būtent tokios veiklos labiausiai ir pasigendu mūsų valstybės vyrų veiksmuose.Birth, school, METALLICA, death
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąPer daug tiesmukai suprantate.
Jeigu jau rašyti fiziologiškai tai sotesnis gyvenimas tuomet koreliavo su "laisvos Lietuvos" sąvoka.
Duodu pavyzdį iš mano mamos patirties. Kai Molėtų žydus vedė syšaudyti, vienas berniokas, mamos draugas, buvo įsimylėjęs išvaizdžią žydaitę. Juos sušaudė kartu, nors jis buvo lietuvis. Durnius? Kvailys?
Comment
-
Parašė Simex Rodyti pranešimąAsmeniškai man atrodo reikalinga ir būtina kryptingai VEIKTI prieš Rusijos nuolatos daromą spaudimą Lietuvai. Būtent tokios veiklos labiausiai ir pasigendu mūsų valstybės vyrų veiksmuose.
Na kaip tai daro dauguma Europos šalių.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąO man asmeniškai atrodo, kad reikia veikti ne prieš Rusiją, o už Lietuvą
Na kaip tai daro dauguma Europos šalių.Birth, school, METALLICA, death
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąO man asmeniškai atrodo, kad reikia veikti ne prieš Rusiją, o už Lietuvą
Na kaip tai daro dauguma Europos šalių.
Vienas dalykas ką galbūt galėtume daryti geriau tai nutylėti savo nuomonę apie istoriją, okupaciją bent prieš derantis su Rusija svarbiais klausimais.
p.s. Ir Rusija nėra kažkoks kraštas, kur teka pieno upės medaus krantais, todėl kažko įpatingo jai "atsidavę" negautume (Galima pažiūrėti į tą pačią Baltarusiją, kurią "broliška tauta" žiauriausiu būdu išdūrė sunkią minutę ). Nors matau, kad net forume yra taip manančių.Paskutinis taisė index; 2012.02.15, 11:35.Post in English - fight censorship!
Comment
Comment