Turkai galvijų mėsą Lietuvoje pabrangino beveik 50%
Puolę Lietuvoje supirkinėti mėsinius galvijus turkai padėjo per kelis mėnesius kainas padidinti beveik 50%. Teigiama, kad eksportuotojai primiršo net ilgus metus pelningiausia buvusią Rusijos rinką.
"Verslo žinios pirmadienį rašo, kad paskui paaugusią paklausą nuo 3,4 Lt/kg už gyvąjį svorį, kiek mokėta vasaros viduryje, kaina šoktelėjo iki 5 Lt/kg.
„Mano skaičiavimu, iš Lietuvos į Turkiją išvežama iki 80% šalyje užauginamų jaučių. Tai daugiau nei buvo vežama į Rusiją. Jaučių pas mus jau trūksta, juos perkame Latvijoje, kur turime įsteigę kooperatyvą, nes Estija iššluota prieš kelis mėnesius,“ – apie raguotųjų paieškos vargus pasakoja Vidmantas Jonika, žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviška mėsa“ valdybos pirmininkas.
Jis viliasi, kad šis bumas, jei jis užsitęs, atgaivins mūsų šalies gyvulininkystę. Jei ūkininkai pasiliks auginti bulius, ateinančiais metais galvijų pas mus bus daugiau.
Petras Vainoras, skerdyklos UAB „Agaras“ vadovas, sako, kad jau sklinda gandai, jog patys turkai jau rengiasi pas mus ne tik pirkti, bet ir investuoti į gyvulių auginimą. Kiek šie planai realūs, kol kas neaišku.
"Verslo žinios pirmadienį rašo, kad paskui paaugusią paklausą nuo 3,4 Lt/kg už gyvąjį svorį, kiek mokėta vasaros viduryje, kaina šoktelėjo iki 5 Lt/kg.
„Mano skaičiavimu, iš Lietuvos į Turkiją išvežama iki 80% šalyje užauginamų jaučių. Tai daugiau nei buvo vežama į Rusiją. Jaučių pas mus jau trūksta, juos perkame Latvijoje, kur turime įsteigę kooperatyvą, nes Estija iššluota prieš kelis mėnesius,“ – apie raguotųjų paieškos vargus pasakoja Vidmantas Jonika, žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviška mėsa“ valdybos pirmininkas.
Jis viliasi, kad šis bumas, jei jis užsitęs, atgaivins mūsų šalies gyvulininkystę. Jei ūkininkai pasiliks auginti bulius, ateinančiais metais galvijų pas mus bus daugiau.
Petras Vainoras, skerdyklos UAB „Agaras“ vadovas, sako, kad jau sklinda gandai, jog patys turkai jau rengiasi pas mus ne tik pirkti, bet ir investuoti į gyvulių auginimą. Kiek šie planai realūs, kol kas neaišku.
Comment