Yra nebloga iniciatyva dėl sveiko maisto: http://www.sveikasvaikas.lt/spring/index Galima rasti daug populiarių produktų, yra į maistą dedamų priedų aprašai. Labiausiai krito į akį tai, kad Lietuvos mėsos gamintojai klientų negerbia išvis - dauguma dešrų pažymėtos raudonu kryžiumi, turbūt todėl jos būna tokios ryškiai raudonos, o skonis nutolęs nuo normalios mėsos skonio. Ar normalu, kai dešroje yra keliolika priedų, iš kurių 3 kenksmingi? Geriau iš viso likti nevalgius, nei valgyti tokius maisto pramonės šedevrus.
Normalūs gamintojai priversti dėti ženklus "Be E", nes kitaip paskęstų toje produktų gausoje. Vakarų šalyse kai kurie priedai jau yra uždrausti, nes pakilo vartotojų susidomėjimas tuo, ką deda į burną. Pas mus kol kas dar lenktyniaujama, kas daugiau nuodų pirkėjui sušers.
Normalūs gamintojai priversti dėti ženklus "Be E", nes kitaip paskęstų toje produktų gausoje. Vakarų šalyse kai kurie priedai jau yra uždrausti, nes pakilo vartotojų susidomėjimas tuo, ką deda į burną. Pas mus kol kas dar lenktyniaujama, kas daugiau nuodų pirkėjui sušers.
Comment