Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Gator Rodyti pranešimą
    As irgi niekada. Daug priezasciu:
    Nesiruosiu dirbti kasininko darbo.
    Profesionalus kasininkas tai atliks greiciau nei as pats.
    Nepalaikysiu darbo jegos mazinimo, reikia kurti darbo vietas, o ne naikinti.
    Dar pasigirk kad mokesčius už butą ir pavedimus atlieki nuėjęs į banko skyrių Argumentai daug maž tie patys tinka.
    Toks dirbtinis menkai apmokamų darbo vietų palaikymas (nepainioti su iškėlimu į kitas šalis) yra tolygus griovio iškasimui ir užkasimui už pinigus. Pridėtinė vertė artima nuliui.
    Jau geriau mažiau, bet efektyviau dirbančių ir geriau apmokamų kasininkių, kurios vietoje lipdukų plėšymo ir kitos mano paminėtos bevertės veiklos sugebėtų pvz. susišnekėti angliškai. Aišku, mintis dėl geresnio užmokesčio gal kiek naivokai skamba šiandieninėje situacijoje.
    Paskutinis taisė Švyturys; 2010.08.23, 18:45.

Comment

Aš irgi manau, kad kasininkams vienas svarbesnių kriterijų turėtų būti sugebėjimas susikalbėti angliškai. Gal net pridėtų už tai 50 Lt prie 600 Lt atlyginimo.

Comment

Del PIN kodu tai nuo kitu metu ar pan bus ivedama tvarka, kad tau reikes ivest PIN koda atsiskaitant kortele. Cia izvelgiu kaip tik neigiama dalyka (man kaip pirkejui nepatogiau)
        Jei tai tiesa, tai dalykas labai teigiamas. Surinkti PIN kodą gali viena ranka, kitoje gali laikyti krepšį, rankinę arba piniginę, iš kurios ką tik išsiėmei ir vėl turėsi įsidėti kortelę.
        Pasirašant reikia abiejų rankų (viena tenka prilaikyti čekiuką). O piniginę tuo metu patogiausia įsikasti dantyse, teisingai supratau? Tušinuko kartais tiesiog nėra vietoje arba jis stringa.
        Stebiuosi kaip neanalizuojami ir neefektyvinami elementarūs kasdieniniai procesai. Gal iš čia ir mūsų vis dar nekoks našumas atsiranda?
        Dar vienas privalomų PIN kodų pliusas - saugumas. Dabar, pametus kortelę, jei iš karto to nepastebėsi ir neužblokuosi, yra visi šansai kad bet kas ją suradęs nueis į artimiausią parduotuvę ir apsipirks į valias už visą dienos limitą. Juk kokį nors makaroną vietoje parašo suraityti nesunku, niekas jų net nežiūri.
        Paskutinis taisė Švyturys; 2010.08.23, 18:47.

Comment

Parašė Švyturys Rodyti pranešimą
          Dar pasigirk kad mokesčius už butą ir pavedimus atlieki nuėjęs į banko skyrių Argumentai daug maž tie patys tinka.
          Ne, visiskai netinka. Eidamas i banko skyriu mokesi daugiau, kas dar svarbiau - sugaisi net kokia 30,50 ar 60 minuciu. Taipogi isleisi pinigu transportui.
          Cia jau butu idiotizmas. Tuo tarpu mano pavyzdyje is esmes pats nenukenti, bent jau tukstanti kartu maziau nukenti nei banko pavyzdyje.

Toks dirbtinis menkai apmokamų darbo vietų palaikymas (nepainioti su iškėlimu į kitas šalis) yra tolygus griovio iškasimui ir užkasimui už pinigus. Pridėtinė vertė artima nuliui.
          Jau geriau mažiau, bet efektyviau dirbančių ir geriau apmokamų kasininkių, kurios vietoje lipdukų plėšymo ir kitos mano paminėtos bevertės veiklos sugebėtų pvz. susišnekėti angliškai. Aišku, mintis dėl geresnio užmokesčio gal kiek naivokai skamba šiandieninėje situacijoje.
          Nuliui ne nuliui, taciau tai yra darbo vieta Lietuvoje. Nasuma didinti beabejo reikia, taciau as renkuosi geriau 5 tavo minimas nasias kasininkes + 1 nenasia, negu 5 tavo minimas nasias kasininkes + 0 nenasiu, kuria pakeicia savitarnos kasa.
          Kitaip tariant nors ir yra daug darbo vietu su mazai pridetines vertes, taciau Lietuvai yra geriau X dideles pridetines vertes darbo vietu + Y mazos pridetines vertes darbo vietu nei X dideles pridetines vertes darbo vietu + 0 mazos. Visgi ir populiacija smarkiai mazeja, tad nereiketu skatint jos mazejimo dar labiau.

Comment

As irgi niekada. Daug priezasciu:
            Nesiruosiu dirbti kasininko darbo.
            Profesionalus kasininkas tai atliks greiciau nei as pats.
            Nepalaikysiu darbo jegos mazinimo, reikia kurti darbo vietas, o ne naikinti.
            Parašė rat Rodyti pranešimą
            Aš irgi manau, kad kasininkams vienas svarbesnių kriterijų turėtų būti sugebėjimas susikalbėti angliškai. Gal net pridėtų už tai 50 Lt prie 600 Lt atlyginimo.
            Jei tai tiesa, tai dalykas labai teigiamas. Surinkti PIN kodą gali viena ranka, kitoje gali laikyti krepšį, rankinę arba piniginę, iš kurios ką tik išsiėmei ir vėl turėsi įsidėti kortelę.
            Pasirašant reikia abiejų rankų (viena tenka prilaikyti čekiuką). O piniginę tuo metu patogiausia įsikasti dantyse, teisingai supratau? Tušinuko kartais tiesiog nėra vietoje arba jis stringa.
            Stebiuosi kaip neanalizuojami ir neefektyvinami elementarūs kasdieniniai procesai. Gal iš čia ir mūsų vis dar nekoks našumas atsiranda?
            Dar vienas privalomų PIN kodų pliusas - saugumas. Dabar, pametus kortelę, jei iš karto to nepastebėsi ir neužblokuosi, yra visi šansai kad bet kas ją suradęs nueis į artimiausią parduotuvę ir apsipirks į valias už visą dienos limitą. Juk kokį nors makaroną vietoje parašo suraityti nesunku, niekas jų net nežiūri.
            Ne, visiskai netinka. Eidamas i banko skyriu mokesi daugiau, kas dar svarbiau - sugaisi net kokia 30,50 ar 60 minuciu. Taipogi isleisi pinigu transportui.
            Cia jau butu idiotizmas. Tuo tarpu mano pavyzdyje is esmes pats nenukenti, bent jau tukstanti kartu maziau nukenti nei banko pavyzdyje.
            Nuliui ne nuliui, taciau tai yra darbo vieta Lietuvoje. Nasuma didinti beabejo reikia, taciau as renkuosi geriau 5 tavo minimas nasias kasininkes + 1 nenasia, negu 5 tavo minimas nasias kasininkes + 0 nenasiu, kuria pakeicia savitarnos kasa.
            Kitaip tariant nors ir yra daug darbo vietu su mazai pridetines vertes, taciau Lietuvai yra geriau X dideles pridetines vertes darbo vietu + Y mazos pridetines vertes darbo vietu nei X dideles pridetines vertes darbo vietu + 0 mazos. Visgi ir populiacija smarkiai mazeja, tad nereiketu skatint jos mazejimo dar labiau.
            /\
            http://www.miestai.net/forumas/showt...?t=5728&page=3
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

Comment

Parašė LBP Rodyti pranešimą
              O aš iš principo niekada nesinaudoju tomis automatinėmis savitarnos kasomis.
              As is principo stengiuosi jomis naudotis. Nemanau kad darbas kasininku yra vertas zmogaus intelekto mano nuomone tokiu darbo vietu reikia kaip galima maziau. Kol yra paklausa tokiem darbuotojam tol bus ir ju pasiula.

Comment

Tas pats yra ir su kasomis. Prie savitarnos kasų praktiškai nebūna eilių, nes: beveik nebūna pensininkų, žmonių, kurie jau stovėdami prie kasos sumąsto, kad kažką pamiršo, cigarečių krapštymo iš lentynų etc. etc. Taip savitarnos kasos dirba visada, kai prie kitų kasininkių dažnai nebūna. Todėl prie savitarnos kasos gali sutaupyti net kokias 10 ar daugiau minučių.
                Post in English - fight censorship!

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą
                  Tas pats yra ir su kasomis. Prie savitarnos kasų praktiškai nebūna eilių, nes: beveik nebūna pensininkų, žmonių, kurie jau stovėdami prie kasos sumąsto, kad kažką pamiršo, cigarečių krapštymo iš lentynų etc. etc. Taip savitarnos kasos dirba visada, kai prie kitų kasininkių dažnai nebūna. Todėl prie savitarnos kasos gali sutaupyti net kokias 10 ar daugiau minučių.
                  O kas būtų, jei visos kasos būtų savitarnos? Įdomu kaip tada sutaupytum. Nes dabar vidutiniškai, kal vienas žmogus susikrapšto prie savitarnos, per paprastas praeina kokie 5 minimum. Aš į savitarnos eina tik tada, kai prie kitų būna ilgos eilės, o prie savitarnos tik vienas žmogus, nes jau daug kartų susimovęs ir sugaišęs daug laiko. O jei kažkam labai patinka dirbti kasininko darbą, gali juo ir įsidarbinti.
                  Flickr

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą
                    Ne visai tas pats. Nepalyginama "mase" nepatogumu.
                    1. Banke uz nemokejima internetu ima didesnius komisinius, kasose ir ten ir ten neima.
                    2. I banka vaziuojant yra mineti transporto kastai, stovint toje ar kitoje kasoje velgi sis argumentas isbraukiamas
                    3. Net ir imant tavo fantastini 10min (o realesni wyckos 2min) skirtuma to negalima lyginti su to kiek sugaisti vaziuodamas i banka ir stovedamas ten eileje vietoj to, kad sumoketum internetu.

Tad kaip ir sakiau kiek visko sutaupai mokedamas e-banku yra nepalyginamai didesne mase nei ka sutaupai mokedamas savitarnoj. Vienoj pusej mano isvardintos valandos ir pinigai, kitoje pora minuciu. Nesakiau gi, kad savitarnoj is viso nieko nesutaupai lyginant su nesavitarna. Taciau tai visiskai nesupyginami dalykai su man bandytu primest "o kodel tu neini i banbka moket mokesciu" pavyzdziu.

Comment

2. I banka vaziuojant yra mineti transporto kastai, stovint toje ar kitoje kasoje velgi sis argumentas isbraukiamas
                      O kam kažkur važiuoti? Prie daugelio prekybcentrių yra bankų skyriai arba Snoriukai. Taigi, nueini į parduotuvę, ten "sukuri" vieną menkai apmokamą darbo vietą kasininkei, išėjęs užsuki į banką, susimoki mokesčius ir "sukuri" dar vieną menkai apmokamą darbo vietą bankininkei. Puiki ekonomika gaunasi, tiesiog klestėjimas
                      Bet ar ne geriau būtų padidinti efektyvumą, sumažinti minėtų "kasininkių ir bankininkių", pakelti likusioms atlyginimą nuo minimalaus iki tokio kad galėtų laikas nuo laiko pvz. užeiti į kavinę? Ir kad toje kavinėje susikurtų darbo vietos prieš tai atleistai "kasininkei" arba "bankininkei"? Ar ne tuo pasižymi išsivysčiusios ekonomikos - aukštas efektyvumas, santykinai brangios bet tuo pačiu prieinamos gyventojams paslaugos, automatizuojami žemos pridėtinės vertės darbai?

Beje, kasininkių už dabar siūlomus atlyginimus sunkiai randama net dabar, esant šiurpiam nedarbui. Todėl manau kad prekybininkai norom nenorom turės galvoti kažką panašaus į mano ankstesnę rašliavą. Nebent ir toliau įsivaizduos kad lipdukų plėšymas yra jų pagrindinė veikla. Nors kokia nauda iš tų lipdukų, kai juos dalina visi PC?

P.S. Wycka, atsiprašau už nukrypimą, kaip matai jau bandau grįžti nuo kasų prie bendresnio eknonomikos aptarimo

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        O kas būtų, jei visos kasos būtų savitarnos? Įdomu kaip tada sutaupytum. Nes dabar vidutiniškai, kal vienas žmogus susikrapšto prie savitarnos, per paprastas praeina kokie 5 minimum. Aš į savitarnos eina tik tada, kai prie kitų būna ilgos eilės, o prie savitarnos tik vienas žmogus, nes jau daug kartų susimovęs ir sugaišęs daug laiko. O jei kažkam labai patinka dirbti kasininko darbą, gali juo ir įsidarbinti.
                        Savitarnos kasos yra geriau, nes ten beveik niekada nebūna eilių! O čia jau kiekvieno žmogaus sugebėjimas yra greitai joje apsisukti. Aš jomis naudojuosi visur, kur yra galimybė, nes man tai visada atima mažiau laiko. Jei tu toje kasoje užtrunki 5 kartus daugiau, tai verčiau ir naudokis paprastomis kasomis - juk turi pasirinkimą!
                        BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

Anglų kalba kasininkei tai apskritai dešimtaelis argumentas, labai daug šnekate? Pensininkai daugiausiai. Dažniausiai pasisveikinimu apsiriboja visas bendravimas, tai ir grynakraujis mongolas be problemų apsipirks.
                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

Comment

O kas būtų, jei visos kasos būtų savitarnos? Įdomu kaip tada sutaupytum. Nes dabar vidutiniškai, kal vienas žmogus susikrapšto prie savitarnos, per paprastas praeina kokie 5 minimum.
                            Tiesa, įprastos kasos veikia kiek greičiau, bet tikrai ne 5 kartus. Gal kokiais 20-30 proc. greičiau. Nors jei nesi lėtapėdis, savitarnos kasa gali būti netgi greitesnė (kaip yra mano atveju).

Pats kasdien naudojuosi savitarnos kasomis jau gerus 3-4 metus ir labai gerai matau, kaip jos veikia ir kaip žmonės noriai naudojasi. Pradžioje daug kas bijodavo ir išties viskas veikdavo lėtai, bet dabar jau beveik visi įgudę jomis naudotis ir tai tikrai pagerina situaciją. Pvz., prie mano namų esančiame 24val. Tesco po vidurnakčio veikia TIK savitarnos kasos.

Aš į savitarnos eina tik tada, kai prie kitų būna ilgos eilės, o prie savitarnos tik vienas žmogus, nes jau daug kartų susimovęs ir sugaišęs daug laiko. O jei kažkam labai patinka dirbti kasininko darbą, gali juo ir įsidarbinti.
                            O aš ten einu visada ir net nežiūriu, kur kokios eilės, nes tai labai paprasta, patogu ir nereikia "bendrauti" su pardavėjomis (-ais).

Nėra jokių abejonių, kad ilgainiui savitarnos kasos visiškai pakeis dabartinius "pardavėjus". Tokia tendencija jau ir dabar matyti. Pvz. viename Tesco Londone (prie Monument'o) prieš gerus 4 metus turėjo, berods, 5 "normalias" kasas. Vėliau įdiegė 3 savitarnos kaip "bandomasias". Dabar ten veikia 9 savitarnos kasos ir... nei vienos "normalios" (išskyrus porą valandų rytais ir po pietų). Tik laiko klausimas, kol taip nutiks ir mūsų Maximose.
                            Paskutinis taisė John; 2010.08.24, 01:02.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                              Tiesa, įprastos kasos veikia kiek greičiau, bet tikrai ne 5 kartus. Gal kokiais 20-30 proc. greičiau. Nors jei nesi lėtapėdis, savitarnos kasa gali būti netgi greitesnė (kaip yra mano atveju).

Pats kasdien naudojuosi savitarnos kasomis jau gerus 3-4 metus ir labai gerai matau, kaip jos veikia ir kaip žmonės noriai naudojasi. Pradžioje daug kas bijodavo ir išties viskas veikdavo lėtai, bet dabar jau beveik visi įgudę jomis naudotis ir tai tikrai pagerina situaciją. Pvz., prie mano namų esančiame 24val. Tesco po vidurnakčio veikia TIK savitarnos kasos.

O aš ten einu visada ir net nežiūriu, kur kokios eilės, nes tai labai paprasta, patogu ir nereikia "bendrauti" su pardavėjomis (-ais).

Nėra jokių abejonių, kad ilgainiui savitarnos kasos visiškai pakeis dabartinius "pardavėjus". Tokia tendencija jau ir dabar matyti. Pvz. viename Tesco Londone (prie Monument'o) prieš gerus 4 metus turėjo, berods, 5 "normalias" kasas. Vėliau įdiegė 3 savitarnos kaip "bandomasias". Dabar ten veikia 9 savitarnos kasos ir... nei vienos "normalios" (išskyrus porą valandų rytais ir po pietų). Tik laiko klausimas, kol taip nutiks ir mūsų Maximose.
                              Greičiau bus nebent tada, jei tų savitarnos kasų bus kokiais 5 kartais daugiau nei įprastų, šiaip tikrai pereis prie jų dėl to, kad mažiau darbo jėgos reikės PC. Nes vienas žmogus spėja prie kokių 4 savitarnos pribėgti. Igudusi kasininkė vis tiek daug greičiau nuskaitys prekes, žinos koks ten kodas visokių vaisių ir pan. per sekundę suveda. Pats kol atrandi, kol po viską sudedi, gaunasi kelis kartus ilgiau. Ir taip visada bus, o jei dar koks žmogus žioplesnis, kalbantis telefonu ar su draugu šalia... Beto, kažkur skubėti akis išdegus aš visai nenoriu. O tas,,bendravimas'' nėra čia kažkoks trūkumas, nebent kas turi žmonių fobiją.
                              Paskutinis taisė Lettered; 2010.08.24, 01:15.
                              Flickr

Comment

Greičiau bus nebent tada, jei tų savitarnos kasų bus kokiais 5 kartais daugiau nei įprastų, šiaip tikrai pereis prie jų dėl to, kad mažiau darbo jėgos reikės PC. Nes vienas žmogus spėja prie kokių 4 savitarnos pribėgti. Igudusi kasininkė vis tiek daug greičiau nuskaitys prekes, žinos koks ten kodas visokių vaisių ir pan. Pats kol atrandi, kol po viską sudedi, gaunasi kelis kartus ilgiau.
                                Bet man ir dabar greičiau...
                                Įgudusių kasininkių nėra daug, nes didžiuosiuose PC kasininkas vidutiniškai išdirba tik 2 mėnesius. Krūviai ir atsakomybė milžiniški, už kiekvieną klaidelę pjaunama, o alga — vos vos virš minimumo.
                                Beje, ar kasdien vaisius ir daržoves perki? jeigu ir taip, bananų, arbūzų, svogūnų paprastai yra tik viena rūšis; kopūstų, pomidorų, melionų skirtingos rūšys yra skirtingų spalvų; na o kokius ličius ar kinkanus tikriausiai tik kartą metuose perki. Pirkėjui iš paveiksliukų tereikia susirasti tik sveriamas prekes (paprastai tai yra vaisiai ir daržovės) bei nesupakuotas bandeles. Visoms kitoms prekėms yra bar-kodai (liet. brūkšniniai kodai).
                                Labai patogu savitarnoje pirkti ledus — trumpa eilė (dažnai ir tos nėra), kuri labai greitai juda, ir ledai nespėja ištirpti. Deja, šią vasarą dukart teko išmesti iki pieno sutirpusius ledus, nes parduotuvėje nebuvo savitarnos kasų, bet eilės...
                                Beje, ar nebūna, kad kasininkė prieš pat tave išeina 'ieškoti kodo', arba koks pasipiktinęs pensininkas ima įrodinėti gyvenimo tiesas, o tuo metu eilė stovi ir laukia?
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

Comment

Greičiau bus nebent tada, jei tų savitarnos kasų bus kokiais 5 kartais daugiau nei įprastų, šiaip tikrai pereis prie jų dėl to, kad mažiau darbo jėgos reikės PC. Nes vienas žmogus spėja prie kokių 4 savitarnos pribėgti. Igudusi kasininkė vis tiek daug greičiau nuskaitys prekes, žinos koks ten kodas visokių vaisių ir pan. per sekundę suveda. Pats kol atrandi, kol po viską sudedi, gaunasi kelis kartus ilgiau. Ir taip visada bus, o jei dar koks žmogus žioplesnis, kalbantis telefonu ar su draugu šalia... Beto, kažkur skubėti akis išdegus aš visai nenoriu. O tas,,bendravimas'' nėra čia kažkoks trūkumas, nebent kas turi žmonių fobiją.
                                  Taip tiesiog efektyviau ir "našiau". Kaip ir traukinio bilietų pardavimo automatai ar kavos aparatai. Būtent dėl to tai ir yra gerai. O šiaip, aišku, gerai būtų visur turėti žmogišką darbo jėgą, kaip ir rankų darbo automobilio sėdynių apvalkalus ar apsiūvinėtą priekinę konsolę. Bet mes juk ne apie tai, o apie darbo efektyvumą. . Pasaulis nuolat keičiasi ir užuot niurzgėjus, "kaip čia dabar us", geriausia tiesiog kuo greičiau prisitaikyti prie naujovių.

Comment

Taip tiesiog efektyviau ir "našiau". Kaip ir traukinio bilietų pardavimo automatai ar kavos aparatai. Būtent dėl to tai ir yra gerai. O šiaip, aišku, gerai būtų visur turėti žmogišką darbo jėgą, kaip ir rankų darbo automobilio sėdynių apvalkalus ar apsiūvinėtą priekinę konsolę. Bet mes juk ne apie tai, o apie darbo efektyvumą. . Pasaulis nuolat keičiasi ir užuot niurzgėjus, "kaip čia dabar us", geriausia tiesiog kuo greičiau prisitaikyti prie naujovių.
                                    Kažin kaip čia bus dėl to darbo efektyvumo bus, spėju atleidus pusę darbuotojų ta dalis emigruos, kitiems nepadidės atlyginimai, o Maksimos savininkai nusipirks kokią naują Ferrari su ranko darbo sėdynių apvalkalais ir apsiuvinėta priekine konsole
                                    Flickr

Comment

Kažin kaip čia bus dėl to darbo efektyvumo bus, spėju atleidus pusę darbuotojų ta dalis emigruos, kitiems nepadidės atlyginimai, o Maksimos savininkai nusipirks kokią naują Ferrari su ranko darbo sėdynių apvalkalais ir apsiuvinėta priekine konsole
                                      Susiras kitą darbą, įgaus kvalifikaciją... that' life, taip sakant. Jei nesi visiškas mėmis, ekonomikos kilimo metu kažką susirasi. O už nekvalifikuotus darbus visvien juk mokamas tik minimumas, taigi tokie nieko ir nepraras.

Vėlgi, žiūrėkime, kaip yra tokiose šalyse, kaip Vokietija, kur į darbo efektyvumą ir našumą sutelktas toks dėmesys, kad anglosaksiškame pasaulyje net sklando stereotipai ir juokeliai apie tai, kad "ze Germanz are more efficient!"... ir tai tiesa.... ir juoktis iš visų kitų čia turėtų būtent vokiečiai.

Ar ten yra tavo minėtų problemų? Ne. Darbo efektyvumo bei našumo didinimas problemų dar NIEKUR ir NIEKAM nesukėlė ir nesukels. Atvirkščiai, ilgainiui tai neša daugiau turto ir investicijų į tokią šalį.

O tu nejau sakai, kad geriau naudoti rankų darbą ir laikyti neefektyvias ekonomikos dalis (kaip Baltarusijoje ar Š.Korėjoje)? Kur, tavo manymu, tai nuves ir ką tai duos ilgalaikėje perspektyvoje?

Comment

Kažin kaip čia bus dėl to darbo efektyvumo bus, spėju atleidus pusę darbuotojų ta dalis emigruos,...
                                        Atleistiems darbuotojams reikia patiems suktis ir gal netgi kurti darbo vietas kitiems, kad nereiktų emigruoti. Negali kažkas vienas visiems darbo vietų prikurti.
                                        Post in English - fight censorship!

Comment

Susiras kitą darbą, įgaus kvalifikaciją... that' life, taip sakant. Jei nesi visiškas mėmis, ekonomikos kilimo metu kažką susirasi. O už nekvalifikuotus darbus visvien juk mokamas tik minimumas, taigi tokie nieko ir nepraras.

Vėlgi, žiūrėkime, kaip yra tokiose šalyse, kaip Vokietija, kur į darbo efektyvumą ir našumą sutelktas toks dėmesys, kad anglosaksiškame pasaulyje net sklando stereotipai ir juokeliai apie tai, kad "ze Germanz are more efficient!"... ir tai tiesa.... ir juoktis iš visų kitų čia turėtų būtent vokiečiai.

Ar ten yra tavo minėtų problemų? Ne. Darbo efektyvumo bei našumo didinimas problemų dar NIEKUR ir NIEKAM nesukėlė ir nesukels. Atvirkščiai, ilgainiui tai neša daugiau turto ir investicijų į tokią šalį.

O tu nejau sakai, kad geriau naudoti rankų darbą ir laikyti neefektyvias ekonomikos dalis (kaip Baltarusijoje ar Š.Korėjoje)? Kur, tavo manymu, tai nuves ir ką tai duos ilgalaikėje perspektyvoje?
                                          Nesakau, kad nereikia efektyvinti, visada bus efektyviau, kai dirbs kuo mažiau žmonių, tik ekonomika taip greitai nesikeičia, ir tiems be darbo sunku, ypač Lietuvoje. O ir darbo vietas patiems kurti labai sudėtinga, ypač sąžiningiems, todėl dauguma emigruoja. Bet aš noriu būti optimistas
                                          Beje, anglosaksiškose šalyse tas efektyvus dar svarbesnis, nes visuomenė labiau orientuota į kapitalo kaupimą.
                                          Paskutinis taisė Lettered; 2010.08.24, 02:00.
                                          Flickr

Comment

Working...
                                          X